instruction
stringlengths
4
11.9k
context
stringlengths
3
23.9k
response
stringlengths
1
26.1k
category
stringclasses
8 values
Kriket oyunu nedir?
Kriket, ortasında 22 yarda (20 metrelik) bir saha olan ve her iki ucunda birer küçük kapı bulunan, her biri üç kütük üzerinde dengelenmiş iki balyadan oluşan bir sahada on bir oyuncudan oluşan iki takım arasında oynanan bir top ve sopa oyunudur. . Vuruş tarafı, kalelerden birine atılan topa sopayla vurarak ve ardından kalelerin arasından koşarak gol atarken, bowling ve saha tarafı bunu engellemeye çalışır (topun sahadan çıkmasını engelleyerek ve topu alarak küçük kapılardan biri) ve her vurucuyu atın (böylece "dışarıdalar"). Oyundan çıkarma yöntemleri arasında, top kütüklere çarptığında ve kefaletleri yerinden çıkardığında eğilmek ve saha tarafının sopayla vurulduktan sonra ancak yere çarpmadan önce topu tutması veya topla daha önce bir kaleye vurması yer alır. bir vurucu, küçük kapı önündeki kırışıklığı geçebilir. On vurucu oyundan atıldığında, vuruşlar sona erer ve takımlar rol değiştirir. Oyun, uluslararası maçlarda üçüncü bir hakem ve maç hakeminin yardım ettiği iki hakem tarafından karara bağlanır. Maçın istatistiksel bilgilerini kaydeden iki saha dışı golcü ile iletişim kurarlar.
Kriket, iki takım arasında oynanan bir sopa ve top oyunudur. Bovling tarafından bir bowling oyuncusu, iki kalenin arasından bir top atar. İki topa vuran oyuncu kalede ve bunlardan biri topa bakıyor. Top bir saha oyuncusu tarafından kaleye geri gönderilmeden önce topa vurarak ve kalenin arasından koşarak sayı atarlar.
summarization
Metne dayanarak, lütfen Marc Andreessen'in başarılarının madde işaretli bir listesini verin
Marc Lowell Andreessen (/ænˈdriːsən/ ann-DREE-sən; 9 Temmuz 1971 doğumlu) Amerikalı bir girişimci, risk sermayesi yatırımcısı ve yazılım mühendisidir. Grafik kullanıcı arayüzüne sahip ilk yaygın olarak kullanılan web tarayıcısı olan Mosaic'in ortak yazarıdır; Netscape'in kurucu ortağı;[2] ve Silikon Vadisi girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz'in kurucu ortağı ve genel ortağı. Opsware yazılım şirketini kurdu ve daha sonra Hewlett-Packard'a sattı. Andreessen aynı zamanda sosyal ağ web siteleri için bir platform sağlayan bir şirket olan Ning'in kurucu ortağıdır. Meta Platforms'un yönetim kurulunda yer almaktadır. Andreessen, 1994 yılında Birinci Uluslararası World-Wide Web Konferansı'nda duyurulan World Wide Web Hall of Fame'deki altı kişiden biriydi.[3][4] Şubat 2023 itibariyle, Forbes tarafından net servetinin 1,7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.[5]
Grafik kullanıcı arabirimli (Mosaic) yaygın olarak kullanılan ilk web tarayıcısının ortak yazarı Netscape'in kurucu ortağı Andreessen Horowitz'in kurucu ortağı Opsware'in kurucu ortağı Ning'in kurucu ortağı Meta Platformlar Yönetim Kurulu Üyesi World Wide Web Hall of Fame'de aday
summarization
Ateş yakmak için 5 adım
null
Adım 1: Yerde Dairesel Bir Boşluk Açın. ... Adım 2: Dairesel Alanı Büyük Kayalarla Sıralayın. ... Adım 3: Küçük Çubukları ve Dalları Dairesel Boşluğa Platform Olarak Yerleştirin. ... Adım 4: Kuru Otu ve Yaprakları Çıra Üzerine Yerleştirin. ... Adım 5: Ateşi Çakmak veya Kibritle Yak.
brainstorming
Palmitik asit nedir?
null
Palmitik asit (IUPAC terminolojisinde hekzadekanoik asit), 16 karbon zincirine sahip bir yağ asididir. Hayvanlarda, bitkilerde ve mikroorganizmalarda bulunan en yaygın doymuş yağ asididir. Kimyasal formülü CH3(CH2)14COOH'dir ve C:D'si (toplam karbon atomu sayısı ile karbon-karbon çift bağlarının sayısı) 16:0'dır. Palmiye meyvesinden elde edilen yağın (hurma yağı) ana bileşenidir ve toplam yağların %44'ünü oluşturur. Etler, peynirler, tereyağı ve diğer süt ürünleri de toplam yağların %50-60'ını oluşturan palmitik asit içerir. Palmitatlar, palmitik asidin tuzları ve esterleridir. Palmitat anyonu, fizyolojik pH'ta (7.4) palmitik asidin gözlenen şeklidir.
open_qa
Bir dizi insanı ıssız bir adaya gönderip kabileden insanları oylamak zorunda kaldıkları popüler TV şovunun adı nedir?
null
Gösterinin adı Survivor, bir realite yarışması televizyon serisi. Yarışmacılar dünyanın herhangi bir yerinde bırakılır ve büyük ödülü kazanmak için son üçe kalabilmek için meydan okumalarda yarışırken aynı zamanda hayatta kalma becerilerini geliştirmeleri gerekir.
open_qa
Hayatta kalan son kişi olduğunuzu hayal edin. Bir astronotsunuz ve ISS'de yalnızsınız ve uzaydasınız. Ayrıntılı bir arka plan hikayesiyle duygularınızı ve oraya ne olduğunu yazın.
null
Sonunda oldu. Günün geleceğini, tüm insanlık için bir kovada son damla olacağını asla hayal etmemiştim. Bunu kendime borçluyum... hayır, en azından birine, insanlık mirasını hatırlayabilen birine borçluyum, eğer gelecekte bir tane varsa bile, olanları yazmak, en azından bir benzerlik vermek altımda ortaya çıkan dehşet. Ben her zaman göklere bakan ve orada ne olduğunu merak eden, yıldızlı gözlü bir çocuktum. Ve hayallerim gerçek oldu, önce uçuş okulu, sonra askeri pilot ama akademideki eski hocamın bana NASA Astronot programında yer teklif etmesiyle her şey anlam kazandı. İnanamadım. uzaya mı gidicem Gerçekten mi? Birkaç zor yıl sonra, Dünya ile ISS arasında gidip gelen bir görevin düzenli bir üyesiydim. Küçücük bir kapsülün içine sıkıştırılmış bir roketin üzerine oturmak eğlenceli değil, bunu söyleyebilirim ama koltuğunuza yapıştığınızda atmosferde uçuşan adrenalin patlaması hiç eskimiyor. Ama bu sefer duygu farklıydı. UUİ'ye zamanında vardım ve meslektaşım Max'i rahatlattım. Beni gördüğüne sevindi, ne de olsa dünyanın etrafında 6 ay dönmek tek başına sana bunu yapar. O benim çok yakın bir arkadaşımdı ama sohbet etmek ve hoş sohbetler için fazla vaktimiz yoktu. Aynı gün geri dönmesi planlanmıştı ve kısa bir süre sonra ayrıldı - uzun bir veda ile. Her zaman insanların insanlığın iyiliği için birlikte çalışacağı daha iyi bir dünyanın hayalini kurmuşumdur. Çocukken Star Trek'i severdim, farklılıkların önemli olmadığı ve herkesin herkesin yararına çalıştığı bir yer. Ama biz farklı bir dünya kurduk. Açgözlülük dünyası, bencillik dünyası, diğerlerinden daha fazlasına sahip olmanın diğerinden daha iyi olmak anlamına geldiği bir dünya. Liderlerimizi asla gerçekten seçmedik, seçtiysek de hata bizde. İkinci salgından birkaç yıl sonra gerilim yükseldi. Zengin daha da zenginleşiyor, fakir daha fakirleşiyor ve hiçbir şey yeterli gelmiyordu. Ve bazı insanlar gücü arzuluyordu. Daha fazlasını istediler. Daha fazla arazi, daha fazla kaynak, daha fazla para. Önce füzelerini fırlattılar. En azından o sırada hala yayında olan medyadan öyle görünüyordu. Yine de önemli değildi, savunmamız yetersizdi. Küçücük penceremden izlerken gezegenin yandığını görebiliyordum. Elbette geri ateş ettik. Flaşın yere çarpmasından sonra flaşı görebiliyordum. Şehirler yanıyor. Milyarlar ölüyor. Ama sonunda, önemli değildi. Hepimiz kaybettik. Yavaş yavaş, devasa bir bulut gezegeni kaplamaya başladı. Vurulan yerlerden başladı, ancak haftalar içinde tüm dünyaya yayıldı. Bir zamanlar güzel bir soluk mavi nokta, artık gökyüzünde gri bir lekeden başka bir şey değil. Hâlâ uzak bölgelerden bazı amatör radyo istasyonlarını duyabiliyordum, iletişim kurmaya ve birine hayatta olduklarını bildirmeye çalışıyordum ama bunlar çok azdı. Aylar sonra hepsi öldü. Ve şimdi buradayım, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yavaş yavaş bozulan yörüngesinde, tek başıma, asla gelmeyecek yenisini bekliyorum, belki de Max'in şanslı olduğunu düşünüyorum.
creative_writing
Sinir ağları ilk olarak hangi on yılda pratik olarak kullanışlı sistemlere yol açtı?
Tamamlayıcı MOS (CMOS) teknolojisi biçimindeki metal oksit yarı iletken (MOS) çok büyük ölçekli entegrasyonun (VLSI) geliştirilmesi, dijital elektronikte artan MOS transistör sayısını mümkün kıldı. Bu, 1980'lerde pratik yapay sinir ağlarının geliştirilmesi için daha fazla işlem gücü sağladı.[40] 1988'den itibaren,[41][42] sinir ağlarının kullanımı, özellikle ilk basamaklı ağlar çoklu dizi hizalamaları tarafından üretilen profiller (matrisler) üzerinde eğitildiğinde, protein yapısı tahmini alanını dönüştürdü.[43]
Tamamlayıcı MOS (CMOS) teknolojisi biçiminde metal oksit yarı iletken (MOS) çok büyük ölçekli entegrasyonun (VLSI) geliştirilmesi, 1980'lerde pratik yapay sinir ağlarının geliştirilmesini sağladı.
closed_qa
Yağmurlu bir cumartesi öğleden sonrasını nasıl geçireceğime dair bana 10 farklı fikir ver.
null
- Filme gitmek - Bir video oyunu oyna - Kitap okumak - Kapalı bir alışveriş merkezinde alışveriş yapın - Bir öğle yemeği partisine ev sahipliği yapın - Spor salonunda egzersiz yapın - Evi temizle - Meditasyon yap - Eski bir arkadaşı ara - İşi takip edin
brainstorming
2011 itibariyle sadece 15'ten fazla çocuk tiroid kanseri ölümü belgelendiğinde Çernobil felaketi neden dünyanın gelmiş geçmiş en kötü sivil nükleer olayı olarak kabul ediliyor?
Çernobil felaketi, 26 Nisan 1986'da Sovyetler Birliği'nde Ukrayna SSC'nin kuzeyindeki Pripyat şehri yakınlarındaki Çernobil Nükleer Santrali'ndeki 4 No'lu reaktörde meydana gelen bir nükleer kazaydı. Dünyanın şimdiye kadarki en kötü sivil nükleer olayı olarak adlandırılan bu kaza, Uluslararası Nükleer Olay Ölçeğinde yedi (maksimum şiddet) olarak derecelendirilen iki nükleer enerji kazasından biridir, diğeri ise Japonya'daki 2011 Fukushima nükleer felaketidir. İlk acil durum müdahalesi, daha sonra çevrenin dekontaminasyonuyla birlikte, 500.000'den fazla personeli içerdi ve tahminen 18 milyar rubleye mal oldu - 2019'da enflasyona göre ayarlanmış kabaca 68 milyar ABD doları. Çernobil'in genel nüfus üzerindeki sağlık etkileri belirsizdir. 2011 itibariyle 15'ten fazla çocuk tiroid kanseri ölümü belgelendi. Bir Birleşmiş Milletler komitesi bugüne kadar 100'den az ölümün serpintiden kaynaklandığını tespit etti. Maruziyete bağlı ölümlerin toplam nihai sayısının belirlenmesi, tartışmalı bir istatistiksel model olan doğrusal eşiksiz modele dayalı olarak belirsizdir. Önümüzdeki yıllarda nihai toplam ölü sayısına ilişkin model tahminleri değişiklik göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından en çok atıfta bulunulan araştırmalar, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Rusya'da kansere bağlı nihai 9.000 ölüm öngörüyor.
Çernobil felaketi, Uluslararası Nükleer Olay Ölçeğinde yedi (maksimum şiddet) olarak derecelendirilen iki nükleer enerji kazasından biri olduğu için dünyanın şimdiye kadarki en kötü sivil nükleer olayı olarak adlandırıldı. İlk acil durum müdahalesi, daha sonra çevrenin dekontaminasyonuyla birlikte, 500.000'den fazla personeli içerdi ve tahminen 18 milyar rubleye mal oldu - 2019'da enflasyona göre ayarlanmış kabaca 68 milyar ABD doları. Çernobil'in genel nüfus üzerindeki sağlık etkileri belirsiz olsa da, Dünya Sağlık Örgütü Ukrayna, Beyaz Rusya ve Rusya'da kansere bağlı nihai 9.000 ölüm öngörüyor.
closed_qa
Aşağıdaki paragrafa göre İsviçre'nin nüfusu kaçtır?
Resmi olarak İsviçre Konfederasyonu olan İsviçre, Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın birleştiği noktada yer alan karayla çevrili bir ülkedir.[e][14] Güneyde İtalya, batıda Fransa, kuzeyde Almanya ve Avusturya ile komşudur. doğuda Lihtenştayn. İsviçre coğrafi olarak İsviçre Platosu, Alpler ve Jura arasında bölünmüştür; Alpler, bölgenin büyük bir bölümünü kaplarken, 8,7 milyonluk ülke nüfusunun çoğu, Zürih, Cenevre ve Basel dahil olmak üzere en büyük şehirlere ve ekonomik merkezlere ev sahipliği yapan platoda yoğunlaşmıştır.
İsviçre'nin nüfusu 8,7 milyondur. Nüfusun büyük çoğunluğu Zürih, Cenevre, Basel gibi şehirlere ev sahipliği yapan yayla bölgesinde yaşıyor.
information_extraction
Tüm yılları, virgülle ayırarak görünüm sırasına göre listeleyin.
Grosvenor Müzesi, Birleşik Krallık'ta Chester, Cheshire'de bulunan bir müzedir. Derece II koruma altındaki bina olarak İngiltere Ulusal Miras Listesi'ne kaydedilmiştir. Tam adı, Chester, Cheshire ve Kuzey Galler için Bilim ve Sanat Okulları ile Grosvenor Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi'dir. Adını, Cheshire'daki büyük toprak sahipleri olan Westminster Dükleri'nin soyadından alır. 1886'da açılan müze, 1894'te genişletildi ve 1989-1999 yılları arasında büyük yenilemeler yapıldı. İçeriğinde Roma dönemine ait arkeolojik eserler, tablolar, müzik aletleri ve Viktorya dönemi salonu olarak düzenlenmiş bir oda yer alıyor.
1886, 1894, 1989, 1999
information_extraction
Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki tüm kitaplar nelerdir?
Genellikle bir üçleme olarak adlandırılsa da, Tolkien bu çalışmanın Silmarillion ile birlikte iki ciltlik bir setin tek cildi olmasını amaçladı.[3][T 3] Ekonomik nedenlerle, Yüzüklerin Efendisi kısa bir süre içinde yayınlandı. 29 Temmuz 1954'ten 20 Ekim 1955'e kadar geçen yıl Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü başlıklı üç ciltte[3][4] yayınlandı. Çalışma, dahili olarak, cilt başına iki tane olmak üzere altı kitaba bölünmüştür ve birkaç arka plan malzemesi eki vardır. Daha sonraki bazı baskılar, yazarın asıl amacına uygun olarak tüm çalışmayı tek bir ciltte basar.
Yüzüklerin Efendisi üçlemesi; Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü'nden oluşuyor.
closed_qa
Propan ızgaranın avantajları nelerdir?
null
Bir propan ızgarasının en sık bahsedilen avantajı, ızgarayı pişirme sıcaklığına getirmenin çok az zaman almasıdır. Odun peletleri veya kömür briketleri gibi diğer yakıt kaynaklarının, pişirmeye başlamadan önce hazırlanması biraz zaman alır. Ayrıca, propan ızgarada temizlik, temizlenecek odun veya kömür kalmadığından genellikle daha basittir. Birçoğu, odun veya odun kömürünün pişirilen yiyeceğe daha fazla tat verdiğini iddia edecektir. Ancak, propan için, duman aroması oluşturmak için genellikle sigara içen kutusu olarak bilinen şeyi almak da dahil olmak üzere çareler vardır. Nihayetinde herhangi bir ızgara tarzı çok lezzetli yemekler pişirebilir. Bu nedenle, genellikle yakıt kaynağı konusundaki kişisel tercihe bağlıdır.
open_qa
Aşağıdaki bitkilerden hangilerinin yenilebilir hangilerinin yenilebilir olmadığını bulmam gerekiyor: coleus, karahindiba, sarı zakkum, yüksük otu, güller, ölümcül itüzümü, hor çiçeği, begonya, melek trompetleri.
null
Sarı zakkum, yüksük otu, ölümcül itüzümü ve melek borusu zehirli bitkilerdir ve yenilmemelidir. Coleus, karahindiba, güller, hor çiçeği, begonya yenilebilir bitkilerdir.
classification
Aşağıdaki oyuncu kadrosundan hangisinin adı A, B veya P harfleriyle başlar?
Balraj Sahni Abdul Rehman Khan olarak Mini olarak Sonu Usha Kiran, Mini'nin annesi Rama rolünde Padma Laxmi Sarita Devi Anwari Bai leyla ağa Bebek Ferida Asit Sen Bhola olarak
Balraj Sahni, Padma, Anwari Bai, Baby Farida, Asit Sen
information_extraction
Hangi ABD şarap şirketi Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok şarabı üretiyor?
null
E&J Gallo, 23.000 dönümden fazla üzüm bağına ve on dokuz şarap imalathanesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük şarap üreticisidir.
open_qa
Büyük Emu Savaşı nedir ve kim kazandı?
null
Büyük Emu Savaşı, 1932'de Batı Avustralya'da gerçekleştirilen askeri bir operasyondu. Avustralya halkı, özellikle de çiftçiler, çok sayıda devekuşunun çılgına dönüp ekinleri yok etmesinden endişeliydi. Devekuşu, Avustralya'ya özgü büyük, uçamayan bir kuştur. Avustralya ordusu, kuşların sayısını kontrol altına almak için konuşlandırıldı. Devekuşun hızı ve zorlu arazi nedeniyle ordu, emu sayılarını kontrol etmekte başarısız oldu. Emu'nun 1932'deki Büyük Emu Savaşı'nı kazandığı iddia edilebilir.
general_qa
Border collies neden iyi bekçi köpekleridir?
null
Border collies çok güçlü bir koruma içgüdüsüne sahiptir. Sürüleri korudukları gibi, tehlike yaklaştığında da sizi korurlar. Ayrıca border collies seslidir. Etrafta şüpheli bir şey olduğunda size haber vermeyi ihmal etmeyecekler. Border collies çok akıllı ve eğitilmesi kolaydır.
general_qa
Bir şarkıyı popüler yapan nedir?
null
Bir şarkının popüler olup olmadığını belirleyen birkaç unsur vardır. En iyi şarkılar en popüler şarkılar olmayabilir. Şarkıların tanıtılması ve radyoda çalınması gerekiyor. Şarkının çoğu müzik hizmetinde önerilmesi gerekir. Şarkının çoğu insanın aşina olduğu popüler bir sanatçı tarafından yapılması da yardımcı olur. Tüm bunlar, bir şarkının popüler olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur.
open_qa
Neden Hollanda'yı ziyaret etmeliyim?
null
Hollanda'da ziyaret edebileceğiniz birçok müze var. Hollanda'nın birçok ünlü ressamı olmuştur. Amsterdam şehir merkezi de çok güzel. Aynı zamanda Avrupa'nın en iyi parti mekanlarından biri olarak kabul edilir. Katılabileceğiniz ve tadını çıkarabileceğiniz birçok ünlü etkinlik var.
brainstorming
Philadelphia Phillies ile ilgili bu referans metni göz önüne alındığında, kaç tane stadyumları vardı ve şu anda nerede oynuyorlar?
Franchise, Ulusal Lig'deki Worcester, Massachusetts takımının yerine 1883'te Philadelphia'da kuruldu. Takım, Recreation Park (1883–1886) ile başlayıp Baker Bowl (1887–1938) ile devam ederek şehirdeki çeşitli stadyumlarda oynadı; Shibe Park (uzun süredir Philadelphia Atletizm yöneticisi Connie Mack'in onuruna 1953'te Connie Mack Stadyumu olarak yeniden adlandırıldı) (1938–1970); Veterans Stadyumu (1971–2003) ve şimdi Citizens Bank Park (2004'ten günümüze).
Phillies, Philadelphia'daki tarihleri ​​boyunca beş farklı stadyumda oynadılar. Şu anda Citizens Bank Park'ta oynuyorlar.
closed_qa
bitkiler enerjilerini nasıl elde ederler
null
Fotosentezi kullanırlar ve güneş ışığını besin olarak glikoza dönüştürürler.
open_qa
Wilbur Snyder iyi bir güreşçi miydi?
Wilbur Snyder (15 Eylül 1929 - 25 Aralık 1991) Amerikan futbolu oyuncusu ve profesyonel güreşçiydi. Güreş kariyeri Snyder'ın güreşe ilk çıkışı, futbolun 1953 sezonunun dışında gerçekleşti. Güney Kaliforniya'da Sandor Szabo ve Warren Bockwinkel tarafından eğitildi.[1] 1954'te Snyder, güreşte tam zamanlı bir kariyer yapmak için futboldan tamamen emekli oldu. Ring içi kişiliğinin bir kısmı, birçok futbol taktiğinin kullanılmasını içeriyordu ve bu, Snyder'ın büyük ölçüde ulusal ilgisini topladı. 7 Nisan 1956'da Verne Gagne'yi yenerek ve Chicago'daki Marigold Arena'da Amerika Birleşik Devletleri Şampiyonasını kazanarak adını duyurduğunda zaten Montreal, Quebec, Kanada'da bölge şampiyonu olmuştu.[1]
Wilbur Snyder (15 Eylül 1929 - 25 Aralık 1991) Amerikan futbolu oyuncusu ve profesyonel güreşçiydi. Snyder'ın güreşe ilk çıkışı, futbolun 1953 sezonunun dışında gerçekleşti. Güney Kaliforniya'da Sandor Szabo ve Warren Bockwinkel tarafından eğitildi. 1954'te Snyder, güreşte tam zamanlı bir kariyer yapmak için futboldan tamamen emekli oldu. Ring içi kişiliğinin bir kısmı, birçok futbol taktiğinin kullanılmasını içeriyordu ve bu, Snyder'ın büyük ölçüde ulusal ilgisini topladı. 7 Nisan 1956'da Verne Gagne'yi yenerek ve Chicago'daki Marigold Arena'da Amerika Birleşik Devletleri Şampiyonasını kazanarak bir isim yaptığında, Montreal, Quebec, Kanada'da bölge şampiyonu olmuştu.
closed_qa
Endosimbiyoz kötü mü?
Endosimbiyoz, bir ortakyaşamın diğerinin dokularında ya hücreler içinde ya da hücre dışı olarak yaşadığı herhangi bir simbiyotik ilişkidir.[6][37] Örnekler arasında çeşitli mikrobiyomlar yer alır: baklagil kökleri üzerindeki kök nodüllerinde yaşayan nitrojen sabitleyici bakteriler olan rhizobia; aktinomisetler, kızılağaç kökü nodüllerinde yaşayan Frankia gibi nitrojen sabitleyici bakteriler; resif oluşturan mercanların içindeki tek hücreli algler; ve böceklerin yaklaşık %10-15'ine gerekli besinleri sağlayan bakteriyel endosimbiyontlar.[kaynak belirtilmeli] Endosimbiyozda, konakçı hücre, endosimbiyontun sağladığı bazı besinlerden yoksundur. Sonuç olarak, ev sahibi, bazı özel hücreler üreterek endosimbiyontun kendi içindeki büyüme süreçlerini destekler. Bu hücreler, endosimbiyontların artan popülasyonunu düzenlemek ve bu genetik değişikliklerin yavrulara dikey aktarım (kalıtım) yoluyla geçmesini sağlamak için konağın genetik kompozisyonunu etkiler.[38]
Hayır, endosimbiyoz, iç simbiyozun veya endosimbiyozun konakçıya gerekli besinleri sağladığı simbiyotik bir ilişkidir. Örneğin, bir bakteri bir böceğe gerekli besinleri sağlayabilir.
closed_qa
Hoober Standı nerede?
Hoober Standı, Kuzey İngiltere'deki Güney Yorkshire, Wentworth'ta bir sırtta 30 metre yüksekliğinde (98 ft) bir kule ve Grade II * koruma altındaki bir yapıdır. Henry Flitcroft tarafından Whig aristokrat Thomas Watson-Wentworth, Malton Kontu (daha sonra Rockingham'ın 1. Markisi) için 1745 Jacobite isyanının bastırılmasını anmak için tasarlandı. Kır evi Wentworth Woodhouse'a yakındır. Sahası deniz seviyesinden yaklaşık 157 metre (515 ft) yüksekliktedir ve açık bir günde yukarıdan uzun mesafeli manzaralar vardır. Hoober Standı, Wentworth Woodhouse parkının içindeki ve çevresindeki birkaç çılgınlıktan biridir; diğerleri Needle's Eye ve Keppel's Column'u içerir. Sheffield yazarı Sidney Oldall Addy, 1888 tarihli Sheffield mahallesinde kullanılan kelimeler sözlüğü adlı kitabında yapıyı Woburn Stand olarak adlandırıyor.
Wentworth, Kuzey İngiltere'de Güney Yorkshire
closed_qa
Neden bazı bebeklerin NICU'da kalması gerekiyor?
null
Bebeklerin doğduktan sonra çeşitli nedenlerle NICU'ya kabul edilmesi gerekebilir. Birincil neden, solunum sıkıntısı sendromu, hipoglisemi, apne, düşük doğum ağırlığı ve bradikardi gibi bir takım komplikasyonlara neden olabilen erken doğumdur. Bir bebek tipik olarak komplikasyonları çözülene ve taburcu edilecek kadar sağlıklı olana kadar NICU'da kalır.
general_qa
RV'lerde banyo var mı?
null
RV'lerde banyo olup olmadığı ve banyo tipi RV'ye bağlıdır. Daha büyük RV'lerin çoğunda "kuru banyo" bulunur. "Kuru", bağımsız bir duş olduğu anlamına gelir. Kuru banyolardaki bazı duşlar çok küçüktür ve bazıları konut duşları boyutundadır. Birçok küçük karavanda "ıslak banyo" vardır, yani ayrı bir duş yoktur. Banyo alanında duş başlığı bulunmaktadır ve duş alırken alandaki her şey ıslanmaktadır (tuvalet, raflar, duvarlar vb. dahil). Islak banyolar genellikle banyodaki her şeyin zarar görmeden ıslanabilmesi için özenle tasarlanır. Bazı RV'lerde banyo yoktur, ancak bir dolaba gizlenmiş ve dışarı kaydırılmış tuvaletler vardır. Bu, DIY dönüşümlerinde daha yaygındır.
general_qa
Ramenlerin adlarını çıkarın. virgülle ayırın.
Shio (塩, 'tuz') ramen dört türün en eskisidir.[29] Bol tuz ve tavuk, sebze, balık ve deniz yosununun herhangi bir kombinasyonundan yapılmış soluk, berrak, sarımsı bir et suyuna sahiptir. Bazen domuz kemikleri de kullanılır, ancak tonkotsu ramen için olduğu sürece kaynatılmazlar, bu nedenle çorba hafif ve berrak kalır. Chāshū bazen yağsız tavuk köfteleri ile değiştirilir ve erik turşusu ve kamaboko (bazen narutomaki adı verilen pembe veya kırmızı spiralli fırfırlı beyaz bir daire olarak sunulan bir dilim işlenmiş balık rulosu) da popüler soslardır. Erişte dokusu ve kalınlığı shio ramenleri arasında değişiklik gösterir, ancak bunlar genellikle kıvırcık yerine düzdür. Hakodate ramen, Japonya'da shio ramen'in iyi bilinen bir versiyonudur. Shōyu (醤油, 'soya sosu') ramen, bol miktarda soya sosu eklenmiş bir tavuk ve sebze (veya bazen balık veya sığır eti) stoğuna dayanan berrak kahverengi bir et suyuna sahiptir ve bu da keskin, tuzlu ve yine de lezzetli bir çorba sağlar. damakta oldukça hafif. Shōyu ramen genellikle düz olanlardan ziyade kıvırcık eriştelere sahiptir, ancak bu her zaman böyle değildir. Genellikle marine edilmiş bambu filizleri veya menma, yeşil soğan, ninjin ("havuç"), kamaboko ("balık köftesi"), nori ("yosun"), haşlanmış yumurta, fasulye filizi veya karabiber ile süslenir; ara sıra çorbada acı biber yağı veya Çin baharatları da bulunur ve bazı dükkanlar her zamanki chāshū yerine dilimlenmiş sığır eti servis eder. Miso (味噌) ramen 1965 civarında ulusal öneme ulaştı. Sapporo Hokkaido'da geliştirilen bu benzersiz Japon rameni, zengin misoyu birleştiren ve yağlı tavuk veya balık suyuyla - ve bazen tonkotsu veya domuz yağıyla - harmanlanarak bir et suyuna sahiptir. kalın, cevizli, biraz tatlı ve çok doyurucu bir çorba. Miso ramen suyu, sağlam, keskin bir tada sahip olma eğilimindedir, bu nedenle çeşitli lezzetli soslara karşı koyar: baharatlı fasulye ezmesi veya tōbanjan (豆瓣醤), tereyağı ve mısır, pırasa, soğan, fasulye filizi, kıyma, lahana, susam tohumlar, beyaz biber, kırmızı biber ve kıyılmış sarımsak yaygındır. Erişte tipik olarak kalın, kıvrık ve hafif çiğnenebilir. Karē (カレー, 'köri') ramen, köri çorbasıyla pişirilen görece yeni bir yemektir. Japonya'da, birkaç şehir onun menşe yeri olduğunu iddia ediyor. Muroran şehri, 1965'te orada ortaya çıktığını iddia ediyor[31] (ayrıca bkz. menşe yeri.[33] Köri çorbası esas olarak domuz kemikleri ve sebzelerle yapılır ve köri ile tatlandırılır. Erişte kalın ve kıvırcık. Topingler arasında chāshū, wakame ve fasulye filizi bulunur.
Shio, Shoyu, Miso, Kare
information_extraction
Otizm nedir ve spektrumu ne kadar çeşitlidir?
Genellikle sadece otizm, otizm spektrum bozukluğu (ASD) veya bazen otizm spektrum durumu (ASC) olarak adlandırılan otizm spektrumu, sosyal etkileşim, sözlü ve sözlü olmayan iletişim ve genellikle tekrarlayan davranışlardaki zorluklarla karakterize edilen, gevşek bir şekilde tanımlanmış bir nörogelişimsel bozukluklar kümesini tanımlar. ve kısıtlı çıkarlar. Diğer ortak özellikler, duyusal uyaranlara alışılmadık tepkiler ve aynılık tercihi veya rutinlere olağandışı bağlılık içerir. Otizm genellikle bir spektrum bozukluğu olarak anlaşılır, çünkü her insanda farklı şekilde ortaya çıkabilir: herhangi bir otistik birey, onunla ilişkili özelliklerin hepsini olmasa da bazılarını gösterebilir ve kişi bunları değişen derecelerde ve sıklıkta sergileyebilir. .Otistik kişilerin destek gereksinimlerinde büyük farklılıklar vardır ve bazıları konuşmazken, diğerleri yetkin bir konuşma diline sahiptir.
Otizm, genellikle geniş ve derin bir yelpazeyi kapsadığı düşünülen, kişiden kişiye çok farklı şekillerde ortaya çıkan oldukça değişken bir nörogelişimsel bozukluktur. Bazılarının yüksek düzeyde destek ihtiyacı vardır, konuşamayabilirler ve gelişimsel gecikmeler yaşayabilirler; bu, birlikte var olan diğer teşhislerde daha olasıdır. Diğerlerinin nispeten düşük destek ihtiyaçları vardır; daha tipik konuşma-dil ve entelektüel becerilere sahip olabilirler, ancak atipik sosyal/konuşma becerilerine, dar odaklı ilgi alanlarına ve uzun, bilgiçlikçi iletişime sahip olabilirler. Hayatlarının bazı alanlarında hâlâ önemli desteğe ihtiyaç duyabilirler. Spektrum modeli, hafiften şiddetliye uzanan bir süreklilik olarak anlaşılmamalı, bunun yerine otizmin her bireyde çok farklı şekilde ortaya çıkabileceği anlamına gelir. Bir kişinin nasıl kendini gösterdiği bağlama bağlıdır ve zamanla değişebilir.
closed_qa
Uçmayı gerçekten seviyorum ve ABD ordusuna katılmayı düşünüyorum. Pilot olmak istiyorsam ordunun hangi bölümüne katılmalıyım?
null
Eğer askere gidiyorsanız ve pilot olmak istiyorsanız, ordunun herhangi bir koluna girebilirsiniz ancak her branşta farklı seçenekleriniz olacaktır. Hava Kuvvetleri öncelikle jet pilotlarını ve daha az sayıda helikopter pilotunu eğitir. Donanma ayrıca çoğunlukla jet pilotları ve daha az sayıda helikopter pilotu yetiştirmektedir. Deniz Piyadeleri, Donanmanın bir parçasıdır ancak neredeyse yarısı helikopter ve yarısı jet pilotu olan ayrı havacılık birimlerine sahiptir. Ordu, özel görevler ve yönetici taşımacılığı için çoğunlukla helikopter pilotları ve bir avuç jet pilotu eğitiyor. Yani, ordunun her dalında seçenekleriniz var, ancak bu ne tür bir pilot olmak istediğinize bağlı.
general_qa
Bir şey sanki bir gerçekmiş gibi değil de bir fikir, inanç veya tercih olarak nasıl ifade edilir?
null
İfadeye "Bence" veya "İnanıyorum" veya "Bence" ile başlayın. Bu, bir şeyi bir gerçekmiş gibi ifade etmek yerine, bir şey hakkındaki kişisel düşüncelerinizi ifade ettiğinizi açıkça ortaya koyacaktır.
general_qa
Hangi enstrümanın telli veya nefesli olduğunu belirleyin: Sarangi, Basset horn
null
Sarangi telli, Basset tüyü nefesli.
classification
Bana Barolo DOCG'deki komünlerin bir listesini ver
null
- Barolo - La Morra - Cherasco - Verduno - Roddi - Grinzane Cavour - Diano d'Alba - Serralunga d'Alba -Castiglione Falletto - Monforte d'Alba - kısa roman
brainstorming
LDAP nedir?
null
LDAP (Hafif Dizin Erişim Protokolü), ister halka açık internette ister kurumsal bir intranet üzerinde olsun, herkesin bir ağdaki dosyalar ve cihazlar gibi kuruluşlar, bireyler ve diğer kaynaklar hakkındaki verileri bulmasını sağlayan bir yazılım protokolüdür.
open_qa
Daenerys Targaryen'in ejderhası Drogon'un adı kimindir?
null
Ejderhaya rahmetli kocası Khal Drogo'nun adını verdi.
open_qa
Lütfen bana bir evrişimli sinir ağındaki temel bileşenlerin/mimarilerin kısa bir madde işaretli listesini verin.
Evrişimli bir sinir ağı, bir girdi katmanı, gizli katmanlar ve bir çıktı katmanından oluşur. Herhangi bir ileri beslemeli sinir ağında, herhangi bir orta katman gizli olarak adlandırılır çünkü bunların girdileri ve çıktıları aktivasyon fonksiyonu ve son evrişim tarafından maskelenir. Evrişimli bir sinir ağında, gizli katmanlar evrişim gerçekleştiren katmanları içerir. Tipik olarak bu, katmanın giriş matrisiyle evrişim çekirdeğinin nokta çarpımını gerçekleştiren bir katmanı içerir. Bu ürün genellikle Frobenius iç çarpımıdır ve aktivasyon işlevi genellikle ReLU'dur. Evrişim çekirdeği, katman için giriş matrisi boyunca kayarken, evrişim işlemi, bir sonraki katmanın girdisine katkıda bulunan bir özellik haritası oluşturur. Bunu havuzlama katmanları, tamamen bağlı katmanlar ve normalleştirme katmanları gibi diğer katmanlar takip eder. evrişimli katmanlar Evrişimli katmanlar girdiyi evriştirir ve sonucunu bir sonraki katmana iletir. Bu, görsel korteksteki bir nöronun belirli bir uyarana verdiği tepkiye benzer. Her evrişimli nöron, verileri yalnızca alıcı alanı için işler. Özellikleri öğrenmek ve verileri sınıflandırmak için tamamen bağlantılı ileri beslemeli sinir ağları kullanılabilse de, bu mimari genellikle çok sayıda nöron gerektiren daha büyük girdiler (örneğin, yüksek çözünürlüklü görüntüler) için pratik değildir çünkü her piksel ilgili bir girdi özelliğidir. 100 × 100 boyutunda bir görüntü için tamamen bağlı bir katman, ikinci katmandaki her bir nöron için 10.000 ağırlığa sahiptir. Evrişim, serbest parametrelerin sayısını azaltarak ağın daha derin olmasını sağlar. Örneğin, her biri aynı paylaşılan ağırlıklara sahip 5 × 5 döşeme bölgesi kullanmak yalnızca 25 nöron gerektirir. Daha az parametre üzerinde düzenli ağırlıkların kullanılması, daha önceki sinir ağlarında geri yayılım sırasında görülen kaybolan gradyanları ve patlayan gradyanları önler. İşlemeyi hızlandırmak için, standart evrişimli katmanlar, derinlemesine evrişimi takiben noktasal evrişimi temel alan derinlemesine ayrılabilir evrişimli katmanlarla değiştirilebilir. Derinlemesine evrişim, giriş tensörünün her bir kanalı üzerinde bağımsız olarak uygulanan uzamsal bir evrişimdir, noktasal evrişim ise, kullanımıyla sınırlı standart bir evrişimdir. Havuz katmanları Evrişimli ağlar, geleneksel evrişimli katmanların yanı sıra yerel ve/veya küresel havuzlama katmanlarını içerebilir. Havuzlama katmanları, bir katmandaki nöron kümelerinin çıktılarını bir sonraki katmandaki tek bir nöronda birleştirerek verinin boyutlarını azaltır. Yerel havuzlama, küçük kümeleri birleştirir, 2 × 2 gibi döşeme boyutları yaygın olarak kullanılır. Global havuzlama, özellik haritasının tüm nöronları üzerinde hareket eder. Popüler kullanımda iki yaygın havuzlama türü vardır: maksimum ve ortalama. Maksimum havuzlama, özellik haritasındaki her yerel nöron kümesinin maksimum değerini kullanırken, ortalama havuzlama ortalama değeri alır. Tamamen bağlantılı katmanlar Tamamen bağlı katmanlar, bir katmandaki her nöronu başka bir katmandaki her nörona bağlar. Geleneksel çok katmanlı algılayıcı sinir ağı (MLP) ile aynıdır. Düzleştirilmiş matris, görüntüleri sınıflandırmak için tamamen bağlantılı bir katmandan geçer. alıcı alan Yapay sinir ağlarında, her bir nöron bir önceki katmandaki bazı konumlardan girdi alır. Evrişimli bir katmanda, her bir nöron, nöronun alıcı alanı olarak adlandırılan önceki katmanın yalnızca sınırlı bir alanından girdi alır. Tipik olarak alan bir karedir (örneğin 5'e 5 nöron). Oysa tamamen bağlantılı bir katmanda, alıcı alan önceki katmanın tamamıdır. Böylece, her evrişim katmanında, her bir nöron, girdide önceki katmanlara göre daha geniş bir alandan girdi alır. Bunun nedeni, bir pikselin değerini ve çevresindeki pikselleri hesaba katan kıvrımın tekrar tekrar uygulanmasıdır. Genişletilmiş katmanları kullanırken, alıcı alandaki piksel sayısı sabit kalır, ancak birkaç katmanın etkisi birleştirildiğinde boyutları büyüdükçe alan daha seyrek doldurulur. Alıcı alan boyutunu istendiği gibi değiştirmek için, standart evrişim katmanına bazı alternatifler vardır. Örneğin, atrous veya dilate konvolüsyon, görünür ve kör bölgeleri serpiştirerek parametre sayısını artırmadan alıcı alan boyutunu genişletir. Ayrıca, tek bir genişlemiş konvolüsyonel katman, çoklu genişleme oranlarına sahip filtreler içerebilir, böylece değişken bir alıcı alan boyutuna sahip olur. Ağırlıklar Bir sinir ağındaki her nöron, önceki katmandaki alıcı alandan alınan girdi değerlerine belirli bir işlev uygulayarak bir çıktı değeri hesaplar. Girdi değerlerine uygulanan işlev, bir ağırlık vektörü ve bir yanlılık (tipik olarak gerçek sayılar) tarafından belirlenir. Öğrenme, bu önyargıları ve ağırlıkları yinelemeli olarak ayarlamaktan oluşur. Ağırlık ve yanlılık vektörleri filtreler olarak adlandırılır ve girdinin belirli özelliklerini (örneğin, belirli bir şekil) temsil eder. CNN'lerin ayırt edici bir özelliği, birçok nöronun aynı filtreyi paylaşabilmesidir. Bu, bellek ayak izini azaltır çünkü her bir alıcı alanın kendi eğilimine ve vektör ağırlığına sahip olmasının aksine, bu filtreyi paylaşan tüm alıcı alanlarda tek bir önyargı ve tek bir ağırlık vektörü kullanılır.
Bir evrişimli sinir ağının temel bileşenleri/mimarisi şunları içerir: Evrişimli katmanlar: Bu katmanlar giriş matrisini büker ve serbest parametrelerin sayısını azaltır ve ağın daha derin olmasını sağlar. Havuzlama katmanları: Bu katmanlar, bir katmandaki nöron kümelerinin çıktılarını bir sonraki katmandaki tek bir nöronda birleştirerek verinin boyutlarını azaltır. Tamamen bağlı katmanlar: Bu katmanlar, bir katmandaki her nöronu başka bir katmandaki her nörona bağlar. Alıcı alan: Her nöron, nöronun alıcı alanı adı verilen önceki katmanın sınırlı bir alanından girdi alır. Evrişimli bir katmanda, her bir nöron, girdideki önceki katmanlardan daha geniş bir alandan girdi alır. Ağırlıklar: Ağırlık ve yanlılık vektörleri, sinir fonksiyonu tarafından girdi değerinden bir çıktı değeri hesaplamak için kullanılır.
summarization
Bir DSLR fotoğraf makinesinde görüntünün doğru pozlanmasını etkileyen ana işlevler nelerdir?
Fotoğrafçılıkta, pozlama değeri (EV), bir kameranın deklanşör hızı ile f-değerinin bir kombinasyonunu temsil eden bir sayıdır; öyle ki, aynı pozu veren tüm kombinasyonlar aynı EV'ye sahiptir (herhangi bir sabit sahne parlaklığı için). Pozlama değeri, fotoğrafik pozlama ölçeğinde bir aralığı belirtmek için de kullanılır; standart bir 2'nin gücü pozlama adımına karşılık gelen 1 EV'lik bir fark, genellikle durma olarak adlandırılır.[1] EV konsepti, 1950'lerde Alman panjur üreticisi Friedrich Deckel tarafından geliştirildi (Gebele 1958; Ray 2000, 318). Amacı, deklanşör hızı ve f değeri kombinasyonlarını (ör. f/16'da 1/125 s) tek bir sayıyla (ör. 15) değiştirerek eşdeğer kamera pozlama ayarları arasında seçim yapmayı basitleştirmekti. Yaprak panjurlu bazı lenslerde, deklanşör ve diyafram kontrollerinin biri değiştirildiğinde diğeri aynı pozlamayı korumak için otomatik olarak ayarlanacak şekilde bağlanmasına izin verilerek süreç daha da basitleştirildi. Bu, özellikle enstantane hızı ve diyaframın etkilerini ve bunlar arasındaki ilişkiyi sınırlı bir şekilde anlayan yeni başlayanlar için yardımcı oldu. Ancak, hareketi durdurmak için deklanşör hızını veya alan derinliği için bir f değeri seçebilen deneyimli fotoğrafçılar için de yararlıydı, çünkü -zihinsel hesaplamalara ihtiyaç duymadan- daha hızlı ayarlamaya izin veriyor ve fotoğrafı çekerken hata yapma olasılığını azaltıyordu. ayar.
Bir DSLR fotoğraf makinesi 'Otomatik' moda ayarlanmamışsa, görüntünüz için doğru pozlamaya karar verirken göz önünde bulundurulması gereken 3 temel işlev vardır. 1) Açıklık - lensteki açıklığın ne kadar geniş ayarlandığı, açıklıktan ne kadar ışık geçebileceğini belirler. Küçük bir açıklık (örn. f/16), geniş bir açıklığın (örn. f/2.4) aksine sensöre daha az ışık girmesini sağlar. 2) Deklanşör Hızı - kameradaki deklanşöre bastıktan sonra deklanşörün ne kadar süreyle açık kalmasına izin verilir. Kısa bir pozlama süresi (ör. 1/1000 sn) kameranın sensörüne daha az ışık girmesine izin verirken, uzun bir pozlama (örn. 1/4 sn) sensöre daha fazla ışık düşmesine izin verir 3) ISO ayarı - bu ayar, sensörün üzerine düşen ışığa karşı ne kadar hassas olduğunu kontrol etmek için kullanılır. Düşük bir ISO ayarı (örn. ISO 200), yüksek bir ISO ayarından (örn. ISO 1600) çok daha az hassastır, bu da sensördeki görüntüyü yakalamak için daha az ışık gerektiği anlamına gelir. Bu işlevlerin 3'ü de, oluşturmaya çalıştığınız görüntü ve etkiye göre doğru pozlama değerinin oluşturulmasını sağlamak için birlikte çalışır.
closed_qa
Kurutulmuş meyveleri erkekleştirmek için hangi teknikler kullanılır?
Kurutulmuş meyve, orijinal su içeriğinin büyük bir kısmının doğal olarak, güneşte kurutma yoluyla veya özel kurutucular veya kurutucular kullanılarak uzaklaştırıldığı meyvedir. Kurutulmuş meyve, Mezopotamya'da MÖ 4. binyıla kadar uzanan uzun bir kullanım geleneğine sahiptir ve tatlı tadı, besleyici değeri ve uzun raf ömrü nedeniyle değerlidir. Günümüzde kuru meyve tüketimi oldukça yaygındır. Satılan kuru meyvelerin yaklaşık yarısı kuru üzüm, ardından hurma, kuru erik, incir, kayısı, şeftali, elma ve armut geliyor. Bunlar "geleneksel" veya "geleneksel" kurutulmuş meyveler olarak adlandırılır: güneşte veya ısıtılmış rüzgar tüneli kurutucularında kurutulmuş meyveler. Kızılcık, yaban mersini, kiraz, çilek ve mango gibi birçok meyve, kurutulmadan önce bir tatlandırıcı (örn. sükroz şurubu) ile aşılanır. Papaya, kivi ve ananas gibi kuru meyve olarak satılan bazı ürünler çoğunlukla şekerlenmiş meyvelerdir. Kurutulmuş meyveler, taze meyvelerin besin değerlerinin çoğunu korur. Farklı kurutulmuş meyvelerin spesifik besin içeriği, taze muadillerini ve işleme yöntemini yansıtır.
Kurutulmuş meyve, orijinal su içeriğinin büyük bir kısmının doğal olarak, güneşte kurutma yoluyla veya özel kurutucular veya kurutucular kullanılarak uzaklaştırıldığı meyvedir.
information_extraction
Turuncu meyve ne renktir?
null
Olgun bir portakal meyvesi, kan portakalı olmadığı sürece tipik olarak turuncudur, bu durumda hafif kırmızı bir belirti olabilir. Olgunlaşmamış bir turuncu meyve yeşildir. Çürük portakal meyvesi turuncu, yeşil veya kırmızı değil, kahverengi veya siyahtır.
general_qa
En İyi 3 Hint Filmi
null
1. Dilwale Dulhania Le Jayenge 2. Dil Chahta hai 3. Zindagi Na mile Dobara
brainstorming
İnterneti içeren çoğu günlük görev için hepimiz Qubes OS kullanmalı mıyız?
Qubes, İzolasyon Yoluyla Güvenlik yaklaşımı uygular. Varsayım, mükemmel, hatasız bir masaüstü ortamı olamayacağıdır: Böyle bir ortam, milyonlarca kod satırı ve milyarlarca yazılım/donanım etkileşimi içerir. Bu etkileşimlerin herhangi birindeki kritik bir hata, kötü amaçlı yazılımların bir makinenin kontrolünü ele geçirmesi için yeterli olabilir.
Son birkaç yıldır tüm çevrimiçi etkinliklerim için Qubes OS kullanıyorum. Qubes'in tek kullanımlık VM konsepti bu kullanım durumuna çok iyi uyuyor.
summarization
Uzaktan çalışıyorsanız neden sabah egzersiz yapmalısınız?
null
Sabahları çalışmanın çeşitli faydaları vardır: 1. Sabah erken kalkmak için bir amaç verir. 2. Günün erken saatlerinde sizi başarı duygusuyla doldurur. 3. Dopamin salgılar ve gün boyu ruh halinizi iyileştirir. 4. Aralıklı oruç gibi rutinleri takip etmenize ve ilk öğününüzü yiyene kadar öğleden sonraya kadar kendinizi enerjik hissetmenize yardımcı olur. 5. Gün içinde herhangi bir şey ile zaman göndermeden önce kendinize 1-2 saat zaman ayırabilirsiniz. 6. Vücudun kaynakları tükendiğinden ve egzersiz için enerji sağlamak için yağ rezervlerinden faydalanması gerektiğinden, sabah egzersiz yaparsanız daha fazla yağ yakımı olur.
general_qa
Banda Deul Hindistan'ın hangi eyaletindedir?
Banda Deul, Hindistan'ın Batı Bengal eyaletindeki Purulia bölgesinin Raghunathpur alt bölümündeki Raghunathpur II CD bloğundaki Banda köyünde (Deulghera olarak da bilinir) 11. yüzyıldan kalma bir tapınaktır. Banda'da, Hindistan Arkeoloji Derneği tarafından kumtaşında triratha çeşidinin rekha deul'u olarak tanımlanan bir tapınak vardır. "Tapınak zengin bir şekilde dekore edilmiştir, temalar sarmaşıklar, kaydırma işi ve stilize edilmiş chaitya penceresidir." Tapınak 11. yüzyılda inşa edilmiştir. Tapınağın büyük ölçüde çökmüş bir mandapası vardı, ancak çapraz kirişleri destekleyen sekiz sütun hala orada. Tapınakta makara (timsah) başlı bir su çıkışı vardır. Batı Bengal'deki Ulusal Öneme Sahip Anıtlar Listesi'ne göre Banda'daki eski tapınak, ASI listesinde yer alan bir anıttır.
Batı Bengal
closed_qa
Thomas Pynchon'un bazı kitaplarını adlandırın
null
Thomas Pynchon'un en popüler kitapları arasında V., Gravity's Rainbow, The Crying of Lot 49 veya Inherent Vice sayılabilir.
open_qa
Araber Rahaman'ın mesleği neydi?
Araber Rahaman (28 Nisan 2013'te öldü) Hintli bir politikacıydı. 1978-1988 yılları arasında Boxanagar için Tripura MLA'sıydı.
O bir politikacıydı.
closed_qa
Bu cümleyi şimdiki zamana çevir
John Watson, İskoçya'da doğmuş erken bir Amerikan ressamıydı.
John Watson, İskoçya'da doğmuş erken bir Amerikan ressamıdır.
information_extraction
NSAID'in açılımı nedir?
null
NSAID, steroidal olmayan anti-inflamatuar ilaçlar adı verilen bir ilaç sınıfının kısaltmasıdır.
open_qa
Savaş Bilgi Bürosu?
null
Franklin D. Roosevelt, 1942'de Savaş Ofisi bilgilerini oluşturdu. Savaş çabalarıyla ilgili her şeyin merkezileştirilmesine ve yönetilmesine yardımcı oldu.
open_qa
Afrika'daki en tehlikeli beş büyük hayvandan hangisi?
null
Afrika Mandası, en çok sayıda avcıyı öldürmesiyle ünlüdür.
brainstorming
Aşağıdakilerin her birini yaratıcı veya analitik olarak sınıflandırın: resim, matematik, fizik, kimya, çizim, film çekme
null
Boyama: Yaratıcı Matematik: Analitik Fizik: Analitik Kimya: Analitik Çizim: Yaratıcı Çekim: Yaratıcı
classification
Mark Twain'in gerçek adı neydi?
Mark Twain takma adıyla tanınan Samuel Langhorne Clemens (30 Kasım 1835 - 21 Nisan 1910), Amerikalı bir yazar, mizahçı, girişimci, yayıncı ve öğretim görevlisiydi. "Amerika Birleşik Devletleri'nin ürettiği en büyük mizah yazarı" olarak övüldü ve William Faulkner onu "Amerikan edebiyatının babası" olarak nitelendirdi. Romanları arasında The Adventures of Tom Sawyer (1876) ve devamı niteliğindeki Huckleberry Finn'in Maceraları (1884) yer alır ve ikincisi genellikle "Büyük Amerikan Romanı" olarak anılır. Twain ayrıca A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (1889) ve Pudd'nhead Wilson'ı (1894) yazdı ve The Gilded Age: A Tale of Today'i (1873) Charles Dudley Warner ile birlikte yazdı.
Mark Twain, 30 Kasım 1835'te Samuel Langhorne Clemens olarak doğdu. Amerikalı bir yazar, mizahçı, girişimci, yayıncı ve öğretim görevlisiydi. "Amerika Birleşik Devletleri'nin ürettiği en büyük mizah yazarı" olarak övüldü ve William Faulkner onu "Amerikan edebiyatının babası" olarak nitelendirdi. Romanları arasında The Adventures of Tom Sawyer (1876) ve devamı niteliğindeki Huckleberry Finn'in Maceraları (1884) yer alır ve ikincisi genellikle "Büyük Amerikan Romanı" olarak anılır.
information_extraction
Hightower Hanesi'nin sözleri nelerdir?
null
"Yolu Aydınlatıyoruz"
open_qa
Safran ile ilgili bu paragraf göz önüne alındığında, bu isim aslen nereden geliyor?
İngilizce "safran" kelimesinin kökeni bir dereceye kadar belirsizlikle çevrilidir. Latince safranum kelimesinden, Arapça (زَعْفَرَان), za'farān'dan,[12] Farsça "altın dizilmiş" anlamına gelen zarparan kelimesinden gelen 12. yüzyıl Eski Fransızca safran teriminden kaynaklanıyor olabilir. çiçeğin altın stamenleri veya lezzet olarak kullanıldığında oluşturduğu altın rengi).[13]
Farsça zarparan kelimesinden gelmektedir.
closed_qa
Shane Fenton kim olarak ünlendi
null
Alvin Yıldız Tozu
open_qa
Yabancı bir ülkede yaşamaktan ne öğrenebilirsiniz?
null
Kendi ülkesinin dışında yaşayan kişiye gurbetçi denir. Yurt dışında yaşamanın zorluklarından biri yeni bir dil öğrenmek olabilir. Kültürü anlamak ve yerel gelenek ve göreneklere duyarlı olmak da önemlidir, çünkü bunlar alışkın olduğunuzdan önemli ölçüde farklı olabilir. Yeni yiyecek ve içecekleri deneyimleyebilirsiniz ve hatta ne zaman ve nerede yediğiniz bile kendi ülkenize göre değişebilir. Farklı bir iklime veya yaşam tarzına uyum sağlamak için moda ve kıyafetlerin değişmesi mümkündür. Genel olarak, yabancı bir ülkede yaşayarak vakit geçirmek, genel bilginizi genişletecek ve olaylara alternatif bir bakış açısıyla bakmanızı teşvik edecektir.
general_qa
Bazı ünlü Belçikalı şarkıcılar nelerdir?
null
Ünlü Belçikalı şarkıcılar arasında Jacques Brel, Stromae ve Helmut Lotti yer alıyor.
open_qa
Wei neyi savundu?
Wei, erken yaşlardan itibaren Konfüçyüsçülüğün Yeni Metin okulunu benimsedi ve Dai Zhen gibi bilginler tarafından temsil edildiği şekliyle kısır olduğu iddia edilen kanıta dayalı bilime karşı pratik öğrenmeyi savunan devlet idaresi okulunun sesli bir üyesi oldu. Diğer şeylerin yanı sıra Wei, Büyük Kanal'ı kullanmak yerine tahılın başkente deniz yoluyla taşınmasını savundu ve ayrıca Qing İmparatorluğu'nun sınır savunmasının güçlendirilmesini savundu. Wei, Çin'deki demografik krizi hafifletmek için, Han Çinlilerinin Sincan'a büyük ölçekli göç etmesinden de bahsetti.
Wei aşağıdakileri savundu: - Dai Zhen gibi bilginler tarafından temsil edildiği şekliyle kanıta dayalı bilimin yetersiz olduğu iddiasına karşı pratik öğrenme - Büyük Kanal'ı kullanmak yerine tahılın başkente deniz yoluyla taşınması - Qing İmparatorluğu'nun sınır savunmasının güçlendirilmesi - Han Çinlilerinin Sincan'a büyük ölçekli göçü
information_extraction
NIKStewart ortaokulda hangi ülkede yaşadı?
NIKStewart (adını Treveen Stewart'tan yeniden markalaştırdı)[1] Cayman Adaları'ndan bir model. 2013'te Karayipler'deki Next Top Model yarışmasının[2] Cayman Adaları'ndan gelen ilk galibi oldu.[3] Grand Cayman'da doğan Stewart, beşinci sınıfta Jamaika'ya taşındı ve ardından lise için Cayman Adaları'na döndü. 15 yaşında, bir ABD modelleme ajansıyla sözleşme imzalamasına izin veren bölgesel bir modelleme yarışmasını kazandı. 2015'te Nike[1] ile bir anlaşma yaptı ve onlar için New York ve Chicago'da çalışıyor. Diğer kampanya çalışmaları arasında Fila, bMobile, Kohls ve Rock & Republic yer alıyor.[4]
NIKStewart ortaokulda (6. - 8. sınıf) Jamaika'da yaşadı.
closed_qa
İyi bir yemek olarak kabul edilen nedir?
null
Karbonhidrat, protein ve yağları bol ve dengeli tüketin. Yeşillikler de dahil olmak üzere çeşitli malzemelere sahip olun.
open_qa
Hangisi bir balık türüdür? Nurseryfish veya Fidanlık
null
fidanlık balığı
classification
Yağmurla ilgili bu paragraf göz önüne alındığında. Yağmur nasıl oluşur?
Yağmur, atmosferik su buharından yoğunlaşan ve daha sonra yerçekimi altına düşen su damlacıklarıdır. Yağmur, su döngüsünün önemli bir bileşenidir ve Dünya'daki tatlı suyun çoğunun birikmesinden sorumludur. Hidroelektrik santraller için su, mahsul sulama ve birçok ekosistem türü için uygun koşullar sağlar.
Yağmur, atmosferik su buharından yoğunlaşan ve daha sonra yerçekimi altına düşen su damlacıklarıdır.
closed_qa
Boya renklerinden bahsederken, bu renklerden hangisi "soğuk", "sıcak" veya "her ikisi" olarak kabul edilir. Her ikisi de, rengin algılanma şekli, onu çevreleyen renklere bağlıdır. Sarı, Sarı-Turuncu, Turuncu, Kırmızı-Turuncu, Kırmızı, Kırmızı-Mor, Menekşe, Mavi-Mor, Mavi, Mavi-Yeşil, Yeşil, Sarı-Yeşil
null
Sıcak: Sarı, Sarı-Turuncu, Turuncu, Kırmızı-Turuncu, Kırmızı Soğuk: Menekşe, Mavi-Mor, Mavi, Mavi-Yeşil, Yeşil Her İkisi: Kırmızı-Mor, Sarı-Yeşil
classification
Kogoshima hangi şehrin havaalanıdır?
null
Tokyo
open_qa
Bir ormanda nasıl gezinirsiniz?
null
3 adım ileri giderek ormana girin. Küçük ağacı atlamak için sola doğru yan bir adım atın. Sincapları ve kuşları görüp göremeyeceğinizi görmek için yukarı bakın. Tekrar dosdoğru karşıya bak. 6 adım ileri git. Etrafınıza bakmak için 360 derecelik bir dönüş yapın, artık ormandasınız. Sağa dönün ve 4 adım atın. Bir bank var, üzerine oturun. Biraz rahatlayın ve temiz havayı içinize çekin. Tezgahtan kalkın ve aynı rotayı geri alın. 360 derece dönüşü ve ağaca bakmayı atlayabilirsiniz. Ancak bu size kalmış.
creative_writing
Scrub Daddy hakkında bir referans metni verildiğinde, bana kurucunun Shark Tank'ta yaptığı anlaşmanın ayrıntılarını anlat.
Scrub Daddy, gülen yüz şeklinde ürettiği aynı adı taşıyan bir süngerle tanınan bir temizlik ürünü şirketidir. Ürün, doku değiştiren bir polimerden yapılmıştır - soğuk suda sert ve ılık suda yumuşaktır.[1] 2019 itibariyle, Scrub Daddy, ABC realite şovu Shark Tank'ta başarıyla sunulan herhangi bir ürün arasında en yüksek geliri elde etti.[2][3] Tarih Bir aracın dışını temizlerken dış kısmına zarar veren detaycı Aaron Krause, bir dizi cilalama ve cilalama pedi icat etti. Şirket, Ağustos 2008'de 3M tarafından satın alındı. 3M, Krause'nin icat ettiği bir sünger serisini satın almadı ve onları fabrikasında oturmaya bıraktı. Beş yıl sonra, Krause kalan süngerleri bulaşıklarını ve çim mobilyalarını temizlemek için kullandı. Krause'ye göre bu, "milyon dolarlık fikrini gerçekleştirdiği" zamandı.[1][4][5] Şirketin web sitesine göre, Scrub Daddy, Inc. 2012 yılında tabandan pazarlama ile kuruldu.[6] İlk olarak Ekim 2012'de yayınlanan Shark Tank bölümünde Lori Greiner, Krause ile 200.000$'a %20 hisse senedi anlaşması yaptı.[2] Ertesi gün, Greiner ve Krause, QVC'de yedi dakikanın altında 42.000 sünger sattı.[7] Greiner daha sonra Scrub Daddy'nin Bed, Bath & Beyond gibi perakende mağazalarında satılmasına yardım etti. Ocak 2017'de Scrub Daddy'nin toplam geliri 100 milyon doları aştı - bu, tüm Shark Tank ürünleri arasında en yüksek rakam.[8] Ekim 2019 itibarıyla şirketin ömür boyu satışları 209 milyon dolardı.[9] 14. Sezon 13. Bölümde, Scrub Daddy'nin 10 yılda 273 çalışanı, 160 ürünü, 257.000 perakende satış noktasında satıldığı, köpekbalığı tankı tarihinde en çok hasılat yapan 5 şirket olduğu ve lansmanından bu yana 670 milyon doların üzerinde perakende satış yaptığı bildirildi.
Scrub Daddy'nin kurucusu Aaron Krause, Lori Greiner ile Shark Tank için bir anlaşma yaptı ve ona şirketteki %20 hissesini 200.000$'a verdi.
closed_qa
Bir LinkedIn çalışanına kibar bir ret yanıtı yazın
null
Merhaba, Mesajın için teşekkürler. Şu anda olduğum yerde mutluyum ama gelecekte yeniden bağlantı kurmayı umuyorum. Aramada size iyi şanslar. Minnettarlıkla
creative_writing
Amerikalı profesyonel futbolcu Megan Reid hakkında bir referans metni verildiğinde, hangi üniversiteye gitti ve üniversitenin son yılında kaç futbol maçına başladı?
Reid, Virginia Üniversitesi'ne katıldı ve burada 83 maça çıktı ve iki gol attı. Son yılında 21 maçın hepsine başladı, Batı Virginia'da 2 numarada altın bir gol attı ve iki maç kazandıran asist yaptı. Ayrıca son yılında, All-ACC ikinci takımına ve ACC Women's Soccer All-Academic takımına seçildi.
Reid, Virginia Üniversitesi'ne katıldı ve son yılında 21 maçın hepsine başladı.
closed_qa
Verilen metinden, lütfen Bachendari Pal'in başarılarının neler olduğunu söyleyin?
Bachendri Pal (24 Mayıs 1954 doğumlu) Hintli bir dağcıdır. 1984'te yaptığı gibi, dünyanın en yüksek dağı olan Everest Dağı'nın zirvesine tırmanan ilk Hintli kadındır.[3][1] 2019'da Hindistan Hükümeti tarafından üçüncü en yüksek sivil ödül olan Padma Bhushan'a layık görüldü.[4] Bachendri Pal, 24 Mayıs 1954'te Hindistan'ın Uttarakhand eyaletindeki Uttarkashi bölgesindeki Nakuri köyünde bir Bhotiya ailesinde dünyaya geldi. Hindistan'dan Tibet'e yiyecek sağlayan bir sınır tüccarı olan Hansa Devi ve Shri Kishan Singh Pal'ın beş çocuğundan biriydi. Tenzing Norgay ve Edmund Hillary tarafından Everest Dağı'nın orijinal yükselişinin birinci yıldönümünden sadece beş gün önce doğdu. Yüksek lisans ve lisans eğitimini tamamladı. D.A.V. Yüksek Lisans Koleji, Dehradun. Dağcılığa 12 yaşında arkadaşlarıyla birlikte bir okul pikniği sırasında 3.999,9 m yüksekliğe tırmandığında başladı. Okul müdürünün daveti üzerine, yüksek öğrenim için üniversiteye gönderildi ve Nehru Dağcılık Enstitüsü'ndeki kursu sırasında Gangotri Dağı'na (7.138,1 m) ve Rudragaria Dağı'na (19.091 fit) (5.818,9 m) tırmanan ilk kadın oldu. 1982'de. O sırada, kadınları dağcılık öğrenmeleri için eğitmek için bir macera okulu kuran Ulusal Macera Vakfı'nda (NAF) eğitmen oldu.[1] Pal, bir okul öğretmeni yerine profesyonel bir dağcı olarak kariyer seçtiğinde, ailesi ve akrabalarının sert muhalefetiyle karşılaştı. Ancak, birkaç küçük zirveyi zirveye çıkardıktan sonra, 1984'te Everest Dağı'na keşif gezisi yapmak üzere Hindistan'ın ilk karma cinsiyetten oluşan ekibine katılmak üzere seçildiğinde, seçtiği alanda kısa süre sonra başarıyı yakaladı.[3] Bachendri Pal, aşağıdaki ödüllere layık görülmüştür:[7][10] Hindistan Dağcılık Vakfı tarafından Dağcılıkta Mükemmellik Altın Madalyası (1984) Padma Shri - Hindistan Cumhuriyeti'nin dördüncü en yüksek sivil ödülü (1984) Eğitim Bakanlığı tarafından Altın Madalya, Uttar Pradesh Hükümeti, Hindistan (1985) Hindistan Hükümeti tarafından Arjuna Ödülü (1986) Kalküta Bayanlar Çalışma Grubu Ödülü (1986) Guinness Rekorlar Kitabında listelenmiştir (1990) Hindistan Hükümeti Ulusal Macera Ödülü (1994)[11] Uttar Pradesh Hükümeti tarafından Yash Bharti Ödülü, Hindistan (1995) Hemwati Nandan Bahuguna Garhwal Üniversitesi'nden (eski adıyla Garhwal Üniversitesi) Fahri Doktora (1997) Hindistan, Madhya Pradesh Hükümeti Kültür Bakanlığı tarafından 18 Haziran 2013'te Gwalior'da macera sporları ve ülkedeki kadınların yükselişindeki kişisel başarısı nedeniyle verilen Virangana Lakshmibai Rashtriya Samman 2013–14'ün ilk alıcısıdır. Padma Bhushan - Hindistan Cumhuriyeti'nin üçüncü en yüksek sivil ödülü (2019)[2][12][13] Doğu Bengal Kulübü tarafından Bharat Gaurav Ödülü: 2014[14]
Bachendari Pal Hintli bir dağcıdır. Ailesinin sert muhalefetine rağmen, kariyer olarak profesyonel dağcılığa devam etmeyi seçti. Onun kaydetti başarılarından bazıları şunlardır: 1. 1984 yılında dünyanın en yüksek dağı olan Everest Dağı'nın zirvesine tırmanan ilk Hintli kadındır. 2. Nehru Dağcılık Enstitüsü'ndeki kursunu sürdürürken, 1982'de Gangotri Dağı 23.419 ft (7.138.1 m) ve Rudragaria Dağı 19.091 ft (5.818.9 m) tırmanan ilk kadın oldu. Bachendari Pal ayrıca birçok ödül ve övgüye layık görülmüştür. 1984'te "Padma Shri" (Hindistan Cumhuriyeti'nin en yüksek dördüncü sivil ödülü) ve 2019'da "Padma Bhushan" (Hindistan Cumhuriyeti'nin üçüncü en yüksek sivil ödülü) ile ödüllendirildi.
closed_qa
Bu paragrafta belirtilen tüm tarihleri ​​ayıklayın ve {Tarih} - {Açıklama} biçiminde madde işaretleri kullanarak listeleyin.
Toshiko's Piano (Japonya'da Amazing Toshiko Akiyoshi olarak yayınlandı), caz piyanisti Toshiko Akiyoshi'nin ilk kaydıdır. 1953'te Japonya'da, o zamanlar Filarmoni konserlerinde caz için piyanist Oscar Peterson'ın ritim bölümü olarak çalışmalarıyla tanınan gitarist Herb Ellis, basçı Ray Brown ve davulcu J.C. Heard ile kaydedildi. Albüm, Norman Granz'in Norgran Record etiketiyle 10 inçlik bir LP albümü olarak yayınlandı. Daha sonra 12 inçlik LP ve (Japonca) CD yeniden yayımları ayrıca 1957'nin Verve Records kaydındaki 4 Akiyoshi parçasının tümünü, Newport'ta Toshiko ve Leon Sash'ı içerir. Kapak resmi David Stone Martin'e ait.
• 1953 - Bu, Toshiko'nun Piyanosunun kaydedildiği tarihtir. • 1957 - Bu, Verve Records'un Toshiko'nun Piyanosunu kaydettiği zamandır.
information_extraction
İçinde bulunduğumuz yıl 2023 olduğuna göre Chevron kaç yaşında?
Chevron, geçmişinin izini 1870'lere kadar sürer. Şirket, Standard Oil'in dağılmasından sonra şirketleri satın alarak ve başkalarıyla ortaklık kurarak hızla büyüdü ve sonunda 1940'ların ortalarından 1970'lere kadar küresel petrol endüstrisine hakim olan Yedi Kızkardeşlerden biri haline geldi. 1985'te Socal, Pittsburgh merkezli Gulf Oil ile birleşti ve Chevron olarak yeniden markalaştı; yeni birleşen şirket daha sonra 2001'de Texaco ile birleşti.[6] Bugün Chevron, başta Batı Kuzey Amerika, ABD Körfez Kıyısı, Güneydoğu Asya, Güney Kore ve Avustralya olmak üzere yakıtlar, yağlayıcılar, katkı maddeleri ve petrokimyasallar üretiyor ve satıyor. 2018'de şirket, Amerika Birleşik Devletleri'nde günde ortalama 791.000 varil net petrol eşdeğeri üretim yaptı.[7]
İçinde bulunduğumuz yıl 2023 olduğundan ve Chevron'un geçmişi 1870'lere kadar uzandığından, Chevron kabaca 143 ila 153 yaşında.
closed_qa
Bana aşağıdakilerden hangisinin köpek olduğunu söyleyin: Beagle, Labrador, Siyam, Chihuahua, Parakeet, Acem.
null
Tazı, Labrador, Chihuahua
classification
Doğrusal regresyon nedir?
null
Doğrusal regresyon, bağımsız ve bağımlı değişkenler arasındaki ilişkiyi modellemek için bir yaklaşımdır. Pozitif, negatif veya 0 eğimle tanımlanan doğrusal bir ilişkidir. Eğim, Doğrusal Regresyon tarafından ölçülen ilişkinin hızını tanımlar. Doğrusal regresyon kullanılarak ölçülen değişkenler sürekli olmalıdır. Ölçümlerinizden herhangi biri ayrıksa, sürekli hale getirmek ve Doğrusal Regresyon kullanabilmek için bu değişkenlerin günlük dönüşümünü alabilirsiniz.
open_qa
Bana birisine alabileceğim altı farklı çiçek türünün bir listesini ver
null
Karanfiller, Güller, Laleler, Şakayıklar, Nergisler, Zambaklar
brainstorming
Marie Curie hangi bilim alanında (biyoloji, fizik veya kimya) araştırmacıydı?
null
Marie Curie bir kimyagerdi.
open_qa
Ainley'nin fırtına kuşuyla ilgili bir referans metni verildiğinde, bana ne zaman ve nerede ürediklerini söyleyin.
Ainley fırtına kuşu (Hydrobates cheimomnestes), Hydrobatidae familyasından bir deniz kuşu türüdür. Kışın Meksika'nın batı kıyısındaki Guadalupe Adası'nda ürer. Güneyde Galápagos Adaları'na kadar uzanır. Bazı yetkililer tarafından Leach'in fırtına kuşunun bir alt türü olarak kabul edilir. Taksonomi Bu tür ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri deniz ornitologu David Ainley tarafından Leach'in fırtına kuşunun (Hydrobates leucorhoa) bir alt türü olarak tanımlandı.[2] Onu, yazın aynı adalarda üreyen Townsend fırtına kuşundan (Hydrobates socorroensis), kışın ise Hydrobates cheimomnestes ürer.[4] Tür adı olan cheimomnestes, bu kuşun kışın üremesine atıfta bulunarak "kışın taliplisi" anlamına gelir.[3] Ayrı bir tür olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda yetkililer arasında hala anlaşmazlık var. Avibase[5] tarafından bu şekilde tanınmaktadır, ancak Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından tanınmamaktadır.[6] Daha önce, bu cins Hydrobates ile eşanlamlı hale getirilmeden önce Oceanodroma cinsinde tanımlanmıştı.[7]
Ainley'nin fırtına kuşu kışın Guadalupe Adası'nda ürer.
closed_qa
Protein waffle'ları neden bu kadar kuru?
null
Protein waffle'ları, inanılmaz derecede kuru olmalarına neden olan tereyağından yoksundur. Tereyağı lezzetlidir, tereyağlı waffle yapmalı ve bu proteinli waffle saçmalığını unutmalısınız.
general_qa
Danbury, Connecticut Amerikan Devrimi'nde nasıl bir rol oynadı?
Devrim Savaşı sırasında Danbury, Kıta Ordusu için önemli bir askeri ikmal deposuydu. Amerikalı Albay Henry Ludington'ın 16 yaşındaki kızı Sybil Ludington'ın 26 Nisan 1777'de gecenin erken saatlerinde Danbury halkını ve babasının Putnam'daki güçlerini uyarmak için 40 millik bir yolculuk yaptığı söyleniyor. County, New York, İngiliz müdavimlerinin yaklaşımından, savunmada toplanmalarına yardım ediyor; Ludington ailesinden gelen bu hesaplar, modern bilim adamları tarafından sorgulanmaktadır. Ertesi gün 26 Nisan 1777'de, Tümgeneral William Tryon komutasındaki İngilizler Danbury'yi yaktı ve yağmaladı, ancak Ludington'ın uyarısı nedeniyle ölümler sınırlıydı. Danbury Şehri'nin mührünün ana sloganı, Loyalist ordu birliklerinin neden olduğu yıkıma atıfta bulunan Restituimus'tur (Latince "Yeniden restore ettik"). Amerikalı General David Wooster, Danbury'ye baskın yapan İngiliz kuvvetleri tarafından Ridgefield Muharebesi'nde ölümcül şekilde yaralandı, ancak savaşın başında Amerikalılar, İngiliz kuvvetlerini Long Island Sound'a sürmeyi başardı.[11] Wooster, Danbury'nin Wooster Mezarlığı'na gömüldü; Danbury'deki özel Wooster Okulu da onun onuruna seçildi.
Danbury, Connecticut, devrimci savaş sırasında Kıta Ordusu için önemli bir askeri depo olarak hizmet etti. 26 Nisan 1777'de İngiliz Ordusu şehre saldırdı, yaktı ve yağmaladı, ancak Amerikan birliği İngiliz kuvvetlerini Long Island Sound'a geri götürmeyi başardı.
summarization
Aurora Operasyonu ile ilgili bu makale göz önüne alındığında, operasyon nasıl adlandırıldı?
Aurora Operasyonu, Çin'in Pekin kentinde bulunan ve Halk Kurtuluş Ordusu ile bağlantılı Elderwood Grubu gibi gelişmiş kalıcı tehditler tarafından yürütülen bir dizi siber saldırıydı.[2] İlk olarak Google tarafından 12 Ocak 2010'da bir blog gönderisinde[1] kamuya duyurulan saldırılar, 2009'un ortalarında başladı ve Aralık 2009'a kadar devam etti.[3] Saldırı, Adobe Systems,[4] Akamai Technologies,[5] Juniper Networks[6] ve Rackspace[7]'in hedef alındıklarını açıkça doğruladıkları düzinelerce başka kuruluşu hedef aldı. Basında çıkan haberlere göre Yahoo, Symantec, Northrop Grumman, Morgan Stanley[8] ve Dow Chemical[9] da hedefler arasındaydı. Google, saldırı sonucunda arama motorunun tamamen sansürsüz bir sürümünü Çin'de "yasalar dahilinde" çalıştırmayı planladığını blogunda belirterek, bu mümkün olmazsa Çin'den ayrılabileceğini kabul etti. ve Çin ofislerini kapatın.[1] Resmi Çin kaynakları, bunun ABD hükümeti tarafından geliştirilen bir stratejinin parçası olduğunu iddia etti.[10] Saldırı, siber güvenlik şirketi McAfee'de Tehdit Araştırması Başkan Yardımcısı Dmitri Alperovitch tarafından "Aurora Operasyonu" olarak adlandırıldı. McAfee Labs tarafından yapılan araştırma, "Aurora"nın, McAfee'nin saldırıyla ilişkili olduğunu söylediği kötü amaçlı yazılım ikili dosyalarından ikisinde yer alan, saldırganın makinesindeki dosya yolunun bir parçası olduğunu keşfetti. McAfee Baş Teknoloji Sorumlusu George Kurtz bir blog gönderisinde "Adın, saldırgan(lar)ın bu operasyona verdiği dahili ad olduğuna inanıyoruz." dedi.[11] McAfee'ye göre saldırının birincil amacı, bu yüksek teknoloji, güvenlik ve savunma yüklenicisi şirketlerindeki kaynak kod havuzlarına erişim sağlamak ve bunları potansiyel olarak değiştirmekti. Alperovitch, "[SCM'ler] sonuna kadar açıktı" diyor. "Hiç kimse onları güvence altına almayı düşünmedi, ancak bunlar birçok yönden bu şirketlerin çoğunun baş tacıydı - sahip olabilecekleri ve korumak için çok fazla zaman ve çaba harcayabilecekleri herhangi bir finansal veya kişisel olarak tanımlanabilir veriden çok daha değerli."[12 ] Tarih Google Çin'in ülkeyi terk edebileceğini açıklamasının ardından genel merkezinin önüne çiçekler bırakıldı 12 Ocak 2010'da Google, blogunda bir siber saldırının kurbanı olduğunu açıkladı. Şirket, saldırının Aralık ortasında meydana geldiğini ve Çin kaynaklı olduğunu söyledi. Google, 20'den fazla başka şirketin saldırıya uğradığını belirtti; o zamandan beri diğer kaynaklar 34'ten fazla kuruluşun hedef alındığını aktardı.[9] Saldırı sonucunda Google, Çin'deki işini gözden geçirdiğini söyledi.[1] Aynı gün, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, saldırıları kınayan ve Çin'den yanıt isteyen kısa bir açıklama yaptı.[13] 13 Ocak 2010'da All Headline News haber ajansı, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin Google'ın Çin hükümetinin şirketin hizmetini insan hakları aktivistlerini gözetlemek için kullandığı yönündeki iddialarını araştırmayı planladığını bildirdi.[14] Pekin'de ziyaretçiler Google'ın ofisinin dışına çiçek bıraktı. Ancak bunlar daha sonra Çinli bir güvenlik görevlisinin bunun "yasadışı bir çiçek haraç" olduğunu belirtmesiyle kaldırıldı.[15] Adı açıklanmayan bir yetkili, Çin'in Google'ın niyetleri hakkında daha fazla bilgi aradığını belirtmesine rağmen, Çin hükümeti henüz resmi bir yanıt yayınlamadı.[16] Saldırganlar karıştı Daha fazla bilgi: Çin'den siber savaş IP adresleri, alan adları, kötü amaçlı yazılım imzaları ve diğer faktörleri içeren teknik kanıtlar, Aurora Operasyonu saldırısının arkasında Elderwood'un olduğunu gösteriyor. "Elderwood" grubu, Symantec tarafından (saldırganlar tarafından kullanılan bir kaynak kodu değişkeninden sonra) adlandırılmıştır ve Dell Secureworks tarafından "Pekin Grubu" olarak anılmaktadır. Grup, Google'ın kaynak kodunun bir kısmını ve Çinli aktivistler hakkındaki bilgilere erişim elde etti.[17] Elderwood ayrıca denizcilik, havacılık, silah, enerji, imalat, mühendislik, elektronik, finans ve yazılım sektörlerindeki çok sayıda başka şirketi de hedef aldı.[2][18] Google'a saldırmaktan sorumlu Çinli tehdit aktörlerinin "APT" tanımlaması APT17'dir.[19] Elderwood, en iyi savunma şirketleri için elektronik veya mekanik bileşenler üreten ikinci kademe savunma sanayii tedarikçilerine saldırma ve onlara sızma konusunda uzmandır. Bu firmalar daha sonra üst düzey savunma müteahhitlerine erişim elde etmek için siber bir "basamağı" haline gelir. Elderwood tarafından kullanılan bir saldırı prosedürü, hedef şirketin çalışanlarının uğrak yeri olan meşru web sitelerini etkilemektir - tıpkı aslanların avları için bir sulama deliği gözetlemesi gibi, sözde "su deliği" saldırısı. Elderwood, bu daha az güvenli sitelere, siteyi tıklayan bir bilgisayara indirilen kötü amaçlı yazılımlar bulaştırır. Bundan sonra grup, virüs bulaşmış bilgisayarın bağlı olduğu ağ içinde arama yaparak yöneticilerin e-postalarını ve şirket planları, kararları, satın almaları ve ürün tasarımlarıyla ilgili kritik belgeleri bulup indirir.[2] Saldırı analizi Google, blog gönderisinde fikri mülkiyetinin bir kısmının çalındığını belirtti. Saldırganların Çinli muhaliflerin Gmail hesaplarına erişmekle ilgilendiklerini öne sürdü. Financial Times'a göre Ai Weiwei tarafından kullanılan iki hesap saldırıya uğramış, içerikleri okunmuş ve kopyalanmıştır; banka hesapları, "belirtilmemiş şüpheli suçlardan" soruşturma altında olduğunu iddia eden devlet güvenlik görevlileri tarafından soruşturuldu.[20] Ancak, saldırganlar yalnızca iki hesaptaki ayrıntıları görüntüleyebildiler ve bu ayrıntılar, konu satırı ve hesapların oluşturulma tarihi gibi şeylerle sınırlıydı.[1] Güvenlik uzmanları, saldırının karmaşıklığını hemen fark ettiler.[11] Saldırının kamuoyuna duyurulmasından iki gün sonra McAfee, saldırganların Internet Explorer'da sözde sıfır gün güvenlik açıklarından (düzeltilmemiş ve hedef sistem geliştiricileri tarafından önceden bilinmeyen) yararlandıklarını bildirdi ve saldırıyı "Aurora Operasyonu" olarak adlandırdı. McAfee'nin raporundan bir hafta sonra Microsoft, sorun için bir düzeltme yayınladı[21] ve Eylül ayından bu yana kullanılan güvenlik açığından haberdar olduklarını itiraf etti.[22] Google tarafından kaynak kodlarını yönetmek için kullanılan kaynak kodu revizyon yazılımı Perforce'ta ek güvenlik açıkları bulundu.[23][24] VeriSign'ın iDefense Laboratuvarları, saldırıların "Çin devletinin ajanları veya vekilleri" tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.[25] Pekin'deki ABD Büyükelçiliği'nden gelen diplomatik bir telgrafa göre Çinli bir kaynak, Google'ın bilgisayar sistemlerine izinsiz girişi Çin Politbüro'nun yönettiğini bildirdi. Telgraf, saldırının "hükümet görevlileri, kamu güvenliği uzmanları ve Çin hükümeti tarafından işe alınan İnternet kanun kaçakları" tarafından yürütülen koordineli bir kampanyanın parçası olduğunu ileri sürdü.[26] Rapor, bunun, saldırganların " 2002'den beri Amerikan hükümetinin ve Batılı müttefiklerin, Dalai Lama'nın ve Amerikan şirketlerinin bilgisayarlarına girdi."[27] The Guardian'ın sızıntıyla ilgili haberine göre, saldırılar "Politbüro'nun kendi adını yazan kıdemli bir üyesi tarafından düzenlendi arama motorunun global versiyonuna girdim ve onu kişisel olarak eleştiren yazılar buldum."[28] Bir kurbanın sisteminin güvenliği ihlal edildiğinde, SSL bağlantısı kılığına giren bir arka kapı bağlantısı, çalınan Rackspace müşteri hesapları altında çalışan makineler de dahil olmak üzere Illinois, Teksas ve Tayvan'da çalışan komuta ve kontrol sunucularına bağlantılar yaptı. Kurbanın makinesi daha sonra bir parçası olduğu korunan kurumsal intranet'i keşfetmeye başladı ve diğer savunmasız sistemleri ve ayrıca fikri mülkiyet kaynaklarını, özellikle de kaynak kodu havuzlarının içeriklerini aradı. Saldırıların, komuta ve kontrol sunucularının kapatıldığı 4 Ocak'ta kesin olarak sona erdiği düşünülüyordu, ancak bu noktada saldırganların kasıtlı olarak sunucuları kapatıp kapatmadıkları bilinmiyor.[29] Ancak, saldırılar Şubat 2010 itibarıyla devam ediyordu.[3] Tepki ve sonrası Alman, Avustralya ve Fransız hükümetleri, saldırıdan sonra Internet Explorer kullanıcılarına en azından güvenlik açığı düzeltilene kadar alternatif tarayıcıları kullanmalarını tavsiye eden uyarılar yayınladı.[30][31][32] Alman, Avustralya ve Fransız hükümetleri, Internet Explorer'ın tüm sürümlerini savunmasız veya potansiyel olarak savunmasız olarak değerlendirdi.[33][34] 14 Ocak 2010 tarihli bir danışma belgesinde Microsoft, Google'ı ve diğer ABD şirketlerini hedef alan saldırganların Internet Explorer'daki bir açıktan yararlanan yazılımlar kullandığını söyledi. Güvenlik açığı, Windows 7, Vista, Windows XP, Server 2003, Server 2008 R2 üzerinde Internet Explorer 6, 7 ve 8 sürümlerini ve ayrıca Windows 2000 Service Pack 4 üzerinde IE 6 Service Pack 1'i etkiler.[35] Saldırıda kullanılan Internet Explorer istismar kodu, kamu malı olarak yayınlandı ve Metasploit Framework sızma testi aracına dahil edildi. İstismarın bir kopyası, Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara'daki bilgisayar güvenlik grubu tarafından işletilen web tabanlı kötü amaçlı yazılımları tespit eden ve analiz eden bir hizmet olan Wepawet'e yüklendi. Saldırıyla ilgili olarak McAfee CTO'su George Kurtz, "Açıklama kodunun halka açık olarak yayınlanması, Internet Explorer güvenlik açığını kullanan yaygın saldırı olasılığını artırıyor" dedi. "Artık herkese açık olan bilgisayar kodu, siber suçluların Windows sistemlerini tehlikeye atmak için bu güvenlik açığını kullanan saldırılar düzenlemesine yardımcı olabilir."[36] Güvenlik şirketi Websense, kötü amaçlı Web sitelerine sapan kullanıcılara karşı yapılan saldırılarda yama uygulanmamış IE güvenlik açığının "sınırlı genel kullanım" tanımladığını söyledi.[37] Websense'e göre tespit ettiği saldırı kodu, geçen hafta halka açılan açıktan yararlanma ile aynı.[açıklama gerekli] "Internet Explorer kullanıcıları şu anda güvenlik açığının kamuya ifşa edilmesi ve saldırı kodunun yayınlanması nedeniyle gerçek ve mevcut bir tehlikeyle karşı karşıya. McAfee'nin baş teknoloji sorumlusu George Kurtz bir blog güncellemesinde, yaygın saldırı olasılığını artırıyor" dedi.[38] Bu spekülasyonu doğrulayan Websense Security Labs, 19 Ocak'ta açıktan yararlanmayı kullanan ek siteler belirledi.[39] Ahnlab'ın raporlarına göre, ikinci URL, Güney Kore'de popüler bir IM istemcisi olan Instant Messenger ağı Misslee Messenger aracılığıyla yayıldı.[39] Araştırmacılar, Microsoft'un önerdiği savunma önlemi (Veri Yürütmeyi Engelleme (DEP)) açık olsa bile Internet Explorer 7 (IE7) ve IE8'deki güvenlik açığından yararlanan saldırı kodu oluşturdu.[şüpheli - tartışın] Dino Dai Zovi'ye göre, bir güvenlik güvenlik açığı araştırmacısı, "Windows XP Service Pack 2 (SP2) veya önceki bir sürümünde veya Microsoft'un Ocak 2007'de piyasaya sürdüğü Windows Vista RTM'de (üretim sürümü) çalışıyorsa en yeni IE8 bile saldırılara karşı güvenli değildir."[ 40] Microsoft, kullanılan güvenlik açığının Eylül ayından beri bilindiğini itiraf etti.[22] Bir güncelleme üzerinde çalışmaya öncelik verildi[41] ve 21 Ocak 2010 Perşembe günü Microsoft, bu zayıflığı, buna dayalı olarak yayınlanan istismarları ve özel olarak bildirilen bir dizi diğer güvenlik açıklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir güvenlik yaması yayınladı.[42] İkincisinin istismarcılar tarafından kullanılıp kullanılmadığını veya yayınlanıp yayınlanmadığını veya bunların Aurora işlemiyle herhangi bir özel ilişkisi olup olmadığını belirtmediler, ancak toplu güncellemenin tamamı, Windows 7 dahil olmak üzere çoğu Windows sürümü için kritik olarak adlandırıldı. Güvenlik araştırmacıları saldırıları araştırmaya devam etti. Bir güvenlik firması olan HBGary, kod geliştiriciyi tanımlamaya yardımcı olabilecek bazı önemli işaretler bulduklarını iddia ettikleri bir rapor yayınladı. Firma ayrıca kodun Çince tabanlı olduğunu ancak özel olarak herhangi bir devlet kuruluşuna bağlanamayacağını söyledi.[43] 19 Şubat 2010'da Google'daki siber saldırıyı araştıran bir güvenlik uzmanı, saldırının arkasındaki kişilerin son bir buçuk yılda birçok Fortune 100 şirketine yapılan siber saldırılardan da sorumlu olduğunu iddia etti. Ayrıca, saldırının çıkış noktasına kadar izini sürdüler, görünüşe göre bu iki Çin okulu, Shanghai Jiao Tong Üniversitesi ve Lanxiang Meslek Okulu.[44] The New York Times tarafından vurgulandığı gibi, bu okulların her ikisinin de Google China'nın rakibi olan Çinli arama motoru Baidu ile bağları vardır.[45] Hem Lanxiang Mesleki hem de Jiaotong Üniversitesi iddiayı yalanladı.[46][47] Mart 2010'da, Google adına saldırının soruşturulmasına yardımcı olan Symantec, dünya çapında gönderilen tüm (12 milyar) kötü niyetli e-postaların %21,3'ünün Shaoxing'in kaynağı olduğunu belirledi.[48] Google retrospektifi 3 Ekim 2022'de YouTube'da Google, Aurora Operasyonu sırasında meydana gelen olayları anlatan ve saldırıyla ilgilenen içeriden yorumların yer aldığı altı bölümlük bir dizi[49] yayınladı, ancak dizinin birincil odak noktası Google kullanan kamuoyuna güven vermekti. bilgisayar korsanlığı girişimlerine karşı önlemlerin alındığını.
Saldırı, siber güvenlik şirketi McAfee'de Tehdit Araştırması Başkan Yardımcısı Dmitri Alperovitch tarafından "Aurora Operasyonu" olarak adlandırıldı. McAfee Labs tarafından yapılan araştırma, "Aurora"nın, McAfee'nin saldırıyla ilişkili olduğunu söylediği kötü amaçlı yazılım ikili dosyalarından ikisinde yer alan, saldırganın makinesindeki dosya yolunun bir parçası olduğunu keşfetti. McAfee Baş Teknoloji Sorumlusu George Kurtz bir blog gönderisinde "Adın, saldırgan(lar)ın bu operasyona verdiği dahili ad olduğuna inanıyoruz." dedi.
closed_qa
İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan yıldırım savaşı anlamına gelen Almanca sözcük hangisidir?
null
Blitzkrieg
open_qa
Verilen metinden, "Key West (Philosopher Pirate)" şarkısı hakkında bazı detayları listeleyin.
"Key West (Philosopher Pirate)", Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Bob Dylan tarafından yazılıp seslendirilen ve 2020 albümü Rough and Rowdy Ways'in dokuzuncu parçası olarak yayınlanan bir şarkıdır. Pek çok eleştirmen tarafından albümün doruk noktası olarak gösterilen, orta tempolu, akordeon odaklı bir balad. Albümde geleneksel bir koro içeren tek şarkı ve arka vokallerin yer aldığı yalnızca iki şarkıdan biri (diğeri "Kendimi Sana Vermeye Karar Verdim").
1. Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Bob Dylan, 2020 tarihli Rough and Rowdy Ways albümünde dokuzuncu parça olarak yer alan "Key West (Philosopher Pirate)" şarkısını yazdı ve kaydetti. 2. Pek çok inceleme, bu orta tempolu, akordeon odaklı baladı albümün en iyi parçası olarak övdü. 3. Albümdeki iki şarkıdan biri (diğeri "Kendimi Sana Vermeye Karar Verdim") yedek şarkıcılara sahip ve albümde geleneksel bir koroya sahip tek şarkı.
summarization
Bana yeni bir çift ayakkabı satın alma adımlarını ver.
null
Öncelikle istediğiniz ayakkabı modelini belirleyin. (Örn. spor ayakkabı, sandalet, smokin ayakkabı) İkincisi, ayakkabı numaranızı kontrol edin. Üçüncüsü, çevrimiçi olarak veya bir mağazada gezinin ve seçeneklerinizi bütçenize, tarzınıza ve uygunluk durumunuza göre filtreleyin. İyi bir uyum ve rahatlık sağlamak için mümkünse satın almadan önce ayakkabıları deneyin. Dördüncü olarak, ayakkabılarınızı seçin ve satın almaya devam edin. Beşincisi, ayakkabıları internetten veya mağazadan satın alın.
brainstorming
Spor salonunda güçlü olursam, kaya tırmanışında da iyi olur muyum?
null
Cevap biraz karmaşık. Fiziksel olarak formda olmak birçok spor dalında olduğu gibi kaya tırmanışında da size fayda sağlayacaktır. Omuz kuvveti, çekirdek kuvveti ve çekme kuvveti gibi özelliklerin tümü, başarılı bir kaya tırmanıcısı olmak için gereklidir. Bununla birlikte, harika ve hatta sadece iyi bir kaya tırmanıcısı olmak için gereken temel unsur, parmak ve bilek gücüdür. Kaya tırmanışının çoğu, sizi duvarda tutmak için çok küçük veya garip şekilli kulplara tutunma beceriniz etrafında döner. Diğer birkaç spor, kaya tırmanışının yaptığı gibi parmak gücünü vurgular. Ancak vücudunuzdaki diğer tüm kaslar gibi parmak kuvveti de zamanla geliştirilebilen bir unsurdur. Genel atletizm, vücut kontrolü ve parmak kuvvetinin doğru dengesi ile harika bir kaya tırmanıcısı olabilirsiniz.
general_qa
Bir çocuğa, beyzbol oynayan ancak bir yaralanma nedeniyle ara vermek zorunda kalan bir dinozor hakkında bir hikaye anlatın.
null
Bir zamanlar Danny adında bir dinozor varmış. Danny beyzbolu severdi ve okulunun beyzbol takımı Diamondbacks'in yıldız vurucusuydu. Bir homere her çarptığında, uzaya bir kuyruklu yıldız gönderdiğini hayal etti. Bir gün Danny sahaya çıktı ve atıcı topu atarken kaydı... top doğruca Danny'ye geliyordu! Yoldan çekilmeye çalıştı ama bunu yaptığında takıldı ve ayağı yana doğru eğildi. Ah hayır, çok acıttı! Danny'nin koçu onu doktora götürdü ve doktor ayağını düzeltmek için ameliyat olması gerektiğini ve ayağının iyileşmesi için beyzboldan farklı bir hobi denemesi gerektiğini söyledi. Danny, beysbol oynayamazken, toplara vurma hissini nasıl koruyabileceğini düşünmeye başladı. Uzaya fırlattığı kuyruklu yıldızları düşünmeye başladı ve astronomi hakkında okumaya karar verdi. Görünüşe göre astronomi gerçekten ilginç! Danny gezegenleri, güneşleri ve ayları öğrendi. Güneş sistemini büyük bir beysbol maçı olarak hayal edebilmesine bayılıyordu. Teyzesi, uzaydaki homer'larını görebilmesi için ona bir teleskop aldı. Danny astronomi öğrenmenin çok eğlenceli olduğunu düşündü ve büyüdüğünde bir astronom beyzbol yıldızı olmaya karar verdi. Son.
creative_writing
Bu Disney çizgi filmlerinden hangisi canlı aksiyon filmi olarak yeniden çekildi? Aslan Kral, Oyuncak Hikayesi, Aladdin, Orman Kitabı, Tilki ve Tazı, Shrek
null
Disney, The Lion King, Aladdin ve The Jungle Book'un canlı aksiyon versiyonunu yaptı. Disney, Toy Story veya The Fox and the Hound'u canlı aksiyon filmleri olarak yeniden çekme planlarını açıklamadı. Shrek bir Disney filmi değil ve canlı aksiyon versiyonu da yok.
classification
Bunların peynir mi ekmek mi olduğunu söyleyin: Gouda, Focaccia, Brie, Baget, Pecorino, Romano, Cheddar, Brioche, Ciabatta, Manchego, Füme Gouda, Pita, Ekşi Hamur
null
Gouda bir peynir çeşididir. Focaccia bir ekmek türüdür. Brie bir çeşit peynirdir. Baget bir ekmek türüdür. Pecorino Romano bir peynir türüdür. Cheddar bir peynir çeşididir. Brioche bir ekmek türüdür. Ciabatta bir ekmek türüdür. Manchego bir çeşit peynirdir. Füme Gouda bir peynir türüdür. Pide bir ekmek türüdür. Ekşi hamur bir ekmek türüdür.
classification
Klişe kelimesi nereden geliyor?
null
Klişe, eski matbaaların kopya çekerken yaptığı sağlam seslerden gelir.
open_qa
Web'den veri kazımanın haklı olabileceği bir durumu açıklayın. Bu durumu belirli bir örnekle açıklayınız.
null
Tüm B2B dijital ortaklıklarını (uygulamalar arasındaki veri bağlayıcıları) izleyen bir işletme tasavvur ettim. B2B ortaklık verileri, reklamlarla kolayca para kazanılabilir ve bloglar, etkileşimli grafikler vb. gibi içerik oluşturma etkinlikleri için bir veri kaynağı olabilir. B2B ortaklık verilerine bir örnek, bir uygulama mağazası veya dijital pazardır. (Örnek -https://ecosystem.hubspot.com/marketplace/apps/). HubSpot ekosistemi, 600'den fazla şirketle B2B ortaklığına sahiptir. B2B ortaklık verilerini izleyen zengin bir veri seti, binlerce şirketin App Store veya pazar yerini takip etmelidir. Örneğin, şirketin pazaryeri veri bağlayıcıları arasında HubSpot ekosistemi, Salesforce uygulama değişimi, Google Cloud pazaryeri, Azure ve Dropbox bağlayıcıları bulunur. Tüm şirketler için B2B veri bağlayıcıları, şirketin web sitesinden kaldırılmalıdır ve API veya diğer yöntemlerle mevcut değildir.
creative_writing
Lütfen bana metinde belirtilen farklı at türlerinin madde işaretli bir listesini ve maksimum boylarını santimetre cinsinden (virgülle ayırarak) verin.
Atların büyüklüğü cinse göre değişir, fakat aynı zamanda beslenmeden de etkilenir. Hafif binen atların boyları genellikle 14 ila 16 el (56 ila 64 inç, 142 ila 163 cm) arasında değişir ve ağırlıkları 380 ila 550 kilogram (840 ila 1.210 lb) olabilir. Daha büyük binen atlar genellikle yaklaşık 15,2 elden (62 inç, 157 cm) başlar ve genellikle 17 el (68 inç, 173 cm) kadar uzundur ve ağırlıkları 500 ila 600 kilogram (1,100 ila 1,320 lb) arasındadır. Ağır veya yük atları genellikle en az 16 el (64 inç, 163 cm) yüksekliğindedir ve 18 el (72 inç, 183 cm) yüksekliğe kadar çıkabilir. Yaklaşık 700 ila 1.000 kilogram (1.540 ila 2.200 lb) ağırlığında olabilirler.
- Hafif binen atlar, 163 cm - Daha büyük binen atlar, 173 cm - Ağır veya yük atları, 183 cm
summarization
Sevgi dolu bir ilişki içinde olmanın en iyi yanları nelerdir?
null
Gününüz ne kadar kötü geçerse geçsin, insanlar size ne kadar küçük hissettirirse hissettirsin, dış dünya ne kadar acımasız olursa olsun, sevildiğinizi, değer verildiğinizi, takdir edildiğinizi ve el üstünde tutulduğunuzu bilirsiniz. Birisi senin hakkında dünyalar kadar düşünüyor ve sensiz bir hayatı hayal edemiyorlar. Kendini güvende hissediyorsun. Eski yaraları iyileştirmenize yardımcı olurlar. Sizi güçlü, kendinden emin ve esnek yaparlar. Seni yukarı kaldırırlar. Size her gün sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir şey veriyorlar. Ve onların kollarında olmak ev gibi hissettiriyor. Hayatınızı geçirmenin ruh eşinizi sevmekten daha iyi bir yolu yoktur.
creative_writing
İnsanlar neden "her seferinde bir beş sentim olsaydı" diyor?
null
"Keşke her seferinde bir kuruşum olsaydı", İngilizcede tekrar tekrar olan bir durumu anlatmak için kullanılan yaygın bir sözdür. Abartı olması amaçlanan ima, olayın tekrarlanma hacmi nedeniyle bireyin zengin olacağı veya önemli miktarda para kazanacağıdır. Çoğu zaman, bir kişinin tekrar tekrar duyduğu bir soruya veya yoruma atıfta bulunur.
open_qa
Arkadaş edinmenin farklı yollarını düşünün
null
İşte arkadaş edinmenin bazı yolları: 1. Bir koşu kulübüne veya başka bir spor ligine katılın 2. Sosyal barlara ve restoranlara gidin 3. Arkadaşınızın arkadaşlarıyla tanışmak için zaman ayırın 4. İş arkadaşlarınızdan işten sonra takılmalarını isteyin 5. Sosyal medya platformlarında farklı yerel gruplara katılın
brainstorming
Penguenler Alaska'ya özgü mü?
null
Penguenler Alaska'ya özgü değildir; sadece Güney Kutbu yakınlarında bulunurlar.
open_qa
Hangisi bir balık türüdür? Gökkuşağı balığı veya Yağmur
null
Gökkuşağı balığı
classification
Bir kredi puanı nedir?
null
Kredi puanı, bir kişinin kredi kullanarak satın alma ve harcanan krediyi ödeme yeteneğinin sayısal bir temsilidir. Bir kişinin ne kadar borcu ve kaç tane kredi kartı olduğu bu sayısal değerde etkendir. Bu değer aynı zamanda kişinin kredi değerliliğini de temsil eder ve kredi bürolarından alınan bilgiler kredi puanının hesaplanmasına yardımcı olur. Arabalar, evler ve bir kişinin finansman kullanarak satın aldığı diğer şeyler için kredi almaya çalışırken kredi puanları önemlidir.
open_qa
Dr Zhivago'yu kim yazdı?
null
Boris Pasternak
open_qa
İspanya yaşamak için iyi bir yer mi?
null
İspanya, aradığınız şeye bağlı olarak yaşamak için harika bir yer olabilir. İspanya'nın harika bir havası, çok cana yakın insanları, harika yemekleri ve öğrenilecek çok miktarda tarihi var. Turist veya kısa süreli bir ziyaretçi olarak çok eğlenebilirsiniz. Öte yandan, biraz gelir elde etmeniz gereken uzun süreli bir konaklama için… İspanya'da gençler için işsizlik büyük bir sorun.
open_qa
Bir su topu oyununun her iki tarafında kaleci dahil kaç oyuncu vardır?
null
Bir su topu oyununun her iki tarafında yedi oyuncu vardır.
open_qa
NFL ne zaman kuruldu? Hangi NFL takımı en çok Super Bowl kazandı? Hangi oyun kurucu en çok Super Bowls kazandı?
null
NFL resmi olarak 1920'de kuruldu. New England Patriots 6 şampiyonluk kazandı. Tom Brady 7 süper kupa kazandı
open_qa
RFI (bilgi talebi) nedir?
null
Bir RFI (bilgi talebi), bir mal veya hizmetin potansiyel tedarikçilerinden bilgi toplamak için yapılandırılmış bir edinme sürecidir. RFI'ler müşteriler ve onların sözleşme kuruluşları tarafından yazılır ve potansiyel tedarikçilere gönderilir. Bir RFI, tipik olarak potansiyel satıcıların listesini daraltmayı amaçlayan ilk ve en geniş talep serisidir.
open_qa
Golf oyununu anlatır mısınız?
null
Golf, 15. yüzyılda İskoçya'da ortaya çıktı. Çoğunlukla özel ülke kulüplerinin üyelerine ayrılmış "üst sınıf" bir spor olarak kabul edilir, ancak son birkaç on yılda çok popülerlik kazanmıştır. Sonuç olarak, golf genel halk için daha geniş bir şekilde erişilebilir hale geldi ve bugün spor dünya çapında on milyonlarca insan tarafından beğeniliyor. Golfte, delik olarak bilinen toplam on sekiz çim alanı vardır. Her delik, golfçünün ilk vuruşunu yaptığı çim saha ve yeşil alandan oluşan bir tee kutusundan oluşur. Çukurların çoğu, çim sahalar boyunca uzanan ve "engebeli" olarak bilinen derin çimenleri de içerir. Daha fazla zorluk için delikler ayrıca kum sığınakları veya göletler ve dereler gibi su kütleleri gibi tehlikeler içerebilir. Her golf sahasında küçük dairesel bir delik bulunur ve golfçülerin uzaktan görebilmesi için bir bayrakla işaretlenir. Amaç, golf topunuzu mümkün olduğunca az vuruşta ("vuruş" olarak bilinir) tee kutusundan o küçük deliğe sokmaktır. Golfçüler golf sopası ile vurarak toplarını ilerletirler ve her topa vuruş bir vuruş olarak sayılır. Golfçüler, turları boyunca her biri farklı amaçlar için kullanılan ve farklı mesafelerden 14 adede kadar golf sopası kullanabilir. Sürücü gibi bazı sopalar topa çok uzun mesafeler vurmak için kullanılır. Aslında, çoğu profesyonel golfçü topu 300 metreden fazla sürebilir. Bu üç futbol sahasının uzunluğu! Ütü adı verilen sopaların bir kombinasyonu, bir golf sopası setinin çoğunluğunu oluşturur. Genellikle golfçü ilk vuruşunu yaptıktan sonra topu sahaya ilerletmek için kullanılırlar. Her demirin sopa yüzü farklı bir çatı açısı ile tasarlanmıştır. Daha yüksek tavan açıları, golfçülerin topa havada daha yüksek ve daha kısa mesafelerde vurmalarını sağlarken, daha düşük tavan açıları, daha uzun mesafeler kat eden daha düşük yörüngeli atışlar sağlar. Sette en sık kullanılan sopa, topu sahada bulunduğu yerden deliğe sokmak için kullanılan golf sopasıdır. Ortalama olarak, çoğu iyi golfçü, topu delik başına iki kez veya tur başına yaklaşık 36 kez atar. Golf delikleri, uzunluklarına bağlı olarak par 3, par 4 veya par 5 olarak belirlenir. Bu sayılar, profesyonel bir golfçünün deliği tamamlaması için kaç vuruş yapması gerektiğinin bir göstergesidir. Par 3 delikleri daha kısadır ve topu te noktasından green'e getirmek için tek bir vuruş yapmalıdır. Par 5 delikleri daha uzundur ve te noktasından green'e geçmek için tipik olarak üç vuruş gerekir. Çoğu golf sahasında dört par 3 delik, dört par 5 delik ve on par 4 delik bulunur ve toplamda par 72 elde edilir. on sekiz delik. Zamanla, golfçünün beceri seviyesi, oyuncunun tipik olarak vurduğu ortalama vuruş sayısını yansıtan bir sistem olan "handikapı" ile değerlendirilir. Örneğin, bir kişinin ortalama raunt puanı 79 ise handikapı 7'dir çünkü par'ın 7 vuruş üzerindedir. Handikap ne kadar düşükse golfçü o kadar iyidir.
general_qa