instruction
stringlengths
4
11.9k
context
stringlengths
3
23.9k
response
stringlengths
1
26.1k
category
stringclasses
8 values
Yeniden finansman nedir?
null
Yeniden finansman, var olan bir borç yükümlülüğünün farklı bir vade ve faiz oranı ile başka bir borç yükümlülüğü ile değiştirilmesidir. Yeniden finansmanın hüküm ve koşulları, yapısal risk, öngörülen risk, bir ulusun siyasi istikrarı, para birimi istikrarı, bankacılık düzenlemeleri, borçlunun kredi değerliliği ve kredi notu gibi çeşitli ekonomik faktörlere bağlı olarak ülkeye, eyalete veya eyalete göre büyük ölçüde değişebilir. bir millet. Pek çok sanayileşmiş ülkede, yeniden finansmanın yaygın biçimleri birincil konut ipoteklerini ve araba kredilerini içerir.
open_qa
Bu paragrafa göre, İrlanda'daki Baptist Kiliseleri Derneği'nde kaç kilise var?
İrlanda Baptist Kiliseleri Derneği (ABC, ABCi ve ABCI), İrlanda merkezli bir Baptist Hıristiyan mezhebidir. Kardeşlik ve müjdecilik, eğitim ve bakım hizmetlerinde birlikte çalışan 117 özerk Baptist kilisesinden oluşan bir gruptur. Dernek, yalnızca kiliselerin birlikte yapmayı kabul ettikleri işler için kiliseler adına hareket eder.
117
closed_qa
John Schneider kimdir?
John Schneider, Milwaukee, Wisconsin'de yaşayan bir aktör, tiyatro yönetmeni, oyun yazarı ve müzisyendir. Halen Shepherd Express'te Sanat ve Eğlence Editörü ve Marquette Üniversitesi'nde tiyatro sanatları profesörüdür.[1][2]
John Schneider, Milwaukee, Wisconsin'de yaşayan bir aktör, tiyatro yönetmeni, oyun yazarı ve müzisyendir. Halen Shepherd Express'in Sanat ve Eğlence Editörü ve Marquette Üniversitesi'nde tiyatro sanatları profesörüdür.
closed_qa
Oahu, Hawaii'yi ziyaret ederken yapılacak 5 şey nedir?
null
Hawaii, Oahu Adası'nı ziyaret ederken yapılacak çok şey var. İşte 5 ortak aktivite: 1. Hanauma Körfezi'nde şnorkelle dalmaya gidin ve Hawaii'nin muhteşem deniz yaşamını deneyimleyin. 2. Honolulu şehir merkezinin sokaklarında yürüyün ve Hawaii tıraş buzunun tadını çıkarın. 3. Ananaslar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ünlü Dole Soft Serve'den bazılarını denemek için Dole plantasyonuna bir gezi yapın. 4. Polinezya kültürü ve Pasifik Adaları hakkında bilgi edinmek için Polinezya Kültür Merkezini ziyaret edin. 5. Honolulu'nun ve çevredeki sahil şeridinin panoramik manzarasını görmek için Diamond Head Summit Trail'de yürüyüş yapın.
brainstorming
Bir ekip için neden bir yöneticiye ihtiyaç vardır?
null
1. Bir yöneticinin işi, ekibi yönetmek ve işi zamanında teslim etmektir. 2. Ekip üyesinin işlerini organize etmesi gerekiyor ve bunu yapmak için bir yöneticiye ihtiyaç var. 3. Bir yönetici herhangi bir işi bitirmek için zaman çizelgesini belirler Yani, bir yöneticiye ihtiyaç var
brainstorming
Hitler'in metresi kimdi?
null
eva braun
open_qa
Başlangıçta birbirlerinden ayrıldıktan beş yıl sonra karşılaşan iki uzun süreli arkadaş arasındaki bir sohbeti yazın.
null
Georgia, sen misin? Neha? Tanrım, asırlar oldu! Nasılsın." "İyiyim, Aspen'den yeni döndüm. Roger'ın ailesinin Jon'u izlemesinden zevk alabilmek çok keyifliydi, bu yüzden kendime biraz zaman ayırmak ve bazı yakın arkadaşlarla sohbet etmek güzeldi. Nasılsın?" "İyiyim, gerçekten eğlenceli bir kış oldu, Kanada'dan ailemiz ziyarete geldi ve tüm Tatil şeylerini, Zencefilli kurabiye evlerini, Noel ağacı süslemesini, kurabiyeleri baştan sona yaptık! Roger'ın ailesi de gerçekten Noel'i seviyor, değil mi Neha? Aspen'de kutlama yaptınız mı? "Aslında Roger ve ben yakın zamanda ayrıldık." Neha ağlamamak için dudağını ısırdı. Jon, bu yıl Noel'i Roger ve ailesiyle geçirdi. Ailem ve kız kardeşimle birlikte Aspen'e gittim.” Gürcistan şaşkın görünüyor. "Çok üzgünüm, eğer birisi başaracak olsaydı, bu ikiniz olurdu diye düşünmüştüm. neden aramadın?" Neha yukarı bakar ve bunu nasıl söyleyeceğini dikkatlice düşünür, böylece aksi biri olarak algılanmaz, öyle olmasına rağmen, gerçekten de çok sinirlidir. Sen ve ben yıllardır konuşmadık, tam olarak listemin başında değildin, biliyor musun? Ve tüm ayrılık, ben işte boğulmuşken oldu, aslında, bilirsiniz, ayrılmamızın nedeni işti ve bu benim uzanıp yeniden bağlantı kurma yolum değildi. Neha bitirir ve duraklar. Georgia incinmiş görünüyor ama anlıyor. “Bu adil, ayak uydurmak için iyi bir iş yapmadım. Ne demek iş yüzünden ayrıldın?” "Nefret ettiği bir şehirde bir işe girdim ve hayatını kökünden sökmek istemedi ve ben de bunu kaçırmak istemedim. Birkaç yıl içinde geri taşınacağımı ve her şeyin normale döneceğini umuyorum ama bu bir kumar." Georgia başını salladı "Neha, bir sonraki trene yetişmem gerekiyor ama lütfen ara, birazdan bir kadeh şarap içelim ve gerçekten konuşalım. Ve New York'tan nefret etmesi onun hatası." Neha gülümser. Bu konuda iyi hisleri var.
creative_writing
2023'teki en iyi seyahat destinasyonları hangileri?
null
Covid'in uzun etkisinden sonra dünyanın açılmasıyla birlikte, birçok insan tekrar seyahat etmeye devam ediyor ve bir sonraki seyahatlerini planlamaya başladı! Küresel olarak, popüler seyahat destinasyonları genellikle ziyaretçiler için daha az kısıtlayıcı giriş gereksinimlerine, güvenli sosyal ve sağlık ortamına ve elbette güzel manzaralara ve derin kültürel geçmişlere sahiptir. İşte bazı öneriler: Singapur, Seul, Hawaii, Amsterdam ve Toronto.
brainstorming
hayatı yaşamanın en iyi yolu nedir
null
1. Yardımcı olun 2. dürüst ol 3. Nazik Olun 4. Pozitif olun
brainstorming
Teksas'ın başkenti neresidir?
null
Austin Teksas'ın başkentidir
open_qa
Gençken ne yapmaya daha fazla zaman ayırmış olmayı dilerdin?
null
Hayatımı düşündüğümde, keşke daha fazla zaman ayırsaydım dediğim belki de en önemli alan sağlığıma ve zindeliğime yatırım yapmak. Keşke egzersiz yapmaya, dengeli yemekler yemeye ve ailemle vakit geçirmeye daha fazla zaman ayırsaydım. Tüm bunlar, insan olma deneyiminin temel parçalarıdır ve yaşamda gelecek yılların zarafet ve kolaylıkla geçmesini sağlar.
creative_writing
Aşağıdaki otomobil üreticisi şirketleri menşe ülkelerine (Almanya veya Hindistan) göre sınıflandırın. Audi, BMW, Tata Motors, Mahindra ve Mahindra
null
Almanya - Audi, BMW Hindistan - Tata Motors, Mahindra ve Mahindra
classification
Bana bu ülkelerin Avrupa'da mı yoksa Amerika'da mı olduğunu söyleyin: İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İspanya, Kanada, İtalya, Kolombiya, Peru
null
İngiltere Avrupa'da, Amerika Birleşik Devletleri Amerika'da, Fransa Avrupa'da, İspanya Avrupa'da, Kanada Amerika'da, İtalya Avrupa'da, Kolombiya Amerika'da, Peru Amerika'da
classification
Bu paragrafta belirtilen tüm tarihleri ​​ayıklayın ve {Tarih} - {Açıklama} biçiminde madde işaretleri kullanarak listeleyin.
William Brown Foley (15 Kasım 1855 - 12 Kasım 1916), Major League Baseball üçüncü kaleciydi. Üç farklı ligde beş farklı takımda oynayarak yedi sezonun tamamını veya bir kısmını ana liglerde oynadı. Kariyeri, 1875'te Chicago White Stockings ile National Association'da başladı ve 1884'te Chicago Browns/Pittsburgh Stogies ile Union Association'da sona erdi. 1876'dan 1879'a kadar, Cincinnati Reds ve Milwaukee Grays için başlangıçtaki üçüncü kaleciydi.
• 15 Kasım 1855 - William Brown Foley bu tarihte doğdu. • 12 Kasım 1916 - William Brown Foley bu tarihte vefat etti. • 1875 - Bu, Foley'nin kariyerinin National Association'da Chicago White Stockings ile başladığı zamandır. • 1884 - Bu, Foley'nin kariyerinin sona erdiği zamandır. • 1876'dan 1879'a kadar - Bu, Cincinnati Reds ve Milwaukee Grays için başlangıçta üçüncü kaleci olduğu zamandı.
information_extraction
En ağır A single'ı nerede çekildi?
"Nothing", İngiliz rock grubu A'nın Hi-Fi Serious albümlerinden çıkan ilk teklisidir. UK Singles Chart'ta dokuz numaraya ulaştı; bugüne kadar, A'nın listelerdeki en yüksek single'ı. Single'ın tanıtımı sırasında grup Top of The Pops ve Pepsi Chart Show'da yer aldı. Nothing'in tanıtım videosu Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde, çoğunlukla önceden Nico Malan tiyatro kompleksi olarak bilinen Artscape Tiyatro Merkezi çevresinde çekildi ve yaratmak için her bir grup üyesiyle aynı kıyafetleri giymiş - grup üyesi maskeleriyle tamamlanan - ekstralar içeriyor. grubun yüzlerce kopyası olduğu yanılsaması. "Nothing" tartışmasız en ağır A single'ı ve grubun her zamanki melodik pop punk'ından nu metal'e doğru bir ayrılmaya işaret ediyor. Hi-Fi Serious albümünün 1. parçasıdır. Rockin 'Like Dokken adlı canlı albümde canlı bir sürüm görünüyor.
A'nın ilk hit single'ı Nothing, Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde çekildi.
closed_qa
Anderson'ın 'Yavaş Mo' takma adını almasının nedenini çıkarın.
Anderson kasıtlı bir tempoda oynuyor ve atletik olarak daha yetenekli oyuncular kadar hızlı değil.[5][115] Popovich, "tipik bir NBA sporcusu diyeceğiniz türden biri olmadığını" belirtti.[60] Ancak Anderson, basketbol IQ'su için övülür.[60][63] Hızları değiştirebiliyor ve rakiplerini dengelerini bozmak için kandırabiliyor.[109][115][116] Metodik tarzı, AAU'da sekizinci sınıfta ona "Yavaş Mo" takma adını kazandırdı ve bu ad ona yapıştı.[4][109] 2012'de Anderson'a milli takımda koçluk yapan Kevin Boyle, "[O] hızını nasıl kullanacağını gerçekten anlıyor; süper hızlı değil ama süper zeki ve açıları nasıl kullanacağını gerçekten biliyor," dedi.[117] USA Today onu "ağır ama hızlı hücuma liderlik edecek kadar hızlı" olarak tanımladı.[19] Anderson'ın savunması bir zayıflık olarak görülüyordu.[60][118] Kolejde, erkek erkeğe oynarken daha küçük, daha hızlı gardiyanları tutmakta zorlandığından, takımları genellikle kontrollü oynadı.[119][120] Savunması, 2017-18'de Spurs ile birlikte kanat genişliği ve içgüdülerinden yararlanırken her iki forvet pozisyonunu da koruduğu zaman gelişti.[60][121] Daha hızlı kısa forvetlere karşı, fizikselliğini oyuncuların dengesini bozmak için kullanıyor.[87]
Bunun nedeni, Anderson'ın kasıtlı bir hızda, diğer çoğu oyuncudan daha yavaş oynaması ve yüksek basketbol IQ'sunu hızları değiştirmek ve sahada rakiplerini taklit etmek için kullanabilmesidir.
information_extraction
Modem nedir?
null
Modem, bilgisayarın çevirmeli ağ üzerinden internete bağlanmasını sağlayan bir cihazdı. Bu bağlantı, bir ISP veya İnternet Servis Sağlayıcısı aracılığıyla kurulur ve barındırılır. En yaygın üç modem bağlantısı türü, çevirmeli ağ, DSL veya kablodur. DSL çevirmeli bağlantıdan çok daha hızlıydı ve kablo modem bağlantısı en hızlısıydı.
open_qa
Yazın neden daha sıcak olur?
null
Yaz aylarında, kuzey yarım küre Güneş'e doğru eğilir. Sonuç olarak, Güneş yazın daha uzun süre parlar ve ne kadar uzun süre parlarsa o kadar sıcak olur. Şu anda güney yarımkürede kış yaşanıyor. Ardından, altı ay sonra alt yarı Güneş'e daha yakın olduğunda işler değişir.
brainstorming
Öğretim tasarımcısı ile e-öğrenme geliştiricisi arasındaki fark nedir?
null
Öğretim tasarımcıları ve e-öğrenme geliştiricileri, öğrenme deneyimleri yaratmada önemli bir rol oynar. Öğretim tasarımcıları genellikle paydaşlarla ortaklaşa öğrenme hedefleri belirler ve ardından öğrenme hedeflerine dayalı içerik yazar. Genellikle, bu öğrenme hedefleri beceriye dayalıdır ve bir öğretim tasarımcısının içeriği uygun şekilde seviyelendirme ve görev, beceri ve boşluk analizine dayalı etkinlikler oluşturma konusundaki uzmanlığına dayanır. Bir öğretim tasarımcısı tarafından oluşturulan içerik ve etkinlikler, bir film şeridi içinde belgelenir. E-öğrenme geliştiricisi daha sonra film şeridini alır ve Storyline 360 ​​veya Adobe Captivate gibi yazılımlarda etkileşimli bir öğrenme deneyimi oluşturur. İçeriğin nereye ait olduğunu ve etkinliklerin nasıl inşa edilmesi gerektiğini anlamak için film şeridini dikkatlice okurlar. E-öğrenme geliştiricileri genellikle öğretim tasarımcılarından daha "kıdemsizdir" çünkü rollerinde başarılı olmak için daha az bağımsız karar verme ve uzmanlık gerekir.
general_qa
Hindistan'ın en kalabalık ikinci eyaleti hangisidir?
Maharashtra (/ məhɑːˈrɑːʃtrə/; Marathi: [məhaɾaːʂʈɾə] (dinle), kısalt. MH veya Maha), Hindistan'ın batı yarımada bölgesinde, Deccan Platosu'nun önemli bir bölümünü işgal eden bir eyalettir. Maharashtra, Hindistan'daki en kalabalık ikinci eyalet ve dünya çapında en kalabalık ikinci ülke alt bölümüdür. 1 Mayıs 1960'ta, 1956'dan beri var olan iki dilli Bombay Eyaletini, çoğunluğu Marathi konuşan Maharashtra ve Gujarati konuşan Gujarat'a bölerek kuruldu. Maharashtra, devletin resmi dili olan Marathi dilini konuşan baskın etno-dilsel grup olan Marathi halkına ev sahipliği yapmaktadır. Eyalet 6 bölüme ve 36 bölgeye bölünmüştür; eyalet başkenti Hindistan'ın en kalabalık kentsel bölgesi olan Mumbai ve eyalet yasama meclisinin kış oturumuna da ev sahipliği yapan kış başkenti Nagpur'dur.[15] Godavari ve Krishna, eyaletteki iki büyük nehirdir. Ormanlar, eyaletin coğrafi alanının yüzde 16,47'sini kaplıyor. Eyaletteki toplam ekilebilir arazinin yaklaşık yüzde 60'ı Deccan bölgesinde tahıl mahsulleri, kıyı Konkan'da pirinç ve diğer yüksek yağış alan bölgelerde kullanılıyor.
Maharaştra
closed_qa
Beaune Altarpiece veya Son Yargı nasıl boyandı?
Beaune Altarpiece (veya Son Yargı), büyük bir poliptiktir c. Erken Hollandalı ressam Rogier van der Weyden'in 1445–1450 sunağı, daha sonra tuvale aktarılan parçalarla meşe paneller üzerine yağlı boya ile boyanmıştır. Dokuz panel üzerinde on beş tablodan oluşur ve bunlardan altısı her iki tarafa boyanmıştır. Dönem için alışılmadık bir şekilde, orijinal çerçevelerinden bazılarını koruyor.[1] Dış panellerden (veya panjurlardan) altı tanesinin katlanması için menteşeleri vardır; kapatıldığında azizlerin ve bağışçıların dış görünümü görülebilir. İç paneller, iki kayıtta düzenlenmiş Son Yargı'dan sahneler içerir. Büyük merkezi panel her iki kaydı da kapsıyor ve İsa'nın bir gökkuşağının üzerinde yargıda oturduğunu gösteriyor, onun altında ise Başmelek Mikail ruhları tartmak için terazi tutuyor. Alt kayıt panelleri, en sağdaki panel Cennetin kapılarını gösterirken, Cehennemin girişi en sağda solda olacak şekilde sürekli bir manzara oluşturur. Bunların arasında ölüler mezarlarından kalkar ve yargılandıktan sonra merkez panelden nihai varış yerlerine doğru hareket ederken tasvir edilir.
Beaune Altarpiece (veya Son Yargı), büyük bir poliptiktir c. Erken Hollandalı ressam Rogier van der Weyden'in 1445–1450 sunağı, daha sonra tuvale aktarılan parçalarla meşe paneller üzerine yağlı boya ile boyanmıştır. Dokuz panel üzerinde on beş tablodan oluşur ve bunlardan altısı her iki tarafa boyanmıştır. Dönem için alışılmadık bir şekilde, orijinal çerçevelerinin bir kısmını koruyor. Dış panellerden (veya panjurlardan) altı tanesinin katlanması için menteşeleri vardır; kapatıldığında azizlerin ve bağışçıların dış görünümü görülebilir. İç paneller, iki kayıtta düzenlenmiş Son Yargı'dan sahneler içerir. Büyük merkezi panel her iki kaydı da kapsıyor ve İsa'nın bir gökkuşağının üzerinde yargıda oturduğunu gösteriyor, onun altında ise Başmelek Mikail ruhları tartmak için terazi tutuyor. Alt kayıt panelleri, en sağdaki panel Cennetin kapılarını gösterirken, Cehennemin girişi en sağda solda olacak şekilde sürekli bir manzara oluşturur. Bunların arasında ölüler mezarlarından kalkar ve yargılandıktan sonra merkez panelden nihai varış yerlerine doğru hareket ederken tasvir edilir.
summarization
2022 itibariyle Avrupa Birliği'ni kaç üye ülke oluşturuyor?
Avrupa Birliği (AB), birliğin kurucu anlaşmalarına imza atan ve dolayısıyla üyeliğin ayrıcalıklarını ve yükümlülüklerini paylaşan 27 üye devletin siyasi ve ekonomik birliğidir.
27
closed_qa
Obsidiyenin şu anki kullanımına ilişkin aşağıdaki paragrafa dayanarak, obsidiyen neşter ile çelik neşter arasındaki fark nedir?
Obsidyen son derece keskin bıçaklar yapmak için kullanılabilir ve obsidyen bıçaklar, üretilen cam yerine doğal olarak oluşan obsidyen kullanılarak yapılan bir tür cam bıçaktır. Obsidiyen, bazı cerrahlar tarafından neşter bıçakları için kullanılır, ancak bu, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından insanlar üzerinde kullanım için onaylanmamıştır. İyi hazırlanmış obsidyen bıçaklar, herhangi bir cam bıçak gibi, yüksek kaliteli çelik cerrahi neşterlerden çok daha keskin bir kesici kenara sahip olabilir: bıçağın kesici kenarı yalnızca yaklaşık üç nanometre kalınlığındadır.[57] Yeterince güçlü bir mikroskop altında bakıldığında tüm metal bıçakların pürüzlü, düzensiz bir bıçağı vardır; ancak obsidyen bıçaklar, elektron mikroskobu altında incelendiğinde bile hala pürüzsüzdür.[58] Bir araştırma, yedi gün sonra bir grup farede obsidyen kesilerin daha az iltihaplı hücre ve daha az granülasyon dokusu ürettiğini ancak yirmi bir gün sonra farklılıkların ortadan kalktığını buldu.[59] Don Crabtree, cerrahi obsidyen bıçaklar üretmiş ve bu konuda makaleler yazmıştır.[57] Obsidyen neşterler şu anda araştırma hayvanlarında cerrahi kullanım için [kim tarafından?] satın alınabilir.
Obsidyen neşterler, çelik bir neşterden birçok kez daha keskin bir kesici kenara sahiptir. Ek olarak, obsidyen neşterler pürüzsüz bir bıçak yüzeyine sahipken, tüm metal bıçaklar pürüzlü, düzensiz bir bıçak yüzeyine sahiptir.
closed_qa
Hangi karakterler DC'ye veya Marvel Evrenine aittir? Bay Fantastik, Plastik Adam, Uzun Adam
null
Plastic Man ve Elongated Man DC'dir, Bay Fantastik Marvel'dir
classification
Hangi kadın sanatçı bir albümün 40 milyondan fazla kopyasını sattı?
null
Sadece 2 kadın sanatçı bir albümün 40 milyondan fazla kopyasını sattı. - Whitney Houston / çeşitli sanatçılar "The Bodyguard", 1992 - Shania Twain, 1997'de "Come On Over"
brainstorming
Lewis Perez kimdir ve hangi mesleği yapmıştır?
Lewis Pérez (11 Aralık 1944[1] – 3 Ağustos 2019), Senatör olarak görev yapan Venezuelalı bir politikacıydı.[2] Antonieta Boschetti Manrique ile 31 yıl evli kaldı ve üç çocuğu oldu: Rosana, Daniel Enrique ve José Daniel.[3] Venezuela Merkez Üniversitesi'nde tıp okudu ve 1970 yılında uzmanlık kazandı.[3] Siyasi kariyeri, 1975 yılında Trujillo Eyaleti tarafından Kongre Milletvekili seçildiğinde başladı. Daha sonra, 1989'da tekrar Devlet Milletvekili seçildi ve bu vesileyle Daimi Maliye Komisyonu üyesi olarak hareket etti. 1993 parlamento seçimlerinde, Trujillo eyaleti tarafından 1994-1999 dönemi için Kongre Savunma Komisyonu'nu birleştiren Senatör seçildi.[3] 1997'de Ulusal Demokratik Eylem Yürütme Komitesi'ne (DA) Örgüt Sekreteri olarak katıldı ve 1998 seçimleri için aday olarak göründü, 1995'te dahili bir ankette adaylardan biri olarak göründü,[4] DA'nın «Betancourt partisine» dönüşmesi.[3] 28 Kasım 1998'de partisinin Genel Sekreteri olan Accion Demokrica, bunu reddeden ve partiden ihraç edilen DA Genel Sekreteri Luis Alfaro Ucero'nun adaylığına verdiği desteği geri çektiği için bunu üstlendi.[5] 2000 yılında, genel sekreter Henry Ramos Allup'u teslim eder.[6] 3 Ağustos 2019'da öldü.[7]
Lewis Perez Venezuela'da bir politikacıydı. 1997'de Ulusal Demokratik Eylem Yürütme Komitesi Teşkilat Sekreterliği görevini üstlendi. Daha sonra 1998'de siyasi partisi Accion Democratica'nın Genel Sekreterliği görevini üstlendi.
summarization
Protein saflaştırması nedir?
null
Protein saflaştırması, genellikle hücreler, dokular veya tüm organizmalar olmak üzere karmaşık bir karışımdan bir veya birkaç proteini izole etmeyi amaçlayan bir dizi işlemdir. Protein saflaştırma, ilgilenilen proteinin işlevinin, yapısının ve etkileşimlerinin spesifikasyonu için hayati önem taşır. Saflaştırma işlemi, karışımın protein ve protein olmayan kısımlarını ayırabilir ve son olarak istenen proteini diğer tüm proteinlerden ayırabilir. İdeal olarak, ilgilenilen bir proteini incelemek için, hücrenin diğer bileşenlerinden ayrılmalıdır, böylece kirleticiler ilgilenilen proteinin yapı ve işlevinin incelenmesine müdahale etmez.[1] Bir proteinin diğerlerinden ayrılması tipik olarak protein saflaştırmanın en zahmetli yönüdür. Ayırma adımları genellikle protein boyutu, fiziko-kimyasal özellikler, bağlanma afinitesi ve biyolojik aktivitedeki farklılıklardan yararlanır. Saf sonuç, protein izolatı olarak adlandırılabilir.
open_qa
İnsanlar neden su içmeyi sever?
null
Su içmek susuzluğu giderir. İnsanların sulu kalması için su tüketmesi gerekir. Birisi egzersiz yaparsa, ortalama bir insandan daha fazla su tüketmesi gerekebilir. Genel olarak, birisi günde en az 8 bardak su içmeyi hedeflemelidir. Bu miktar artı meyve ve sebzeler yoluyla tüketilen herhangi bir su, sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek için yeterli olmalıdır.
general_qa
Hintli Yazarlar tarafından yazılmış en iyi kitaplardan bazıları nelerdir?
null
Küçük Şeylerin Tanrısı, Pakistan Treni, Beyaz Kaplan, Beyaz Gölgeli Adam
open_qa
Spark bir kümeyi ne kadar büyük ölçeklendirebilir?
null
Birçok kuruluş Spark'ı binlerce düğümden oluşan kümelerde çalıştırır. Bildiğimiz en büyük kümede 8000 tane var. Veri boyutu açısından, Spark'ın petabaytlara kadar iyi çalıştığı gösterilmiştir. Makinelerin 1/10'unda 100 TB veriyi Hadoop MapReduce'tan 3 kat daha hızlı sıralamak için kullanıldı, 2014 Daytona GraySort Benchmark'ı kazandı ve 1 PB'yi sıralamak için kullanıldı. Çeşitli üretim iş yükleri, verilerin PB'leri üzerinde ETL ve veri analizi yapmak için Spark'ı kullanır.
general_qa
Aşağıdaki paragraflara dayanarak Bernoulli ilkesini özetleyin.
Bernoulli ilkesi, basınç, hız ve yüksekliği ilişkilendiren akışkanlar dinamiğinde anahtar bir kavramdır. Bernoulli ilkesi, bir sıvının hızındaki bir artışın, statik basınçtaki bir azalma veya sıvının potansiyel enerjisindeki bir azalma ile aynı anda meydana geldiğini belirtir. İlke, adını 1738'de Hydrodynamica adlı kitabında yayınlayan İsviçreli matematikçi ve fizikçi Daniel Bernoulli'den almıştır. Bernoulli, akış hızı arttığında basıncın düştüğü sonucuna varsa da, Bernoulli'nin denklemini olağan haliyle türeten 1752'de Leonhard Euler'di. İlke yalnızca izantropik akışlar için geçerlidir: tersinmez süreçlerin (türbülans gibi) ve adyabatik olmayan süreçlerin (örneğin termal radyasyon) etkileri küçük olduğunda ve ihmal edilebildiğinde. Bernoulli ilkesi, enerjinin korunumu ilkesinden türetilebilir. Bu, sabit bir akışta, bir sıvıdaki tüm enerji biçimlerinin toplamının, viskoz kuvvetlerin olmadığı tüm noktalarda aynı olduğunu belirtir. Bu, kinetik enerji, potansiyel enerji ve iç enerji toplamının sabit kalmasını gerektirir. Böylece sıvının hızında bir artış - kinetik enerjisinde (dinamik basınç) bir artış anlamına gelir - potansiyel enerjisi (statik basınç dahil) ve iç enerjisinde (toplamında) eşzamanlı bir azalma ile gerçekleşir. Akışkan bir rezervuardan dışarı akıyorsa, tüm enerji biçimlerinin toplamı aynıdır çünkü bir rezervuarda birim hacim başına enerji (basınç ve yerçekimi potansiyelinin toplamı ρ g h) her yerde aynıdır. Bernoulli ilkesi, doğrudan Isaac Newton'un ikinci Hareket Yasasından da türetilebilir. Küçük bir sıvı hacmi yüksek basınç bölgesinden alçak basınç bölgesine yatay olarak akıyorsa, arkada önden daha fazla basınç vardır. Bu, akış çizgisi boyunca onu hızlandıran hacim üzerinde net bir kuvvet verir. Akışkan parçacıkları yalnızca basınca ve kendi ağırlıklarına tabidir. Bir sıvı yatay olarak ve bir akış hattının bir bölümü boyunca akıyorsa, bunun nedeni yalnızca o bölümdeki sıvının daha yüksek basınçlı bir bölgeden daha düşük basınçlı bir bölgeye hareket etmesi olabilir; ve eğer hızı düşerse, bunun nedeni yalnızca daha düşük basınçlı bir bölgeden daha yüksek basınçlı bir bölgeye geçmesi olabilir. Sonuç olarak, yatay olarak akan bir akışkanda, basıncın en düşük olduğu yerde en yüksek hız, basıncın en yüksek olduğu yerde en düşük hız meydana gelir.
Bernoulli ilkesi, basınç, hız ve yüksekliği ilişkilendiren akışkanlar dinamiğinde anahtar bir kavramdır. Bernoulli ilkesi, bir sıvının hızındaki bir artışın, statik basınçtaki bir azalma veya sıvının potansiyel enerjisindeki bir azalma ile aynı anda meydana geldiğini belirtir.
summarization
İyi bir sunum nasıl yapılır?
null
İyi bir sunum yapmak istiyorsanız düşünmeniz gereken birkaç şey var. 1. Kitlenizi tanıyın. Dinleyicilerinizin anlamadığı bir jargon veya referans kavramları kullanırsanız, izleyicilerinizin dikkatini kaybedebilirsiniz. 2. Kitlenizin nasıl tepki verdiğine dikkat edin. Sıkılmış görünüyorlar mı? Kafaları karışmış mı görünüyorlar? Bu gerçek zamanlı geri bildirime dayalı olarak sunduğunuz şeyde ayarlamalar yapabilirsiniz ve yapmalısınız. 3. Açıkça iletişim kurun. Açıkça ve makul bir hızda konuşmak için kasıtlı bir girişimde bulunmalısınız. Hayran olduğunuz bir hatip düşünebilir ve onun iletişim tarzına yön verebilirsiniz. 4. Pratik yapın, pratik yapın, pratik yapın. Sunumu önceden uygulamak, kendinize güvenmenize yardımcı olabilir. Aşırı derecede gergin olsanız bile, sunumun içeriğini bilirseniz kendinize daha fazla güvenirsiniz. Ek olarak, hangi içeriği söylemeniz gerektiğine dair bilinçli bir çaba harcamak zorunda kalmamak, net bir şekilde iletişim kurmanızı sağlamak ve dinleyicilerinize dikkat etmek gibi yukarıdaki önerilerden bazılarına dikkatinizin daha fazla harcanmasını sağlar. Dinleyicilerinizi tanıyarak, tepkilerine dikkat ederek, net iletişim kurarak ve pratik yaparak iyi bir sunum yapma şansınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.
general_qa
Aşağıdakilerden hangisi George R.R. Martin veya Robert Jordan'ın kitaplarında yer alan karakterlerden biridir: Tyrion Lannister, Brienne of Tarth, Sandor Clegane, Rhaegar Targaryen, Robert Baratheon, Aviendha, Siuan Sanche, Perrin Aybara, Padan Fain, Rand al'Thor
null
George R.R. Martin kitaplarındaki karakterler: Tyrion Lannister, Brienne of Tarth, Sandor Clegane, Rhaegar Targaryen Robert Jordan kitaplarındaki karakterler: Aviendha, Siuan Sanche, Perrin Aybara, Padan Fain, Rand al'Thor
classification
doulalarla röportaj yaparken ne sorulur?
null
Sertifikalarını, deneyimlerini, beklentilerini, ücretlerini ve sözleşme detaylarını sorun. Bir uzmanlıkta veya tam spektrumda sertifikalar ve yılların deneyimi, güvenilirlikleri hakkında çok şey söyler. Belirli durumları nasıl ele alacaklarına dair birkaç örnek sorarak ayrıntılara girebilirsiniz. Örneğin, doğum sonrası doulalara, yeni doğmuş bir bebeğin kordonu tamamen iyileşmeden önce nasıl bakım yapacaklarını veya doğum sonrası hüznü yaşayan annelere nasıl yardım edeceklerini sorabilirsiniz. Ayrıca 30 dakikalık bir görüşme ile kişilikleri ve yaşam tarzları hakkında belirli bir düzeyde anlayış elde edebilmelisiniz. Beklentilerinize uyan ve sizin ve ailenizin kolayca anlaşabileceği birini bulmanız önemlidir. Doula ücretinin ne kadar olduğu görüşme sırasında tartışılmalıdır. İmzalamadan önce sözleşmenin ayrıntılarını incelediğinizden emin olun. Görüşmenin sonuna doğru, önceki müşterilerden 2 - 3 tavsiye istemeyi unutmayın.
brainstorming
Tıbbi prosedür PRP nedir?
null
PRP, trombositle zenginleştirilmiş plazma anlamına gelir. hastanın kendi kanı çıkarılır, santrifüjlenir ve çıkarılan plazma hedef bölgeye yeniden enjekte edilir. Çeşitli iltihaplanma bozukluklarını tedavi etmek ve büyümeyi teşvik etmek için kullanılır. Henüz FDA onaylı değildir, ancak hareketlilik ve konforda istatistiksel olarak önemli gelişmelere yol açtığı gösterilmiştir. İyileşme mekanizması anlaşılamamıştır, ancak trombositlerden büyüme faktörlerinin dahil olduğu varsayılmaktadır. PRP, eklem iltihabı, cilt hastalıkları ve saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılır.
general_qa
Sağlanan pasajdan, Martina Hingis'in 1998'de çiftler Grand Slam'i kazandığı ortakları listeleyin.
1998'de Hingis, Grand Slam çift bayanlar şampiyonluğunun dördünü de kazandı, kadın tenis tarihinde bunu yapan yalnızca dördüncü oldu,[28] (Mirjana Lučić ile Avustralya Açık ve Novotná ile diğer üç etkinlik) ve o sadece oldu Aynı anda hem teklerde hem de çiftlerde 1 numara olan üçüncü kadın. Ayrıca finalde Conchita Martínez'i düz setlerde yenerek Avustralya Açık tekler unvanını korudu. Ancak Hingis, ABD Açık finalinde Lindsay Davenport'a yenildi. Davenport, Ekim 1998'de Hingis'in 1 numaralı tek oyuncu olarak keyif aldığı 80 haftalık bir süreyi bitirdi, ancak Hingis, WTA Tour Championships finalinde Davenport'u yenerek yılı tamamladı.[29]
- Mirjana Lucic - Jana Novotna
information_extraction
ABD'deki en ıslak eyalet nedir?
null
Hawaii - yılda 63.70 inç yağmur
open_qa
Sosyal medyayı neden bu kadar çok seviyoruz?
null
Sosyal medya, benzer düşünen diğer kişilerle her zamankinden daha kolay ve daha hızlı bağlantı kurmamızı sağlar. Ayrıca, belirli bir konuya veya hobiye olan sevgimizde yalnız olmayabileceğimizi fark ederken yeni ilgi alanları bulmamıza da yardımcı olur.
general_qa
Şöhretler kaldırımında duvarda hangi yıldız var?
null
Muhammed Ali
open_qa
Monkeypox'un belirtileri nelerdir?
null
Baş ağrısı, ateş, sırt ağrısı, kas ağrıları, titreme, şişmiş lenf ve ciltte kızarıklık
open_qa
Aşağıdaki referans metni göz önüne alındığında, Mermer semenderlerin karşılaştığı sorun nedir?
Mermer semender, tipik olarak, açık ve açık alanlardan uzakta, tepelik ve ormanlık arazi ile karakterize edilen habitatlarda bulunur.[2] Mermer semenderler, gölet gibi bölgenin iklim koşullarına bağlı olarak değişebilen geçici habitatlarda yaşarlar. Tipik olarak sonbahar ve kış aylarında yağış yüksek ve sıcaklık düşük olduğunda, yetişkin mermer semenderler havuzlarda kalır. Ancak bu sığ göletler, daha sıcak ilkbahar ve yaz aylarında kuraklığa maruz kalıyor ve bu da mermer semenderlerin karada kalmasına neden oluyor. Habitat koşullarındaki bu sürekli değişiklik nedeniyle, ebru semenderi farklı iklim koşullarına ve habitat değişikliklerine uyum sağlama yeteneğine sahiptir.[3]
Mermer semender, kuraklık nedeniyle karada kalmaya zorlanır.
closed_qa
Birleşik Krallık'ta satılan şu modelleri Ford veya Vauxhall markalarıyla eşleştirin: Escort, Cavalier, Nova, Ka
null
Ka ve Escort modelleri Ford tarafından satıldı ve Cavalier ve Nova, Vauxhall modelleriydi.
classification
Hangisi iki irrasyonel sayı olduğunu ve birinin diğerinin üssünü almanın bir rasyonel sayı ürettiğini kanıtlar?
null
İşte a^b'nin rasyonel olduğu iki irrasyonel sayı olan a ve b'nin var olduğunun vakalarla ispatı. İlk önce, a = b = sqrt(2)'yi ele alalım. sqrt(2)'nin irrasyonel olduğunu hatırlayın, yani a^b = sqrt(2) ^ sqrt(2) rasyonel ise, a ve b'yi irrasyonel bulduğumuz için işimiz biter, a^b bir rasyonel sayıdır. Aksi takdirde, sqrt(2) ^ sqrt(2) irrasyoneldir. a = sqrt(2) ^ sqrt(2) ve b = sqrt(2) olsun. O zaman a ^ b = (sqrt(2) ^ sqrt(2)) ^ sqrt(2) = sqrt(2) ^ (sqrt(2) * sqrt(2)) = sqrt(2) ^ 2 = 2 akılcı. Yani her iki şekilde de, a^b rasyonel olmak üzere irrasyonel a ve b'yi bulabiliriz.
creative_writing
Bir işyeri ortamında iyi bir sunum yapan nedir?
null
Etkili sunumlar, hedef kitleye göre hazırlanmış mantıksal bir yapıya sahiptir. Örneğin, mantıksal bir yapı, sunumun amacını sunarak başlamalı, ardından ana fikirlerin ayrıntılı bir özetini vermeli ve son düşüncelerle bitmelidir. Sunucunun izleyicinin temel kavramları anlamasını sağlaması ve sunucunun izleyicinin ilgi alanlarına hitap edebilmesi için izleyiciye göre uyarlama da önemlidir.
general_qa
Nijerya'daki Atlantic Hall ile ilgili bu paragraf göz önüne alındığında, kaç öğrencisi var, nerede bulunuyor ve ne zaman açıldı?
Atlantic Hall, Nijerya'nın Lagos Eyaleti, Epe'de bulunan ve yaklaşık 600 öğrenciye sahip olan ve Lagos'tan yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan özel bir karma orta öğretim okuludur. Doksanlı yılların ortalarında Poka Epe'ye taşınmadan önce, 1989 yılında Lagos Eyaleti, Ikeja, Maryland bölgesinde, Eko Hastanesi Ikeja'ya yakın yurtlarla açıldı. Simgesel yapısı, Epe'deki Araga'ya yakın olan Pobuna Junior ve Senior Lisesi'ni içerir.
600 öğrenci kapasiteli Atlantic Hall, Lagos'a 70 kilometre uzaklıktadır ve 1989 yılında açılmıştır.
closed_qa
Burlingame, Kaliforniya'daki en iyi 3 boba yeri neresidir?
null
1. Mutlu Limon, 2. Kaplan Çayı, 3. Boba Guys,
open_qa
Bir ev inşa etmek için ne gerekir?
null
Bir ev inşa etmeden önce dikkate alınması gereken birçok şey var. İlk olarak, bir konum seçmeniz ve bunun bir yapı için doğru kriterleri karşıladığından emin olmanız gerekir. Ardından, ne tür malzemeler ve ne kadar para harcamak istediğinizi planlamanız gerekir. Konuma, malzemeye ve bütçeye karar verdikten sonra, hangi düzenin ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacağını bulmanın zamanı geldi.
general_qa
Aşağıdaki terimlerin her birini "golf" veya "hokey" ile ilgili olarak sınıflandırın: disk, gol, caddy, bayrak, yeşil, kask
null
Disk: Hokey Gol: Hokey Caddy: Golf Bayrak: Golf Yeşil: Golf Kask: Hokey
classification
Son 5 Cumhuriyetçi başkan kimdi?
null
Gerald Ford – 1974 - 1977 (38. Başkan) Ronald Reagan – 1981 - 1989 (40. Başkan) George HW Bush – 1989 - 1993 (41. Başkan) George W. Bush – 2001 - 2009 (43. Başkan) Donald J. Trump – 2017 - 2021 (45. Başkan)
brainstorming
Bana yapabileceğim turta türlerinin bir listesini yap
null
Balkabağı, ceviz, dut, elma, şeftali veya çikolatalı turta yapabilirsiniz.
brainstorming
San Francisco/San Jose/Oakland Körfez Bölgesi'nde kaç ilçe var?
Dokuz Körfez Bölgesi ilçesi var
Alameda kontra kosta Deniz San Francisco San Mateo Santa Clara Napa Solano Sonoma
information_extraction
Hangilerinin yıldız veya gezegen olduğunu söyle bana: Merkür, Sirius, Betelgeuse, Jüpiter, Aldebaran, Satürn, Mars, Rigel
null
Merkür gezegeni Sirius - Yıldız Betelgeuse - Yıldız Jüpiter - Gezegen Aldebaran - Yıldız Satürn - Gezegen Mars - Gezegen Rigel - Yıldız
classification
Hangi enstrümanın telli veya vurmalı olduğunu belirleyin: Tbilat, Arp gitar
null
Arp gitar telli, Tbilat ise perküsyon.
classification
Neden haftasonuna ihtiyacımız var?
null
Çünkü bir sonraki haftaki savaşa hazırlanmak için dinlenmeye ve ailen ve arkadaşınla yaşamaya hakkın var.
brainstorming
Bob Dylan nerede doğdu?
null
Duluth, Minnesota
open_qa
Boş zamanın yararlılığını tanımlamanın tamamen farklı, yaratıcı beş yolu nedir?
null
1. "Boş zaman, geleceğin olasılıklarının ortaya çıkmasına izin veren açık bir pencere gibidir." 2. "Boş zaman, yeni fikirler ve fırsatlarla doldurulmaya hazır boş bir tuval gibidir." 3. "Boş zaman, yeni bir başlangıç ​​gibidir, içinde bulunduğumuz andan en iyi şekilde yararlanmamızı sağlar." 4. "Boş zaman, üzerine yazılmayı bekleyen boş bir sayfa gibidir." 5. "Boş zaman boşluk gibidir, yeni fikirlerin gelmesi için alan açar."
brainstorming
Nnedi Okarafor'un adındaki "Nnedi"nin anlamı nedir?
Nnedimma Nkemdili Okorafor, 1974'te Cincinnati, Ohio'da, 1969'da okula gitmek için Amerika'ya seyahat eden ancak Nijerya İç Savaşı nedeniyle Nijerya'ya dönemediği iddia edilen Igbo Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Okorafor, dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu ve Chicago, Illinois'de büyüdü ve tatillerini geniş ailesiyle geçirmek için sık sık Nijerya'ya gitti. İlk adı "anne iyidir" anlamına gelen Igbo'dur.
"Nnedi", Nijerya İgbo dilinde "anne iyidir" anlamına gelen "Nnedimma" tam adının kısa biçimidir.
closed_qa
"Everything Everywhere All at Once" filminin ABD dışında kazandığı para miktarının madde işaretli bir listesini {ülke}-{para kazanılan milyon cinsinden ABD doları} biçiminde verin.
Amerika Birleşik Devletleri dışında, 31 Temmuz itibarıyla en çok kazanan diğer bölgeler Birleşik Krallık (6,2 milyon dolar), Kanada (5,1 milyon dolar), Avustralya (4,5 milyon dolar), Rusya (2,4 milyon dolar), Tayvan (2,3 milyon dolar), Meksika ( 2 milyon $), Hong Kong (1.7 milyon $), Almanya (1.5 milyon $) ve Hollanda (1.1 milyon $).
Birleşik Krallık-$6.2 Kanada-$5.1 Avustralya-$4.5 Rusya-2,4 dolar Tayvan-2,4 dolar Meksika-2 dolar Hong Kong-$1.7 Almanya-$1.5 Hollanda-$1.1
information_extraction
Bunların araba mı uçak mı olduğunu söyleyin: Camaro, Piper Cub, Volvo S60, Shelby GT500, Boeing 737, Cessna, B707, Porsche, Beechcraft
null
Arabalar: Camaro, Volvo S60, Shelby GT500, Porsche Uçaklar: Piper Cub, Boeing 737, Cessna, B707, Beechcraft
classification
Test kriket tarihiyle ilgili bu paragrafta belirtilen tüm ülkelerin virgülle ayrılmış bir listesini oluşturun
Test kriket, Uluslararası Kriket Konseyi'nin (ICC) tam üye ülkelerini temsil eden takımlar arasında uluslararası düzeyde oynanan birinci sınıf bir kriket türüdür. Bir maç dört vuruştan (takım başına iki) oluşur ve beş güne kadar sürmesi planlanır. Geçmişte, bazı Test maçlarının süre sınırı yoktu ve Zamansız Testler olarak adlandırılıyordu. "Test maçı" terimi ilk olarak 1861-62'de ancak farklı bir bağlamda ortaya atıldı. Test kriket 1890'lara kadar resmi olarak tanınan bir format haline gelmedi, ancak 1877'den beri birçok uluslararası maça geriye dönük olarak Test statüsü verildi. Bu tür ilk maç, Mart 1877'de Melbourne Cricket Ground'da (MCG), o zamanlar Birleşik Avustralya XI'i olarak bilinen takımlar ile James Lillywhite'ın XI'i arasında gerçekleşti, ikincisi, ziyarete gelen İngiliz profesyonellerden oluşan bir takım. Avustralya ve İngiltere arasındaki maçlara ilk olarak 1892'de "test maçları" adı verildi. Geriye dönük Testlerin ilk kesin listesi iki yıl sonra Güney Avustralyalı gazeteci Clarence P. Moody tarafından yazılmış ve yüzyılın sonunda kabul görmüştür. Şu anda Test kriket oynayan on iki tam ICC üyesi ülke var. Gündüz/gece Testlerine ICC tarafından 2012'de izin verildi ve ilk gündüz/gece maçı Kasım 2015'te Adelaide Oval'de Avustralya ile Yeni Zelanda arasında yapıldı.
Avustralya, İngiltere, Yeni Zelanda
information_extraction
Aşağıdaki nesnelerden hangisi diğerlerine en az benziyor ve neden? Limon, Araba, Çim, Kireç
null
Bir araba en az diğerleri gibidir, çünkü o insan yapımı cansız bir nesnedir, geri kalanı ise bitkidir.
general_qa
Amerika Birleşik Devletleri Hükümetinin şubeleri nelerdir?
null
Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin şubeleri Yargı, Yasama ve Yürütme'dir. Yargı Şubesi yasaları değerlendirir ve Yargıtay ve alt mahkemelerden oluşur. Yasama Şubesi yasaları yapar ve Senato ve Temsilciler Meclisi'nden oluşur. Yürütme organı yasayı yürütür ve uygular ve Başkan, Başkan Yardımcısı, Kabine ve çeşitli devlet kurumlarından oluşur.
general_qa
Hollanda'da futbol mu yoksa futbol mu oynuyorlar?
null
Hollanda'da futbol oynuyorlar.
open_qa
Aşağıdaki ülkelerden hangisi Asya ve Kuzey Amerika'ya aittir? Çin, Kanada, Pakistan, Meksika
null
Çin Asya'ya aittir, Pakistan Asya'ya aittir, Kanada Kuzey Amerika'ya aittir, Meksika Kuzey Amerika'ya aittir
classification
API uç noktası nedir?
Uç noktalar, üçüncü taraf yazılımlar tarafından erişilebilen kaynakların nerede olduğunu belirledikleri için, sunucu tarafı web API'leri ile etkileşimin önemli yönleridir. Genellikle erişim, HTTP isteklerinin gönderildiği ve dolayısıyla yanıtın beklendiği bir URI aracılığıyla yapılır. Web API'leri genel veya özel olabilir, ikincisi bir erişim belirteci gerektirir.[6] Uç noktaların statik olması gerekir, aksi takdirde onunla etkileşime giren yazılımın doğru çalışması garanti edilemez. Bir kaynağın konumu (ve bununla birlikte bitiş noktası) değişirse, gerekli kaynak artık aynı yerde bulunamayacağından önceden yazılmış yazılım bozulur. API sağlayıcıları hala web API'lerini güncellemek istediğinden, birçoğu URI'de bir uç noktaya işaret eden bir sürüm oluşturma sistemi getirmiştir.
Uç noktalar, üçüncü taraf yazılımlar tarafından erişilebilen kaynakların nerede olduğunu belirtir. İstemciler, sunucu tarafı web API'leri ile etkileşim kurmak için uç noktaları kullanır.
closed_qa
Tesla, Inc. merkezi nerede?
Tesla, Inc., merkezi Austin, Teksas'ta bulunan çok uluslu bir Amerikan otomotiv ve temiz enerji şirketidir. Tesla, elektrikli araçlar (elektrikli arabalar ve kamyonlar), evden şebeke ölçeğine kadar pil enerjisi depolama, güneş panelleri ve güneş kiremitleri ve ilgili ürün ve hizmetler tasarlar ve üretir. Tesla, dünyanın en değerli şirketlerinden biridir ve 2023 itibariyle dünyanın en değerli otomobil üreticisidir. 2021'de şirket, pilli elektrikli (tamamen elektrikli) pazarının %21'ini ve (fişli hibritleri içeren) plug-in pazarının %14'ünü ele geçirerek dünya çapında en fazla pilli elektrikli araç ve fişli elektrikli araç satışına sahip şirket oldu. ). Şirket, yan kuruluşu Tesla Energy aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde fotovoltaik sistemler geliştirmekte ve önemli bir kurulumcu konumundadır. Tesla Energy ayrıca, 2021'de kurulu 3,99 gigawatt-saat (GWh) ile pil enerjisi depolama sistemlerinin en büyük küresel tedarikçilerinden biridir.
Austin, Teksas
closed_qa
Seattle SuperSonics NBA şampiyonluğunu hangi yılda kazandı?
Seattle SuperSonics, 1979'da NBA şampiyonluğunu kazandı. Seri, 1978, 1979 ve 1996'da Batı Konferansı şampiyonluklarını kazandı; ve altı bölüm başlığı - sonuncusu 2005'te - beşi Pasifik Bölümünde ve biri Kuzeybatı Bölümünde. Franchise, Seattle'da geçirdiği süre boyunca 1.745–1.585 (.524) normal sezon galibiyet-mağlubiyet rekorunun yanı sıra 107–110 (.493) playoff galibiyet-mağlubiyet rekoru elde etti. NBA'in tüm zamanların en iyi yarısı. Seattle şehri ile Clay Bennett'in sahiplik grubu arasındaki bir davanın uzlaşma koşulları, SuperSonics'in pankartlarının, kupalarının ve emekli formalarının Seattle'da kalmasını şart koşuyordu; takma ad, logo ve renk şeması, NBA onayına tabi olarak KeyArena'da oynayan herhangi bir sonraki NBA takımı tarafından kullanılabilir. Ancak SuperSonics'in franchise geçmişi Thunder ile paylaşılacaktı.
1979
information_extraction
Yıl 2020 ise Samsung E1200 hala üretimde mi?
Samsung E1200 (Samsung Pusha ve Samsung Keystone 2 olarak da bilinir), Samsung tarafından üretilmiş bir cep telefonudur. Bu telefon 2012 yılında İngiltere'de Tesco aracılığıyla piyasaya sürüldü. 2015 yılında Samsung Guru FM E1202'nin halefi olarak piyasaya sürülmesiyle durduruldu.
Hayır, telefon 2015 yılında durduruldu.
information_extraction
hollanda'da kaç il var
null
Hollanda'nın 18 eyaleti vardır.
open_qa
Kara kütlesine göre en büyük Amerikan eyaleti hangisidir?
null
Alaska, ABD'nin en büyük eyaletidir
open_qa
Takımın bir oyunda 10 yarddan fazla kazanması gerekiyorsa, geniş bir alıcının koşabileceği farklı rotalar nelerdir?
null
Bir takımın bir oyunda 10 yıldan fazla kazanması gerekiyorsa, oyunda yeterli mesafe kazanıldığından emin olmak için geniş bir alıcı 10 yardı aşan bir rota koşmalıdır. 10 metreden uzun giden rotalar: 1. Uçuş rotası 2. Derin post rotası 3. Derin köşe rotası 4. Kazma rotası
brainstorming
Hangi yaşlar yenidoğan, yürümeye başlayan çocuk, çocuk ve genç olarak kabul edilir?
null
Yenidoğan tipik olarak doğumdan 1 yaşına kadardır. Bir yürümeye başlayan çocuk 1-5 yaşında. Bir çocuk 5-12 yaşında. Bir genç 12-18 yaşında.
classification
Ironman'ı kuran triatlon hakkındaki bu paragraf göz önüne alındığında
25 Eylül 1974 Çarşamba günü yarış başladı. 4,8 km'lik (3 mil) bir döngü koşusu ile başladı, ardından Fiesta Adası çevresinde toplam 8,0 km (5 mil) boyunca iki kez bisiklet sürdü. Katılımcılar daha sonra bisikletlerden iner, ayakkabılarını çıkarır ve anakaraya yüzmek için suya koşardı. Bunu çıplak ayakla koşmak, sonra tekrar körfez boyunca yüzmek, ardından Fiesta Adası'nın girişine kadar son bir kez yüzmek ve bitirmek için dik bir toprak kıyıya son bir emekleme izledi.[19] Katılımcıların çoğu yetenekli yüzücüler değildi, bu yüzden Johnstone 13 yaşındaki oğlunu sörf tahtasında yüzmesi ve cankurtaran olarak görev yapması için işe aldı. Bazı katılımcılar beklenenden uzun sürdü ve yüzmelerini bitirirken hava kararmaya başladı. Shanahan, sporcuların görebilmesi için birkaç araba çektiklerini ve farları yaktıklarını hatırlıyor.[20] Johnstone ve Shanahan, çoğunlukla yerel koşu kulüplerinden gelen çok sayıda katılımcı (46) karşısında şaşırdılar. İki önemli katılımcı, Judy ve John Collins, dört yıl sonra yeni spora uluslararası dikkatleri çeken olayı bulmuşlardı: Hawaii Ironman.
Ironman, 25 Eylül 1974 Çarşamba günü bilinen ilk modern triatlondan dört yıl sonra Judy ve John Collins tarafından kuruldu.
closed_qa
Aşağıdakilerin her birini bir çörek türü veya bir meyve şekeri markası olarak sınıflandırın: eski moda, Skittles, Mamba, akçaağaç çubuk, sprinkles, yükseltilmiş, Starburst, cruller, ayı pençesi, elmalı turta, Airheads
null
Çörek: eski moda, akçaağaç çubuk, sprinkles, yükseltilmiş, ezici, ayı pençesi, elmalı turta Meyve şekeri markası: Skittles, Mamba, Starburst, Airheads
classification
Pia Olsen Dyhr kimdir?
Pia Olsen Dyhr (d. 30 Kasım 1971, Vallensbæk, Kopenhag), 2007 genel seçimlerinden bu yana Sosyalist Halk Partisi için Folketing üyesi olan Danimarkalı bir siyasetçidir. Dyhr, Ticaret ve Yatırım Bakanı ve daha sonra ilk Helle Thorning-Schmidt Kabinesinde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. Partisinin kabineden istifa etmesinin ardından Dyhr, Sosyalist Halk Partisi'nin genel başkanlığına seçildi.[1][2][3]
Pia Olsen Dyhr (d. 30 Kasım 1971, Vallensbæk, Kopenhag), 2007 genel seçimlerinden bu yana Sosyalist Halk Partisi için Folketing üyesi olan Danimarkalı bir siyasetçidir. Dyhr, Ticaret ve Yatırım Bakanı ve daha sonra ilk Helle Thorning-Schmidt Kabinesinde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. Partisinin kabineden istifa etmesinin ardından Dyhr, Sosyalist Halk Partisi'nin genel başkanlığına seçildi.
summarization
Sevgililer Günü'nde birine verebileceğiniz 5 hediyeden oluşan bir liste yapın
null
- Çikolatalar - Gül buketi - Doldurulmuş hayvan - Kalp şeklinde balon - Kişiselleştirilmiş Kart
brainstorming
Parçada açıklanan üç mobil uygulama türü nelerdir?
Mobil Uygulamalar genel olarak üç türe ayrılır: yerel uygulamalar, hibrit ve web uygulamaları. Yerel uygulamalar, özellikle iOS veya Android olmak üzere bir mobil işletim sistemi için tasarlanmıştır. Web uygulamaları HTML5 veya CSS ile yazılır ve genellikle bir tarayıcı aracılığıyla çalıştırılır. Hibrit uygulamalar, JavaScript, CSS ve HTML5 gibi web teknolojileri kullanılarak oluşturulur ve yerel bir kapta gizlenmiş web uygulamaları gibi çalışır.[2]
Yerel, Hibrit, Web
information_extraction
Mattim Birta'nın nüfusu nedir?
Mattim Birta, doğu Nepal'in Sagarmatha Bölgesi'ndeki Khotang Bölgesi'ndeki bir kasaba ve Köy Geliştirme Komitesidir. 1991 Nepal nüfus sayımı sırasında, 899 hanede ikamet eden 5.021 kişilik bir nüfusa sahipti.[1]
Mattim Birta'nın Nepal'deki nüfusu 5.021 kişidir.
summarization
Hangi otomobil üreticisinin Japon veya Amerikalı olduğunu belirleyin: Lila, Lincoln
null
Lila Japon, Lincoln Amerikalı
classification
proje kilometre taşı nedir?
null
Bir proje kilometre taşı, bir projenin veya kullanım senaryosunun tamamlanmasına ve üretime alınmasına yardımcı olan, ulaşılan bir kilometre taşları grubudur. Kilometre taşları önemlidir ve bir projenin yolunda ve bütçe dahilinde olduğunu göstermeye yardımcı olur. Proje kilometre taşları aynı zamanda bir projenin farklı bir aşamasına geçmeniz veya farklı bir yön almanız gerekip gerekmediğini görmek için bir kontrol noktasıdır.
open_qa
Tom Jones romanını 1749'da kim yazdı?
null
Henry Fielding
open_qa
Bu paragraf göz önüne alındığında, Edmund Selous hangi bilimsel çalışma yöntemini savundu?
Edmund Selous, geleneksel bir doğa bilimci olarak başladı, ancak bilimsel çalışma için hayvanların öldürülmesine karşı bir nefret geliştirdi ve bilimsel çalışma yöntemi olarak kuş gözlemciliğinin öncüsü oldu. Deri ve yumurta toplamanın aksine, tahribatsız kuş çalışmasının güçlü bir savunucusuydu.
Edmund Selous, bilimsel bir çalışma yöntemi olarak kuş gözlemciliğinin öncüsüydü.
closed_qa
Yedi yaşındaki bir erkek çocuk için iyi bir hediye nedir?
null
Futbol, ​​basketbol, ​​Pokémon kartları, spor kartları
brainstorming
Lululemon Athletica ile ilgili bazı tartışmaları özetleyin
Lululemon Atletizm lululemon Athletica Inc. (/ˌluːluˈlɛmən/; tamamı küçük harflerle yazılmıştır[2]), merkezi British Columbia'da bulunan ve Delaware, Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuş Kanadalı çok uluslu bir spor giyim perakendecisidir.[3] 1998 yılında yoga pantolonları ve diğer yoga kıyafetleri perakendecisi olarak kuruldu ve spor kıyafetleri, yaşam tarzı kıyafetleri, aksesuarları ve kişisel bakım ürünlerini de satacak şekilde genişledi. Şirketin uluslararası 574 mağazası var ve ayrıca çevrimiçi satış yapıyor. Tarih Lululemon, 1998 yılında Chip Wilson tarafından Vancouver'da kuruldu ve ilk bağımsız mağazası Kasım 2000'de açıldı.[4][5] Wilson, adı birçok L'ye sahip olacak şekilde yarattı, böylece mektubu telaffuz etmekte genellikle güçlük çeken Japon alıcılara batılı gibi geldi. Daha sonra "[Japonca konuşanların] bunu denemesini ve söylemesini komik bulduğunu" ve "adın arkasındaki tek nedenin bu olduğunu" belirtti.[6] Şirketin ilk halka arzı Temmuz 2007'de gerçekleşti ve 18,2 milyon hisse satarak 327,6 milyon dolar topladı.[7][8] Starbucks'ın eski eş başkanı Christine Day, 2008'de CEO oldu.[7] 2013 yılında şirket, Fortune'un En Hızlı Büyüyen Şirketler listesinde üst üste üçüncü kez yer aldı.[7] Aralık 2013'te, kurucu Chip Wilson başkanlıktan istifa ettiğini ve TOMS Shoes'un başkanı Laurent Potdevin'in CEO olacağını duyurdu.[9] 2014 yılında, Lululemon Avrupa'daki ilk mağazasını, Londra Covent Garden'da bir amiral mağazası açtı.[10] Şubat 2015'te Wilson yönetim kurulundan istifa ettiğini[11][12] ve eski yönetim kurulu başkanı Michael Casey'nin onun yerine geçeceğini duyurdu.[13] 2018'de Laurent Potdevin, görevi kötüye kullanma nedeniyle CEO'luktan ve şirketin yönetim kurulundan istifa etti.[14][15] Lululemon, kuruluşundan 2015 yılına kadar Landmark Forum'un unsurlarını liderlik ve geliştirme eğitimine dahil etti.[16] Bir şirket kaynağına göre, yöneticilerin yüzde yetmişi şirket içinde işe alınıyor.[17] Mağaza yöneticileri, mağazalarının düzeninden, renk koordinasyonundan ve topluluk katılımından sorumludur.[17] 2019'da Lululemon, evde egzersiz yapmak için kamera ve hoparlörler içeren etkileşimli bir ayna satan bir fitness girişimi olan MIRROR'a yatırım yaptığını duyurdu. Şirketler, meditasyon derslerinden başlayarak cihaz için yeni içerik oluşturmayı planladılar.[18] Haziran 2020'de Lululemon, COVID-19 salgını nedeniyle spor salonuna gitmek yerine evde sanal egzersiz yapan insanların artan trendinden yararlanarak MIRROR'u satın almak için 500 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığını duyurdu.[19] Şirket sonunda 2022 mali yılının sonunda satın almayla ilgili olarak 442,7 milyon dolarlık vergi sonrası değer düşüklüğü ücreti aldı.[20] Ürünler Lululemon, şirketin icat ettiği bir ürün olan üstler, yoga pantolonları,[21][22] şortlar, kazaklar, ceketler ve iç çamaşırların[5] yanı sıra saç aksesuarları, çantalar, yoga matları, su şişeleri ve kişisel eşyalar da dahil olmak üzere spor kıyafetleri satmaktadır. deodorant ve kuru şampuan gibi bakım ürünleri.[23] Lululemon, 2005 yılında ortalamanın üzerinde naylon mikrofiber içeren orijinal kumaşı Luon'un ticari markasını aldı.[5] O zamandan beri şirket, sıkıştırma ve nem emici tasarımlar dahil olmak üzere birkaç farklı kumaş türü üretti.[5] Lululemon, öncelikle markayı ilk kez popüler yapan tozluklarıyla tanınır. Lululemon, genel merkezinde bir araştırma ve geliştirme laboratuvarı olan "Whitespace"e sahiptir. Bilim adamları ve fizyologlar da dahil olmak üzere yaklaşık 50 çalışanı vardır.[5][24] 2019'da şirket, birkaç mağazasında Lab adında lüks bir sokak giyimi markası lanse etti.[25] Aynı yıl şirket, Nike ve Under Armour gibi diğer atletik giysilerle rekabet ederek, önümüzdeki beş yıl içinde erkek işini kadın ve aksesuar işinin ötesinde ikiye katlamayı planladığını duyurdu.[26] Pazarlama Ürünleri sergilenen iki Lululemon mağazası, (solda) Promenade; (sağda): Hong Kong Başlangıçta kadın yoga kıyafetleriyle tanınan Lululemon, 2019'da daha fazla erkek müşteri edinerek ve ürün ve pazarlama stratejilerini buna göre uyarlayarak büyüdü; markasının erkekler arasında bilinirliğini artırmayı planlıyor.[27] Şirketin, müşterilere Lululemon kıyafetlerini giyerek daha büyük bir topluluğun parçası olduklarını hissettirmeyi amaçlayan "bütüncül gerilla pazarlaması" kullandığı belirtildi. Şirketin ve ürünlerinin pazarlanmasında ana yöntem olarak Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medyayı kullanır. Lululemon, fitness eğitmenlerine siparişlerinde yüzde 25 indirim sunuyor.[29] tartışmalar Kasım 2007'de The New York Times, Lululemon'un Vitasea giyim ürünü hakkında yanlış iddialarda bulunduğunu bildirdi; firma, deniz yosunundan yapılan giysinin "anti-inflamatuar, antibakteriyel, nemlendirici ve detoksifiye edici faydalar" sağladığını iddia etmişti[30], ancak laboratuvar testleri sıradan tişört pamuğu ile Vitasea kumaşı arasındaki mineral seviyelerinde önemli farklılıklar bulamadı.[ 30] Lululemon daha sonra, Kanadalı bir gözetim kurumu olan Kanada Rekabet Bürosu'nun talebi üzerine, Kanada'da pazarlanan deniz yosunu bazlı ürünlerindeki tüm sağlık iddialarını kaldırmak zorunda kaldı.[31] 2013'te bazı müşteriler, giysilerin kalitesiz olduğundan, bazı parçaların "çok şeffaf" olduğundan, deliklerin göründüğünden ve birkaç kullanımdan sonra parçalandığından şikayet ettiler.[32][33] Aralık 2010'da Lululemon, yüksek kurşun seviyeleri raporlarına dayanarak mağazanın polipropilenden yapılmış yeniden kullanılabilir çantalarından bazılarını geri çağırdı.[34] 2013 yılında Lululemon, istemeden şeffaf ve "çok ince" olan siyah yoga pantolonunu geri çağırdı;[35][36] mağazalarında satılan tüm kadın pantolonlarının yaklaşık yüzde 17'sini oluşturan geri çağırma, finansal sonuçlarını etkiledi.[37] ] Bunun sonucunda markaya verilen mali kayıp ve hasar, şirketin Baş Ürün Sorumlusu Sheree Waterson[38][7] ve CEO'su Christine Day'in zorunlu olarak ayrılmasına yol açtı.[7][39] Kurucu Chip Wilson çok sayıda tartışmalı açıklama yaptı. 2004 yılında yapılan bir röportajda Wilson, şirketin adının Japonca telaffuzuyla alay etti.[40] 2013 yılında, şirketin çok pahalı olduğu için büyük beden kadınlar için kıyafet üretmediğini söyledi.[41] Markanın kıyafetlerindeki aşırı tüylenmeyi açıklamak için bazı müşterileri Lululemon'un kıyafetlerini uygunsuz giymekle veya kıyafetleriyle tutarsız vücut şekillerine sahip olmakla suçladı.[42] 2013 yılında Bloomberg TV'ye verdiği bir röportajda bazı kadın vücutlarının markanın kıyafetlerine uygun olmadığını belirtmişti.[42] Zaman, açıklamaları "şişman utandırma" olarak adlandırdı.[43] Bu tür yorumların Wilson'ın başkanlıktan istifa etmesine yol açtığı bildirildi.[44] Haziran 2016'da Wilson, hissedarlara, şirketin yıllık toplantılarında konuşma fırsatının reddedilmesinin ardından şirketin "yolunu kaybettiğini" ve pazar payını Nike ve Under Armour'a bıraktığını belirten bir açık mektup yayınladı. 46] O zamandan beri Wilson, markayı ve işletmeyi eleştirmek için web sitesi "Elevate Lululemon"u kullanıyor.[47][48] 2012'de Lululemon, yoga pantolonları için tasarım patentlerinden üçünün ihlali nedeniyle Calvin Klein ve tedarikçisi G-III Apparel Group'a dava açtı.[49] Dava, patent hakları yoluyla giysilerde fikri mülkiyet koruması sağlamaya çalışan bir tasarımcıyı içerdiğinden, biraz sıra dışıydı. Dava aynı yıl mahkeme dışında karara bağlandı.[50] 2021'de bir Business Insider raporu, adı açıklanmayan bir şirket müdürünün, çalışanları George Floyd'un öldürülmesine yanıt olarak web sitesinde görüntülenecek bir All Lives Matter kampanyası oluşturmaya zorladığını ortaya çıkardı. Çalışanlar geri itildi, ancak ilerlemeleri ve All Lives Matter kopyasıyla bir maket oluşturmaları söylendi, ancak sonunda onun yerine seçilen bir Black Lives Matter maketi de yarattılar. Direktör, konferans görüşme yoluyla şirketin 200 üyesinden özür diledi ve ardından şirketten ayrıldı.[51][52] Eylül 2022'de, Stand.earth ve Actions Speaks Louder savunucu grupları aracılığıyla 1.698 yoga öğretmeni ve öğrencisi, şirkete 2030 yılına kadar %100 yenilenebilir enerjiye geçiş talep eden bir mektup yazdı. Firmanın enerjisinin kabaca yarısının kömür üretiminden geldiğini iddia ettiler.[53 ]
- 2007'deki ürünlerinden biri hakkında yanlış iddialar - 2013 yılında giyim malzemesinden kalitesiz şikayetler - Eski CEO'nun 2004 ile 2016 yılları arasında birçok kez tartışmalı açıklamaları - Calvin Klein ve tedarikçi G-III Apparel Group aleyhine 2012'de patent haklarıyla ilgili dava - Daha sonra özür dileyip şirketten ayrılan isimsiz bir yönetici tarafından başlatılan All Lives Matter kampanyasıyla ilgili bir iç tartışma - Şirketin 2022'de bir grup yoga öğretmeni ve öğrencisinden kömür enerjisinden yenilenebilir enerjiye geçiş talebi
summarization
takas edilemez jeton nedir
null
Değiştirilemez bir belirteç (NFT), kopyalanamayan, ikame edilemeyen veya alt bölümlere ayrılamayan, bir blok zincirine kaydedilen ve mülkiyeti ve orijinalliği onaylamak için kullanılan benzersiz bir dijital tanımlayıcıdır.[1] Bir NFT'nin mülkiyeti blok zincirine kaydedilir ve sahibi tarafından devredilebilir, bu da NFT'lerin satılmasına ve ticaretine izin verir. NFT'ler herkes tarafından oluşturulabilir ve oluşturmak için çok az veya hiç kodlama becerisi gerekmez.[2] NFT'ler genellikle fotoğraflar, videolar ve ses gibi dijital dosyalara referanslar içerir. NFT'ler benzersiz bir şekilde tanımlanabilir varlıklar olduğundan, takas edilebilir olan kripto para birimlerinden farklıdırlar.
open_qa
Vaftizci Yahya, Blackrock kilisesini kim tasarladı?
St. John the Baptist, Blackrock, İrlanda'nın Blackrock semtinde bulunan bir Roma Katolik kilisesidir. Kilise halen kullanılmaktadır ve adını Vaftizci Aziz Yahya'dan almıştır. Temple Road, Blackrock, County Dublin üzerinde yer almaktadır. Kilise, Dublin Society Okullarında eğitim görmüş mimar Patrick Byrne tarafından tasarlandı. İrlanda'daki Gotik canlanma tarzının en güzel örneklerinden biridir ve Dublin Başpiskoposluğu'nda inşa edilen ilk kişidir. Augustus Welby Pugin'in (1812-1852) fikirlerinden esinlendiği söyleniyor. İlk bina nef, kanal ve çan kulesinden oluşuyordu. Kilisenin arka tarafında, gül penceresinin her iki yanında yüksekte iki oyulmuş baş görülebilir. Soldaki baş Vaftizci Yahya'yı, sağdaki baş ise Başpiskopos Daniel Murray'i tasvir ediyor.
patrick byrne
closed_qa
Sağlanan pasajdan, Marvel çizgi romanlarından ünlü süper kahramanları çıkarın.
Marvel Comics, Amerikalı bir çizgi roman yayıncısı ve 1 Eylül 2009'dan beri The Walt Disney Company'nin bir bölümü olan Marvel Entertainment'ın amiral gemisi mülküdür. Marvel Comics unvanı/adı/markası ilk olarak Haziran 1961'de kullanıldı. Marvel, 1939'da Martin Goodman tarafından Timely Comics olarak başlatıldı[3] ve 1951'de genel olarak Atlas Comics olarak bilinmeye başlandı. Marvel dönemi, Haziran 1961'de Fantastik Dörtlü'nün ve Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko ve diğerleri tarafından yaratılan diğer süper kahraman oyunlarının piyasaya sürülmesiyle başladı. Yıllar ve on yıllar boyunca kullanılan Marvel markası, şirketin ana markası olarak sağlamlaştı. Marvel, karakterleri arasında Spider-Man, Iron Man, Captain America, Thor, Doctor Strange, Hulk, Daredevil, Wolverine, Black Panther ve Captain Marvel gibi tanınmış süper kahramanların yanı sıra Avengers, X gibi popüler süper kahraman takımlarını sayar. - Erkekler, Fantastik Dörtlü ve Galaksinin Koruyucuları. Tanınmış süper kötü adamlardan oluşan ahırı, Doctor Doom, Magneto, Ultron, Thanos, Kang the Conqueror, Green Goblin, Galactus, Loki ve Kingpin gibileri içerir. Marvel'in kurgusal karakterlerinin çoğu, Marvel Evreni olarak bilinen tek bir gerçeklikte çalışır ve çoğu konum gerçek hayattaki yerleri yansıtır; birçok önemli karakter New York City, New York, Amerika Birleşik Devletleri'nde yerleşiktir.[4] Ek olarak, Marvel diğer şirketlerden birkaç lisanslı mülk yayınladı. Bu, 1977'den 1986'ya kadar iki kez ve 2015'ten beri iki kez Star Wars çizgi romanlarını içerir.
Marvel'ın tanınmış süper kahramanları arasında Spider-Man, Iron Man, Captain America, Thor, Doctor Strange, Hulk, Daredevil, Wolverine, Black Panther ve Captain Marvel yer alıyor. Birçok Marvel süper kahramanı da Yenilmezler, X-Men, Fantastik Dörtlü ve Galaksinin Koruyucuları gibi takımların parçasıdır.
information_extraction
Aşağıdaki metinden tüm yılları ayıklayın.
Jim Robson OBC (17 Ocak 1935 doğumlu), 1970'den 1999'a kadar Vancouver Canucks maçlarının tek tek spikeri olan eski bir radyo ve televizyon yayıncısıdır.
1935, 1970, 1999
information_extraction
Diğer ülkelerle sınırı olmayan bazı ülkeleri adlandırın.
null
Yeni Zelanda, Avustralya ve Japonya'nın başka hiçbir ülkeyle sınırı yoktur.
brainstorming
raiden shogun kimdir?
null
Raiden Shogun, Japon General'e atıfta bulunmak için kullanılır. Günümüzde daha çok miHoYo tarafından geliştirilen popüler bir aksiyon rol yapma oyunu olan Genshin Impact'teki bir karakter olarak anılıyor. O oynanabilir bir Electro karakteri ve aynı zamanda Inazuma1'in şu anki Electro Archon'u. Raiden Shogun, tek bir vücutta iki varlıktan oluştuğu için benzersizdir: Inazuma'nın şu anki Electro Archon'u olan Ei; ve Ei tarafından onun yerine Inazuma'nın hükümdarı olarak hareket etmesi için yaratılan ve aynı zamanda onun kabı olarak da hizmet eden kukla Shogun. Emrindeki şimşeğin gücüyle, kendisini sonsuzluğun tek başına arayışına adadı.
open_qa
Verilen metinden Jo-Anne Polak ile ilgili bazı noktaları sıralayabilir misiniz?
Jo-Anne Polak (1959 doğumlu), 1989'dan 1991'e kadar Ottawa Rough Riders'ın genel menajeriydi. Polak, atanmasının ardından Kanada Futbol Ligi'nin ilk kadın yöneticisi ve bir Kuzey Amerika spor takımına liderlik eden ilk kadın genel menajer oldu. . Rough Riders'tan ayrıldıktan sonra Polak, 1990'lardan 2000'lere kadar öncelikle Hill & Knowlton Canada'da başkan yardımcısı olarak çalıştı. 2008'de Canada Post'ta genel müdür olduktan sonra, 2011'de İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.
1. 1989'dan 1991'e kadar Jo-Anne Polak, Ottawa Rough Riders'ın genel müdürü olarak görev yaptı. 2. Doğum yılı 1959'du. 3. Kanada Futbol Ligi'nde Polak, ligin ilk kadın yöneticisi oldu. 4. Polak, Kuzey Amerika'da profesyonel bir spor organizasyonunun ilk kadın genel müdürüydü. 5. 1990'lardan 2000'lere kadar, Rough Riders ile geçirdiği zamanın ardından Polak, Hill & Knowlton Canada'nın başkan yardımcısı olarak çalıştı. 6. 2008'de Canada Post'a yönetici olarak katıldıktan sonra, 2011'de iletişimden sorumlu başkan yardımcılığına getirildi.
summarization
Bana şu şehirlerin hangi ülkede olduğunu söyleyin: Zaragoza, Albufeira, Bari, Amfissa ve Targoviste.
null
Zaragoza İspanya'da bir şehir, Albufeira Portekiz'de, Bari İtalya'da, Amfissa Yunanistan'ın bir parçası ve Targoviste Romanya'da.
classification
Tüm Depeche Mode albümlerinin isimleri nelerdir?
null
Speak & Spell, 1981'de yayınlandı. 1982'de yayınlanan Kırık Bir Çerçeve. İnşaat Zamanı Yeniden, 1983'te yayınlandı. Bazı Büyük Ödül, 1984'te yayınlandı. Kara Kutlama, 1986'da yayınlandı. Kitleler İçin Müzik, 1987'de yayınlandı. Tecavüzcü, 1990'da serbest bırakıldı. İnanç ve Adanmışlık Şarkıları, 1993'te yayınlandı. Ultra, 1997'de yayınlandı. Exciter, 2001'de yayınlandı. Meleği Oynamak, 2005'te yayınlandı. Evrenin Sesleri, 2009'da yayınlandı. Delta Machine, 2013'te piyasaya sürüldü. Ruh, 2017'de yayınlandı. Memento Mori, 2023'te piyasaya sürüldü.
open_qa
Güneş sisteminin en büyük gezegeni hangisidir?
Jüpiter, Güneş'ten beşinci gezegen ve Güneş Sistemindeki en büyüğüdür. Kütlesi Güneş Sistemindeki diğer tüm gezegenlerin toplamından iki buçuk kat daha fazla ve Güneş'in kütlesinin binde birinden biraz daha az olan bir gaz devidir. Jüpiter, Ay ve Venüs'ten sonra Dünya'nın gece gökyüzündeki en parlak üçüncü doğal nesnedir ve tarih öncesi çağlardan beri gözlemlenmektedir. Antik Roma dininin baş tanrısı olan Jüpiter'in adını almıştır.
Jüpiter, dünyanın 120 katı yüzeyi ile Güneş sistemindeki en büyük bitkidir.
closed_qa
Romanya'nın tarihini ve kuruluşunu özetler.
Şimdiki Romanya'da yerleşim Alt Paleolitik'te başladı, ardından Dacia krallığını, fethini ve ardından geç antik çağda Roma İmparatorluğu tarafından Romalılaştırmayı doğrulayan yazılı kayıtlar izledi. Modern Romanya devleti, 1859'da Boğdan ve Eflak'ın Tuna Beyliklerinin kişisel birleşmesi yoluyla kuruldu. 1866'dan itibaren resmen Romanya adını alan yeni devlet, 1877'de Osmanlı İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını kazandı. I. Dünya Savaşı sırasında, 1914'te tarafsızlığını ilan ettikten sonra, Romanya 1916'dan itibaren İtilaf Devletleri ile birlikte savaştı. Savaş sonrasında Bukovina, Besarabya, Transilvanya ve Banat, Crișana ve Maramureş'in bazı kısımları Romanya Krallığı'nın bir parçası oldu.[12] Haziran-Ağustos 1940'ta Molotov-Ribbentrop Paktı ve İkinci Viyana Ödülü'nün bir sonucu olarak Romanya, Besarabya ve Kuzey Bukovina'yı Sovyetler Birliği'ne ve Kuzey Transilvanya'yı Macaristan'a bırakmak zorunda kaldı. Kasım 1940'ta Romanya Üçlü Paktı imzaladı ve sonuç olarak Haziran 1941'de Mihver tarafında II. Kızıl Ordu'nun savaşı ve işgalinin ardından Romanya sosyalist bir cumhuriyet oldu ve Varşova Paktı'nın bir üyesi oldu. 1989 Devrimi'nden sonra Romanya, demokrasiye ve piyasa ekonomisine geçişe başladı.
Romanya, Dacia olarak başladı ve ardından geç antik çağda Roma İmparatorluğu tarafından fethedildi. Modern Romanya 1859'da kuruldu. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Müttefiklere katıldıkları için Romanya fazladan toprak kazandı ve Romanya Krallığı kuruldu. İkinci Dünya Savaşı'nda Romanya, bazı bölgelerini terk etmek zorunda kaldı. Bunu takiben Romanya, demokrasiye geçtiği 1989 Devrimi'ne kadar sosyalist bir cumhuriyet oldu.
summarization
Hollanda'da dikkat çekici iller nelerdir?
Hollanda'da, ulusal hükümet ile yerel belediyeler arasındaki idari katmanı temsil eden ve ulus altı veya bölgesel öneme sahip konulardan sorumlu on iki eyalet vardır (Felemenkçe: provinities van Nederland). En kalabalık eyalet, Ocak 2020 itibarıyla 3,7 milyondan biraz fazla nüfusuyla Güney Hollanda'dır ve ayrıca 1.374/km2 (3.559/sq mi) ile en yoğun nüfuslu eyalettir.[1] 383.488 nüfusu ile Zeeland en küçük nüfusa sahiptir. Ancak Drenthe, 188/km2 (487/sq mi) ile en az nüfuslu ildir. Alan açısından Friesland, toplam 5.749 km2 (2.220 sq mi) alana sahip en büyük ildir. Su hariç tutulursa, Gelderland 4.964 km2 (1.916 sq mi) ile kara alanına göre en büyük ildir. Utrecht eyaleti toplam alanı 1.560 km2 (602 sq mi) ile en küçüğüdür, Flevoland ise 1.412 km2 (545 sq mi) ile kara alanına göre en küçüğüdür. 2018 yılında il idarelerinde toplamda yaklaşık 10.000 kişi istihdam edilmiştir.[2]
- Güney Hollanda - Zelanda - Drenthe - Friesland - Gelderland - Utrecht - Flevoland
information_extraction
Robert'a başlangıç ​​yapmak için dahil olan ekibin isimlerini çıkar. Onları virgülle ayırın.
Cobb, Arthur, Saito, Eames, Yusuf, Ariadne
Cobb ve Arthur "çıkarıcı"dır; hedeflerinin bilinçaltına sızmak ve bilgi almak için deneysel rüya paylaşım teknolojisini kullanarak kurumsal casusluk yapıyorlar. En son hedefleri Saito, Cobb'un birden fazla rüyayı iç içe katmanlama becerisinden etkilenmiştir. Bir kişinin bilinçaltına bir fikir yerleştirmek gibi sözde imkansız bir iş için Cobb'u tutmayı teklif ediyor; Saito'nun rakibi Maurice Fischer'in oğlu Robert'a babasının şirketini feshetme fikriyle "başlangıç" yapıyor. Saito, Cobb'un suçlu statüsünü temize çıkaracağına söz vererek eve, çocuklarının yanına dönmesine izin verir. Cobb teklifi kabul eder ve ekibini kurar: Eames adında bir kalpazan, Yusuf adında bir kimyager ve Ariadne adında bir üniversite öğrencisi. Ariadne, rüyanın mimarisini tasarlamakla görevlendirilir; bu, Cobb'un merhum eşi Mal'ın bir projeksiyonu tarafından sabote edilme korkusuyla yapamayacağı bir şeydir. Maurice ölür ve ekip, Robert'ı Amerika'ya giden bir uçakta üç katmanlı ortak bir rüyaya sokmak için sakinleştirir. Her katmandaki zaman, yukarıdaki katmandan daha yavaş akar ve bir üye, üç düzeyde de aynı anda rüya görenleri uyandırmak için müzikle senkronize bir "tekme" gerçekleştirmek için her birinde geride kalır.
information_extraction
Mark Twain'in gerçek adı neydi?
null
Samuel Langhorne Clemens, bir nehir teknesi pilotu olarak zamanını yansıtmak için icat ettiği bir takma ad olan Mark Twain takma adıyla biliniyordu. 1800'lerde Mississippi'de nehir derinliğini bir halat üzerinde düğümlerle ayrılmış 6 fitlik artışlarla ölçmek yaygındı. Böylece, nehrin derinliği 12 fit veya iki kulaç olduğunda, kayıkçılar "Mark Twain" diye seslenir, iki düğümden ikincisinin su altında kaldığını belirtirdi.
open_qa
Her birini bir oyun veya spor olarak sınıflandırın: satranç, dama, badminton, monopol, masa tenisi, yüzme, dalış, briç, basketbol, ​​go, shogi, tenis, risk, çim hokeyi.
null
Satranç, dama, tekel, briç, go, shogi ve risk oyunlardır. Badminton, masa tenisi, yüzme, dalış, basketbol, ​​tenis ve çim hokeyi sporlardır.
classification
İşte filmlerin bir listesi. Bunlardan hangileri Aksiyon Filmi olarak kabul edilir. American Graffiti, Rain Man, İmkansız Görev, Goldfinger, Hız, Şeytanın Avukatı, Muhteşem Yedili, Sersemlemiş ve Kafası Karışık, Zor Ölüm, Top Gun.
null
Mission Impossible, Goldfinger, Speed, The Magnificent Seven, Die Hard, Top Gun Aksiyon Filmleri olarak kabul edilir. American Graffiti, Rain Man, The Devil's Advocate, Dazed ve Confused Aksiyon Filmleri değildir.
classification