instruction
stringlengths
4
11.9k
context
stringlengths
3
23.9k
response
stringlengths
1
26.1k
category
stringclasses
8 values
Hangi karakterler DC'ye veya Marvel Evrenine aittir? Fantastik Dörtlü, Kıyamet Devriyesi
null
Doom Patrol DC'dir, Fantastik Dörtlü Marvel'dir
classification
Bir pelet içicisinde yedek kaburgaları nasıl pişirirsiniz?
null
Bir pelet içicisinde tütsülenmiş kaburgalar, ete tutarlı, yavaş bir pişirme sağlayarak etin yumuşatılmasına yardımcı olur. Sigara içen birine pirzola içmenin en iyi yolu 3-2-1 yöntemidir. Seçtiğiniz çeşni ile 225 derece F'de 3 saat ızgaralarda pişirin (bağlayıcı olarak hardal kullanmayı unutmayın!), 3 saat sonra kaburgaları iki kez folyoya sarın ve tereyağı sarın ve sıkıca ekleyin ve tekrar yerleştirin 2 saat boyunca sigara içen, son bir saat boyunca kalay folyoyu çıkarmak ve kaburgaları seçtiğiniz barbekü sosuyla yağlamak isteyeceksiniz. Kalan saat için ısıyı 250'ye yükseltin. Saat tamamlandıktan sonra havalanın ve keyfini çıkarın!
general_qa
Çocuğunuzu üç dilli yetiştirmek mümkün mü?
null
Evet. Ancak akılda tutulması gereken birkaç şey var. Ebeveynler çocuklarıyla sadece ana dillerinde konuşmalıdır. Bir dil sadece iletişim kurmanın bir yolu değildir, aynı zamanda belirli bir ülkede tipik olan geleneği, kültürü, duyguları, zihniyeti ve diğer birçok alışkanlığı da iletir. Çocukların belirli bir kişiye belirli bir dilde hitap edilmesi gerektiğini öğrenmesi gerektiğinden, ebeveynler dilleri karıştırmamalıdır, aksi takdirde dillerin karıştırılabileceğini öğrenirler. Pasif beceriler her zaman aktif dil becerilerinden daha büyüktür, çok erken pes etmeyin! Edilgen dil becerilerini bir noktada kullanacaklardır. Farklı dillerde müzik dinlerseniz, film izlerseniz ve o dilleri konuşan arkadaşlarınız varsa dil öğrenmek daha kolaydır. Her insanın farklı olduğunu unutmayın. Farklı çocukları aynı şekilde yetiştirseniz bile, bazıları dilleri diğerlerinden daha kolay öğrenebilir. Diller, diğer kültürleri, insanları ve zihniyetleri anlamanıza ve ufkunuzu genişletmenize her zaman yardımcı olacak bir armağandır.
general_qa
George Orwell'den bazı başlıklar nelerdir?
null
Bindokuz Seksen Dört, Paris ve Londra'da Aşağı ve Dışarıda, Hayvan Çiftliği, Burma Günleri
open_qa
Twitch Interactive ile ilgili bu paragraf göz önüne alındığında, Amazon onları hangi yılda satın aldı?
Twitch, müzik yayınları, yaratıcı içerik ve "gerçek hayatta" akışlar sunmanın yanı sıra espor müsabakalarının yayınları da dahil olmak üzere video oyunu canlı akışına odaklanan bir Amerikan video canlı yayın hizmetidir. Twitch, Amazon.com, Inc.'in bir yan kuruluşu olan Twitch Interactive tarafından işletilmektedir.[4] Haziran 2011'de genel ilgi alanı akış platformu Justin.tv'nin bir yan ürünü olarak tanıtıldı.[5] Sitedeki içerik, canlı olarak veya istek üzerine video aracılığıyla görüntülenebilir. Twitch'in mevcut ana sayfasında gösterilen oyunlar, izleyici tercihlerine göre listelenir ve gerçek zamanlı strateji oyunları (RTS), dövüş oyunları, yarış oyunları ve birinci şahıs nişancı oyunları gibi türleri içerir.[6] Twitch'in popülaritesi, genel çıkarlara yönelik muadilinin popülaritesini gölgede bıraktı. Ekim 2013'te, web sitesi 45 milyon tekil izleyiciye sahipti[7] ve Şubat 2014 itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dördüncü en büyük İnternet trafiği kaynağı olarak kabul edildi. Aynı zamanda, Justin.tv'nin ana şirketi odak değişimini temsil etmek için Twitch Interactive olarak yeniden markalandı - Justin.tv Ağustos 2014'te kapatıldı.[8] O ay, hizmet Amazon tarafından 970 milyon ABD doları karşılığında satın alındı,[9][10] bu da daha sonra şirketin abonelik hizmeti Amazon Prime ile sinerji oluşmasına yol açtı. Twitch, 2016 yılında çevrimiçi video oyun topluluklarının bir operatörü olan[11] Curse LLC'yi satın aldı ve akışlardaki bağlantılar aracılığıyla oyun satın alma araçlarının yanı sıra yayıncıların oynadıkları oyunların satışından komisyon almalarını sağlayan bir program sundu. 2015 itibariyle, Twitch'in ayda 100 milyondan fazla izleyicisi vardı.[12] 2017'de Twitch, ABD'de video oyunları için önde gelen canlı akışlı video hizmeti olmaya devam etti ve Mayıs 2019'da bağımsız uygulamasını kapatan YouTube Gaming'e göre bir avantaja sahipti.[13][14][15] Şubat 2020 itibarıyla aylık 3 milyon yayıncıya ve günlük 15 milyon aktif kullanıcıya ve ortalama 1,4 milyon eşzamanlı kullanıcıya sahipti.[16][17] Mayıs 2018 itibarıyla Twitch'in 27.000'den fazla ortak kanalı vardı.[16][1]
Amazon, 2014 yılında Twitch'i satın aldı.
closed_qa
proteomik nedir?
null
Proteomik, proteinlerin geniş ölçekli çalışmasıdır. Proteinler, kas dokusunun yapısal liflerinin oluşumu, gıdanın enzimatik sindirimi veya DNA sentezi ve replikasyonu gibi birçok işlevi olan canlı organizmaların hayati parçalarıdır. Ek olarak, diğer protein türleri, bir organizmayı enfeksiyondan koruyan antikorları ve vücutta önemli sinyaller gönderen hormonları içerir. Proteom, bir organizma veya sistem tarafından üretilen veya değiştirilen tüm protein setidir. Proteomik, sürekli artan sayıda proteinin tanımlanmasını sağlar. Bu, zamana ve bir hücrenin veya organizmanın maruz kaldığı farklı gereksinimlere veya streslere göre değişir. Proteomik, İnsan Genomu Projesi de dahil olmak üzere çeşitli genom projelerinin genetik bilgisinden büyük ölçüde yararlanan disiplinler arası bir alandır. Genel protein bileşimi, yapısı ve aktivitesi seviyesinden proteomların araştırılmasını kapsar ve fonksiyonel genomiğin önemli bir bileşenidir. Proteomik, genellikle proteinlerin ve proteomların büyük ölçekli deneysel analizini ifade eder, ancak sıklıkla spesifik olarak protein saflaştırması ve kütle spektrometrisine atıfta bulunur. Gerçekten de kütle spektrometresi, hem milyonlarca hücreden oluşan büyük numunelerde hem de tek hücrelerde proteom analizi için en güçlü yöntemdir.
open_qa
İş toplantılarını nasıl daha verimli hale getirebilirim?
null
Toplantı türünüz için doğru teknikleri bulmanız gerekecek, ancak deneyebileceğiniz bazı yararlı genel teknikler var. Zamana dikkat edin: toplantıyı olabildiğince kısa tutun; zaman kutusu her tartışma; ve herkesin konuşmasını sağlayın. Amaçlı olun: önceden net bir gündem belirleyin; yalnızca önemli paydaşların katılmasını isteyin; ve sonunda çıkarımları ve eylem öğelerini tanımlayın. Önceden hazırlanın: Toplantıdan önce, önemli tartışmalar için toplantı zamanından tasarruf etmek amacıyla, uygun olduğunda insanların okuması veya yorum yapması için materyaller paylaşın. Toplantı yararlı değilse, onu ortadan kaldırmalısınız.
general_qa
Aşağıdakilerin her birini J.K. kitaplarından karakterler olarak sınıflandırın. Rowling'in yazdığı veya Suzanne Collins'in yazdığı kitaplar: Peeta Mellark, Katness Everdeen, Effie Trinket, Seneca Crane, Lucy Gray, Cinna, Harry Potter, Severus Snape, Hermione Granger, Albus Dumbledore
null
J.K.'den karakterler Rowling kitapları: Harry Potter, Severus Snape, Hermione Granger, Albus Dumbledore Suzanne Collins kitaplarından karakterler: Peeta Mellark, Katness Everdeen, Effie Trinket, Seneca Crane, Lucy Gray
classification
Bir otelle ilgili bu paragraf göz önüne alındığında, Ansonia kaç katlıdır?
Ansonia (eski adıyla Ansonia Hotel), New York City'de Manhattan'ın Yukarı Batı Yakası'nda, 73. ve 74. Caddeler arasında, 2109 Broadway'de bir apartman binasıdır. 17 katlı yapı, Fransız mimar Paul Emile Duboy tarafından Beaux-Arts tarzında tasarlandı. 1899 ve 1903 yılları arasında büyükbabası sanayici Anson Greene Phelps'in adını taşıyan William Earle Dodge Stokes tarafından konut oteli olarak inşa edilmiştir. Yıllar boyunca Ansonia birçok orkestra şefini, opera şarkıcısını, beyzbol oyuncusunu ve diğer ünlü ve varlıklı insanları barındırmıştır. Ansonia, New York Şehri tarafından belirlenmiş bir dönüm noktasıdır ve Ulusal Tarihi Yerler Sicilinde listelenmiştir.
17 hikaye
closed_qa
Martini nasıl yapılır?
null
Aşağıdaki talimatların keyfini çıkarın: Martini bardağını soğutmak için buz ve suyla doldurun (bardak soğuyana kadar soğumaya bırakın). Soğuk martini bardağındaki buzu ve suyu boşaltın. Vermutu soğuk, boş bardağa dökün ve camı kaplamak için bardağı ters çevirirken vermutu boşaltın. Çalkalayıcıyı ¾ buzla doldurun. Çalkalayıcıya en sevdiğiniz votkadan üç jigger shot ekleyin. O votkayı sertçe ve uzun süre salla. Votka ve buz kristallerini soğuk, hazırlanmış martini bardağına süzün. Biraz doldurulmuş mavi peynirli zeytin alın (bakkalların veya Dünya Pazarının taşıması gereken). İki adet mavi peynir dolgulu zeytini bir kazma ile saplayın ve içeceğinize atın. Zeytin kavanozunuzdaki zeytin suyunu kullanın ve ne kadar kirli olmasını istediğinize bağlı olarak ½  - 1 jigger shot ekleyin.
general_qa
Isa Melikov ile ilgili bu referans metni göz önüne alındığında, Isa 2008'de hangi etkinliklere katıldı?
Isa Melikov (Azerice: Məlikov İsa Fazıl oğlu, 21 Ekim 1980, Bakü, Azerbaycan SSC) ünlü Azerbaycanlı besteci ve prodüktör. Çok sayıda müzik projesinin, hit şarkının ve film müziklerinin yazarıdır. Şarkılarını seslendiren ünlüler arasında Azerbaycan'ın önde gelen yıldızlarının yanı sıra Dima Bilan, Eldar Gasimov, Nikki Jamal, Glenys Vargas, Kevin Etienne, Elli, Aysel, Gunesh, Zulfiyya Khanbabayeva, Aygün Kazımova, Elnara gibi BDT ve Avrupa'dan vokalistler yer alıyor. , Röya, Elşad Xose, Sevda Alekperzade, Manana, Faig Aghayev, Tunzala Agayeva, Zamig Huseynov, Malik Kalantarlı vb. Biyografi 21 Ekim 1980'de Bakü'de doğdu. Geleceğin bestecisinin ebeveynleri ona hayatının ilk yıllarından itibaren müzik sevgisini öğretiyorlardı. Isa, çocukken bile birçok uluslararası hitin sözlerini ezbere biliyordu ve 6 yaşına geldiğinde onları piyanoda icra etmeye çalışıyordu. 1987 yılında Bakü'de 189 numaralı ortaokula gitti. 1990 yılında Bakü'de Vagif Mustafazade 1 numaralı müzik okulunun öğrencisi oldu. 1995 yılında Asaf Zeynallı Musiki Mektebi'ne girdi. Daha sonra 1997 yılında Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi'ne girdi ve 2001 yılında halk müziği enstrümanları orkestra şefi olarak uzmanlık dalında onur derecesiyle mezun oldu. 2003 yılında Master of Arts derecesini aldı. 2002 yılından itibaren Azerbaycan pazarına yeni bir müzik türü olan R&B'yi tanıtarak bu konuda çalışmalara başladı. 2003 yılında Azerbaycan'da ilk kez şarkıcı Elnara için "Qəm Otağı" adlı R&B tarzında bir şarkı yazdı ve bu sayede Azerbaycan'da R&B türünün sevdirilmesini amaçladı. 2004 yılında İngiliz Besteciler ve Söz Yazarları Akademisi'ne üye oldu. 2005 yılında şarkıcı Zamig'in seslendirdiği "Uçduq" şarkısında ilk kez Azerbaycan folklor (muğam) müziği ile R&B tarzını sentezledi. 2006 yılından itibaren Üzeyir Hacıbeyov adına Bakü Müzik Akademisi'nde doktora öğrencisi oldu. 2006 yılında "Akademi" adlı realite şov formatındaki en büyük Azerbaycan televizyon projesinin müzik yapımcısı oldu. 2008 yılında 58. Berlin Film Festivali çerçevesinde düzenlenen Berlinale Yetenek Kampüsü'ne katıldı ve burada iki kez "Oscar" ödüllü besteci Gustavo Santaolalla ile tanıştı ve ustalık sınıfı aldı.[1] 2008 yılında "Bakü Müzik Fabrikası" üretim merkezini kurdu ve genel yapımcılığını üstlendi.[2] BMF üretim merkezinin ilk projesi, İsa Melikov yönetiminde şarkıcı Aysel'in katılımıyla 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda üçüncü oldu. 2009 yılında Azerbaycan'ın ilk resmi dijital yayıncılık ve plak şirketi "BMF Records"u kurdu.[3] 2011 yılında BMF Records projesi, Nigar Jamal'ın katılımıyla Eldar Gasimov'un “Running Scared” şarkısıyla çektiği 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazandı.
Isa, Berlinale Yetenek Kampüsü'ne katıldı ve 2008 yılında üretim merkezi Baku Music Factory'yi kurdu.
closed_qa
Budist ayaklanmasının ne hakkında olduğunu birkaç cümleyle anlatır mısınız?
1966 Budist Ayaklanması (Vietnamca: Nổi dậy Phật giáo 1966) veya daha yaygın olarak Vietnam'da Orta Vietnam'daki Kriz (Vietnamca: Biến động Miền Trung) olarak bilinen, Güney Vietnam'da sivil ve askeri bir huzursuzluk dönemiydi. orta Vietnam'da ülkenin kuzeyindeki I Kolordu bölgesinde. Bölge, Vietnam Budizminin kalbidir ve o zamanlar aktivist Budist rahipler ve siviller, Vietnam Savaşı'nın tırmanmasını belirgin bir şekilde sorgulamanın yanı sıra, ülkeyi yöneten bir dizi askeri cuntaya karşı muhalefetin ön saflarında yer aldılar. Katolik Ngô Đình Diệm'in yönetimi sırasında, çoğunluk Budist nüfusa yönelik ayrımcılık, ulusal siyasete katılmaya ve daha iyi muamele görmeye çalıştıkça Budist kurumların büyümesini sağladı. 1965'te, 1963'te Diệm rejiminin düşüşünü takip eden bir dizi askeri darbenin ardından, Hava Mareşal Nguyenễn Cao Kỳ ve General Nguyễn Văn Thiệu nihayet istikrarlı bir cunta kurdu ve sırasıyla Başbakan ve figüran Devlet Başkanı pozisyonlarını elinde tuttu. Kỳ-Thiệu rejimi başlangıçta neredeyse bir feodal sistemdi, her kolordu komutanı kendi bölgesini kendi derebeyliği olarak yönettiğinden, topladıkları vergilerin bir kısmını Saygon'daki hükümete devredip elinde tuttuğundan, bir devletten çok bir savaş ağaları ittifakıydı. kendileri için dinlenme.[1] Bu süre zarfında, Vietnam toplumundaki Budist ve Katolik gruplar arasında şüphe ve gerilim devam etti.
Budist Ayaklanması, 1966'da Güney Vietnam'da yaşanan sivil ve askeri bir krizdi. O zamanlar siviller ve Budist rahipler, askeri görevlilerin faaliyet planlarını ve Vietnam Savaşı'nın arkasındaki mantığı şiddetle sorguluyordu. Budist nüfus, Katoliklerin yönetimi sırasında ayrımcılığa uğradı ve bu onları kendi siyasi partilerini kurmaya teşvik etti. Bir dizi askerden sonra. 1965 darbeleriyle siyasi iktidarın kontrolünü başarıyla ele geçirdiler. İki dini güç arasında gerilim devam etti.
summarization
Bunlardan hangileri Pixar filmleridir? Kayıp Nemo, Shrek, Avatar, Oyuncak Hikayesi, Hızlı ve Öfkeli, Yukarı, Tersyüz, Kırmızıya Dönmek, Her Yerde Hepsi Aynı Anda, John Wick 4, Buz Devri, Madagaskar, İnanılmaz Aile 2
null
Kayıp Balık Nemo, Oyuncak Hikayesi, Yukarı, Tersyüz, Turning Red ve Incredibles 2 Pixar filmleridir.
classification
Asperger sendromuyla ilgili bu paragraflar göz önüne alındığında, kişinin günlük yaşamda işlev görme yeteneğini geliştirmeye yardımcı olan tipik müdahaleler nelerdir?
Asperger sendromu olarak da bilinen Asperger sendromu (AS), sınırlı ve tekrarlayan davranış ve ilgi kalıplarıyla birlikte sosyal etkileşim ve sözel olmayan iletişimde önemli zorluklarla karakterize edilen nörogelişimsel bir durumdur. Sendrom, diğer koşullarla otizm spektrum bozukluğu (ASD) olarak birleştirildiğinden artık kendi başına bir tanı olarak tanınmamaktadır. Nispeten bozulmamış konuşma dili ve zekası ile ASD ile birleştirilen diğer teşhislerden farklı olduğu kabul edildi. Sendrom, adını 1944'te, bakımı altındaki, arkadaşlık kurmak için mücadele eden, başkalarının jestlerini veya duygularını anlamayan, en sevdikleri ilgi alanları hakkında tek taraflı konuşmalar yapan ve sakar olan çocukları tanımlayan Avusturyalı çocuk doktoru Hans Asperger'den almıştır. . 1994 yılında, Asperger teşhisi Amerikan Mental Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı'nın dördüncü baskısına (DSM-IV) dahil edildi; ancak, 2013'te DSM-5'in yayınlanmasıyla sendrom kaldırıldı ve semptomlar artık klasik otizm ve başka türlü adlandırılamayan yaygın gelişimsel bozukluk (PDD-NOS) ile birlikte otizm spektrum bozukluğuna dahil edildi. Benzer şekilde 2021 itibariyle Uluslararası Hastalık Sınıflandırmasında (ICD-11) otizm spektrum bozukluğu ile birleştirildi. Asperger'in kesin nedeni tam olarak anlaşılamamıştır. Kalıtılabilirliği yüksek olsa da, altta yatan genetik kesin olarak belirlenmemiştir. Çevresel faktörlerin de rol oynadığına inanılmaktadır. Beyin görüntüleme, altta yatan yaygın bir durumu tanımlamamıştır. Tek bir tedavi yoktur ve Birleşik Krallık'ın Ulusal Sağlık Servisi (NHS) yönergeleri, otizmin 'ortadan kaldırılabilen veya iyileştirilebilen bir hastalık' olmadığı için herhangi bir otizmin 'tedavisinin' bir hedef olmaması gerektiğini öne sürer. Royal College of Psychiatrists'e göre, birlikte ortaya çıkan koşullar tedavi gerektirebilirken, 'otizmin tedavisi, esas olarak, kişinin günlük yaşamda işlev görme yeteneğini geliştirmek için gereken eğitim, öğretim ve sosyal desteğin/bakımın sağlanmasıyla ilgilidir' . Otizm için belirli müdahalelerin etkinliği yalnızca sınırlı verilerle desteklenmektedir. Müdahaleler arasında sosyal beceri eğitimi, bilişsel davranışçı terapi, fizik tedavi, konuşma terapisi, ebeveyn eğitimi ve ruh hali veya kaygı gibi ilgili problemler için ilaçlar yer alabilir. Otistik özellikler yetişkinlikte daha az belirgin olma eğilimindedir, ancak sosyal ve iletişim zorlukları genellikle devam eder. https://en.wikipedia.org/wiki/Asperger_syndrome
Müdahaleler arasında sosyal beceri eğitimi, bilişsel davranışçı terapi, fizik tedavi, konuşma terapisi, ebeveyn eğitimi ve ruh hali veya kaygı gibi ilgili problemler için ilaçlar yer alabilir.
closed_qa
Meksika'da konuşulan bazı diller nelerdir?
null
Meksika'da konuşulan bazı diller İspanyolca, Nahuatl ve Maya dilleridir.
open_qa
Hasora lekesi nerelerde bulunur?
Hasora discolor, yeşil bız, Hesperiidae familyasının bir kelebeğidir. Avustralya'da (Yeni Güney Galler'in güneydoğu kıyısı ve kuzey Körfez ve Queensland'ın kuzeydoğu kıyısı boyunca bulunduğu yer), Aru Adaları, Irian Jaya, Kei Adaları, Maluku ve Papua'da birkaç alt tür olarak bulunur. Yeni Gine.
Hasora renk değişikliği Yeni Güney Galler, Avustralya'da bulunabilir
closed_qa
Bestecilerin benzersiz adlarını metinden çıkarın. Bunları virgül ve boşlukla ayırın.
Avrupa ve ABD gelenekleri, II. Dünya Savaşı'ndan sonra bir dereceye kadar farklılaştı. Avrupa'nın en etkili bestecileri arasında Pierre Boulez, Luigi Nono ve Karlheinz Stockhausen vardı. İlki ve sonuncusu, Olivier Messiaen'in öğrencileriydi. Bu dönemde önemli bir estetik felsefe ve bir grup besteleme tekniği sericilikti ("düzenli müzik", "toplam" müzik" veya "toplam ton sıralaması" olarak da adlandırılır), başlangıç ​​noktası olarak besteleri alan dizicilikti. Arnold Schoenberg ve Anton Webern (ancak geleneksel on iki tonlu müziğe karşıydı) ve ayrıca Le Corbusier'nin modulor fikriyle yakından ilgiliydi. Bununla birlikte, Dmitri Shostakovich ve Benjamin Britten gibi daha geleneksel temelli bazı besteciler, önde gelen dizici harekete rağmen tonal bir beste stilini sürdürdüler. Amerika'da Milton Babbitt, John Cage, Elliott Carter, Henry Cowell, Philip Glass, Steve Reich, George Rochberg ve Roger Sessions gibi besteciler kendi fikirlerini oluşturdular. Bu bestecilerden bazıları (Cage, Cowell, Glass, Reich), müziğin notasyon, performans, süre ve tekrarlama gibi temel kavramlarını sorgulamaya başlayan yeni bir deneysel müzik metodolojisini temsil ederken, diğerleri (Babbitt, Rochberg, Sessions) biçimlendirdi. Schoenberg'in on iki tonlu diziselliğinin kendi uzantıları.
Pierre Boulez, Luigi Nono, Karlheinz Stockhausen, Olivier Messiaen, Arnold Schoenberg, Anton Webern, Le Corbusier, Dmitri Shostakovich, Benjamin Britten, Milton Babbitt, John Cage, Elliott Carter, Henry Cowell, Philip Glass, Steve Reich, George Rochberg, Roger Sessions
information_extraction
Kamala Harris kimdir?
Kamala Devi Harris[a] (/ˈkɑːmələ ˈdeɪvi/ (dinle) KAH-mə-lə DAY-vee;[2][3] 20 Ekim 1964 doğumlu), 49. ve şu anki başkan yardımcısı olan Amerikalı bir politikacı ve avukat. Birleşik Devletler. ABD tarihindeki ilk kadın başkan yardımcısı ve en yüksek rütbeli kadın yetkilinin yanı sıra ilk Afrikalı-Amerikalı ve ilk Asyalı-Amerikalı başkan yardımcısıdır.[4][5] Demokrat Parti üyesi, daha önce 2011'den 2017'ye kadar Kaliforniya başsavcısı ve 2017'den 2021'e kadar Kaliforniya'yı temsil eden ABD senatörü olarak görev yaptı.
Kamala Devi Harris[a] (/ˈkɑːmələ ˈdeɪvi/ (dinle) KAH-mə-lə DAY-vee;[2][3] 20 Ekim 1964 doğumlu), 49. ve şu anki başkan yardımcısı olan Amerikalı bir politikacı ve avukat. Birleşik Devletler. ABD tarihindeki ilk kadın başkan yardımcısı ve en yüksek rütbeli kadın yetkilinin yanı sıra ilk Afrikalı-Amerikalı ve ilk Asyalı-Amerikalı başkan yardımcısıdır.[4][5] Demokrat Parti üyesi, daha önce 2011'den 2017'ye kadar Kaliforniya başsavcısı ve 2017'den 2021'e kadar Kaliforniya'yı temsil eden ABD senatörü olarak görev yaptı. California, Oakland'da doğan Harris, Howard Üniversitesi'nden ve California Üniversitesi, Hastings Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Kariyerine, San Francisco Bölge Savcılığına ve daha sonra San Francisco Şehir Savcılığına atanmadan önce Alameda İlçe Bölge Savcılığında başladı. 2003 yılında San Francisco bölge savcısı seçildi. 2010'da Kaliforniya Başsavcısı seçildi ve 2014'te yeniden seçildi. Harris, 2017'den 2021'e kadar Kaliforniya'dan Amerika Birleşik Devletleri küçük senatörü olarak görev yaptı; 2016 Senato seçimlerinde Loretta Sanchez'i mağlup ederek Amerika Birleşik Devletleri Senatosunda görev yapan ikinci Afrikalı-Amerikalı kadın ve ilk Güney Asyalı Amerikalı oldu.[6][7] Bir senatör olarak, sağlık reformunu, esrarın federal tarifesinin kaldırılmasını, belgesiz göçmenler için vatandaşlığa giden bir yolu, DREAM Yasasını, saldırı silahlarının yasaklanmasını ve ilerici vergi reformunu savundu. Senato oturumları sırasında Trump'ın cinsel tacizle suçlanan ikinci Yüksek Mahkeme adayı Brett Kavanaugh da dahil olmak üzere Trump yönetimi yetkililerine yönelik sivri uçlu sorgulamasıyla ulusal bir profil kazandı.[8] Harris, 2020 Demokratik başkanlık adaylığını aradı, ancak ön seçimlerden önce yarıştan çekildi. Joe Biden, onu koşucu arkadaşı olarak seçti ve biletleri, 2020 seçimlerinde görevdeki başkan Donald Trump ve başkan yardımcısı Mike Pence'i mağlup etti. Harris, 20 Ocak 2021'de Başkan Joe Biden ile birlikte göreve başladıktan sonra başkan yardımcısı oldu.
information_extraction
S: Tütün veya nikotin kullanırsam COVID-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar açısından risk altında mıyım?
null
C: E-sigara kullanımı akciğerleri toksik kimyasallara maruz bırakabilir, ancak bu maruziyetlerin COVID-19 riskini veya COVID-19 sonuçlarının şiddetini artırıp artırmadığı bilinmemektedir. Bununla birlikte, birçok e-sigara kullanıcısı sigara içiyor veya sigara içiyor ve sigara içmek pnömoni de dahil olmak üzere solunum yolu enfeksiyonu riskini artırıyor.
general_qa
Myers-Briggs kişilik tipim uzun vadeli kariyer potansiyelimi belirliyor mu?
null
Hayır, Myers-Briggs kişilik tipiniz kariyer yolunuzu tahmin etmez. Kişiliğiniz, kim olduğunuzun temel bir parçasıdır. Myers-Briggs Tip Göstergesi (MBTI), içe dönüklük ve dışa dönüklük seviyenizi, algısal sıralara duyarlılığınızı ve yeni bilgileri değerlendirme şeklinizi tanımlamanın kısa bir yoludur. Bu faktörler, belirli bir kariyer yolundaki başarınıza veya başarısızlığınıza bireysel olarak katkıda bulunabilse de, hiçbiri istatistiksel olarak başarı veya başarısızlığı tahmin edemez.
general_qa
Belgrandia varica bir bitki türü mü?
Belgrandia varica, Hydrobiidae ailesinden bir operculum, suda yaşayan bir gastropod yumuşakça veya mikro yumuşakça içeren çok küçük bir tatlı su salyangozu türüdür.
Hayır, bir salyangoz türüdür.
closed_qa
Choro müzik stiliyle ilgili bu paragraf göz önüne alındığında, Choro'yu çalmak için genellikle kullanılan enstrümanlar nelerdir?
Başlangıçta choro, flüt, gitar ve cavaquinho (dört telli küçük bir akordeon) üçlüsü tarafından çalınıyordu. Koroda yaygın olarak çalınan diğer enstrümanlar mandolin, klarnet, saksafon, trompet ve trombondur. Bu melodi enstrümanları, 6 telli gitar, 7 telli gitar (bas hatları çalan) ve pandeiro gibi hafif perküsyondan oluşan bir ritim bölümü ile desteklenir. Cavaquinho bazen bir melodi enstrümanı olarak, bazen de ritmin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.
Koro genellikle flüt, gitar ve cavaquinho tarafından çalınır, ancak diğer enstrümanlar genellikle mandolin, klarnet, saksafon, trompet ve trombon olarak çalınır. Ayrıca melodiyi desteklemek için 6 telli bir gitar, 7 telli bir gitar ve bir pandeiro bulunmaktadır. Son olarak, cavaquinho bir ritim veya melodi enstrümanı olarak karşımıza çıkıyor.
closed_qa
Bilimsel sınıflandırmanın 8 kategorisi nelerdir?
null
Sınıflandırma Düzeyleri. Günümüzde yaygın olarak kullanılan sınıflandırma sistemi, Linnean sistemine dayanmaktadır ve sekiz takson düzeyine sahiptir; en genelden en özele doğru bunlar alan, alem, filum (çoğul, filum), sınıf, takım, familya, cins (çoğul, cins) ve türdür.
classification
Muz olgunlaştığında ne renk olur?
null
Bir muz olgunlaştığında lekeli sarı ve kahverengi olur
open_qa
Dev pandalar ne yer?
Dev panda, Çin'e özgü bir ayı türüdür. Bu bir Carnivora, dev panda ise diyetinin %99'undan fazlasını bambu filizleri ve yapraklarıyla oluşturan bir yaprakçıdır.
Dev panda, diyetinin %99'dan fazlasını bambu filizleri ve yapraklarıyla oluşturan bir yaprakçıktır.
closed_qa
Pasif gelir elde etmenin en iyi yollarından bazıları nelerdir?
null
1) Kiralık Gayrimenkul Geliri 2) Kripto staking 3) Eşler Arası borç verme 4) Temettü Geliri 5) Dijital bir kurs veya ürün oluşturun 6) Bir e-kitap yazın ve Amazon'da satış yapın 7) Satış Ortaklığı Pazarlaması 8) Bir GYO'ya yatırım yapın
brainstorming
Damien Chazelle önce filmleri mi yoksa TV şovlarını mı yönetti?
Damien Sayre Chazelle (/ʃəˈzɛl/; 19 Ocak 1985 doğumlu) Fransız-Amerikalı bir film yönetmeni, senarist ve yapımcıdır. Whiplash (2014), La La Land (2016), First Man (2018) ve Babylon (2022) filmlerini yönetmesiyle tanınır. Whiplash için En İyi Uyarlama Senaryo dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. En büyük ticari başarısı, 14 Akademi Ödülü'ne aday gösterilen ve En İyi Yönetmen dahil altı ödül kazanan ve onu 32 yaşında bu ödülü kazanan en genç kişi yapan La La Land ile geldi. Televizyon çıkışını Netflix sınırlı dizisi The Eddy'yi yöneterek yaptı ( 2020).
Damien Chazelle önce filmleri yönetti. En az 2014'ten beri film yönetmenliği yaparken ilk yönettiği TV şovu 2020'deydi.
closed_qa
Daal dhokli hakkında bir referans metni verildiğinde, bana yaygın olarak kullanılan üç daals'ı söyleyin.
Daal dhokli (Gujarati: દાળ ઢોકળી), buğday unu parçalarının güvercin bezelye güvecinde kaynatılmasıyla yapılan, Rajasthani ve Gujarati mutfağında yaygın olan bir Hint yemeğidir.[1] Benzer bir hazırlığa Marathi'de varanfal (Marathi: वरण फळ) veya chakolyaa (Marathi: चकोल्या) denir. Hazırlık Daal dhokli, çeşitli mercimek türleri (veya daal) ile yapılabilir. Yaygın olarak kullanılan bazı daallar arasında toor (güvercin bezelye), masoor (kırmızı mercimek) ve moong (maş fasulyesi) bulunur. Daal daha sonra su ile basınçlı pişirilir ve bir güveç oluşturmak için baharatlarla temperlenir. Dhokli veya buğday unu parçaları, buğday unu, tuz ve sudan oluşan bir hamur yoğrulur, yuvarlanır ve parçalara ayrılır.[3] Bazı varyasyonlar fıstık ekler. Çanaktaki diğer tatlar kokum, jaggery ve kimyon ve asafoetida gibi baharatlardan gelebilir.
Yaygın olarak kullanılan üç daals toor, masoor ve moong'dur.
closed_qa
Muse grubunun üyelerini virgülle ayrılmış bir liste halinde listeleyin.
Muse, Teignmouth, Devon'dan 1994 yılında kurulmuş bir İngiliz rock grubudur. Grup, Matt Bellamy (vokal, gitar, klavye), Chris Wolstenholme (bas gitar, arka vokal) ve Dominic Howard'dan (davul) oluşmaktadır.
Matt Bellamy (vokal, gitar, klavye), Chris Wolstenholme (bas gitar, arka vokal) ve Dominic Howard (davul).
information_extraction
Tesla Model Y'nin Şarj Tipi Nedir?
null
Tesla Model Y, AC şarj ile 11 kW'a ve DC şarj ile 210 kW'a kadar şarj edebilir. Kasım 2018'den beri standart Avrupa konektör tiplerini kullanıyorlar. AC konektörleri, onları tasarlayan Alman üreticiden sonra genellikle Mennekes olarak adlandırılan Tip 2 konektördür. Bunlar dünyada en çok kullanılan AC konektörüdür ve evde, işte ve bazı halka açık şarj istasyonlarında bulunabilir, ancak tüm halka açık şarj ağları AC şarjı sağlamaz. Tesla Model Y, DC şarjı için CCS konektörünü kullanır. Bu, dünya çapında en popüler DC şarj cihazıdır ve çoğunlukla Birleşik Krallık'taki halka açık şarj istasyonlarında kullanılabilir. Tip 2 ve CCS konektörleri, Model Y'nizi şarj etmek için kullandığınız CCS 2 konektöründe birleştirilir.
open_qa
Hangi otomobil üreticisinin Fransız veya Amerikalı olduğunu belirleyin: Venturi, Lincoln
null
Venturi Fransız, Lincoln Amerikalı
classification
Şu grupların müzik türlerini sınıflandırın: Metallica, AC/DC, Aerosmith, Madonna
null
Bu sanatçılar dünya çapında en tanınmış müzisyenlerden biridir. Türleri itibariyle Metallica, Heavy Metal grubu, AC/DC ve Aerosmith, Hard Rock ve Madonna, Pop sanatçısı olarak kategorize edilebilir.
classification
Singapur kaç yılında bağımsız bir egemen ülke oldu?
Singapur, resmi olarak Singapur Cumhuriyeti, deniz Güneydoğu Asya'sında bir ada ülkesi ve şehir devletidir. Ekvatorun yaklaşık bir derecelik enleminde (137 kilometre veya 85 mil) kuzeyde, Malay Yarımadası'nın güney ucunun dışında, batıda Malakka Boğazı, güneyde Singapur Boğazı, güneyde Güney Çin Denizi ile sınırlıdır. doğuda ve kuzeyde Johor Boğazı. Ülke toprakları bir ana ada, 63 uydu ada ve adacık ve bir dış adacıktan oluşur; Bunların birleşik alanı, kapsamlı arazi ıslah projelerinin bir sonucu olarak ülkenin bağımsızlığından bu yana %25 arttı. Dünyanın üçüncü en yüksek nüfus yoğunluğuna sahiptir. Çok kültürlü bir nüfusa sahip olan ve ulus içindeki başlıca etnik grupların kültürel kimliklerine saygı duyma gereğini kabul eden Singapur'un dört resmi dili vardır: İngilizce, Malayca, Mandarin ve Tamilce. İngilizce ortak dildir ve çok sayıda kamu hizmeti yalnızca İngilizce olarak mevcuttur. Çok ırklılık anayasada yer alıyor ve eğitim, barınma ve siyasette ulusal politikaları şekillendirmeye devam ediyor. Singapur'un tarihi, Temasek olarak bilinen bir deniz ticaret merkezi ve daha sonra birbirini izleyen birkaç talassokratik imparatorluğun önemli bir bileşeni olan en az bin yıl öncesine dayanmaktadır. Çağdaş dönemi, 1819'da Stamford Raffles'ın Singapur'u Britanya İmparatorluğu'nun bir antrepo ticaret merkezi olarak kurmasıyla başladı. 1867'de Güneydoğu Asya'daki koloniler yeniden düzenlendi ve Singapur, Boğazlar Yerleşimleri'nin bir parçası olarak İngiltere'nin doğrudan kontrolü altına girdi. İkinci Dünya Savaşı sırasında Singapur, 1942'de Japonya tarafından işgal edildi ve 1945'te Japonya'nın teslim olmasının ardından ayrı bir Kraliyet kolonisi olarak İngiliz kontrolüne geri döndü. Singapur, 1959'da özyönetim kazandı ve 1963'te Malaya ile birlikte yeni Malezya federasyonunun bir parçası oldu. , Kuzey Borneo ve Sarawak. İdeolojik farklılıklar, en önemlisi, Lee Kuan Yew liderliğindeki eşitlikçi "Malezya Malezyası" siyasi ideolojisinin Malezya'nın diğer kurucu varlıklarına - bumiputera ve Ketuanan Melayu'nun politikaları pahasına algılanan tecavüz - sonunda Singapur'un sınır dışı edilmesine yol açtı. iki yıl sonra federasyon; Singapur, 1965'te bağımsız bir egemen ülke oldu.
1965
closed_qa
Kamuoyu hakkında düşündüğünüzde, “konu tutarlılığı” ve “kavramsallaştırma düzeyleri”nin önemi nedir?
null
Sorun tutarlılığı, bir Amerikalının bir sorunla ilgili görüşünün ne kadar tutarlı olduğudur ve iki şekilde ölçülür. Zamana göre ölçüm, bireysel olarak Amerikalıların zamanın iki farklı noktasında aynı fikre sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor. Örneğin, Teksas'taki eşcinsel evlilik görüşleri, 2009'dan 2017'ye kadar kısa bir süre içinde olumsuzdan (~%30) olumluya (%50'nin üzerinde) değişti. bir konu, başka bir konu hakkında ne düşündükleri hakkında size pek bir şey söylemiyor. Kavramsallaştırma düzeyleri, fikirlerin açıklanmasında ideolojik dil kullanılarak insanları kategorize etmek için kullanılmaktadır. İnsanların siyasi nesneler hakkında yargılarda bulunmak için soyut kavramlara güvendikleri beş düzey vardır; ilki "ideologlar"dır. İkincisi, ideolojik terminolojiyi kullanan ancak her zaman doğru kullanmayan “ideologlara yakın” kişilerdir. Üçüncüsü, insanların belirli gruplara yönelik muamelelerine göre siyasi nesneleri değerlendirdikleri “grup çıkarları”dır. Dördüncüsü, adayların ve partilerin değerlendirmelerinin işlerin nasıl gittiğine dair genel algılara bağlı olduğu “zamanın doğası”dır. Son olarak, herhangi bir siyasi düşünce kanıtı olmaksızın kişiliklere veya aile geleneklerine odaklanılan "sorun içeriği yok".
general_qa
2022 UNESCO Barış Ödülü verildi
null
Angela Merkel (Eski Almanya Başbakanı)
open_qa
Kelly ve Birkin çantalarının dışında, Hermès'in ürettiği diğer çantalardan bazıları nelerdir?
Hermès, el yapımı valizleri ve el çantaları ile tanınır. Bunlardan birinin üretilmesi 18 ila 24 saat gerektirebilir. Örneğin, her bir Kelly çantasının yapımının tamamen gerçekleştirilmesi için 18 saat gerekir.[4] Hermès'in derileri dünyanın her yerinden geliyor. Müşteriler şu anda evin imza çantalarından birinin teslimi için altı aydan bir yıla kadar bekleyebilirler. Bu arada, Hermès'in deri ürünleri tamir gerektiriyorsa, mal sahipleri bir ürünü herhangi bir Hermès mağazasına getirebilir ve orada, onarım veya yenileme için Pantin'deki Les Ateliers Hermès'e gönderilebilir.[kaynak belirtilmeli] Bir diğer ünlü Hermès el çantası olan "Birkin çantası", adını İngiliz aktris Jane Birkin'den almıştır. Jean-Louis Dumas ile tesadüfen karşılaştığında, çantasının günlük kullanım için pratik olmadığından şikayet etti. Sonuç olarak, onu 1984'te çantayı birlikte tasarladıkları Fransa'ya davet etti. Birkin o zamandan beri, çanta taşıyamayacağı kadar büyük ve ağır hale geldiğinden, tendiniti nedeniyle aynı adı taşıyan çantasını taşımayı bıraktı.[21] Adının kaldırılmasını istedi ve adının kaldırılması gibi çeşitli konularda birçok ileri geri yorum yaptı. Vogue'a göre: Markaya göre, moda evi tarafından PETA tarafından yapılan ünlü Birkin çantalarının 'deriden yapıldığı' iddiasını [çürüten] bir soruşturmanın ardından, "Jane Birkin 'Hermès tarafından alınan önlemlerden memnun'. fabrikada yetiştirilen ve acımasızca katledilen timsahların sayısı.' "[22] Kelly ve Birkin, evin en ünlü çantalarından ikisi olsa da, Hermès'in çok çeşitli başka popüler el çantaları var. Birincisi, bolide, deri bir omuz askısı ile farklı boyutlarda gelen kubbe şeklinde bir taşımadır. Fermuarlı yapılan ilk el çantası olarak yaygın bir şekilde tanınmaktadır.[23] Bolide, hem epsom gibi sert derilerde hem de clemence gibi rahat derilerde gelir. Hermès'in evinden bir başka popüler çanta, geleneksel kumaş kayışla çapraz olarak takılmak üzere nispeten uygun fiyatlı, eyer tarzı bir çanta olan evelyne'dir. Evelyne 4 farklı boyutta mevcuttur: TPM (16 cm), PM (29 cm), GM (33 cm) ve TGM (40 cm) ve genellikle clemence gibi rahat derilerden yapılır.[24] Evelyne, çantanın üst kısmına kolay erişim sağlamak için vücuda doğru giyilmesi ve gizlenmesi amaçlanan delikli bir "H" motifine sahiptir.
Kelly ve Birkin çantalarının dışında, Bolide ve Evelyne, Hermès tarafından üretilen diğer iki çanta örneğidir. Bolide çantası, deri kayışı ve çeşitli boyutları olan kubbe şeklinde bir taşıma çantasıdır. Evelyne nispeten uygun fiyatlı ve kumaş askılı, çapraz olarak giyilmesi amaçlanan eyer tarzı bir çanta. Evelyne çantaları da çeşitli boyutlarda gelir.
information_extraction
Telefon görüşmesine karşı e-postaya karşı Slack'i ne zaman kullanmalıyım?
null
Hızlı iletişim ve memler için Slack iyi bir ortamdır. Daha uzun süreli iletişim veya Slack'te bulunmayan harici tarafları içeren iletişim için e-posta mükemmel bir seçimdir. Telefon görüşmeleri, anlık geri bildirim, akıcı diyalog ve katılımcılarla duygusal yakınlık kurmak için kullanışlıdır.
general_qa
Aşağıdakilerden hangisi hava olaylarıdır: yağmur, kar, sulu kar, güneş ışığı, dolu, kasırga, kasırga, ağaç, şimşek, kayalar?
null
Yağmur, kar, sulu kar, güneş ışığı, dolu, kasırga, kasırga ve şimşek hava olaylarıdır. Ağaçlar ve kayalar hava olayları değildir.
classification
Metne göre, insanlar için meyve yemenin en iyi yolları nelerdir?
ABD'de, yıl boyunca marketlerimizi dolduran baş döndürücü bir meyve yelpazesine sahip olduğumuz için şanslıyız. Her boyutta, şekilde ve renkte gelirler ve hepimiz günde beş porsiyon meyve ve sebzenin tavsiye edildiğini duyduk. Peki, onları ne için yiyoruz? Besin değeri meyveler arasında nasıl değişir? Bütün meyveler ile meyve suyu, taze ve kurutulmuş arasında herhangi bir fark var mı? Hadi bir bakalım. Meyveler arasındaki farklar Tıpkı diğer besinler gibi, farklı meyvelerin de farklı besin değerleri vardır. Genel olarak, bütün meyveler iyi lif kaynaklarıdır, meyve suları ise değildir. Ve bir bardak meyve suyu, hatta %100 meyve suyu bile, bir parça veya bir porsiyon bütün meyveden çok daha fazla şeker içerir. Ayrıca bütün meyveler, meyve sularından daha doyurucudur. Önerilen meyve ve sebze alımını karşılarken, onları (meyve suyu) içmektense (bütün olarak) yemek daha iyidir. Bununla birlikte, kişi meyve suyu içmekten tamamen kaçınmamalıdır - eğer bu %100 meyve suyu ise - ancak tüketimi günde 4 ila 8 onstan fazla olmayacak şekilde sınırlandırmalısınız. Marketin dondurucu bölümü genellikle oldukça çeşitli dondurulmuş meyvelerle doludur. Bunlar genellikle soyulur ve kesilir (mango gibi), bu da uygun ve genellikle taze meyvelerden daha ucuzdur. Dondurulmuş meyveler genellikle hasat noktasına yakın bir yerde toplanır ve hızlı bir şekilde dondurulur, bu nedenle besinler iyi korunur. Ayrıca, yaban mersini gibi bazı mevsim meyveleri de dondurulmuş halde kolayca bulunabilmektedir. Seçimin anahtarı, şeker ilavesiz sade dondurulmuş meyveleri seçmektir. Kuru üzüm, kayısı ve ananas gibi kuru halde bulunan bir dizi meyve vardır - sadece birkaç isim. Ayrıca iyi besin değerlerine sahiptirler, uzun süre saklanırlar, taşımaya elverişlidirler ve yüksek kalorilidirler, bu da onları yürüyüşçüler ve kampçıların favorisi yapar. Bununla birlikte, bazıları, özellikle mango ve ananas olmak üzere kurutma işleminde genellikle şeker eklenir. Kurutulmuş kızılcıklar, doğal olarak çok ekşi oldukları için hemen hemen her zaman şeker eklenir. İlave şeker içermeyenler için bile kompakt hacim ve tatlılık, bir oturuşta çok fazla yemek yemeyi oldukça kolaylaştırır ve kaloriler hızla toplanabilir. Kuru üzüm ve kayısı gibi bazı kuru meyveler de tazeliğini ve rengini korumak için kükürt dioksit ile işlenir. Çoğu insan için endişe kaynağı olmayan; ancak bazı kişiler, özellikle astımı olanlar hassastır. Kükürt dioksit tedavisi paket üzerinde etiketlenmiştir, bu nedenle gerektiğinde kaçınmak zor değildir. Organik satın almaya ne dersiniz? İster taze, ister dondurulmuş veya kurutulmuş olsun, organik ve geleneksel yöntemlerle yetiştirilen meyveler söz konusu olduğunda çok fazla seçeneğimiz var. Beslenme açısından, tüketiciler çiftçilik uygulamalarına ve çevresel etkiye dayalı olarak birini diğerine tercih edebilecek olsa da, birini diğerine tercih etmek için yeterli fark yoktur. ABD'nin pestisit kullanımına ilişkin düzenlemeleri vardır, ancak bazı meyveler diğerlerinden daha fazla pestisit kalıntısına sahip olma eğilimindedir ve her zaman meyveleri yemeden önce iyice yıkamanız önerilir. Besin değerindeki farklılıklar Farklı meyveler, farklı besinlerin iyi kaynaklarıdır. Narenciye meyveleri C vitamini açısından yüksektir ve diğer meyveler de iyi besin kaynaklarıdır. Aşağıda birkaç örnek: Besin: Başlıca işlevleri - İyi meyve kaynakları potasyum: sıvı ve elektrolit dengesi, sağlıklı kan basıncını koruma - portakal, ahududu, muz, kiraz, nar, kavun, avokado demir: kırmızı kan hücrelerinin oluşumu, çocuklarda beyin gelişimi - kuru kayısı, kuru üzüm C vitamini: sağlıklı bağışıklık sistemini korumak, yara iyileşmesi, antioksidan - turunçgiller, çilek, kivi folat: DNA sentezi, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu, fetüste erken nöral tüp gelişimi - portakal, mango, avokado A vitamini: gece görüşü, hücre büyümesi, bağışıklık fonksiyonu - kavun Yukarıdaki besinlerin yanı sıra, bazı meyvelerde flavonoidler de yüksektir. Bu, bazıları oksidatif hasara karşı koruma sağlayan ve kardiyovasküler hastalık ve diyabet gibi bazı hastalıkların riskini azaltabilen güçlü antioksidanlar olan çeşitli bir bileşik grubudur. Özellikle turunçgiller flavonoid sınıfı flavonoidlerde yüksektir ve böğürtlen, yaban mersini, kızılcık ve kiraz flavonoidlerin antosiyanidin sınıfında yüksektir. Peki hangi meyveleri yemeliyiz? Gördüğünüz gibi, tüm besin maddelerini içeren tek bir meyve yoktur, bu nedenle çeşitli yemek, sağlığın anahtarıdır. Yeni bir şey dene! Çoğu yetişkin günde yaklaşık 2 bardak çeşitli renklerde yemelidir. Bütün meyveleri meyve suyuna göre önceliklendirin. Mevsiminde olanı yiyin çünkü daha ucuza gelir. Ve meyvelerinizin tadını çıkarın: kokuyu, dokuyu ve tadı tam olarak anlayabilmek için dikkatli yiyin. Afiyet olsun!
- %100 meyve suyu, hatta %100 meyve suyu içmek yerine bütün meyveleri yiyin, çünkü bütün meyveler çok daha fazla lif ve daha az süper içerir. - Mevsim meyvelerini yiyin. Daha taze ve daha ucuzlar. -Taze dondurulmuş meyveler yemekte sakınca yoktur. İşlem sırasında şeker eklenmemiş dondurulmuş meyveleri seçmeye özen gösterin. - Organik ve organik olmayan meyveler arasında besinsel bir fark yoktur. Yemeden önce daima meyveleri yıkayın - Kurutulmuş meyveler birim ağırlık başına daha fazla şeker içerir. Aşırı yeme. - Farklı meyveler farklı besin maddeleri içerir. Çeşitli farklı meyveleri yemek, sağlığın anahtarıdır - Sağlıklı bir yetişkin günde 2 bardak farklı çeşitleri olan meyve yemelidir.
summarization
"Clint Eastwood" şarkısını hangi grup seslendirdi?
null
"Clint Eastwood", Gorillaz'ın kendi adını taşıyan albümlerinden bir şarkı.
open_qa
Violet Constance Jessop'un takma adı nedir?
Violet Constance Jessop (2 Ekim 1887 - 5 Mayıs 1971), genellikle "Batan gemilerin kraliçesi" veya "Batmayan Bayan" olarak anılır, okyanus gemisi hostesi, anı yazarı ve hemşire olarak çalışan İrlandalı bir Arjantinli kadındı. 20. yüzyılın başlarında. Jessop en iyi, 1912'de hem RMS Titanic'in hem de 1916'da kardeş gemisi HMHS Britannic'in batmasından sağ kurtulmuş olması ve ayrıca üç kardeş gemiden en büyüğü olan RMS Olympic ile çarpıştığında onda olmasıyla tanınır. 1911'de İngiliz savaş gemisi HMS Hawke.
O genellikle "Batmaz Bayan" veya batan gemilerin Kraliçesi olarak anılır.
closed_qa
Batı bengal'de ziyaret edilecek en iyi yer
null
1. Darjeeling 2, Kalküta
brainstorming
Latin Amerika'da konuşulan ana dil nedir?
null
İspanyolca, Latin Amerika'daki ana dildir. Resmi dili İspanyolca olan 18 ülke var. Her ülkenin bölgesel kelimeleri ve kendi aksanları vardır. Latin Amerika'da İspanyolca, bazen İspanya'nın Kastilya bölgesini ifade eden 'Castellano' olarak anılır.
open_qa
Maddenin katı halden doğrudan gaz hale geçmesine ne ad verilir?
null
süblimasyon
open_qa
Ağaçları ve bitkileri yeşil yapan nedir?
null
Ağaçlar, bitkiler ve algler klorofil nedeniyle yeşildir ve klorofil kırmızı ve mavi ışığı emip yeşil ışığı yansıttığı için aslında yeşil olarak algılanırlar.
open_qa
2022 yılı UNGA tarafından şu şekilde ilan edildi:
null
Uluslararası Zanaatkar Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı
open_qa
Alpakalar ve lamalar aynı şey midir?
null
Hayır, alpakalar ve lamalar akraba türlerdir ancak aynı tür değildirler. Her ikisi de Güney Amerika'nın yerlileridir, ancak biraz farklı boyutlardadır ve farklı fiziksel özelliklere sahiptir.
open_qa
Güney Amerika'da konuşulan ana dil nedir?
null
İspanyol
open_qa
Hong Kong'un MTR ağındaki hatların adları nelerdir?
null
- Ada Hattı - Tsuen Wan Hattı - Kwun Tong Hattı - Güney Ada Hattı - Tseung Kwan O Hattı - Tung Chung Hattı ve Disneyland Resort Hattı - Doğu Demiryolu Hattı - Tuen Ma Hattı - Havaalanı, açık hava
brainstorming
İnsanların yerini robotlar mı alacak?
null
Cevap, mümkün olabilir, ancak söylemesi zor. Günümüzde yapay zeka ve robotikteki hızlı gelişme ile birlikte, şimdiden birçok insan işinin yerini robotlar almıştır. Örneğin, fabrikalarda robotlar, makinelerin parçalarını yapmak, ürün mallarını paketlemek veya doğru işlemleri yürütmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. İnsanın birçok alanda kısıtlamaları vardır ve bu ağır işlerin yerini genellikle robot makineler alır. Ancak insanoğlu hala çok karmaşık beyin ve sinir sistemlerine sahiptir. AI geliştirme, insanlara yaklaşmaya çalışabilir, ancak sınıra ulaşmak için hiç aşabilirler mi? Bekleyip göreceğiz.
general_qa
Çimlerimi biçebileceğim bazı garip yollar nelerdir?
null
Çimlerinizi biçmek için çim biçme makinesi kullanmıyorsanız, işte çimlerinizi budanmış halde tutmak için bazı garip fikirler: - Bir keçi al ve bahçene bırak - Tüm günü el işi makasıyla her bir bıçağı keserek geçirin - Alev Silahı - Azrail gibi giyin ve bir tırpan kullan
brainstorming
Düzenli çalışan bir sistem oluşturmak için kullanılan ara bağlantı teknolojilerini çıkarın.
Elektronik, vakum tüpleri, transistörler, diyotlar, sensörler ve entegre devreler gibi aktif elektrik bileşenlerini ve ilgili pasif ara bağlantı teknolojilerini içeren elektrik devreleriyle ilgilenir. Aktif bileşenlerin doğrusal olmayan davranışı ve elektron akışlarını kontrol etme yetenekleri, dijital anahtarlamayı mümkün kılar ve elektronik, bilgi işleme, telekomünikasyon ve sinyal işlemede yaygın olarak kullanılır. Devre kartları, elektronik paketleme teknolojisi ve diğer çeşitli iletişim altyapısı biçimleri gibi ara bağlantı teknolojileri, devre işlevselliğini tamamlar ve karışık bileşenleri düzenli bir çalışma sistemine dönüştürür. Günümüzde çoğu elektronik cihaz, elektron kontrolünü gerçekleştirmek için yarı iletken bileşenler kullanır. Yarı iletkenlerin nasıl çalıştığını açıklayan temel prensipler katı hal fiziğinde incelenirken, pratik problemleri çözmek için elektronik devrelerin tasarımı ve yapımı elektronik mühendisliğinin bir parçasıdır.
Devre kartları, elektronik paketleme teknolojisi ve diğer çeşitli iletişim altyapısı biçimleri gibi ara bağlantı teknolojileri, devre işlevselliğini tamamlar ve karışık bileşenleri düzenli bir çalışma sistemine dönüştürür.
information_extraction
Hangi enstrümanın telli veya vurmalı olduğunu belirleyin: Ranat thum, Tumbi
null
Tumbi yaylı, Ranat thum perküsyondur.
classification
Tüm paramı kaybetmenin bazı hızlı yolları nelerdir?
null
İşte tüm paranızı kaybetmenin bazı hızlı yolları: 1. Rulet masasında tüm paranızı kırmızıya koyun. 2. Gelecek hafta boyunca her gün yüksek bahisli blackjack oynayın. 3. Solana gibi rastgele kripto para birimleri satın alın. 4. Robinhood gibi alım satım uygulamalarında son derece ucuza satın alın. 5. Geçmişte size geri ödeme yapmamış olan arkadaşlarınıza ve ailelerinize ödünç verin.
brainstorming
Bana bunların ağaç yemişleri olup olmadığını söyleyin: hindistancevizi, ceviz, küçük hindistan cevizi, yer fıstığı, susam, kaju, macadamia, badem.
null
Ceviz, kaju, macadamia ve badem ağaç yemişleri olarak sınıflandırılır. Küçük hindistan cevizi, fıstık ve susam değildir. Hindistan cevizi, bazı hükümet ve sağlık kuruluşları tarafından ağaç yemişi olarak tanınmaktadır, ancak botanik olarak meyve olarak sınıflandırılmaktadır.
classification
Bana harika bilgisayar oyunlarının bir listesini ver
null
Elbette, birkaç harika bilgisayar oyunu listeleyeceğim, ancak burada listeleyebileceklerimden çok daha fazla harika bilgisayar oyunu olduğunu unutmayın. - Elden Yüzüğü - World of Warcraft - Hogwarts Mirası - ocak taşı - minecraft - Medeniyet - Dota - Şehirler: Skylines
brainstorming
Bir saunanın ana unsurları nelerdir?
null
Saunalar, oda sıcaklığını 150 ila 220 derece Fahrenheit arasında tutacak bir ısı kaynağına sahip odalardır. Isı kaynağı elektrik veya odun ateşidir. Tipik olarak saunaların tavanı 8'dir ve odanın boyutu, onu aynı anda kullanması beklenen kişi sayısına göre optimize edilmiştir. Saunaların da banklara ihtiyacı vardır. Kullanıcıların rahatça uzanmasını sağlamak için optimum tezgah derinliği 24 inçtir. Tezgah ve duvar kaplamaları tipik olarak batı kırmızı sediridir, ancak yüksek sıcaklık dalgalanmalarına dayanabilen diğer ahşap türleri de uygundur. Uygun duvar, tavan ve hatta zemin yalıtımı çok önemlidir ve odada su buharı olacağı düşünüldüğünde, duvar panelleri ile yalıtım arasında bir buhar bariyeri olması gerekir. Bir zemin drenajı da oldukça teşvik edilir.
general_qa
Bu listeden tek kelimeyi seçin ve neden onu seçtiğinizi açıklayın. karaçam Karaağaç Meşe porsuk ormangülü
null
Rhododendron, bu listedeki tek kelimedir. Karaçam, Karaağaç, Meşe ve Porsuk ağaç örnekleridir, Ormangülü ise bir çiçektir.
classification
Bulwer Hanesi'nin sözleri nelerdir?
null
"Utançtan Önce Ölüm"
open_qa
Köpeklere sofra yemeği verebilir miyim?
null
Köpeklerin sindirim sistemleri farklı olduğu için köpeklere sofra maması veremezsiniz. İnsan yiyecekleri genellikle çok zengin ve yağlıdır, bu da köpeklerin sindirimini zorlaştırır ve bu nedenle köpeklerde sağlık sorunlarına neden olur. Çikolata, kuru üzüm, üzüm gibi bazı sofra yiyecekleri köpekler için bile zehirlidir.
general_qa
Elmaların sebze olduğu doğru mu?
null
Hayır, bu yanlış. Elma bir meyve türüdür.
open_qa
Uzun bir uçak uçuşunda zaman geçirmenin bazı yollarını düşünün.
null
İşte bir uçak uçuşunda zaman geçirmenin bazı yolları: 1. Bir dizi veya film izleyin. Birçok abonelik hizmeti, çevrimdışı kullanım için medyanın indirilmesine izin verir. Alternatif olarak, bazı havayolları izlenecek ücretsiz filmler ve TV şovları sunacaktır. 2. Bir kitap okuyun. Bir e-okuyucu kullanıyorsanız, uçuştan önce kitap indirdiğinizden emin olun. 3. Müzik veya podcast dinleyin. Albümünüzü indirin veya uçuşunuz sırasında podcast'leri takip edin. Bu, varış noktanıza varana kadar rahatlamanıza yardımcı olabilir. 4. Uyu. Bu, zamanı hızlı bir şekilde geçirecektir. Uçakta uyumakta zorlanıyorsanız, seyahat yastığı kullanmayı düşünün. Bu aynı zamanda enerjinizi artırmanıza yardımcı olabilir, böylece planladığınız herhangi bir aktiviteye hazır olursunuz.
brainstorming
Tüm zamanların en iyi 5 basketbolcusu kim?
null
Tüm zamanların en iyi 5 basketbolcunun fikirleri, kiminle konuştuğunuza ve hangi bölgede olduğunuza bağlı olarak farklılık gösterecektir. Ancak ortak bir listede Michael Jordan, Lebron James, Kobe Bryant, Kareem Abdul Jabbar ve Magic Johnson yer alıyor. Sohbette sıkça bahsedilen diğer oyuncular Larry Bird, Bill Russel ve Julius Erving'dir.
brainstorming
The Real Housewives of Miami'deki yiğitliklerden bazılarını adlandırın
null
Adriana de Moura, Alexia Nepola, Dr. Nicole Martin, Julia Lemigova, Larsa Pippen, Lisa Hochstein, Marysol Patton ve Guerdy Abraira
open_qa
Premier Lig nedir?
Premier Lig (yasal adı: The Football Association Premier League Limited), İngiliz futbol ligi sisteminin en yüksek seviyesidir. 20 kulübün yarıştığı, İngiliz Futbol Ligi (EFL) ile bir yükselme ve küme düşme sistemi üzerinde çalışır. Sezonlar tipik olarak Ağustos'tan Mayıs'a kadar sürer ve her takım 38 maç oynar (diğer tüm takımları hem evde hem de deplasmanda oynar). Maçların çoğu Cumartesi ve Pazar öğleden sonraları oynanır ve ara sıra hafta içi akşam maçları oynanır.
Premier Lig, İngiliz futbolunun en üst kademesidir. Ligde 20 takım bulunur ve son 3 takım 2. kademeye düşer ve 2. kademeden ilk 3 takım yükselir. Her takım diğer 19 takımla iki kez oynar. Bir kez evde ve bir kez deplasmanda olmak üzere toplam 38 maç. Çoğu oyun ağustos ayından mayıs ayına kadar hafta sonları oynanır.
summarization
Hız trenindeyken bu ağırlıksızlık hissine ne sebep olur?
null
Bir hız trenindeyken ağırlıksızlık hissine, g-kuvveti olarak da bilinen negatif yerçekimi kuvveti neden olur. Negatif g-kuvveti, aşağı doğru hızlandığınızda oluşur ve genellikle düz yukarı ve aşağı hareket eden kambur şeklindeki tepeler olan deve sırtı tepeler gibi hız treni öğelerinde hissedilir. Bunun gibi unsurlar, binicileri koltuklarından kaldırarak ağırlıksızlık hissi vermek için tasarlanmıştır.
general_qa
Lütfen bu bilgiyi mümkün olduğunca basit veya bilimsel olmayan bir dil kullanarak yeniden ifade edin.
Filogenetik olarak kedigillere ve viverridlere daha yakın olsalar da, Feliformia alt takımının bir parçası olarak sırtlanlar, yakınsak evrim nedeniyle bazı unsurlarda davranışsal ve morfolojik olarak köpekgillere benzer: hem sırtlanlar hem de köpekler ağaçta yaşayan değildir, avlarını pençeleri yerine dişleriyle yakalayan üstünkörü avcılardır. . Her ikisi de yiyecekleri hızlı bir şekilde yerler ve saklayabilirler ve büyük, küt, geri çekilmeyen pençeleri olan nasırlı ayakları koşmaya ve keskin dönüşler yapmaya uyarlanmıştır. Ancak sırtlanların tımarlanma, koku alma, dışkılama alışkanlıkları, çiftleşme ve ebeveynlik davranışları diğer kedigillerin davranışlarıyla uyumludur.[4]
Sırtlanlar, köpeklerden çok kediler, genetler ve misk kedileriyle akrabadır. Yine de sırtlanlar, kedilerden çok köpekler gibi davranır ve görünürler. Köpek gibi görünmelerini ve davranmalarını sağlayan bir takım evrimsel değişikliklere sahiptirler. Sırtlanlar ağaca tırmanmazlar ve avlarının peşinden koşarak dişleriyle yakalarlar. Hala kedilere benzeyen bazı davranışları var, ama çoğunlukla ebeveynlik ve bakımla ilgili.
summarization
Yurtdışında bir tatile hazırlanmak için yapmam gereken en iyi 5 şeyi söyle
null
1. Hükümetinizden herhangi bir seyahat tavsiyesine bakın 2. Gideceğiniz ülkeler için önerilen aşıları ve ilaçları aldığınızdan emin olmak için tıbbi tavsiyeye başvurun. 3. Pasaportunuzun geçerli olduğundan ve önümüzdeki 6 ay içinde süresinin dolmayacağından emin olun. 4. 5. Gideceğiniz ülkelerin dilini, kültürünü ve geleneklerini araştırın
brainstorming
Acı biber hakkında verilen bilgilere göre, dünyada doğal olarak yetiştirilen en acı acı biber hangisidir?
Özellikle ABD, İngiltere ve Avustralya'daki yetiştiriciler arasında 1990'lardan beri en acı biberi yetiştirmek için bir rekabet var. 1.000.000'den fazla Scoville Isı birimi (SHU) kaydeden acı biber türleri ve çeşitlerine "süper acı" denir. Geçmiş Guinness Dünya Rekoru sahipleri (artan sıcaklık sırasına göre) hayalet biber, Infinity biber, Trinidad Moruga akrebi, Naga Viper biberi ve Trinidad Scorpion Butch T'yi içerir. 2017'de ilan edilen mevcut rekor sahibi Carolina Reaper'dır. 1,6 milyondan fazla SHU.
Carolina Reaper şu anda en acı acı biber için Guinness Dünya Rekorunu elinde tutsa da, doğal olarak yetiştirilen en acı acı biber değildir. Bhut Jholokia olarak da bilinen Hayalet Biber, dünyanın doğal olarak yetiştirilen en acı biberidir. En yaygın olarak Bangladeş ve kuzeydoğu Hindistan'da bulunur. Assam dilinde "bhut" "hayalet" anlamına geldiğinden, bu biber Batı'da sıklıkla "hayalet biber" olarak anılır. Bu biberlerin ince, kolayca yırtılan, çentikli bir kabuğu vardır. Bir hayalet biber ve Ed Currie tarafından yetiştirilmiş bir Carolina Reaper karşılaştırılabilir çünkü her ikisi de son derece ateşlidir ve tatlı, meyvemsi bir tada sahiptir. Carolina Reaper, her iki biberin de son derece baharatlı olmasına rağmen, en şiddetli olduğu zamanlarda hayalet biberin iki katından fazla ısıya sahiptir. Hayalet biberlerin maksimum SHU'su 1.041.427 iken Carolina Reaper'ın maksimum SHU'su 2,2 milyondur. Hayalet biberler, güçlü, tatlı meyveli bir biber aromasına sahiptir. İlk 30 ila 45 saniye herhangi bir ısınma yaşamaz. Sıcaklar başladıktan sonra nefes darlığı, hıçkırık, terleme ve gözlerde sulanma yaşamayı bekleyin. Yanma tipik olarak 30 ila 40 dakika sonra kaybolmadan önce 10 ila 15 dakika içinde kötüleşir.
closed_qa
Nasıl daha iyi bir koşucu olabilirim?
null
Daha iyi bir koşucu olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var: 1. Sürekli antrenman yapın - Dayanıklılık koşusu, fark etmeniz uzun zaman alan fizyolojik adaptasyonlar yaratır. Bu uyarlamaları oluşturmaya başlamak için haftada en az 3 veya 4 kez en az 30 dakika koşmaya çalışın. 2. Yeterince uyuyun - araştırmalar, her gece en az 8 saat uyursanız kasların daha iyi iyileştiğini gösteriyor. 3. Vücudunuzu yakıtla doldurun - vücudunuza kendinizi yakıtla doldurmaya yetecek kadar kalori sağlamazsanız kas kazanamazsınız. Kendinizi başarıya hazırlamak için iyi bir protein, karbonhidrat ve sebze karışımı yediğinizden emin olun. 4. Aşırı antrenman yapmayın - Yeni koşucuların yaptığı yaygın bir hata, idare etmek için eğitildiklerinden daha fazla koşmak ve sonunda kendinizi yaralamaktır. Sakatlık nedeniyle antrenmanı yarıda bırakırsan kondisyon geliştiremezsin!
general_qa
Futbolcular neden parmaklarıyla tekme atmaz?
null
Futbolcular genellikle topa bağcıklarıyla veya ayaklarının iç kısmıyla vururlar. Bu teknikler, topun yönü üzerinde ayak parmağıyla tekme atmaktan daha fazla kontrol sağlar.
general_qa
Aşağıdaki yiyecekleri Hint veya Japon olarak sınıflandırın: Sushi, Sashimi, Ramen, Naan, Chicken Tikka Masala, Samosa
null
Suşi: Japon Sashimi: Japonca Ramen: Japonca Naan: Hintli Tavuk Tikka Masala: Hintli Samosa: Hintli
classification
Hangisi bir balık türüdür? Trompetçi veya Trump
null
Trompetçi
classification
Aşağıdakileri arabalara veya SUV'lara göre sınıflandırın. Mazda CX 50, Nissan Altima, Mazda CX 5, Toyota Rav4, KIA Sportage, Honda Civic, Hyundai Elantra.
null
SUV'lar- Mazda CX 50, Mazda CX5, Toyota Rav4, KIA Sportage. Arabalar- Nissan Altima, Honda Civic, Hyundai Elantra.
classification
2. Dünya Savaşı'nı ne başlattı?
null
Birinci Dünya Savaşı'nın (1914-18) Avrupa'da yarattığı istikrarsızlık, yirmi yıl sonra patlak veren ve daha da yıkıcı olacak olan başka bir uluslararası çatışmanın -II. Ekonomik ve siyasi açıdan istikrarsız bir Almanya'da iktidara gelen Nazi Partisi'nin lideri Adolf Hitler, ulusu yeniden silahlandırdı ve dünya hakimiyeti hırslarını ilerletmek için İtalya ve Japonya ile stratejik anlaşmalar imzaladı. Eylül 1939'da Hitler'in Polonya'yı işgali, Büyük Britanya ve Fransa'yı Almanya'ya savaş ilan etmeye itti ve II. Dünya Savaşı'nın başlangıcı oldu. Önümüzdeki altı yıl boyunca, çatışma dünya çapında önceki savaşlardan daha fazla can alacak ve daha fazla arazi ve mülkü yok edecek.
general_qa
Pasaja göre, Narendranath'ın hevesli bir okuyucu olduğu konuları listeleyin.
1871'de sekiz yaşındayken Narendranath, ailesi 1877'de Raipur'a taşınana kadar okula gittiği Ishwar Chandra Vidyasagar'ın Büyükşehir Enstitüsüne kaydoldu. 1879'da ailesinin Kalküta'ya dönmesinden sonra Başkanlık Koleji giriş sınavında birinci lig notları alan tek öğrenci oydu. [31] Felsefe, din, tarih, sosyal bilimler, sanat ve edebiyat gibi çok çeşitli konularda hevesli bir okuyucuydu.[32] Ayrıca Vedalar, Upanişadlar, Bhagavad Gita, Ramayana, Mahabharata ve Puranalar gibi Hindu kutsal metinleriyle de ilgilendi. Narendra, Hint klasik müziği eğitimi aldı ve düzenli olarak fiziksel egzersiz, spor ve organize faaliyetlere katıldı. Narendra, Genel Kurul Enstitüsü'nde (şimdi İskoç Kilise Koleji olarak biliniyor) Batı mantığı, Batı felsefesi ve Avrupa tarihi okudu.[34] 1881'de Güzel Sanatlar sınavını geçti ve 1884'te Bachelor of Arts derecesini tamamladı. Narendra, David Hume, Immanuel Kant, Johann Gottlieb Fichte, Baruch Spinoza, Georg W. F. Hegel, Arthur Schopenhauer, Auguste Comte, John Stuart Mill ve Charles Darwin'in eserlerini inceledi.[37][38] Herbert Spencer'ın evrimciliğinden büyülendi ve onunla mektuplaştı,[39][40] Herbert Spencer'ın Eğitim (1861) kitabını Bengalce'ye çevirdi.[41] Batılı filozofları incelerken aynı zamanda Sanskritçe kutsal yazıları ve Bengalce edebiyatını da öğrendi.[38]
felsefe, din, tarih, sosyal bilimler, sanat ve edebiyat
information_extraction
Jing, 46 yaşında bir erkek. Evli ve iki çocuk babası bir sigorta yöneticisidir. Jing kilisesinde aktif ve hafta sonları golf oynuyor. Son zamanlarda yorgunluk ve eforla göğüs ağrısı yaşadığı için kardiyologunu görmeye gitti. Hiç sigara içmedi ama günde 1-2 alkollü içki tüketiyor. Tıbbi öyküsünde kan kolesterol düzeyi %260 mg, trigliserit düzeyi %198 mg ve HDL-C değeri %43 mg olarak görünüyor. Jing'in kalbinin 12 derivasyonlu EKG izini inceledikten sonra, kalbinin iskemik olduğu açıktır. Bazı takip tarama testleri ve önerilen müdahaleler önerin.
null
Takip tarama testleri için birçok seçenek vardır. Örneğin, kalpteki kan akışını değerlendirebileceğimiz ve kalbin ve hareketli kapakçıklarının bir resmini oluşturabileceğimiz renkli Doppler ile bir ekokardiyogram gerçekleştirebiliriz. Kalpteki kan akışını da değerlendiren bir miyokardiyal perfüzyon taraması yapabiliriz. Ayrıca atardamarlardaki kalsiyum birikintilerini tespit edebilen elektron ışınlı bilgisayarlı tomografi (EBCT) adı verilen bir prosedür de vardır. Plak veya kalsiyum birikintilerini ortaya çıkaran bilgisayarlı tomografi anjiyografi de vardır. Kapak sorunlarını, kalp büyümesini, damar hastalığını, hasarlı kalp dokusunu vb. saptamak için manyetik alanları kullanan bir koroner MR veya MRA uygulayabiliriz. Son olarak, invaziv ancak "altın standart" olan bir koroner anjiyogram da yapabiliriz. ” CAD teşhisi için. Jing'in kullanabileceği, daha az invaziv/yoğun ila en yoğun arasında değişen müdahaleler vardır. Kolesterol ve trigliserit seviyelerine yardımcı olmak için yüksek alkol tüketimini azaltmak, daha sağlıklı ve daha az iltihaplı bir diyet yemek gibi günlük şeyler yapabilir. Miyokard iskemisini tedavi etmek için günlük aspirin, nitratlar, beta blokerler, kolesterol düşürücü ilaçlar vb. gibi bazı ilaçlar da vardır. Durumu çok ciddiyse/kötüleşirse anjiyoplasti/stent takmayı ve hatta koroner arter baypas ameliyatını düşünebilir. Bu müdahaleler en azdan en agresife doğru sıralanmıştır.
brainstorming
Vancouver Canucks, Stanley kupasını kaç kez kazandı?
null
Vancouver Canucks, Stanley kupasını 0 kez kazandı. 1982, 1994 ve 2011'de 3 kez final oynadılar ve kaybettiler.
open_qa
Elon Musk hangi elektrikli araç şirketine sahip?
null
Elon Musk, ünlü bilim insanının adını taşıyan Tesla adlı EV şirketinin sahibidir.
open_qa
Şehir merkezindeki ofisime gidip gelebileceğim bazı yollar nelerdir?
null
Bir şehirde bulunuyorsanız, birçok işe gidip gelme seçeneğiniz olabilir. Hafif raylı sistem veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanabilir, bisiklete binebilir veya araba kullanabilirsiniz. Yakınınızda yaşayan iş arkadaşlarınız varsa, araç paylaşımını düşünebilirsiniz.
brainstorming
Thor kimdir?
Thor (Eski İskandinav dilinden: Þórr), Germen paganizminde önde gelen bir tanrıdır. İskandinav mitolojisinde şimşek, gök gürültüsü, fırtınalar, kutsal korular ve ağaçlar, güç, insanlığın korunması, kutsama ve doğurganlık ile ilişkilendirilen çekiç kullanan bir tanrıdır. Eski İskandinav Þórr'un yanı sıra, tanrı Eski İngilizce'de Þunor, Eski Frizce'de Thuner, Eski Sakson'da Thunar ve Eski Yüksek Almanca'da Donar olarak geçer; 'Gök Gürültüsü' anlamına gelir.
Thor, İskandinav mitolojisinde gök gürültüsü tanrısıdır. Sadece kendisinin kaldırabileceği güçlü bir çekiç kullanıyor. Thor, 1962'den beri Marvel çizgi romanlarında ve en az 10 filmde bir karakter olarak yer aldı.
closed_qa
Hangi hayvanın evcilleştirilmiş veya vahşi olduğunu belirleyin: Vizon, Amerikan timsahı
null
Amerikan timsahı vahşi, vizon evcildir.
classification
Bana eritme hakkında tek satırlık bir özet verin
Eritme, bir baz metali çıkarmak için bir cevhere ısı uygulama işlemidir. Bir tür ekstraktif metalurjidir. Gümüş, demir, bakır ve diğer baz metaller dahil olmak üzere birçok metali cevherlerinden çıkarmak için kullanılır. Eritme, cevheri ayrıştırmak için ısı ve kimyasal indirgeyici bir madde kullanır, gaz veya cüruf gibi diğer elementleri uzaklaştırır ve metal tabanı geride bırakır. İndirgeyici madde genellikle kok gibi bir fosil yakıt karbon kaynağıdır veya daha eski zamanlarda odun kömürü. Cevherdeki oksijen, karbon dioksitteki (CO2) bağların kimyasal potansiyel enerjisi olduğundan yüksek sıcaklıklarda karbona bağlanır. cevherdeki bağlardan daha düşüktür.
Eritme, istenmeyen malzemeleri gaz olarak uzaklaştırmak ve baz (istenen) malzemeyi geride bırakmak için ısı ve kimyasal indirgeyici bir madde uygulayarak metalleri cevherlerinden çıkarma işlemidir.
summarization
Süt ve sığır arasındaki fark nedir?
null
Süt inekleri sütü için, sığırlar eti için yetiştirilir.
open_qa
Filmleri, içinde rol alan ana karaktere göre sınıflandırın. Çak De! Hindistan , Kuch Kuch Hota Hai, Om Shanti Om, Dangal, Sultan, Dabangg
null
Shah Rukh Khan - Chak De! Hindistan, Kuch Kuch Hota Hai, Om Shanti Om Salman Khan - Sultan, Dabangg Aamir Khan - Dangal
classification
Bu paragraf bağlamında "outie" nedir?
Mark'ın küçük kızı Devon'un evinde uyanır ve kendini Cobel'e sarılırken bulur. Devon'u bulmak için özür dilerken, Cobel'i ismiyle arayarak fazla mesai ihtimalinin devreye girdiği konusunda onu uyarır. Cobel, Milchick'i arar ve güvenlik ofisini kontrol etmesini ister. Mark, Devon'a özel olarak kendisinin formda olduğunu açıklar; Devon ona Gemma'nın öldüğünü anlatır ve "Bayan Selvig"in Mark'ın patronu olduğunu öğrenir. Lumon muhtemelen polisi kontrol ettiği için Mark, Devon'u Lumon'un suçlarını basına bildirmeye teşvik eder. Irving, dairesinde uyanır, ABD Donanması'ndaki arkadaşlarının resimlerini ve geçmişini keşfeder ve dolapta Burt'ü bulmak için kullandığı bir harita ve çalışan dizini bulur. Helly, bir Lumon galasında uyanır ve oradaki arkadaşının, prosedürü yasallaştırmak için halk desteği oluşturmak için işten çıkarılan Lumon CEO'su Jame Eagan'ın kızı Helena Eagan olduğunu öğrenir. Cobel, galaya koşar ve Helly'nin planlanmış bir konuşma yapmasını engellemeye çalışır. Milchick güvenlik ofisine ulaşır ve Dylan'ın kapıya yerleştirdiği derme çatma kısıtlamaları yararak yolunu keser. Helly sahneye çıkar ve kalabalığa innielerin boyun eğdirme ve eziyetini anlatır. Irving, Burt'ün evine geldiğinde zaten bir ilişkisi olduğunu öğrenir. Mark, Bayan Casey'nin Gemma olduğunu doğrulayan bir fotoğraf bulur. Devon'a söylemek için acele eder, ancak yalnızca "O yaşıyor!" Milchick, Dylan'la mücadele ederek fazla mesai olasılığını devre dışı bırakmadan ve üçünü eski durumlarına döndürmeden önce.
Sağlanan paragrafa göre, "outie" nin ne olduğu açık değil. Bununla birlikte, bu cümleye dayanarak, "Devon'a söylemek için acele ediyor, ancak Milchick, Dylan'ın üstesinden gelmeden, fazla mesai olasılığını devre dışı bırakıp üçünü çıkış durumlarına döndürmeden önce yalnızca" O yaşıyor! "diyebiliyor." bir kişinin içinde olabileceği ve fazla mesai ihtimalini devre dışı bırakarak durumun açılabileceği bir durumdur.
closed_qa
Jacques Malouin kimdi?
Jacques Malouin (1 Şubat 1826 - 30 Kasım 1901) Quebec'te bir avukat ve siyasi figürdü. 1877'den 1882'ye kadar Kanada Avam Kamarası'nda Quebec-Centre'yi Bağımsız üye olarak temsil etti. François-Xavier Rinfret dit Malouin ve Marguerite Falardeau'nun oğlu olarak Aşağı Kanada, Quebec City'de doğdu. Malouin, 1847'de baroya kabul edildi.[1] İki kez evlendi: 1852'de Marie-Angélique Suzor ve ardından Alvine Morriset ile. Malouin, Joseph-Édouard Cauchon'un Manitoba Valisi Teğmen seçilmesinden sonra yapılan 1877 ara seçiminde Avam Kamarası'na ilk kez seçildi. 1878'de tekrar seçildi, ancak 1882'de yeniden seçilmek için koştuğunda Joseph-Guillaume Bossé'ye yenildi. Malouin, Quebec barosu konseyinin bir üyesiydi ve 1869 ve 1877'de bâtonnier olarak görev yaptı.[1] 75 yaşında Quebec City'de öldü. Oğlu Arthur Cyrille Albert Malouin ayrıca Avam Kamarası'nda Quebec-Centre'yi temsil etti ve daha sonra Kanada Yüksek Mahkemesinde görev yaptı.
Jacques Malouin (1 Şubat 1826 - 30 Kasım 1901) Quebec'te bir avukat ve siyasi figürdü. 1877'den 1882'ye kadar Kanada Avam Kamarası'nda Quebec-Centre'yi Bağımsız üye olarak temsil etti.
summarization
Seni ne gülümsetir? Seni ne mutlu eder?
null
Hayatın biraz yavaşlamasına izin verebildiğimde ve etrafımdakileri takdir etmeyi bırakabildiğimde gülümsüyorum. Küçük şeyler en iyisidir. Yoldan geçen bir kişi mutlu anlar yaşıyor. Harika bir şarkı. Güzel bir ağaç.
creative_writing
Değeri 1 trilyon doları aşan halka açık şirketlerden bazılarını adlandırın.
null
Değeri 1 trilyon doları aşan halka açık şirketler şunlardır: - Elma -Microsoft - Google - amazon
open_qa
Büyük kanyonu geçmenin bazı yolları nelerdir?
null
1. Üzerinden uzun bir ip fırlatmak için güçlü bir kıskaç kullanın ve güvenlikten sonra halat karşıya tırmanır. 2. Kanyonun bir tarafından havalanmak ve diğer tarafına inmek için küçük uçaklar kullanın. 3. "Grand Canyon'u geçin" terimini kullanın ve etrafından dolaşmak için bir araba kullanın 4. Kanyonun dibine inin ve diğer tarafa doğru yürüyün 5. Özellikle şiddetli bir yağmur fırtınasının Büyük Kanyon'u doldurmasını bekleyin ve bir tekneyle karşıya geçin.
brainstorming
Uzun mesafe koşucuları için kuvvet antrenmanı neden önemlidir?
null
Güç antrenmanı, mesafe koşucularının daha hızlı olması ve sakatlanmadan kalmaları için önemlidir. Koşmak, vücuda çok fazla baskı uygulayan yüksek etkili bir aktivitedir. Kuvvet antrenmanı vücudun bu stresle başa çıkmasına ve vücutta zamanla yaralanmalara yol açabilecek dengesizlikleri düzeltmesine yardımcı olabilir.
general_qa
Başladığından beri FIVB kaç yıldır yapılmadı?
FIVB Voleybol Erkekler Kulüpler Dünya Şampiyonası, sporun küresel yönetim organı olan Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) tarafından düzenlenen uluslararası bir erkek kulübü voleybol müsabakasıdır. Yarışma ilk olarak 1989'da İtalya'da yapıldı. 1993 ile 2008 yılları arasında yapılmadı, ancak 2009'dan beri her yıl düzenlenen yarışmaya, her ikisinin de Polonya'nın ev sahipliği yaptığı 2017 ve 2018 yılları dışında Katar ve Brezilya ev sahipliği yaptı.
16 yıl. 2008-1993+1=16.
closed_qa
Portekizliler Brezilya'ya ilk olarak hangi yılda geldiler?
null
Portekizliler ilk olarak 1500 yılında Brezilya'ya geldiler.
open_qa
Doğrudan metinden alıntı yapmadan bana Cesar Chavez'in en büyük başarılarının bir özetini verin.
Cesar Chavez (d. Cesario Estrada Chavez /ˈtʃɑːvɛz/; İspanyolca: [ˈt͡ʃaβes]; 31 Mart 1927 - 23 Nisan 1993) Amerikalı bir işçi lideri ve sivil haklar aktivistiydi. Dolores Huerta ile birlikte, daha sonra Tarım İşçileri Örgütlenme Komitesi (AWOC) ile birleşerek Birleşik Çiftlik İşçileri (UFW) işçi sendikası haline gelen Ulusal Çiftlik İşçileri Derneği'ni (NFWA) kurdu. İdeolojik olarak, onun dünya görüşü sol siyaseti Katolik sosyal öğretileriyle birleştirdi. Yuma, Arizona'da Meksikalı Amerikalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Chavez, Amerika Birleşik Devletleri Donanması'nda iki yıl geçirmeden önce çalışma hayatına el işçisi olarak başladı. Evlendiği Kaliforniya'ya taşınarak, işçilerin oy kullanmak için kaydolmalarına yardımcı olduğu Topluma Hizmet Örgütü'ne (CSO) dahil oldu. 1959'da, Los Angeles merkezli bir pozisyon olan CSO'nun ulusal direktörü oldu. 1962'de CSO'dan ayrıldı ve merkezi Delano, California'da bulunan NFWA'yı kurdu ve bu sayede bir sigorta planı, bir kredi birliği ve çiftçiler için El Malcriado gazetesini başlattı. O on yılın ilerleyen saatlerinde, çiftçiler arasında, en önemlisi 1965-1970'teki başarılı Delano üzüm grevi olmak üzere grevler düzenlemeye başladı. Üzüm grevinin ortasında, kendi NFWA'sı Larry Itliong'un AWOC'si ile birleşerek 1967'de UFW'yi oluşturdu. Hindistan'ın bağımsızlık lideri Mahatma Gandhi'den etkilenen Chavez, grevcilerin taleplerini yerine getirmeleri için çiftlik sahiplerine baskı yapmak için grev gözcüleri ve boykotlar da dahil olmak üzere doğrudan ama şiddet içermeyen taktikleri vurguladı. Kampanyalarını, halka açık alaylar, ayinler ve oruçlar dahil olmak üzere Roma Katolik sembolizmiyle doldurdu. İşçi ve sol gruplardan çok destek aldı, ancak Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından izlendi. 1970'lerin başında Chavez, diğer ABD eyaletlerinde şubeler açarak UFW'nin Kaliforniya dışındaki etkisini genişletmeye çalıştı. Yasadışı göçmenleri grev kırıcıların ana kaynağı olarak görerek, ABD-Meksika sınırında şiddet yaratan ve UFW'nin birçok müttefikiyle ayrılıklara neden olan ABD'ye yasadışı göçe karşı bir kampanya başlattı. Bir örgütlenme biçimi olarak kooperatiflerle ilgilenerek, Keene'de uzak bir komün kurdu. Artan izolasyonu ve amansız kampanyaya verdiği önem, daha önce onu desteklemiş olan birçok Kaliforniyalı çiftçiyi yabancılaştırdı ve 1973'te UFW, 1960'ların sonlarında kazandığı sözleşmelerin ve üyeliklerin çoğunu kaybetti. Kaliforniya Valisi Jerry Brown ile olan ittifakı, 1975 tarihli Kaliforniya Tarımsal Çalışma İlişkileri Yasası'nın kabul edilmesini sağlamaya yardımcı oldu, ancak UFW'nin önlemlerini Kaliforniya anayasasında kutsal kılma kampanyası başarısız oldu. Synanon dini örgütünden etkilenen Chavez, komünal yaşamı yeniden vurguladı ve muhalif olarak algılananları tasfiye etti. UFW üyeliği 1980'lerde azaldı, Chavez yeniden böcek ilacı karşıtı kampanyalara odaklandı ve emlak geliştirmeye geçerek sendikasız işçileri kullandığı için tartışmalara yol açtı. Tartışmalı bir figür olan UFW eleştirmenleri, Chavez'in sendika üzerindeki otokratik kontrolü, sadakatsiz saydığı kişilerin tasfiyesi ve onun etrafında inşa edilen kişilik kültüyle ilgili endişelerini dile getirirken, çiftlik sahipleri onu bir komünist yıkıcı olarak görüyordu. ABD'deki örgütlü emek ve solcu gruplar için bir simge haline geldi ve ölümünden sonra Meksikalı Amerikalılar arasında bir "halk azizi" oldu. Doğum günü, birçok ABD eyaletinde federal bir anma tatilidir, birçok yerde onun adı verilir ve 1994'te ölümünden sonra Başkanlık Özgürlük Madalyası'nı aldı.
Cesar Chavez, 1960'larda ve 1970'lerde tarım işçilerinin hakları için mücadele eden bir halk kahramanı olarak kabul ediliyor. Çiftlik işçileri sendikasının kurucu ortağıdır ve California'da çiftlik işçilerini koruyan yasaların çıkarılmasına yardımcı olmuştur. Hareketi Amerika Birleşik Devletleri'nde genişletmek için çalıştı, ancak sınırlı bir başarı elde etti.
summarization
Saint-Germain-les-Belles istasyonuna kim hizmet veriyor?
Saint-Germain-les-Belles, Saint-Germain-les-Belles, Nouvelle-Aquitaine, Fransa'da bulunan bir tren istasyonudur. İstasyon Orléans-Montauban demiryolu hattı üzerinde yer almaktadır. İstasyona SNCF tarafından işletilen TER (yerel) servisleri hizmet vermektedir.
Saint-Germain-les-Belles istasyonuna SNCF tarafından işletilen TER hizmetleri tarafından hizmet verilmektedir.
closed_qa
Uzaktan kumanda ne için kullanılır?
null
Elektronik cihazları kontrol etmek için uzaktan kumanda kullanılır. Uzaktan kumandayla kullanabileceğiniz bazı öğeler, uzaktan kumandalı araba, televizyon, stereo alıcı, ışıklar, ev otomasyonu, vantilatörler ve çocuk oyuncaklarıdır. Bir uzaktan kumanda kullanmak, onu çalışır hale getirmek için piller veya bir tür güç kaynağı alacaktır.
open_qa
Bu şehirlerin Amerika Birleşik Devletleri'nde mi yoksa İngiltere'de mi olduğunu söyle: New York, Manchester, Bath, San Francisco, Oxford
null
New York: Amerika Birleşik Devletleri, Manchester: İngiltere, Bath: İngiltere, San Francisco: Amerika Birleşik Devletleri, Oxford: İngiltere
classification
Yelkenin en hızlı noktası neresidir?
null
Geleneksel bir yelkenli teknede en hızlı yelken noktası, ışın mesafesidir.
general_qa
MH370 uçuşunun kaybolmasının nedeni neydi?
null
Uçuşun düzenini çevreleyen, askeri bir düşüşten, uçak kaçırmaya, terörist saldırıdan, kötüleşen kişisel hayatı üzerine bir pilotun intiharına kadar pek çok komplo teorisi var, ancak bu önerilerin tümü önemli ölçüde kanıtlanmadı. Gerçekten asla bilemeyeceğiz ve bunu çözülmemiş bir gizem olarak bırakmak zorunda kalacağız.
open_qa
Sağlanan pasajdan, tarımdan elde edilen daha yakın tarihli mevcut yıllık geliri dolar cinsinden çıkarın.
Tarım, Kaliforniya ekonomisinde önemli bir sektördür. Tarımla ilgili satışlar, 1974'te 7.3 milyar dolardan 2004'te yaklaşık 31 milyar dolara çıkarak son otuz yılda dört kattan fazla arttı.[269] Bu artış, dönem boyunca çiftçiliğe ayrılan alanlarda yüzde 15'lik bir düşüşe ve kronik istikrarsızlıktan muzdarip olan su kaynağına rağmen gerçekleşti. Dönüm başına satışlardaki artışa katkıda bulunan faktörler arasında, aktif tarım arazilerinin daha yoğun kullanımı ve bitkisel üretimdeki teknolojik gelişmeler sayılabilir.[269] 2008'de California'daki 81.500 çiftlik ve çiftlik, 36.2 milyar dolarlık ürün geliri elde etti.[270] 2011'de bu sayı 43,5 milyar dolarlık ürün gelirine ulaştı.[271] Tarım sektörü, eyaletin GSYİH'sının yüzde ikisini oluşturuyor ve toplam işgücünün yaklaşık yüzde üçünü istihdam ediyor.[272] USDA'ya göre 2011'de Kaliforniya'daki en büyük üç tarım ürünü, süt ve krema, kabuklu badem ve üzümdü.[273]
2011'de Kaliforniya'nın tarımsal ürün geliri 43,5 milyar dolardı.
information_extraction