text1
stringlengths
1
3.85k
text2
stringlengths
1
3.85k
score
int8
10
100
Cu privire la Moab:Așa vorbește Domnul Oștirilor, Dumnezeul lui Israel:„Vai de Nebo, căci va fi distrus!Chiriataim va fi acoperit de rușine și cucerit.Fortăreața va fi acoperită de rușine și zdrobită.
Asupra Moabului. Așa vorbește Domnul oștirilor, Dumnezeul lui Israel: „Vai de Nebo, căci este pustiit! Chiriataimul este acoperit de rușine, este luat; cetățuia este acoperită de rușine și zdrobită!
89
Și când ziua a început a se pleca spre seară, atunci cei doisprezece au venit și i-au spus: Trimite oamenii ca să se ducă în satele și ținutul dimprejur și să găzduiască și să găsească mâncare, pentru că suntem aici într-un loc pustiu.
Când ziua a început să se lase spre seară, cei doisprezece au venit la El și I-au zis: „Dă drumul mulțimii să meargă prin satele și cătunele dimprejur să se adăpostească și să găsească de mâncare, pentru că aici suntem într-un loc pustiu.”
86
Atunci când el are să vie, Sosirea lui are să fie Răspuns la cererea pe care Tu și întreaga adunare Ați înălțat-o Domnului, Lângă Horeb, când glasul Lui N-ați vrut ca să-l mai auziți Căci vă temeați să nu pieriți. Acolo, când tu auzeai, Glasul lui Dumnezeu, ziceai:„Nu vreau să- L mai aud, mereu, Pe Domnul Dumnezeul meu. Nu vreau să văd focul cel mare, Ca să nu mor. ” Deci, ascultare,
așa cum ai cerut de la Domnul Dumnezeul tău pe Hóreb în ziua adunării, zicând: «Nu vreau să mai aud glasul Domnului Dumnezeului meu, nici să văd focul acesta mare, ca să nu mor».
72
Fiica lui Faraon s‑a coborât la Râu să se scalde, și însoțitoarele ei se plimbau pe marginea Râului. Ea a văzut coșul în mijlocul trestiilor și a trimis‑o pe slujnica ei să‑l ia.
Fata lui Faraon s-a coborât la râu să se scalde, și fetele care o însoțeau se plimbau pe marginea râului. Ea a zărit sicriașul în mijlocul trestiilor și a trimis pe roaba ei să-l ia.
91
Atunci când întâmpla-se-va Ca să greșească cineva, În mod voit, se dovedește Că el, pe Domnul, Îl hulește. Veți șterge-atunci, ființa lui, Din mijlocul poporului,
Dar, dacă cineva, fie băștinaș, fie străin, păcătuiește înadins, Îl nesocotește pe DOMNUL – acela va fi nimicit din mijlocul poporului său,
79
Care au venit cu Zorobabel: Ieșua, Neemia, Seraia, Reelaia, Mardoheu, Bilșan, Mispar, Bigvai, Rehum, Baana. Numărul bărbaților poporului lui Israel:
Au venit cu Zorobabél Iósue, Nehemía, Seráia, Reeláia, Mardohéu, Bilșán, Mispár, Bigvái, Rehúm, Baaná.Iar numărul oamenilor din poporul lui Israél era:
89
Și i s-a dat [putere] să facă război împotriva sfinților și să-i învingă; i s-a dat autoritate asupra fiecărui trib, popor, limbă și neam.
Și i s‐a dat să facă război cu sfinții și să‐i biruiască. Și i s‐a dat stăpânire peste orice seminție și popor și limbă și neam.
85
Atunci Isus le-a spus din nou: Adevărat, adevărat vă spun: Eu sunt ușa oilor.
Isus le‑a mai spus: „Adevărat, adevărat vă spun: Eu sunt Ușa oilor.
85
Căci fiecare va fi sărat cu foc și fiecare sacrificiu va fi sărat cu sare.
Căci orice om va fi sărat cu foc și orice jertfă va fi sărată cu sare.
84
Egiptul fi-va o pustie, Edomul sterp are să fie, Din pricina relelor lor Și ale silniciilor Pe care – precum am văzut – Contra lui Iuda le-au făcut, Atuncea când ei au vărsat Sângele cel nevinovat.
Egiptul va ajunge o pustietate,iar Edomul – un deșert neroditor,din cauza violenței față de fiii lui Iuda,în a cărui țară au vărsat sânge nevinovat.
78
Inimile noastre nu s-au dat înapoiși pașii noștri nu s-au abătutde pe calea ta.
deși ne‐ai zdrobit în locuința șacalilor și ne‐ai acoperit cu umbra morții.
68
Sau îi va da oare un scorpion atunci când el cere un ou?
Sau va cere un ou și‐i va da o scorpie?
86
iar unul dintre ei, [cunoscător al Legii], L-a întrebat, punându-L la încercare:
iar unul dintre ei, învățat al Legii, ca să-l pună la încercare, l-a întrebat:
93
Iacov, pentru că o iubea Pe cea mai mică, a vorbit:„Ascultă dar, cum m-am gândit: Eu, șapte ani, am să-ți slujesc, Iar pe Rahela o primesc Drept plată, pentru munca mea, Căci soață vreau să-mi fie ea. ”
Iacób o iubea pe Rahéla și a zis: „Îți voi sluji șapte ani pentru Rahéla, fiica ta cea mai mică”.
77
Fericiţi cei cu inima curată,pentru că ei Îl vor vedea pe Dumnezeu.
Ferice de cei cu inima curată, căci ei Îl vor vedea pe Dumnezeu!
93
Şi Iisus a spus: „Cine M-a atins?” Fiindcă nimeni nu recunoştea, Petru a zis: „Învăţătorule, mulţimile Te înconjoară şi Te îmbulzesc.”
Și Isus a spus: Cine s-a atins de mine? Și, toți negând, Petru și cei ce erau cu el au spus: Stăpâne, mulțimea te împresoară și te îmbulzește și tu spui: Cine s-a atins de mine?
79
Măzărichea nu se treieră cu leasa și roata carului nu trece peste chimen, ci măzărichea se bate cu bățul și chimenul, cu nuiaua.
Căci măzărichea nu se treieră în leasă și roata carului nu se învârtește asupra chimenului, ci măzărichea se bate cu bățul și chimenul cu nuiaua.
95
După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moartă.
Și marele preot s‐a sculat în mijloc și a întrebat pe Isus zicând: Nu răspunzi nimic? Ce mărturisesc aceștia împotriva ta?
22
ci vei merge în țara mea, la rudele mele și vei lua o soție pentru fiul meu Isáac!”.
Ci vei merge în țara mea și la rudenia mea și vei lua nevastă fiului meu Isaac.
92
Și piei de berbeci vopsite în roșu și piei de bursuci și lemn de salcâm,
piei de berbeci, vopsite în roșu, piei trainice,lemn de salcâm,
91
Și DOMNUL a venit și a stat în picioare și a chemat ca în celelalte dăți: Samuele, Samuele. Atunci Samuel a spus: Vorbește, pentru că servitorul tău ascultă.
Iahve a venit, S-a prezentat (din nou) și l-a chemat la fel ca înainte: „Samuel! Samuel!” El a răspuns: „Vorbește (Doamne), pentru că sclavul Tău ascultă!”
84
Orice veți face voi, mereu – Drept, pentru Domnul – să-ncercați, Să faceți dar – dragii mei frați – Să fie după placul Lui Nu după cel al omului,
Și orice faceți, faceți din suflet, ca Domnului și nu ca oamenilor.
74
Cetățile care-au fost date – Și care-n Iuda sunt aflate Și-n Simeon – Leviților
Și au dat din tribul copiilor lui Iuda și din tribul fiilor lui Simeon cetățile acestea care au fost menționate pe nume,
81
și o zecime alături de fiecare din cei șapte miei.
și o zecime pentru fiecare din cei șapte miei!
94
Dar cele înțelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele și ulei (de rezervă) în vase.
dar cele înțelepte, împreună cu candelele, și-au luat și ulei în vase.
89
Atunci tot Israelul va auzi și se va teme și nimeni nu va mai face un astfel de rău în mijlocul tău.
Să se facă așa, pentru ca tot Israelul să audă și să se teamă și să nu se mai săvârșească o faptă așa de nelegiuită în mijlocul tău.
79
Fiecare a mers înapoi, toți împreună au devenit murdari; nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar.
Amația – fiul lui Ioaș – care era rege în teritoriul numit Iuda, a mai trăit încă cincisprezece ani după moartea lui Iehoaș – fiul lui Iehoahaz – care era rege în „Israel”.
28
Și le-a spus: De ce dormiți? Sculați-vă și rugați-vă, ca nu cumva să intrați în ispită.
Atunci le-a zis: „De ce dormiți? Ridicați-vă și rugați-vă ca să nu cădeți la examen!”
82
Asaf l‑a născut pe Iosafat; Iosafat l‑a născut pe Ioram; Ioram l‑a născut pe Ozia;
Asáf i-a dat naștere lui Iosafát;Iosafát i-a dat naștere lui Iorám;Iorám i-a dat naștere lui Ozía;
87
Cutreierând tot ţinutul acela, oamenii au început să-i ducă pe bolnavi pe paturi oriunde auzeau că este El.
Pe toți bolnavii i-au adus Și-n fața Lui, i-au așezat.
77
Domnul a fost, atuncea, Cel Cari i-a adus lui Israel – În ziua ‘ceea – izbăvire, De-a Filistenilor oștire. Luptele date au cuprins Ținutul ce era întins Dincolo de acel loc care Drept, Bet- Aven, nume, își are.
În acea zi, Iahve a scăpat pe Israel; iar lupta s-a extins până dincolo de localitatea Bet-Aven.
74
Adunarea n‑avea apă. Și s‑au adunat împotriva lui Moise și împotriva lui Aaron.
Adunarea n-avea apă și s-au adunat împotriva lui Moise și împotriva lui Aaròn.
99
Dacă un om va dori să răscumpere ceva din acea zecime pe care o închinase lui Iahve, să adauge a cincea parte din ea.
Dacă vrea cineva să răscumpere ceva din zeciuiala lui, să mai adauge o cincime.
77
Și oricine aude aceste cuvinte ale mele și nu le face, va fi asemănat cu un om nebun, care și-a zidit casa pe nisip;
Însă oricine ascultă aceste cuvinte ale mele, și nu le împlinește, va fi asemenea cu bărbatul necugetat care și-a construit casa pe nisip.
84
Pentru că DOMNUL va judeca pe poporul său și se va pocăi pentru servitorii săi, când va vedea că puterea lor s-a dus și nu va fi nimeni închis, sau lăsat.
Se va întâmpla așa pentru că Iahve Își va judeca poporul; dar va avea milă de sclavii Săi când va vedea că li s-a consumat energia și că nu a mai rămas nimeni: nici deținut, nici om liber.
82
Să nu ne lași, ca ispitiți, Să fim, ci Tu ne izbăvește, De cel rău, și ne mântuiește, Căci a Ta e împărățirea, Slava, puterea și mărirea. Toate, doar Ție- Ți aparțin, În vecii vecilor. Amin! ”
Și nu ne duce pe noi în ispită,ci ne mântuiește de Cel Rău!».
78
De asemenea să nu oprimi pe străin, căci voi știți inima unui străin, întrucât și voi ați fost străini în țara Egiptului.
Să nu asuprești pe străin; știți ce simte străinul, căci și voi ați fost străini în țara Egiptului.
84
Iosua i‑a chemat pe cei doisprezece bărbați pe care i‑a rândit dintre fiii lui Israel, câte un bărbat de fiecare seminție,
Iosua a chemat doisprezece bărbați, pe care i-a ales dintre fiii lui Israel, câte un bărbat din fiecare seminție,
93
Luă mantaua ce-o aduse Și lângă soacra ei, o puse, Zicând: „Iată ce-am căpătat! Șase măsuri de orz mi-a dat Boaz, spunându-mi: „În manta, Pune-l și du-l, la soacra ta. ”
Apoi a terminat de vorbit zicând: „Mi-a mai dat și aceste șase măsuri de orz; și mi-a spus: «Să nu te întorci cu mâinile goale la soacra ta!»”
78
Nu există nimic din afara omului, care, intrând în el, să-l poată întina, ci lucrurile care ies din om, acelea îl întinează!“.
Nu este nimic în afara omului care, intrând în el, să-l poată face impur, însă cele care ies din om, acelea îl fac pe om impur”.
85
Și el i-a luat în aceeași oră a nopții și le-a spălat loviturile; și îndată a fost botezat, el și toți ai lui.
Șeful închisorii le-a spălat chiar atunci rănile; și apoi, el împreună cu ceilalți membrii ai familiei, au fost botezați.
77
Dar schilodească-se cei care V-aduc atâta tulburare! ”
Aș dori să fie stârpiți cei ce vă tulbură.
79
Iar pentru ei, tu te-ai făcut Numai un cântăreț plăcut, Cu glas frumos și iscusit, Care anume-i potrivit Cu cântecul cel minunat Ce de pe coarde s-a-nălțat. Ei te ascultă, dar vădesc Cum că nimic nu împlinesc Din vorbele ce le rostești, Din ceea ce le poruncești.
Pentru că din cauza lucrării lui Cristos a fost el aproape de moarte, neținând la viața lui, ca să suplinească lipsa serviciului vostru către mine.
28
Dar când veți secera recoltele, va trebui să îi dați faraonului a cincea parte din ele. Celelalte patru părți vor fi ale voastre, pentru ca să le folosiți la următoarele însămânțări și să fie ca hrană pentru voi, pentru familiile voastre și pentru copiii voștri!”
La vremea roadelor îi veți da lui Faraon a cincea parte. Celelalte patru părți vor fi ale voastre ca sămânță pentru terenuri și ca hrană pentru voi, pentru familiile voastre și pentru copiii voștri.
86
Dintre săracii poporului, restul poporului care a rămas în cetate, a mers la regele din Babilón și restul mulțimii, Nebuzaradán, mai-marele peste gărzi, i-a deportat.
Și Nebuzaradan, capul gărzii domnești, a strămutat pe cei mai săraci ai poporului și rămășița poporului care rămăsese în cetate și pe fugarii care trecuseră la împăratul Babilonului și pe rămășița mulțimii.
80
Te-am ales din mijlocul norodului acestuia și din mijlocul neamurilor, la care te trimit,
scăpându‐te din acest popor și dintre Neamuri, la care te trimit,
83
Când l‑a văzut, Petru I‑a zis lui Isus: „Doamne, dar cu acesta ce va fi?”
De aceea sunt înspăimântat de prezența Lui;când mă gândesc la lucrul acesta, mă îngrozesc de El.
33
căci Iosua și tot Israelul, văzând cetatea luată de cei ce stăteau la pândă și fumul cetății suindu‑se în sus, s‑au întors și i‑au bătut pe oamenii din Ai.
Și Iosua și tot Israelul, când au văzut că cei de la pândă au luat cetatea și că fumul cetății se suia în sus, s‐au întors și au bătut pe oamenii din Ai.
96
Toate uneltele pe care El le-a făcut, în număr mare Au fost atunci, dar la sfârșit Acestea nu s-au cântărit Căci mult prea multe, au fost toate, De nu puteau fi numărate.
Solomón a făcut toate aceste foarte multe instrumente: nu s-a putut cunoaște greutatea bronzului.
73
Și servitorii împăratului au spus împăratului: Iată, servitorii tăi sunt gata să facă orice va rândui domnul nostru, împăratul.
Mie nu îmi este rușine de (faptul că proclam) această Veste Bună – pentru că vorbește despre ce poate să facă Dumnezeu pentru salvarea fiecăruia care crede (mesajul ei), deși este prezentată întâi iudeului, apoi grecului.
23
Aceste proverbe au fost prezentate și pentru a oferi sfaturi în ce privește deciziile sănătoase, dreptatea, judecata și imparțialitatea.
pentru căpătarea învățăturilor de bun-simț,de dreptate, de judecată și de nepărtinire;
74
Atunci, îndată a căzut jos la picioarele lui și și-a dat duhul; și tinerii au intrat și au găsit-o moartă și ducând-o afară, au îngropat-o lângă soțul ei.
Ea a căzut îndată la picioarele lui și și-a dat sufletul. Când au intrat flăcăii, au găsit-o moartă; au scos-o afară și au îngropat-o lângă bărbatul ei.
89
Dar vedeau cum stătea împreună cu ei omul care fusese vindecat şi nu aveau ce să le zică împotrivă.
Dar, fiindcă‑l vedeau stând în picioare lângă ei pe omul care fusese vindecat, n‑au putut zice nimic împotrivă.
78
Când cei drepți se bucură este o mare glorie, dar când cei stricați se ridică, omul se ascunde.
Când tresaltă de bucurie cei drepți,este multă frumusețe,dar când se ridică cei vinovați,orice om se dă deoparte.
79
şi le-a spus: „De ce dormiţi? Sculaţi-vă şi rugaţi-vă să nu intraţi în ispită!”
Atunci le‑a zis: „De ce dormiți? Ridicați‑vă și rugați‑vă să nu ajungeți în ispită!”
81
Fraților, având în vedere aceste lucruri, sunteți mult mai motivați să vă consolidați chemarea și alegerea voastră. Dacă veți proceda așa, nu veți devia niciodată.
De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să întăriți chemarea și alegerea voastră, căci, dacă faceți astfel, nu veți aluneca niciodată!
82
Și să îl înjunghie pe partea altarului dinspre nord înaintea DOMNULUI; și preoții, fiii lui Aaron, să stropească sângele lui pe altar de jur împrejur.
Să‑l înjunghie în partea de miazănoapte a altarului, înaintea DOMNULUI, iar preoții, fiii lui Aaron, să stropească de jur împrejurul altarului cu sângele său.
91
Voi face ca acest popor, În fața Egiptenilor, Să capete trecere mare. Când va fi timpul de plecare, Nu o să mergeți dezbrăcați – Cu mâna goală – ci-ncărcați.
Și voi da poporului acestuia har în ochii egiptenilor, și va fi așa: când veți ieși, nu veți ieși fără nimic.
74
Cuvântul Domnului i-a vorbit a doua oară la Iona, zicând:
Cuvântul Domnului a fost către Ióna a doua oară.
89
Căci, iată, DOMNUL porunceștesă se facă bucăți casa cea mareși moloz casa cea mică.
Lupta s-a întins pe suprafața întregii țări și, în ziua aceea, pădurea a devorat mai mulți oameni decât a devorat sabia.
30
Să nu vă ajungă și pe voi, trecătorilor!Priviți, mai degrabă, și vedețidacă mai este vreo durere ca a mea, ca durerea cu care am fost lovitși cu care m‑a întristat DOMNULîn ziua mâniei Lui aprinse!
Oare nu este nimic pentru voi toți care treceți? Priviți și vedeți dacă este durere ca durerea mea care mi s‐a făcut, cu care m‐a întristat Domnul în ziua aprinderii mâniei sale.
83
Dintre cei din Ițehár: Chenínia și frații săi erau pentru lucrurile externe din Israél ca scribi și judecători.
Din ițehariți: Chenania și fiii săi erau pentru treburile dinafară peste Israel ca dregători și judecători.
87
Atunci Diavolul L‑a lăsat și iată că au venit niște îngeri care Îi slujeau.
o alta a luat-o pe drumul spre Bet-Horon, iar ultima – pe drumul spre granița cu vedere spre Valea Țeboim, înspre deșert.
33
Cei care se află sub jugul sclaviei să îi considere pe stăpânii lor vrednici de toată cinstea, pentru ca Numele lui Dumnezeu şi învăţătura să nu fie defăimate.
Toți câți sunt robi sub jug să socotească pe stăpânii lor vrednici de orice cinste, ca numele lui Dumnezeu și învățătura să nu fie hulite.
87
„Ei vor fi ai Mei“, zice Domnul Oștirilor, „în ziua în care Eu Îmi voi întemeia proprietatea. Îi voi cruța așa cum un părinte își cruță fiul care-i slujește.
Vor rămâne în el câteva boabeca la bătutul măslinilor:două-trei pe vârful copaculuiși patru-cinci, pe ramurile lui roditoare.Oracolul DomnuluiDumnezeului lui Israél.
29
David, în cer, nu s-a suit; Ci, în ăst fel, el a vorbit:„Domnul a zis, Domnului meu:
Și a băut din vin și s-a îmbătat și s-a dezgolit înăuntrul cortului său.
35
Cabon, Lahmas, Chitliș,
și Cabonul, Lahmasul, Chitlișul,
100
Şi nu s-au pocăit nici de crimele lor, nici de vrăjitoriile lor, nici de desfrânarea lor şi nici de hoţiile lor.
De-asemeni, nu s-au pocăit De crimele ce-au săvârșit, De furtișaguri, de curvie Și nici de-a lor vrăjitorie. ”
81
Ahí, fiul lui Abdiél, fiul lui Guní, era căpetenia casei lor părintești.
Atunci, Israel a trimis soli împăratului Edomului ca să-i spună: «Lasă-mă să trec prin țara ta.» Dar împăratul Edomului n-a voit. A trimis și la împăratul Moabului, și nici el n-a vrut. Și Israel a rămas la Cades.
27
Și spuneți‑i lui Arhip: „Ia seama la slujba pe care ai primit‑o în Domnul, ca s‑o împlinești!”
Spuneți-i lui Arhíp: „Vezi să împlinești bine slujirea pe care ai primit-o în Domnul!”.
86
Dar ei i-au zis: „Nu este nimeni dintre rudele tale care să poarte numele acesta”.
Ei i-au zis: „Nimeni din rudeniile tale nu poartă numele acesta.”
88
Și când vine acasă, cheamă la un loc prietenii și vecinii, spunându-le: Bucurați-vă cu mine, pentru că am găsit oaia mea pierdută.
Și după ce a venit în casă, cheamă pe prietenii și pe vecinii săi, zicându‐le: Bucurați‐vă împreună cu mine pentru că mi‐am găsit oaia cea pierdută.
86
Au venit la Isus și niște saduchei. Aceștia făceau parte din grupul celor care susțineau că nu există posibilitatea învierii. Ei I-au zis:
Și au venit la el unii din saduchei, cei care zic că nu este înviere și l‐au întrebat
83
Să nu nimicești lucrarea lui Dumnezeu pentru o mâncare. Într‑adevăr, toate sunt curate; dar este rău când un om, din pricina unui prilej de cădere, ajunge să mănânce din ele.
Nu dărâma lucrarea lui Dumnezeu din pricina mâncării. Toate sunt, în adevăr, curate; dar este rău pentru omul care mănâncă poticnindu‐se.
87
Căci așa vorbește Domnul oștirilor: „După slavă m-a trimis El la neamurile care v-au jefuit; căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui.
Căci așa zice Domnul oștirilor: După slavă m‐a trimis el la neamurile care v‐au prădat. Căci cine se atinge de voi, se atinge de lumina ochiului său.
95
căci ne împiedică să le vorbim neevreilor cum să fie mântuiți. Astfel, ei întotdeauna au măsura păcatelor lor plină. Dar, în cele din urmă, i-a ajuns mânia lui Dumnezeu.
interzicându-ne să vorbim păgânilor ca să se mântuiască spre a-și împlini măsura păcatelor lor pretutindeni; dar i-a ajuns mânia care e spre sfârșit.
79
Atunci toate fecioarele s-au trezit și și-au pregătit candelele.
Atunci s-au ridicat toate acele fecioare și și-au pregătit candelele.
93
ba, mai mult, a fost şi ales de către Biserici ca însoţitorul nostru de călătorie în această lucrare de binefacere înfăptuită de noi pentru însăşi slava Domnului şi pentru a vă arăta înflăcărarea noastră.
Mai mult, el a fost ales de Biserici să meargă împreună cu noi în această lucrare de binefacere, pe care o săvârșim spre slava Domnului și ca o dovadă de bunăvoința noastră.
82
Nimeni nu poate veni la Mine dacă Tatăl care M-a trimis nu îl atrage, iar Eu îl voi învia în ziua din urmă.
Nimeni nu poate veni la mine decât dacă Tatăl care m-a trimis îl atrage; și eu îl voi învia în ziua de apoi.
91
Și îți voi da tezaurele întunericului și bogățiile ascunse ale locurilor tainice, ca să știi că eu, DOMNUL, care te chem pe nume, sunt Dumnezeul lui Israel.
Cine va omorî un animal, trebuie să dea altul (viu) în locul celui mort. Va plăti viață pentru viață.
28
Laadan, fiul său; Amihud, fiul său; Elișama, fiul său;
În a șasea zi, Elisaf – fiul lui Deuel – conducătorul descendenților lui Gad, a adus ca sacrificiu:
30
În El, toată construcţia este bine alcătuită şi creşte pentru a fi un templu sfânt, în Domnul.
În El, întreaga clădire, fiind bine îmbinată, crește pentru a fi un templu sfânt în Domnul.
88
Când Domnului îi sunt plăcute Cărările ce sunt bătute De-un om, va face omului, Prieteni, din dușmanii lui.
Când sunt plăcute Domnului căile cuiva,îi face prieteni chiar și pe vrăjmașii lui.
83
Abnér s-a uitat înapoi și a zis: „Ești tu, Asaél?”. Iar el a răspuns: „Eu sunt”.
Cine crede în Fiul are viața veșnică, dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.”
31
Pe cei din Levi și Beniamin nu i-a numărat între aceștia, căci porunca regelui a fost disprețuită de Ioab.
Dar pe Levi și Beniamin nu‐i numărase între ei, căci cuvântul împăratului era urât lui Ioab.
85
Voi face să fie distruși atât cei care s-au întors de la Iahve, cât și cei care nu numai că nu Îl caută, dar nici nu (mai) întreabă de El.
pe cei ce s-au abătut de la Domnul și pe cei ce nu caută pe Domnul, nici nu întreabă de El.”
77
Când Asuerus se găsea Drept împărat în Persia – În vremea lui de început – O plângere i s-a făcut, Prin care-nvinuiți erau Cei ce-n Ierusalim ședeau, Precum și cei ce se aflară Atunci, în a lui Iuda țară.
Când domnea Xérxes, la începutul domniei sale, au scris o învinuire împotriva locuitorilor Ierusalímului și ai lui Iúda.
76
A sa măicuță îi făcea O mantie și i-o dădea, În fiecare an, o dat’, Când se ducea cu-al ei bărbat, Ca să dea jertfa cuvenită Ce-i după Lege rânduită.
Mama lui îi făcea în fiecare an un veșmânt mic și i-l aducea an de an când ea urca să aducă jertfa anuală.
81
Pavel, alegându-l pe Sila, a plecat după ce fusese încredințat harului Domnului de către frați.
Pavel și-a ales pe Sila și a plecat după ce a fost încredințat de frați în grija harului Domnului.
93
Apoi să aducă jertfa de ispășire și să facă ispășire pentru cel ce se curățește de necurăția lui. Apoi să înjunghie arderea‑de‑tot.
Preotul să aducă jertfa pentru păcat ca să facă ispășire pentru cel ce trebuie curățit de necurăția sa. La urmă, va trebui să înjunghie arderea-de-tot.
89
Câte o zecime dintr-o măsură pentru un miel, din cei șapte miei;
și o zecime pentru fiecare din cei șapte miei!
83
Le-au sfărâmat; când au venit Și au văzut că a murit Iisus, în pace, L-au lăsat.
Când au venit la Isus și au văzut că murise, nu I-au zdrobit fluierele picioarelor,
90
Și le-a spus o pildă: „Vedeți smochinul și toți copacii.
Și aceștia sunt fiii lui Țibeon: Aia și Ana. Acesta‐i Ana care a găsit izvoare calde în pustie când păștea măgarii tatălui său Țibeon.
28
Așadar, de ce-l judeci pe fratele tău? Sau de ce-l disprețuiești pe fratele tău? Căci toți vom sta înaintea tronului de judecată al lui Dumnezeu.
La vremea când oile erau în călduri, eu am ridicat ochii și am văzut în vis că țapii și [berbecii] care se urcau pe capre și pe oi erau dungați, brumării și bălțați.
29
Înduplecarea aceasta nu este de la cel ce v‐a chemat.
Iar Neamurile, de pe lume, Nădejde au, în al Său Nume. ”
30
Pe calea pe care a venit, pe aceeași se va întoarce și nu va intra în această cetate, spune DOMNUL.
Pe drumul pe care vine,pe acela se va întoarceși nu va intra în cetatea aceasta.Oracolul Domnului!
90
Căci dacă eu zidesc acum, Lucruri pe care le-am stricat, Oare, nu sunt considerat A fi un călcător de lege?
Căci, dacă zidesc iarăși lucrurile pe care le-am stricat, mă arăt ca un călcător de lege.
89
Ghedeon a intrat (în locuința lui), a gătit un ied și a făcut turte dintr-o efă de făină. A pus carnea iedului într-un coș; iar zeama acestuia a turnat-o într-un vas. Apoi s-a dus spre El – sub terebint – și I le-a oferit.
Dacă o văduvă are copii sau nepoți, aceștia să se deprindă să fie devotați mai întâi față de cei din casa lor și să răsplătească ostenelile părinților, căci lucrul acesta este plăcut înaintea lui Dumnezeu.
27
Și pe când se duceau ele, iată, unii din gardă au venit în cetate și au arătat marilor preoți toate cele făcute.
Și pe când se duceau ele, iată unii din pază au venit în cetate și au vestit mai marilor preoților toate cele întâmplate.
89
Oare va avea valoare strigătul tău la elîn strâmtoraresau toate resursele puterii?
Oare ar ajunge strigătele tale să te scoată din necazși chiar toate puterile pe care le-ai putea desfășura?
77