instruction
stringlengths
4
11.9k
context
stringlengths
3
23.9k
response
stringlengths
1
26.1k
category
stringclasses
8 values
Dominik Volek Çek Extraliga'daki ilk maçına çıktığında kaç yaşındaydı?
Dominik Volek (12 Ocak 1994 doğumlu) bir Çek profesyonel buz hokeyi oyuncusu. Halen Çek Extraliga takımlarından HC Sparta Praha'da oynamaktadır.[1] Volek, Çek Extraliga'daki ilk maçına 2014–15 Çek Extraliga sezonunda HC Sparta Praha ile çıktı.[2] Volek, eski New York Adalı forvet oyuncusu David Volek'in oğlu.
Dominik Volek 20 yaşındaydı. 2014'te çıkış yaptı ve 1994'te doğdu, yani 2014-1994 = 20.
closed_qa
March Madness terimi kolej basketbolunda neyi ifade ediyor?
null
March Madness, her yıl Mart ayında bir turnuva tarafından en iyi takımlar olarak seçilen 64 (artı iki ek "oynayan" takım) arasında gerçekleşen tek elemeli bir basketbol turnuvası olan NCAA turnuvasının başka bir adıdır. Kurul.
open_qa
Sinüs yasası nedir?
null
Geometride sinüs kanunu, iki açıyı ve bir kenarını bilmeye dayalı olarak üçgen ölçülerini bulmak için kullanılan bir formüldür.
open_qa
Sağlanan pasajdan, Mumbai'de önerilen yeni havaalanı hakkında bilgi alın
Chhatrapati Shivaji Maharaj Uluslararası Havalimanı (eski adıyla Sahar Uluslararası Havalimanı) şehirdeki ana havacılık merkezi ve yolcu trafiği açısından Hindistan'daki en yoğun ikinci havalimanıdır.[289] 2014–2015 Mali Yılı boyunca 36,6 milyon (3,66 crore) yolcu ve 694.300 ton kargo elleçledi.[290] 2006 yılında, havalimanının kapasitesini yılda 40 milyona (4 crore) kadar yolcu taşıma kapasitesini artırmayı hedefleyen bir yükseltme planı başlatıldı[291] ve yeni T2 terminali Şubat 2014'te açıldı.[292] Kopra-Panvel bölgesinde inşa edilmesi önerilen Navi Mumbai Uluslararası havaalanı, Hindistan Hükümeti tarafından onaylanmıştır ve mevcut havaalanı üzerindeki artan trafik yükünün hafifletilmesine yardımcı olacaktır.[293] Juhu Havaalanı, Hindistan'ın ilk havaalanıydı ve şimdi Bombay Uçuş Kulübü'ne ve devlete ait Pawan Hans tarafından işletilen bir helikopter pistine ev sahipliği yapıyor.[294]
Kopra-Panvel bölgesinde inşa edilmesi önerilen Navi Mumbai Uluslararası Havalimanı, Hindistan Hükümeti tarafından onaylandı.
information_extraction
aya ayak basan ikinci insan kimdir
null
Buzz Aldrin. Ayrıca özel olarak cemaat aldığında Ay'da dini bir tören düzenleyen ilk kişiydi.
open_qa
Tiger Woods nerelidir?
null
Selvi, Kaliforniya
open_qa
Maiestas trifasciatus nedir?
Maiestas trifasciatus (eski adıyla Recilia trifasciatus), Cicadellidae familyasından Kanarya Adaları ile İran ve Burkina Faso gibi ülkelerde bulunabilen bir böcek türüdür.[1] Daha önce Recilia'ya yerleştirildi, ancak 2009 revizyonu onu Maiestas'a taşıdı.[2]
Maiestas trifasciatus (eski adıyla Recilia trifasciatus), Cicadellidae familyasından Kanarya Adaları ile İran ve Burkina Faso gibi ülkelerde bulunabilen bir böcek türüdür. Daha önce Recilia'ya yerleştirildi, ancak 2009 revizyonu onu Maiestas'a taşıdı.
summarization
Zoom ile ilgili bu paragraf göz önüne alındığında, şirketin merkezi nerede ve Zoom yazılımı ne zaman piyasaya sürüldü?
Zoom Video Communications, Inc. (genellikle Zoom olarak kısaltılır ve zoom olarak stilize edilir), merkezi San Jose, California'da bulunan bir iletişim teknolojisi şirketidir. Görüntülü iletişim (Toplantılar), mesajlaşma (Chat), sesli aramalar (Telefon), görüntülü toplantılar için konferans odaları (Odalar), sanal etkinlikler ( Etkinlikler) ve iletişim merkezlerine (İletişim Merkezi) sahiptir ve üçüncü taraf geliştiricilerin birleşik iletişim platformunda (Geliştirici Platformu) özel uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan açık bir platform sunar.[1] Şirket, 2011 yılında eski bir Cisco mühendisi ve yöneticisi olan Eric Yuan tarafından kuruldu. 2013 yılında yazılımını piyasaya sürdü.[2]
Zoom Video Communications, Inc'in merkezi San Jose, California'dadır. Şirketin başlattığı yazılım 2013 yılında piyasaya sürüldü.
closed_qa
Bana golf çantanda taşıman gereken golf sopalarının bir listesini ver.
null
İşte çantanızda olması gereken golf sopalarının bir listesi. - sürücü - 3 odun - Hibrit - 4-9 demir - yunuslama takozu - kum kama - lob kama - atıcı
brainstorming
Piroklastik akış nedir?
null
Volkanik dağın bir kısmını gökyüzüne fırlatan bir yanardağdan piroklastik bir akış oluşur. Volkanik dağın yamacından aşağı saatte yüz mil hızla hareket eden çok sıcak volkanik kaya, gazlar, kül ve diğer eser elementlerin bir karışımıdır. Bir piroklastik akışın yolundaysanız kaçış yoktur ve sıcaklıkları ve hareketlilikleri nedeniyle hayatınız büyük tehlike altındadır. Bir piroklastik akış geliştirme şansına sahip olabilecek aktif volkanlardan uzak durmak en iyisidir. Piroklastik akışların volkandan 30 kilometre uzağa kadar gittiği de bilinmektedir.
open_qa
Brezilya jiu-jitsu hangi dövüş sanatından veya sanatlarından türemiştir?
Brezilya jiu-jitsu ilk olarak 1925'te Brezilyalı kardeşler Carlos, Oswaldo, Gastão Jr., George ve Hélio Gracie tarafından Carlos'a jiu-jitsu öğretildikten sonra geliştirildi. Taro Miyake (Tanabe öğrencisi), Sadakazu Uyenishi (Handa, Tanabe) ve Yukio Tani (Tenjin Shinyo-ryu) ile Avrupa'daki güreşçileri yakalayın. Daha sonra Gracie ailesi kendi savunma sistemini geliştirdi ve Gracie Jiu-Jitsu'yu yayınladı.
Brezilya jiu-jitsusu, judo ve yakalama güreşinden türetilmiştir.
closed_qa
Kuzey Yorkshire'daki kaplıca kasabası Harrogate'de yapılacak bazı ilginç şeyler nelerdir?
null
Kuzey Yorkshire'daki kaplıca kasabası Harrogate'de yapılacak bazı ilginç şeyler, Royal Pump Room Museum'u ziyaret etmek, Valley Gardens'ta yürüyüş yapmak ve Betty's Cafe Tea Rooms'ta ikindi çayı içmektir.
open_qa
2008-2009 yılları arasında Güney Afrika'nın tahmini Gini katsayısı neydi?
Ekonomide, Gini endeksi veya Gini oranı olarak da bilinen Gini katsayısı, bir ulus veya sosyal grup içindeki gelir eşitsizliğini veya servet eşitsizliğini veya tüketim eşitsizliğini temsil etmeyi amaçlayan istatistiksel dağılımın bir ölçüsüdür. İstatistikçi ve sosyolog Corrado Gini tarafından geliştirilmiştir. Gini katsayısı, gelir seviyeleri gibi bir frekans dağılımının değerleri arasındaki eşitsizliği ölçer. 0 Gini katsayısı, tüm gelir veya servet değerlerinin aynı olduğu mükemmel eşitliği yansıtırken, 1 (veya %100) Gini katsayısı, değerler arasındaki maksimum eşitsizliği yansıtır. Örneğin, herkes aynı gelire sahipse, Gini katsayısı 0 olacaktır. Buna karşılık, 1 olan bir Gini katsayısı, bir grup insan içinde, tek bir kişinin tüm gelir veya tüketime sahip olduğunu, diğerlerinin ise hiç sahip olmadığını gösterir. Gini katsayısı, Corrado Gini tarafından gelir veya servet eşitsizliğinin bir ölçüsü olarak önerildi. OECD ülkeleri için 20. yüzyılın sonlarında, vergilerin ve transfer ödemelerinin etkisi dikkate alındığında, gelir Gini katsayısı 0,24 ile 0,49 arasında değişmekte olup, Slovenya en düşük, Meksika en yüksek ülkedir. Afrika ülkeleri 2008-2009'da en yüksek vergi öncesi Gini katsayılarına sahipti, Güney Afrika dünyanın en yükseğine sahip, 0,63 ila 0,7 olarak tahmin ediliyor, ancak bu rakam sosyal yardım dikkate alındıktan sonra 0,52'ye düşüyor ve sonra tekrar 0,47'ye düşüyor. vergilendirme. 2005 yılında küresel gelir Gini katsayısının çeşitli kaynaklar tarafından 0,61 ile 0,68 arasında olduğu tahmin edilmektedir.
2008–2009'da, Güney Afrika için Gini katsayısının 0,63 ila 0,7 olduğu tahmin ediliyordu.
summarization
Roma'nın Altın Çağı olarak bilinen dönem kimindir?
null
Augustus Sezar
open_qa
Hangi enstrümanın telli veya vurmalı olduğunu belirleyin: Balafon, Chrotta
null
Chrotta yaylı, Balafon perküsyondur.
classification
Game of Thrones'un ilk sezonunun on bölüm başlığını yayın sırasına göre listeleyin.
null
Kış Geliyor, Kingsroad, Lord Snow, Sakatlar, Piçler ve Kırık Şeyler, Kurt ve Aslan, Altın Bir Taç, Kazanırsın ya da Ölürsün, Sivri Uç, Baelor, Ateş ve Kan
open_qa
Bana bazı ünlü borsa endekslerinin bir listesini ver.
null
1. MSCI World: Piyasa değerine göre gelişmiş ülkelerdeki işletmeleri kapsar. 2. FTSE All World: Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ekonomilerdeki büyük sermayeli şirketlere daha fazla odaklanan işletmelerden oluşur. 3. S&P 500: Amerika Birleşik Devletleri'nden 500 büyük işletmeyi içeren en ünlü endekslerden biridir. 4. EURO STOXX 50: Euro Bölgesi'nde yer alan ilk 50 işletme.
brainstorming
Uber yolculuğunun fiyatı nasıl hesaplanır?
null
Bir Uber yolculuğunun fiyatı, yolculuğun süresi, mesafesi ve varış noktası göz önünde bulundurularak arz ve talebe göre hesaplanır.
open_qa
Kayropraktik tedavi nedir?
Kiropraktörlerin "spinal ayarlama" veya "kayropraktik düzeltme" olarak adlandırdıkları spinal manipülasyon, kayropraktik bakımda kullanılan en yaygın tedavidir.[84] Spinal manipülasyon, üç eklemli bir kompleksin normal hareket aralığını geçtiği, ancak eklemi yerinden çıkaracak veya eklemi zedeleyecek kadar ileri götürülmediği pasif bir manuel manevradır.
Kayropraktik tedavi, spinal eklemlere normal hareket aralığını geçen ve eklem hasarını önleyen manuel ve hafif ayarlamaların yapıldığı bir süreç olan spinal ayarlamayı veya kayropraktik ayarlamayı içerir.
summarization
Kraliçe Isabella Hatıra Köprüsü hakkında bir referans metni verildiğinde, ne kadar uzun olduğunu ve ne zaman açıldığını söyleyin.
Kraliçe Isabella Hatıra Köprüsü, çelik konsol ana kiriş açıklığına sahip beton bir iskele ve kiriş köprüsü olarak geliştirildi. Anıt köprünün 2,5 mil (4,0 km) seyahat mesafesi vardır ve Texas Park Road 100'ün devamını sürdürür. Su yolu caddesi, Teksas'ın güneyindeki Cameron County'de bulunur ve South Padre Adası'nı Teksas coğrafyasına bağlayan tek yoldur. Geçit 1974'te açıldı ve aynı zamanda Kraliçe Isabella Geçidi olarak da adlandırılan önceki köprünün yerini aldı. Orijinal geçidin merkezi bir bölümü kaldırıldı ve Kraliçe Isabella Eyalet Balıkçı İskelesi olarak yeniden adlandırıldı. Geçit, Laguna Madre boyunca 2,37 mil (3,81 km) uzanan Teksas'taki en uzun ikinci köprüdür. Adını Kastilya Kraliçesi Isabella'dan almıştır.
Kraliçe Isabella Hatıra Köprüsü 1974'te açıldı ve 4 mil uzunluğunda.
closed_qa
Bana en iyi Romantik Komedi Filmlerinin bir listesini verin
null
My Big Fat Greek Wedding, About Time, Not: Seni Seviyorum, Bazı Şeyler Vermeli, Bir Erkek On Günde Nasıl Kaybedilir, Hiç Öpülmedi, Annie Hall, Koca Hasta, En İyi Arkadaşımın Düğünü, Seattle'da Uykusuz, Notting Hill, Senden Nefret Ettiğim 10 Şey, Bridget Jones'un Günlüğü , Bilgisiz, Postan Var, Harry Sally ile Buluştuğunda
brainstorming
Sağlanan pasajdan, Kishore Kumar tarafından kaydedilen son şarkının adını çıkarın.
Eylül 1987'de Kishore Kumar, müzik yönetmenleri tarafından yapılan tür şarkı ve melodilerden memnun olmadığı ve doğum yeri Khandwa'ya dönmeyi planladığı için emekli olmaya karar vermişti. 13 Ekim 1987'de, kardeşi Ashok Kumar'ın 76. doğum günü, Bombay'da saat 16:45'te kalp krizinden öldü. Cenazesi yakılmak üzere Khandwa'ya götürüldü. Kishore, Bappi Lahiri'nin Mithun Chakraborty ve Sridevi için bestelediği Waqt Ki Awaz (1988) filmi için Asha Bhosle ile düet yaptığı son şarkısı "Guru Guru"yu ölümünden bir gün önce kaydetmişti.[85][86] Kishore Kumar'ın öldüğü günü ve son nefesini vermeden önceki son satırlarını hatırlayan eşi Leena Chandavarkar'ın şu sözleri aktarıldı: "13 Ekim sabahı (Kishore Kumar'ın 1987'de vefat ettiği gün), solgun görünüyordu ve Derin uykuda olmasına rağmen yanına gittiğimde uyandı ve 'Korktun mu bugün benim tatilim' dedi. O gün evde bir kaç görüşmesi vardı.Öğle yemeğinde bana akşam Dönüşü Olmayan Nehir filmini izleyeceğimizi söyledi.Biraz sonra yan odadaki mobilyaların yerini değiştirdiğini duydum.Ne olduğunu görmeye gittiğimde Olayın ardından onu yatakta yatarken gördüm. Gergin bir şekilde 'kendimi halsiz hissediyorum' dedi. Koşarak doktoru çağırdım. Sinirlendi ve 'Doktor çağırırsanız kalp krizi geçireceğim' dedi. '.Son sözleri bunlardı.Gözleri fal taşı gibi açık nefes veriyordu.Her zamanki gibi dalga geçiyor sandım ama iş bu kadardı."[70]
Guru Guru
information_extraction
Bana tüm zamanların en iyi albümlerinin bir listesini ver
null
Loveless - My Bloody Valentine, Kid A - RadioHead, Souvlaki - Slowdive
brainstorming
New England'daki en iyi 4 kayak merkezi hangileridir?
null
Jay Peak, Sugarloaf, Burke Dağı, Loon Dağı
brainstorming
D-alülozun moleküler formülü nerede?
null
Psikoz veya allüloz olarak da adlandırılan D-allüloz için moleküler formül C6H12O6'dır.
open_qa
Güneş neden yüksek irtifada daha yoğundur?
Dünyanın herhangi bir noktasında alınan ısı enerjisi miktarı, Güneş'in açısının iklim üzerindeki doğrudan bir etkisidir, çünkü güneş ışığının Dünya'ya çarpma açısı, Dünya'nın Güneş etrafındaki yörüngesi ve Dünya'nın dönüşü nedeniyle yere, günün saatine ve mevsime göre değişir. eğik ekseni etrafında. Dünya'nın eksen eğikliği nedeniyle güneş ışınlarının açısındaki mevsimsel değişiklik, yaz aylarında havaların kış aylarına göre daha sıcak olmasına neden olan temel mekanizmadır. Gün uzunluğunun değişmesi de bir başka faktördür. Güneş ışığının Dünya üzerinde daha düşük bir açıyla parladığı (Güneş ufka daha yakın), güneş ışığının enerjisinin daha geniş bir alana yayıldığı ve bu nedenle Güneş'in daha yüksekte olduğu ve enerjinin yoğunlaştığı duruma göre daha zayıf olduğu bir durumu sunar. daha küçük alan.
Güneşin yüksek irtifalarda daha yoğun olduğu yaygın olarak bilinir. Ancak sanılanın aksine güneş, güneşe daha yakın olduğu için değil, geliş açısı nedeniyle daha yoğundur. Geliş açısı daha diktir ve bu nedenle güneşin ışıma enerjisinin yoğunluğu daha küçük bir alanda yüksek bir yoğunluğa yoğunlaşır. Bu, güneş enerjisini daha yoğun hale getirir
closed_qa
Bunnie DeFord başka hangi isimle anılır?
Jelly Roll, Bunnie DeFord namı diğer Bunnie XO ile evli ve önceki ilişkisinden iki çocuğu var.
tavşan XO
closed_qa
Malcolm Gladwell'in yazdığı en popüler kitaplar nelerdir?
null
Malcolm Timothy Gladwell CM, İngiltere doğumlu Kanadalı bir gazeteci, yazar ve konuşmacıdır. 1996'dan beri The New Yorker'da kadrolu yazardır. Yayınladığı 7 kitap vardır: The Tipping Point, Blink, Outliers, What the Dog Saw, David and Goliath, Talking to Strangers ve The Bomber Mafia. Bunlardan birkaçı NYT en çok satanlar.
open_qa
1968 Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinin sonuçlarının madde işaretli bir listesini sağlayın.
1968 Amerika Birleşik Devletleri seçimleri 5 Kasım'da yapıldı ve 91. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin üyeleri seçildi. Seçim, Vietnam Savaşı sırasında, Tet Offensive, Martin Luther King, Jr. suikastı, Robert F. Kennedy suikastı ve 1968 protestoları ile aynı yılda gerçekleşti. Cumhuriyetçi Parti, başkanlığın kontrolünü kazandı. ve Temsilciler Meclisi ve Senato'da sandalyeler topladı, ancak Demokrat Parti Kongre'nin kontrolünü elinde tuttu.[1] Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhuriyetçi eski Başkan Yardımcısı Richard Nixon, Demokratların görevdeki Başkan Yardımcısı Hubert Humphrey'i mağlup etti.[2] Nixon, halk oylamasını bir puandan daha az bir farkla kazandı, ancak çoğu eyaleti Kuzeydoğu dışında aldı ve seçim oylamasını rahatlıkla kazandı. Amerikan Bağımsız Partisi'nden eski Alabama Valisi George Wallace, halk oylarının% 13,5'ini aldı ve Derin Güney'in seçim oylarını kazandı. Görevdeki Demokrat Başkan Lyndon B. Johnson yeniden seçilmeyi reddettikten sonra Humphrey, çalkantılı 1968 Demokratik Ulusal Konvansiyonunda Minnesota Senatörü Eugene McCarthy ve Güney Dakota Senatörü George McGovern üzerinden Demokratik adaylığı kazandı. Nixon, New York Valisi Nelson Rockefeller ve California Valisi Ronald Reagan üzerinden Cumhuriyetçilerin adaylığını kazandı. 2022 itibarıyla Wallace, bir eyaletin seçim oylarının tüm payını kazanan en son üçüncü taraf adayıdır. Nixon, bir başkanlık seçimini kazanan ilk eski (oturumda olmayan) başkan yardımcısı oldu; eski Başkan Yardımcısı Joe Biden 2020 Başkanlık seçimlerini kazanana kadar bunu başaran tek kişi oydu. Cumhuriyetçi Parti hem Meclis'te hem de Senato'da net beş sandalye kazandı. Ancak Demokrat Parti, Kongre'nin her iki meclisinde de güçlü çoğunlukları elinde tuttu. Valilik seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti beş valilik net kazanç elde etti. Bu, kazanan başkanlık partisinin Kongre'nin her iki kanadında da galip geldiği arka arkaya ikinci seçimdi ve 1952'den bu yana Cumhuriyetçiler için ilk seçimdi. Bu, 1889'dan bu yana yeni seçilen bir Başkanın partisinin Kongre'nin her iki meclisini de kontrol edemediği iki seferin ilkiydi.
1968 Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinin sonuçları şunlardı: - Richard Nixon, başkanlık seçimlerinde Hubert Humphrey'i yendi. - Cumhuriyetçi Parti hem Meclis'te hem de Senato'da beş sandalye kazandı - Demokrat Parti hem Meclis'te hem de Senato'da çoğunluğu korudu
summarization
Bir iş arkadaşına alması kolay doğum günü hediyeleri nelerdir?
null
Bir kitap, bir hediye kartı, bir kutu çikolata, bir torba şeker, bir masa bitkisi veya bir masa dekorasyonu
brainstorming
Bu tanımı kullanarak, hiperventilasyonun neden tehlikeli kabul edildiğini özetleyebilir misiniz?
İstemli apne başlamadan önce istemli hiperventilasyonun, ilgili kişinin nefesini daha uzun süre güvenli bir şekilde tutmasına izin verdiğine inanılır. Gerçekte, vücut aslında normalde ve dolaylı olarak güçlü bir nefes darlığına ve sonunda istemsiz nefes almaya neden olacak bir kan-oksijen seviyesi yaşarken, kişinin nefes almasına gerek olmadığı izlenimini verecektir. Bazıları hiperventilasyonun etkisini yanlış bir şekilde kandaki artan oksijene bağladılar, bunun aslında kandaki ve akciğerlerdeki CO2'deki azalmadan kaynaklandığının farkında değiller. Akciğerleri terk eden kan normalde tamamen oksijenle doyurulur, bu nedenle kandaki oksijen doğrudan faktör olduğu için normal havanın hiperventilasyonu mevcut oksijen miktarını artıramaz. CO2 konsantrasyonunun düşürülmesi kanın pH'ını arttırır, böylece kan yeterince asidik hale gelmeden önce geçen süre uzar ve böylece yukarıda açıklandığı gibi solunum merkezi uyarılır. Birincil nefes alma dürtüsü, kan dolaşımındaki artan karbondioksit (CO2) seviyeleri tarafından tetiklenir. Oksijen metabolize edildiğinde kan dolaşımında karbondioksit oluşur ve atık ürün olarak atılması gerekir. Vücut, karbondioksit seviyelerini çok doğru bir şekilde tespit eder ve nefes almayı kontrol etmek için birincil tetikleyici olarak buna güvenir. Hiperventilasyon, dinlenme halindeki karbondioksit konsantrasyonunu yapay olarak tüketerek hipokapni adı verilen düşük kan karbondioksit durumuna neden olur. Hipokapni, refleks solunum dürtüsünü azaltır, nefes almanın gecikmesine izin verir ve dalgıcı hipoksiden bilinç kaybına yatkın hale getirir. Çoğu sağlıklı insan için, düşük oksijen seviyelerinin ilk işareti bir grileşme veya bilinç kaybıdır: Bir dalgıcı yaklaşan bir bayılma konusunda uyaran hiçbir bedensel duyum yoktur. Bir kişi su altında bilincini kaybederse, boğulma tehlikesi vardır. Böyle bir kişiyi kurtarmak için dikkatli bir dalış partneri veya yakındaki bir cankurtaran en iyi konumda olacaktır. Statik apne karartması, hareketsiz bir dalgıç nefesini kanda dolaşan oksijenin beynin bilincini sürdürmesi için gerekenin altına düşmesi için yeterince uzun süre tuttuğunda yüzeyde meydana gelir. Vücutta herhangi bir basınç değişikliği içermez ve genellikle nefes tutma süresini artırmak için yapılır. Asla tek başına yapılmamalı, sıkı güvenlik protokolleri altında bir güvenlik görevlisi veya dalgıcın yanında ekipmanla uygulanmalıdır.
Hiperventilasyon, mevcut oksijen miktarını artırmaz, ancak kan ve akciğerlerdeki karbondioksit (CO2) seviyelerini yapay olarak azaltır. Birincil nefes alma dürtüsü, artan karbondioksit seviyeleri tarafından tetiklendiğinden, kişinin nefes almasına gerek olmadığı gibi yanlış bir izlenim verir. Bu, ani bilinç kaybına yol açabilir. Bu su altında olursa, önemli bir boğulma riski vardır. Bu nedenle hiperventilasyon tehlikeli kabul edilir ve kaçınılmalıdır.
summarization
Sağlanan metne göre, minimum yayılan ağaç neyi optimize eder?
Minimum yayılan ağaç (MST) veya minimum ağırlık yayılan ağaç, herhangi bir döngü olmadan ve mümkün olan minimum toplam kenar ağırlığıyla tüm köşeleri birbirine bağlayan, bağlantılı, kenar ağırlıklı yönsüz bir grafiğin kenarlarının bir alt kümesidir. Yani, kenar ağırlıklarının toplamı mümkün olduğu kadar küçük olan yayılan bir ağaçtır. Daha genel olarak, herhangi bir kenar ağırlıklı yönsüz grafiğin (bağlı olması gerekmez), bağlı bileşenleri için minimum yayılan ağaçların bir birleşimi olan minimum yayılan ormanı vardır. Minimum yayılan ağaçlar için pek çok kullanım durumu vardır. Bir örnek, yeni bir mahalleye kablo döşemeye çalışan bir telekomünikasyon şirketidir. Kablonun yalnızca belirli yollar (örneğin yollar) boyunca gömülmesi kısıtlanmışsa, bu yolların birbirine bağlandığı noktaları (örneğin evler) içeren bir grafik olacaktır. Yollardan bazıları daha uzun oldukları için daha pahalı olabilir veya kablonun daha derine gömülmesini gerektirebilir; bu yollar daha büyük ağırlıklara sahip kenarlarla temsil edilecektir. Kenar ağırlığı için para birimi kabul edilebilir bir birimdir - kenar uzunluklarının üçgen eşitsizliği gibi normal geometri kurallarına uyması gerekliliği yoktur. Bu grafik için kapsayan bir ağaç, döngüsü olmayan ancak yine de her evi birbirine bağlayan yolların bir alt kümesi olacaktır; mümkün olan birkaç yayılan ağaç olabilir. Minimum yayılan ağaç, kablo döşemek için en ucuz yolu temsil eden en düşük toplam maliyete sahip ağaç olacaktır.
Minimum yayılan ağaç, a grafiğini, kenarların tüm ağırlıklarının toplamını en aza indirecek şekilde optimize eder.
closed_qa
1952'de İsrail cumhurbaşkanlığı teklif edildi (reddedildi)
null
Albert Einstein
open_qa
ADLS Gen 1 ve 2 arasındaki fark nedir?
null
Azure Data Lake Storage 1. HDFS'den türetilen ve ardından POSIX erişim denetimi modelinden türetilen bir erişim denetimi modeli uygular. Azure Data Lake Storage 2., hem Azure rol tabanlı erişim denetimini (Azure RBAC) hem de POSIX benzeri erişim denetimi listelerini (ACL'ler) destekleyen bir erişim denetimi modeli uygular.
open_qa
Bana şu öğelerin her biriyle hangi mevsimin ilişkili olduğunu söyle: çiçekler, kar taneleri, düşen yapraklar, kumsallar
null
çiçekler: ilkbahar, kar taneleri: kış, düşen yapraklar: sonbahar, kumsallar: yaz
classification
Hangi enstrümanın telli veya vurmalı olduğunu belirleyin: Sondaj taşı, Cobza
null
Cobza yaydır, Sondaj taşı vurmalı çalgıdır.
classification
Germain Damar kimdir?
Germaine Damar (31 Ağustos 1929 doğumlu) Lüksemburglu bir aktris ve dansçı. Bazen Ria Poncelet sahne adını kullandı. Kariyerine akrobat olarak başladı ve Peter Alexander'ın ortağı olduğu üç film de dahil olmak üzere 30'a yakın Alman filminde oynadı. 1964'te Damar emekli oldu ve iki yıl sonra oğlu Roman Martin Toporow doğdu. Kocası 1993'te öldü ve Damar o zamandan beri oğluyla birlikte Florida, Fort Lauderdale'de yaşıyor. Haziran 2011'de Michael Wenk'in Germaine Damar – Der tanzende Stern (Germaine Damar, dans eden yıldız) belgeseli Lüksemburg sineması Ciné Utopia'da gösterildi. Eski dans eden yıldızın kendisi oradaydı ve hatta eski şarkılarından birini söyledi. Seyirci onu ayakta alkışladı.
Germaine Damar 31 Ağustos 1929'da doğdu ve Lüksemburglu bir aktris ve dansçı. 30'a yakın Alman filminde rol aldı ve kariyerine akrobat olarak başladı. 1964 yılında sinema sektöründen emekli oldu.
information_extraction
Overwatch oyununu çekici kılan nedir?
null
İnsanlar çeşitli nedenlerle Overwatch oyunundan keyif alıyor. Birincisi, çok çeşitli mevcut karakterler veya kahramanlar arasından seçim yapmanızı sağlayan birinci şahıs nişancıdır (FPS). Bu kahramanların her biri kendi benzersiz yeteneklerini sunar, yani her zaman yeni bir kahraman seçebilir ve oyunu farklı bir şekilde oynayabilirsiniz. İkincisi, takım tabanlı bir oyundur, yani oynadığınız her maç farklı olacaktır. Uygulayabileceğiniz birçok farklı strateji vardır ve bunlar sizin ve ekibinizin kahramanlarına ve rakiplerin seçtiği kompozisyona bağlıdır. Üçüncü ve son olarak, Overwatch'ın yaratıcıları Blizzard, oyunun yeni bir sürümünü yayınladı: Overwatch 2. Bu, yeni kahramanlar, haritalar ve oyunu mevcut ve yeni oyuncular için eğlenceli hale getiren yeni bir rekabet modu getirdi.
general_qa
Bu filmleri çıkış yıllarına göre sınıflandırın Kedarnath, Bala, Raazi, Kaashi, Madde 15
null
2018 - Kedarnath, Raazi, Kaashi 2019 - Bala, Madde 15
classification
Haile Sellassie kimdir?
Haile Selassie I (Ge'ez: ቀዳማዊ ኀይለ ሥላሴ, romanlaştırılmış: Qädamawi Häylä Səllasé,[nb 2] Amharca telaffuz: [ˈhaɪlə sɨlˈlase] (dinle);[nb 3] doğumlu Tafari Makonnen; 23 Temmuz 1892 – 27 Ağustos 1975)[ 4] 1930'dan 1974'e kadar Etiyopya İmparatoru idi. 1916'dan itibaren İmparatoriçe Zewditu'nun Etiyopya Vekili (Enderase) olarak iktidara geldi. 1930'larda imparator olduktan kısa bir süre sonra Jamaika'da ortaya çıkan dini hareket.[5][6] O, soyunu Kral Süleyman ve Sheba Kraliçesi Makeda'nın oğlu olduğuna inanılan İmparator I. Menelik'e kadar izlediğini iddia eden Süleyman hanedanının bir üyesiydi.
Haile Selassie (Amharca: ቀዳማዊ ኀይለ ሥላሴ) eski bir Etiyopya İmparatoru idi. 1930'dan 1974'e kadar ülkeyi yönetti. İmparator olmadan önceki ilk adı Ras Teferi Mekonnen'di. Ras Teferi Mekonnen'in adını taşıyan Rastafari dini hareketi, Haile Selassie'nin imparator olmasından kısa bir süre sonra Jamaika'da ortaya çıktı. Kökü, genişletilmiş bir Süleyman ve Saba Kraliçesi'nden (Makeda) gelmektedir.
closed_qa
En büyük canlı nerede bulunur?
null
Oregon, ABD
open_qa
Itsunen Shoyu'nun bu referansına göre, Zen Budizmini Japonya'ya getirmeye kimi ikna etti?
1642'de Çin tıbbı tüccarı olarak Nagasaki'ye gitti ve 1644'te Kofukuji Tapınağı'na girdi ve 1645'te 3. başrahip oldu. 1654'te, çok sayıda talepten sonra, Wanfu Tapınağı'nın (Huangbo Dağı, Fujian) 33. başrahibi Yinyuan Longqi'yi (Ingen Ryuki) Japonya'ya göç etmeye ikna etmeyi başardı ve burada üçüncü ve son büyük Japon Zen mezhebi olan Ōbaku'yu kurdu.
Yinyuan Longqi (Ingen Ryuki), Wanfu Tapınağı'nın 33. başrahibi
closed_qa
Japonya ülkesi adını nereden alıyor?
Japonca'da Japonya'nın adı kanji 日本 kullanılarak yazılır ve Nippon veya Nihon olarak telaffuz edilir.[9]日本 8. yüzyılın başlarında kabul edilmeden önce, ülke Çin'de Wa (倭, Japonya'da 757 civarında 和 olarak değiştirildi) ve Japonya'da Yamato takma adıyla biliniyordu.[10] Karakterlerin orijinal Çin-Japon okuması olan Nippon, banknotlar ve posta pulları da dahil olmak üzere resmi kullanımlar için tercih edilir.[9] Nihon tipik olarak günlük konuşmada kullanılır ve Edo döneminde Japon fonolojisindeki değişimleri yansıtır.[10]日本 karakterleri "güneşin kökeni" anlamına gelir,[9] bu da Batı'nın popüler lakabı "Yükselen Güneşin Ülkesi"nin kaynağıdır.[11] "Japonya" adı, 日本'nin Çince telaffuzlarına dayanmaktadır ve Avrupa dillerine erken ticaret yoluyla girmiştir. 13. yüzyılda Marco Polo, 日本國 karakterlerinin erken Mandarin veya Wu Çince telaffuzunu Cipangu olarak kaydetti.[12] Japonya'nın eski Malayca adı olan Japang veya Japun, bir güney kıyı Çin lehçesinden ödünç alınmış ve kelimeyi 16. yüzyılın başlarında Avrupa'ya getiren Güneydoğu Asya'daki Portekizli tüccarlar tarafından karşılaşılmıştır.[13] Adın İngilizce'deki ilk versiyonu, 1577'de yayınlanan ve 1565 tarihli bir Portekiz mektubunun çevirisinde adı Giapan olarak yazan bir kitapta yer almaktadır.[14][15]
İngilizce "Japonya" terimi, ülkeyi bir güney kıyı Çin lehçesinden ödünç alınan eski bir Malezya adını kullanarak adlandıran Portekizli bir kitabın 16. yüzyıl İngilizce çevirisine dayanmaktadır. Kaşif Marco Polo, 13. yüzyılda erken Çince telaffuzuna dayanarak adını Cipangu olarak yazdı. İlginç bir şekilde, Japonlar kendi uluslarına "Nihon" veya resmi hükümet kullanımlarında banknotların veya posta pullarının üzerine yazılan "Nippon" olarak atıfta bulunurlar. Her iki terim de 8. yüzyıl Japon edebiyatında benimsenen "güneş kökenli" anlamına gelen iki karakterin Çince telaffuzundan türetilmiştir.
summarization
Dikkatli bir şekilde müzik dinlemek sizi nasıl etkileyebilir?
null
Muhtemelen genel olarak daha iyi bir dinleyici olacaksınız - sadece şarkılardaki yeni detayları duymakla değil, konuşmalar sırasında daha iyi bir dinleyici olarak. Müziği dikkatli bir şekilde dinlemek aynı zamanda sizi anın içinde daha fazla var edecek ve geleceğe ya da geçmişe çok fazla odaklanmak yerine akışın tadını çıkarmanızı sağlayacaktır.
general_qa
Stuart Russell'ın "İnsan Uyumlu" kitabının aşağıdaki özeti göz önüne alındığında, yazarın yapay zeka geliştirmek için standart yaklaşımın sınırlamalarının üstesinden gelme önerisi nedir?
Russell, başarının birincil tanımının, insan tarafından belirlenen katı hedeflere ulaşmada giderek daha iyi hale geldiği standart yapay zeka araştırması modelinin tehlikeli bir şekilde yanlış yönlendirildiğini iddia ederek başlıyor. Bu tür hedefler, hedeflerde yer almayan herhangi bir insani değeri hesaba katmamak gibi, insan tasarımcıların amaçladıklarını yansıtmayabilir. Standart modele göre geliştirilen bir yapay zeka, süper zeki hale gelirse, muhtemelen insani değerleri tam olarak yansıtmaz ve insanlık için bir felaket olabilir. Russell, tam da insan düzeyinde veya süper zeki yapay zeka geliştirme zaman çizelgesinin oldukça belirsiz olması nedeniyle, bu tür bir araştırmayı tamamlamanın ne kadar süreceği de oldukça belirsiz olduğundan, güvenlik araştırmalarına mümkün olan en kısa sürede başlanması gerektiğini iddia ediyor. Russell, ekonomik baskılar nedeniyle yapay zeka kapasitesinde devam eden ilerlemenin kaçınılmaz olduğunu savunuyor. Bu tür baskılar, sürücüsüz arabalar ve kişisel asistan yazılımı gibi mevcut yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesinde şimdiden görülebilir. Dahası, insan düzeyinde yapay zeka trilyonlarca dolar değerinde olabilir. Russell daha sonra AI riskini çevreleyen mevcut tartışmayı inceliyor. AI riskini göz ardı eden bir dizi yaygın argümanı çürütüyor ve ısrarlarının çoğunu kabileciliğe atfediyor - AI araştırmacıları, AI risk endişelerini kendi alanlarında bir "saldırı" olarak görebilir. Russell, yapay zeka risk endişelerini ciddiye almak için meşru nedenler olduğunu ve ekonomik baskıların yapay zekada sürekli inovasyonu kaçınılmaz hale getirdiğini yineliyor. Russell daha sonra insanlara hürmete odaklanan, faydalı olduğu kanıtlanmış makineler geliştirmek için bir yaklaşım önerir. Hedefin katı ve kesin olduğu standart yapay zeka modelinden farklı olarak, bu yaklaşım yapay zekanın gerçek amacının belirsiz kalmasına neden olur ve yapay zeka yalnızca insanlar ve dünya hakkında daha fazla bilgi edindikçe bu konuda kesinliğe yaklaşır. Bu belirsizlik, ideal olarak, insan tercihlerinin feci yanlış anlamalarını önleyecek ve insanlarla işbirliği ve iletişimi teşvik edecektir. Russell, yapay zeka araştırma ve geliştirmesinin daha sıkı yönetişiminin yanı sıra yapay zekanın egemen olduğu bir dünyada sürdürülecek uygun özerklik miktarı hakkında kültürel iç gözlem çağrısında bulunarak sözlerini bitiriyor.
Russell, yapay zekaların, insanlar için neyin gerçekten yararlı olduğu konusunda kademeli olarak bilgi edinmelerini sağlayacak şekilde eğitilmesi gerektiğini öne sürüyor. Bu şekilde geliştirilen yapay zekalar, insanlarla işbirliği yaparken onlara yeterince yüksek bir özerklik düzeyi bırakacaktır.
closed_qa
Colnago C40 ile ilgili paragraf göz önüne alındığında, Tour de France'da genel klasman galibi Colnago markalı bir bisiklete ilk kez hangi yıl binmişti?
C40, 6 yıl içinde Paris-Roubaix'in 5 edisyonunu kazandı.[14] Şaşırtıcı bir şekilde, Tour de France'ın 2020 baskısında Tadej Pogačar'ın zaferi, Merckx'in zaferleri yeniden markalanmış bisikletlerde olduğu için, genel klasman kazananı tarafından ilk kez Colnago markalı bir bisiklete binilmesi oldu.[15]
2020, Tour de France'da genel klasman galibi tarafından Colnago markalı bir bisiklete ilk kez basıldığı ilk yıldı.
closed_qa
Olimpiyat Oyunları nelerdir?
Modern Olimpiyat Oyunları veya Olimpiyatlar (Fransızca: Jeux olympiques), dünyanın dört bir yanından binlerce sporcunun çeşitli yarışmalara katıldığı yaz ve kış sporları yarışmalarını içeren önde gelen uluslararası spor etkinlikleridir. Olimpiyat Oyunları, egemen eyaletleri ve bölgeleri temsil eden 200'den fazla takımın katıldığı dünyanın önde gelen spor müsabakası olarak kabul edilir. Olimpiyat Oyunları normalde her dört yılda bir yapılır ve 1994'ten bu yana, dört yıllık süre boyunca iki yılda bir Yaz ve Kış Olimpiyatları arasında dönüşümlü olarak yapılır.
Modern Olimpiyat Oyunları veya Olimpiyatlar (Fransızca: Jeux olympiques), dünyanın dört bir yanından binlerce sporcunun çeşitli yarışmalara katıldığı yaz ve kış sporları yarışmalarını içeren önde gelen uluslararası spor etkinlikleridir. Olimpiyat Oyunları, egemen eyaletleri ve bölgeleri temsil eden 200'den fazla takımın katıldığı dünyanın önde gelen spor müsabakası olarak kabul edilir. Olimpiyat Oyunları normalde her dört yılda bir yapılır ve 1994'ten bu yana, dört yıllık süre boyunca iki yılda bir Yaz ve Kış Olimpiyatları arasında dönüşümlü olarak yapılır.
closed_qa
Bana bu hafta sonu kullanmam için golf topu seçeneklerinin bir listesini ver.
null
-Bridgestone Turu B X -Titleist Pro V1 -Bridgestone Turu B XS -Titleist Pro V1x -Bridgestone Turu B RX -Titleist Pro V1x Sol Çizgi -Bridgestone Turu B RXS -Titleist AVX -Bridgestone e12 İletişim -Callaway Krom Yumuşak -Bridgestone e12 Uzun Yol -Callaway Krom Yumuşak X -Callaway Supersoft
brainstorming
Hangisi bir balık türüdür? dil balığı veya dil
null
dil balığı
classification
Uyku eğitimi nedir?
null
Uyku eğitimi, tipik olarak, bebeklere ve çocuklara, ebeveynlerinin beslenmesine, tesellisine veya desteğine ihtiyaç duymadan gece boyunca kendi başlarına uyumanın öğretildiği yöntemi ifade eder. Bunu başarmanın farklı yöntemleri vardır, ancak küçük bir bebeğe uyku eğitimi vermeye karar vermeden önce bir doktora danışılmalıdır.
general_qa
Çek kartı nedir?
null
Bu kart türü, bir banka tarafından bir müşteriye verilir. Kartla kullanılan çekin, çeki düzenleyen kişinin tüm koşullara uyması durumunda ödeneceğini garanti eder.
open_qa
Söylesene Borussia Dortmund ne zaman buldu?
Ballspielverein Borussia 09 e. Yaygın olarak Borussia Dortmund olarak bilinen V. Dortmund (Almanca telaffuz: [boˈʁʊsi̯aː ˈdɔɐ̯tmʊnt] (dinle)),[5] BVB ([beːfaʊ̯ˈbeː] olarak telaffuz edilir (dinle)) veya sadece Dortmund ([ˈdɔʁtmʊnt] olarak telaffuz edilir (dinle)), Dortmund, Kuzey Ren-Vestfalya merkezli bir Alman profesyonel spor kulübü. En çok, Alman futbol ligi sisteminin en üst kademesi olan Bundesliga'da oynayan profesyonel erkek futbol takımıyla tanınmaktadır. Kulüp sekiz lig şampiyonluğu, beş DFB-Pokals, bir UEFA Şampiyonlar Ligi, bir Kıtalararası Kupa ve bir UEFA Kupa Galipleri Kupası kazandı. 1909'da Dortmund'dan on sekiz futbolcu tarafından kurulan futbol takımı, 145.000'den fazla üyeye sahip büyük bir üyeliğe dayalı spor kulübünün parçasıdır[6] ve bu da Borussia Dortmund'u Almanya'daki en büyük ikinci spor kulübü yapmaktadır. Kulübün diğer spor dallarında, yani kadın hentbolunda aktif bölümleri vardır. 1974'ten beri Dortmund kendi sahasındaki maçlarını Westfalenstadion'da oynuyor; Stadyum Almanya'daki en büyüğüdür ve Dortmund, dünyadaki herhangi bir futbol kulübü arasında en yüksek seyirci ortalamasına sahiptir.[7]
1909'da kuruldu
closed_qa
Eski arkadaşlarla bir araya gelmek için kafiyeli bir tost yapın
null
Yeniden bir aradayız, Her ne kadar şimdi yakın ve uzak yaşıyor olsak da. Zaman geçti ve biz hala arkadaşız. Hikayemiz burada bitmiyor.
creative_writing
Mevcut Hint bayrağını kim tasarladı?
null
Mevcut Hindistan bayrağı Pingali Venkayya tarafından tasarlanmıştır. Hindistan Ulusal Kongresi partisinin bir bayrağı olan Swaraj bayrağına dayanmaktadır.
open_qa
Bana son beş Malezya Başbakanının bir listesini verin
null
Malezya'nın en son beş Başbakanı (mevcut dahil): 1. Enver İbrahim (2022'den beri) 2. İsmail Sabri Yaakob (2021-2022) 3. Muhyiddin Yasin (2020-2021) 4. Mahathir Muhammed (2018-2020) 5. Najib Razak (2009-2018)
brainstorming
Lütfen AI'nın kısa bir tarihçesini verin.
1956 Dartmouth Çalıştayı, Marvin Minsky, John McCarthy ve iki kıdemli bilim adamı tarafından organize edildi: IBM'den Claude Shannon ve Nathan Rochester. Konferans önerisi şu iddiayı içeriyordu: "Öğrenmenin her yönü veya zekanın diğer herhangi bir özelliği o kadar kesin bir şekilde tanımlanabilir ki, onu simüle edecek bir makine yapılabilir." Katılımcılar arasında Ray Solomonoff, Oliver Selfridge, Trenchard More, Arthur Samuel vardı. , Allen Newell ve Herbert A. Simon, hepsi yapay zeka araştırmasının ilk yıllarında önemli programlar yaratacaklardı. Çalıştayda Newell ve Simon "Mantık Teorisyeni"ni tanıttılar ve McCarthy katılımcıları alanın adı olarak "Yapay Zeka"yı kabul etmeye ikna etti. 1956 Dartmouth atölyesi, AI'nın adını, misyonunu, ilk başarısını ve önemli oyuncularını kazandığı andı ve yaygın olarak AI'nın doğuşu olarak kabul ediliyor. "Yapay Zeka" terimi, McCarthy tarafından sibernetik ile çağrışımlardan ve etkili sibernetikçi Norbert Wiener ile bağlantılardan kaçınmak için seçildi. Dartmouth Workshop'tan sonraki yıllarda geliştirilen programlar, çoğu insan için basitçe "şaşırtıcı" bilgisayarlardı; cebirsel kelime problemlerini çözüyor, geometri teoremlerini kanıtlıyor ve İngilizce konuşmayı öğreniyordu. O zamanlar makinelerin bu tür "akıllı" davranışlarının mümkün olduğuna inanan çok az kişi vardı. Araştırmacılar, tamamen akıllı bir makinenin 20 yıldan daha kısa bir süre içinde inşa edileceğini tahmin ederek, özel ve basılı olarak yoğun bir iyimserlik ifade ettiler. DARPA gibi devlet kurumları yeni alana para akıttı. 1970'lerde yapay zeka eleştirilere ve finansal gerilemelere maruz kaldı. AI araştırmacıları, karşılaştıkları sorunların zorluğunu takdir edemediler. Muazzam iyimserlikleri, beklentileri inanılmaz derecede yükseltmişti ve vaat edilen sonuçlar gerçekleşmeyince, yapay zeka için fon ortadan kalktı. Aynı zamanda, bağlantıcılık (veya sinir ağları) alanı, Marvin Minsky'nin algılayıcılara yönelik yıkıcı eleştirisiyle 10 yıl boyunca neredeyse tamamen kapatıldı. 70'lerin sonlarında AI'nın kamu tarafından algılanmasındaki zorluklara rağmen, mantık programlama, sağduyu muhakemesi ve diğer birçok alanda yeni fikirler keşfedildi. 1980'lerde "uzman sistemler" adı verilen bir yapay zeka programı biçimi dünya çapındaki şirketler tarafından benimsendi ve bilgi, ana akım yapay zeka araştırmalarının odak noktası haline geldi. Aynı yıllarda, Japon hükümeti beşinci nesil bilgisayar projesiyle yapay zekayı agresif bir şekilde finanse etti. 1980'lerin başındaki bir başka cesaret verici olay, John Hopfield ve David Rumelhart'ın çalışmalarında bağlantıcılığın yeniden canlanmasıydı. AI bir kez daha başarıya ulaşmıştı. İş dünyasının yapay zekaya olan hayranlığı, 1980'lerde klasik bir ekonomik balon modelinde yükseldi ve düştü. Çöküş, ticari satıcıların çok çeşitli uygulanabilir çözümler geliştirmedeki başarısızlığından kaynaklanıyordu. Düzinelerce şirket başarısız olduğu için, teknolojinin uygulanabilir olmadığı algısı vardı. Ancak alan, eleştirilere rağmen ilerleme kaydetmeye devam etti. Robotik geliştiricileri Rodney Brooks ve Hans Moravec dahil olmak üzere çok sayıda araştırmacı, yapay zekaya tamamen yeni bir yaklaşımı savundu. Şu anda yarım asırdan daha eski olan AI alanı, sonunda en eski hedeflerinden bazılarına ulaştı. Biraz perde arkasında da olsa teknoloji endüstrisinin tamamında başarıyla kullanılmaya başlandı. Başarının bir kısmı artan bilgisayar gücüne bağlıydı ve bir kısmı da belirli izole problemlere odaklanarak ve onları en yüksek bilimsel hesap verebilirlik standartlarıyla takip ederek elde edildi. Yine de, AI'nın itibarı, en azından iş dünyasında, bozulmamış olmaktan daha azdı. Alanın içinde, AI'nın 1960'larda dünyanın hayal gücünü ele geçiren insan düzeyinde zeka hayalini gerçekleştirememesinin nedenleri konusunda çok az fikir birliği vardı. Tüm bu faktörler birlikte, yapay zekayı belirli sorunlara veya yaklaşımlara odaklanan rakip alt alanlara, hatta bazen "yapay zekanın" lekelenmiş soy ağacını gizleyen yeni isimler altında parçalamaya yardımcı oldu. AI, her zamankinden daha temkinli ve daha başarılıydı. 21. yüzyılın ilk on yıllarında, büyük miktarda veriye erişim ("büyük veri" olarak bilinir), daha ucuz ve daha hızlı bilgisayarlar ve gelişmiş makine öğrenimi teknikleri, ekonomi genelinde birçok soruna başarıyla uygulandı. Aslında, McKinsey Küresel Enstitüsü ünlü makalesi "Büyük veri: İnovasyon, rekabet ve üretkenlik için bir sonraki sınır"da "2009 yılına kadar ABD ekonomisindeki neredeyse tüm sektörlerin en az ortalama 200 terabayt depolanmış veriye sahip olduğunu" tahmin ediyor. . 2016 yılına gelindiğinde, yapay zeka ile ilgili ürün, donanım ve yazılım pazarı 8 milyar doları aştı ve New York Times, yapay zekaya olan ilginin "çılgınlığa" ulaştığını bildirdi. Büyük verinin uygulamaları, ekolojideki eğitim modelleri ve ekonomideki çeşitli uygulamalar gibi diğer alanlara da ulaşmaya başladı. Derin öğrenmedeki gelişmeler (özellikle derin evrişimli sinir ağları ve tekrarlayan sinir ağları), görüntü ve video işleme, metin analizi ve hatta konuşma tanımada ilerleme ve araştırma sağladı.
1956 Dartmouth atölyesi, AI'nın adını, misyonunu, ilk başarısını ve önemli oyuncularını kazandığı andı ve yaygın olarak AI'nın doğuşu olarak kabul ediliyor. 1970'lerde yapay zeka eleştirilere ve finansal gerilemelere maruz kaldı. AI araştırmacıları, karşılaştıkları sorunların zorluğunu takdir edemediler. 1980'lerde "uzman sistemler" adı verilen bir yapay zeka programı biçimi dünya çapındaki şirketler tarafından benimsendi ve bilgi, ana akım yapay zeka araştırmalarının odak noktası haline geldi. 21. yüzyılın ilk on yıllarında, büyük miktarda veriye erişim ("büyük veri" olarak bilinir), daha ucuz ve daha hızlı bilgisayarlar ve gelişmiş makine öğrenimi teknikleri, ekonomi genelinde birçok soruna başarıyla uygulandı. 2016'ya gelindiğinde, derin öğrenmedeki gelişmeler (özellikle derin evrişimli sinir ağları ve tekrarlayan sinir ağları), görüntü ve video işleme, metin analizi ve hatta konuşma tanımada ilerleme ve araştırma sağladı.
summarization
Bu ABD eyaletlerinden hangisi ya okyanusla sınır komşusudur ya da karayla çevrilidir: Colorado, Alaska, Wisconsin, Hawaii, Washington, Oregon, Indiana, Maine, Nebraska, Florida ve California.
null
Bu ABD Eyaletlerinin bir okyanus sınırı vardır: Alaska, Florida, Washington, Oregon, Maine, California ve Hawaii. Şu ABD Eyaletleri karayla çevrilidir: Nebraska, Colorado, Indiana ve Wisconsin.
classification
Bana çim tenisinde en yaygın beş atışın madde işaretli listesini verin
null
Çim tenisinde en yaygın beş vuruşun madde işaretli listesi şunlardır: 1. forehand 2. ters vuruş 3. Parçala 4. voleybol 5. Düşen atış
brainstorming
Denizayısı nesli tükenmekte olan bir tür mü?
null
Üç deniz ayısı türü de (Amazon deniz ayısı, Batı Hint deniz ayısı ve Batı Afrika deniz ayısı) Dünya Koruma Birliği tarafından yok olmaya karşı savunmasız olarak listelenmiştir. Bununla birlikte, ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi (FWS), Mart 2017 itibarıyla durumunu "tehdit altında" olarak düşüren Batı Hint deniz ayısını artık "tehlike altında" olarak görmüyor. değişikliğin gerekçesi olarak tehditler.
open_qa
En kötü alışkanlığın nedir?
null
En kötü alışkanlığım, genel uyku süremi azalttığı ve uyku yoksunluğuna yol açtığı için geceleri çok geç uyumak. Geç saatlere kadar ayakta kalmanın, internette amaçsızca gezinmek ve yaratıcı arayışlar içinde çabalamak için ek zaman dahil olmak üzere bazı faydaları vardır. Nihayetinde, geç uyumanın en kötü alışkanlığım olduğuna inanıyorum çünkü kişisel genel sağlığımın ve esenliğimin çeşitli yönlerini zararlı bir şekilde etkiliyor.
general_qa
bana bu kalemi sat
null
Bu kalemin sana uygun olduğundan emin değilim. İlk olarak, neden bir kurşun kaleme ihtiyacınız olduğu ve onu ne için kullanacağınız hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Gereksinimlerinizi tartıştıktan sonra, bu özel kalemin ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını belirleyebiliriz.
brainstorming
Bir kurdun besleneceği hayvan türlerini çıkarın
Canis cinsinin tüm üyeleri arasında, kurt, büyük avlarla mücadele etmek için fiziksel adaptasyonları, daha sosyal doğası ve bireysel veya grup uluması dahil olmak üzere oldukça gelişmiş ifade davranışları ile gösterildiği gibi, işbirliğine dayalı av avcılığı için en uzmanlaşmıştır. Yavrularının eşlik ettiği çiftleşmiş bir çiftten oluşan çekirdek ailelerde seyahat eder. Yavrular, cinsel olgunluğun başlangıcında ve paket içindeki yiyecek rekabetine yanıt olarak kendi paketlerini oluşturmak için ayrılabilir. Kurtlar da bölgeseldir ve toprak üzerindeki kavgalar başlıca ölüm nedenleri arasındadır. Kurt esas olarak bir etoburdur ve büyük yabani toynaklı memelilerin yanı sıra daha küçük hayvanlar, çiftlik hayvanları, leş ve çöplerle beslenir. Tek kurtlar veya çiftleşmiş çiftler, avlanmada genellikle büyük sürülere göre daha yüksek başarı oranlarına sahiptir. Patojenler ve parazitler, özellikle kuduz virüsü, kurtları enfekte edebilir.
Bir kurt, büyük yabani toynaklı memelilerin yanı sıra daha küçük hayvanlar, çiftlik hayvanları, leş ve çöplerle beslenirdi.
information_extraction
Jeodezik sistem nedir?
null
Bir jeodezik referans noktası veya jeodezik sistem (ayrıca: jeodezik referans verisi, jeodezik referans sistemi veya jeodezik referans çerçevesi), jeodezik koordinatlar aracılığıyla Dünya veya diğer gezegen cisimleri üzerindeki konumların konumunu tam olarak temsil etmek için küresel bir veri referansı veya referans çerçevesidir. Veriler, jeodezi, navigasyon, ölçme, coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama ve kartografi dahil olmak üzere, mekansal konuma dayalı herhangi bir teknoloji veya teknik için çok önemlidir. Yatay bir referans noktası, Dünya yüzeyindeki bir konumu enlem ve boylamda veya başka bir koordinat sisteminde ölçmek için kullanılır; ortalama deniz seviyesi (MSL) gibi standart bir orijine göre yüksekliği veya derinliği ölçmek için dikey bir referans noktası kullanılır. Küresel konumlandırma sisteminin (GPS) yükselişinden bu yana, kullandığı elipsoid ve referans noktası WGS 84, birçok uygulamada diğerlerinin yerini aldı. WGS 84, daha önceki verilerin çoğunun aksine, küresel kullanım için tasarlanmıştır.
open_qa
Lütfen verilen pasajdan Worcester Park tren istasyonu hakkında bilgi veriniz.
Worcester Park tren istasyonu, İngiltere'nin güneybatısındaki Londra'daki Worcester Park bölgesine hizmet vermektedir. Londra Waterloo'dan 10 mil 53 zincir (17,2 km) aşağıdadır. 1859'da Londra ve Güney Batı Demiryolu Epsom şubesini tamamladığında açıldı. Başlangıçta "Eski Malden" olarak biliniyordu ve 1862'de "Worcester Park" olarak yeniden adlandırıldı. Önemli yerel konut gelişiminin ardından, istasyon 1930'larda yenilendi.
1. İngiltere, Londra'nın güneybatısındaki Worcester Park mahallesine Worcester Park tren istasyonu hizmet vermektedir. 2. Londra Waterloo'dan aynı hatta 10.53 zincir (17.2 km) uzaklıktadır. 3. Londra ve Güney Batı Demiryolu, Epsom şubesinin inşaatını bitirdikten sonra açılışı yapıldı. 4. Worcester Park, 1862'de eski "Old Malden" adının yerini aldı. 5. İstasyon, önemli yerel konut inşaatından sonra 1930'larda yenilenmiştir.
summarization
Yerleşim için aşırı koşullara örnekler verebilir misiniz?
null
Yaşamaya elverişli olmayan veya yaşamak için gerekli temel kaynakların bulunmaması veya sınırlı olması nedeniyle hayatta kalmayı zorlaştıran herhangi bir ortam aşırı bir koşuldur. Dünya gezegeninde buna benzer pek çok yer vardır: aşırı soğuğa sahip kuzey ve güney kutbu, aşırı sıcak veya çok yüksek sıcaklıklara sahip çöller, sert hava modellerinin olduğu çok yüksek rakımlar, aşırı yaşam koşullarına iyi örneklerdir.
general_qa
Hindistan'da kaç dil konuşuluyor?
null
Hindistan'ın çeşitli yerlerinde konuşulan birkaç dil ve lehçe vardır. Şu anda, Hindistan anayasası 22 dili tanıyor. Ancak, belirli bölgelerde tanınmayan başka önemli diller de vardır. Böyle bir örnek, Rajasthan adlı eyaletin çeşitli yerlerinde konuşulan ancak anayasal olarak tanınmayan Marwari'dir.
open_qa
Bana Güney Kaliforniya'daki en iyi doğru nokta molalarının bir listesini ver
null
Rincon, Malibu, Sehpalar
brainstorming
Neden işimi bırakıp toprakta yaşamam gerektiğine dair bir paragraf yazın.
null
İş zor ve sıkıcı ve bütün gün oturarak sağlığınızı mahvetme ihtimaliniz var. Muhtemelen patronunuzdan gelen e-postalar, boş mesajlar ve kısa mesajlar arasında boğuluyorsunuz. Bu yaşamanın bir yolu değil! Güneşin altında olmalısın, serin rüzgarı yüzünde hissetmelisin. Temiz hava solumaktan ve toprağı kendi iki elinizle hissetmekten faydalanabilirsiniz. Günü yakalamak ve sana keyif veren şeyi yapmak her zaman mümkündür. Sizin durumunuzda, arazide yaşamak size önemli bir neşe ve mutluluk getirebilir. Kendi mahsulünüzü yetiştirin, birkaç tavuk satın alın ve ormanda bir kulübe inşa edin! Kaybedecek neyin var? dünya bekliyor.
creative_writing
Hangi enstrümanın telli veya vurmalı olduğunu belirleyin: Mridangam, Gambus
null
Gambus yaylı, Mridangam perküsyondur.
classification
Oksidasyon azaltma potansiyeli nedir?
null
Oksidasyon azaltma potansiyeli veya ORP su için ölçümdür. Bir milivolt metre ORP'yi ölçebilir ve suyun antioksidanları taşıma veya tutma potansiyelinin bir ölçüsüdür. Sudaki antioksidanların garantisi değildir. Sudaki antioksidanların bir formu, serbest yüzen çözünmüş hidrojendir. Sudaki antioksidanların iyi bir analojisi şöyledir: ORP büyük bir potansiyel havuzu gibidir, ancak şu anda boş ve çözünmüş hidrojeni sonlu boyutta bir top gibidir. ORP 'yüzme havuzu' ne kadar büyük olursa, o havuza o kadar çok çözünmüş hidrojen 'topları' sığabilir. Büyük bir negatif değere sahip bir ORP, büyük bir yüzme havuzudur ve yüksek bir pozitif değere sahip bir OPR, yüzme havuzu değildir. ORP, suyun asidik veya alkali olup olmadığını da ölçebilir. Negatif olan ORP, alkali suya daha fazla eğilimlidir ve pozitif olan ORP, nötr suya ve asidik suya daha fazla eğilimlidir.
open_qa
Bunların hokey takımı mı yoksa futbol takımı mı olduğunu söyleyin: Anaheim Ducks, Calgary Flames, Brighton & Hove Albion, Edmonton Oilers, Arsenal, Aston Villa, Brentford, Los Angeles Kings, San Jose Sharks, Seattle Kraken, Crystal Palace, Everton, Vancouver Canucks , Vegas Altın Şövalyeleri, Chelsea.
null
Anaheim Ducks bir hokey takımıdır. Calgary Flames bir hokey takımıdır. Brighton & Hove Albion bir futbol takımıdır. Edmonton Oilers bir hokey takımıdır. Arsenal bir futbol takımıdır. Aston Villa bir futbol takımıdır. Brentford bir futbol takımıdır. Los Angeles Kings bir hokey takımıdır. San Jose Sharks bir hokey takımıdır. Seattle Kraken bir hokey takımıdır. Crystal Palace bir futbol takımıdır. Everton bir futbol takımıdır. Vancouver Canucks bir hokey takımıdır. Vegas Golden Knights bir hokey takımıdır. Chelsea bir futbol takımıdır.
classification
Sağlanan pasajdan Andhra Pradesh'in nüfusunu çıkarın
Andhra Pradesh (İngilizce: /ˌɑːndrə prəˈdɛʃ/,[10] Telugu: [ãːndʱrɐ prɐdeːʃ] (dinle) kısalt. AP) Hindistan'ın güneydoğu kıyı bölgesinde bir eyalettir.[11] 162.975 km2'lik (62.925 sq mi)[12] bir alanı kapsayan alana göre yedinci en büyük eyalettir ve 49.386.799 nüfusuyla en kalabalık onuncu eyalettir.[13][14] Kuzeybatıda Telangana, kuzeyde Chhattisgarh, kuzeydoğuda Odisha, güneyde Tamil Nadu, batıda Karnataka ve doğuda Bengal Körfezi ile sınırlanmıştır.[15] Yaklaşık 974 km (605 mil) ile Gujarat'tan sonra Hindistan'daki en uzun ikinci kıyı şeridine sahiptir.[16] Andhra Eyaleti, 1 Ekim 1953'te Hindistan'da dil temelinde kurulan ilk eyaletti.[17] 1 Kasım 1956'da Andhra Eyaleti, Birleşik Andhra Pradeş'i oluşturmak için Haydarabad Eyaletinin Telugu konuşulan bölgeleri (on bölge) ile birleştirildi. 2014 yılında, Haydarabad Eyaletinin bu birleştirilmiş bölgeleri, yeni eyalet Telangana'yı oluşturmak için Birleşik Andra Pradeş'ten ayrıldı. Andhra'nın mevcut formu Andhra durumuna benzer, ancak Bhadrachalam gibi bazı mandalalar hala Telangana'ya dahildir. Amaravati, en büyük şehri Visakhapatnam olan eyaletin başkenti olarak hizmet vermektedir.[18] Andhra Pradesh, bir zamanlar ülkedeki önemli bir Budist hac yeri ve eyaletteki birçok yerde manastır kalıntıları, chaityalar ve stupalar şeklinde görülebilen bir Budist öğrenme merkeziydi.[19][20] Aynı zamanda Koh-i-Noor'un ülkesi ve Kollur Madeni'nden dünya çapında bilinen diğer elmaslarla da bilinir.[21] Aynı zamanda "Hindistan'ın Pirinç Kasesi" olarak bilinen önemli bir pirinç üreticisidir.[22] Resmi dili Telugu'dur; Hindistan'ın klasik dillerinden biri, Hindistan'da en çok konuşulan dördüncü dil ve dünyada en çok konuşulan 13. dil.[23][24] Andhra Pradesh'in ikinci resmi dili Urducadır.[25]
Andra Pradeş'in nüfusu 49.386.799'dur.
information_extraction
Belçika'daki üç resmi dil nedir?
null
Felemenkçe, Fransızca, Almanca
open_qa
SM U-30 ne tür bir denizaltıydı?
SM U-30[Not 1], I. Dünya Savaşı'nda Alman İmparatorluk Donanması'nda hizmet veren 329 U-bot denizaltısından biriydi. Birinci Atlantik Savaşı'nın bir parçası olarak ticaret savaşına girdi. U-30, ABD tankeri Gulflight'ın 1 Mayıs 1915'te Scilly'nin 20 deniz mili (37 km; 23 mil) batısında torpillenmesi için önemlidir.[3]
SM U-30, I. Dünya Savaşı'nda Alman İmparatorluk Donanması'nda hizmet veren 329 U-bot denizaltısından biriydi. Birinci Atlantik Savaşı'nın bir parçası olarak ticaret savaşına katıldı. U-30, ABD tankeri Gulflight'ın 1 Mayıs 1915'te Scilly'nin 20 deniz mili (37 km; 23 mil) batısında torpillenmesi için önemlidir.
closed_qa
Bloom filtre indeksi nedir ve ne zaman kullanmalıyım?
null
Bloom filtresi, belirli bilgisayar dosyası türleri üzerinde yapılan okuma işlemlerinin performansını artırmak için kullanılan bir kavramdır. Daha spesifik olarak, yalnızca belirli koşullara göre veri kümesinin bir alt kümesinin döndürülmesini gerektiren filtrelenmiş okuma işlemlerinin okuma performansını artırır. Bloom filtreleri, verilerin kesinlikle dosyada olmadığını veya muhtemelen dosyada olduğunu belirten "ipuçları" sağlayarak okuma mekanizmasının performansını artırır. Bu, okuma mekanizmasının okurken belirli dosyaları atlayarak performansı artırmasını sağlar.
general_qa
Ann M. Martin'in "Bebek Bakıcıları Kulübü" kitaplarındaki ilk dört ana karakteri listeleyin.
null
Kristy Thomas, Mary Anne Spier, Claudia Kishi ve Stacey McGill
open_qa
Hollanda ve Hollanda arasındaki fark nedir?
null
Hollanda Krallığı, Hollanda denilen ülke ile Karayipler'deki denizaşırı topraklardan (Aruba, Curaçao ve Sint Maarten) oluşan bir devlettir. Hollanda ülkesi on iki ilden oluşur; Kuzey Hollanda ve Güney Hollanda dahil. Hollanda adı sık sık (hatta bazen Hollandalılar tarafından) tüm ülkeye atıfta bulunmak için kullanılsa da, ülkenin yalnızca bir parçasıdır.
open_qa
Tarihi mahalleye göre, Boston'un yaşanacak en eski bölgesi neresidir?
Charlestown, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Boston, Massachusetts'in en eski mahallesidir.[1] Başlangıçta Massachusett kabilesi tarafından Mishawum olarak adlandırılan bu bölge, Charles Nehri'nin kuzeyinde, Boston şehir merkezinin karşısında yer alır ve ayrıca Mystic Nehri ile Boston Limanı su yollarına bitişiktir. Charlestown, 1629'da İngiltere Kralı I. Charles döneminde, en eski yerleşimcilerden biri olan mühendis Thomas Graves tarafından düzenlendi. Başlangıçta ayrı bir kasaba ve Massachusetts Körfezi Kolonisinin ilk başkentiydi. Charlestown 1848'de şehir oldu ve 5 Ocak 1874'te Boston tarafından ilhak edildi. Bununla birlikte 1643'ten beri ait olduğu Middlesex County'den Suffolk County'ye de geçiş yaptı. 1840'ların Büyük İrlanda Kıtlığı sırasında İrlanda halkının göçünden bu yana önemli bir İrlandalı-Amerikalı nüfusa sahip olmuştur. 1980'lerin sonlarından bu yana, mahalle, şehir merkezine yakınlığı ve kolonyal mimarisi nedeniyle önemli ölçüde değişti. Yuppie ve üst-orta sınıf soylulaştırmanın bir karışımı, Boston'un birçok mahallesinde olduğu gibi, bölgenin çoğunu etkiledi, ancak Charlestown hala güçlü bir İrlandalı-Amerikan nüfusunu koruyor. 21. yüzyılda, Charlestown'ın çeşitliliği, çok fakir ve çok zenginlerin artan oranlarıyla birlikte çarpıcı bir şekilde genişledi. Bugün Charlestown, Boston silüetine bakan, sahile yakın çok sayıda konut bulunan, büyük ölçüde yerleşim bölgesidir. Charlestown, Orange Line Sullivan Meydanı'ndan veya Community College duraklarından veya I-93 otoyolundan erişim sağlayan birçok tarihi mekana, hastaneye ve organizasyona ev sahipliği yapmaktadır.
Charlestown, Massachusetts
closed_qa
hindistan başbakanı kimdir
null
Ah, Hindistan harika bir yer ve insanlar da öyle, aynı şey başbakan için de söylenebilir. 2023 itibariyle, Bay Narendra Damodardas Modi, Mayıs 2014'ten bu yana Hindistan'ın 14. ve şu anki başbakanıdır. 17 Eylül 1950'de doğdu.
open_qa
Bana şu ülkelerden hangilerinin FIFA Dünya Kupası Finali kazandığını söyleyin: Arjantin, Meksika, ABD, Fransa, Çin
null
Sunulan seçeneklerden yalnızca Arjantin ve Fransa bir Fifa Dünya Kupası Finali kazandı, Meksika, ABD ve Çin ise kazanmadı.
classification
Son 60 yılda Hagibis Tayfunu tarafından kötü bir şekilde vurulan ulusun adını söyleyin?
null
Japonya, son 60 yılda Hagibis Tayfunu tarafından kötü bir şekilde vuruldu.
open_qa
Kano sporu için kaç olimpiyat alanı var?
Yaz Olimpiyatları için kano sporunda kullanılmış veya kullanılacak 26 saha bulunmaktadır. Başlangıçta kano sprint (Kasım 2008'e kadar düz su yarışı) için ayarlanmış olan kano slalom (Kasım 2008'e kadar slalom yarışı) ilk olarak Münih'teki 1972 Yaz Olimpiyatları'nda eklendi. Bu oyunlardan sonra bırakılan kano slalomu, Barselona'daki 1992 Yaz Olimpiyatları'nda yeniden başlatıldı.
Yaz Olimpiyatları için kano sporunda kullanılmış veya kullanılacak 26 saha bulunmaktadır. Başlangıçta kano sprint (Kasım 2008'e kadar düz su yarışı) için ayarlanmış olan kano slalom (Kasım 2008'e kadar slalom yarışı) ilk olarak Münih'teki 1972 Yaz Olimpiyatları'nda eklendi. Bu oyunlardan sonra bırakılan kano slalomu, Barselona'daki 1992 Yaz Olimpiyatları'nda yeniden başlatıldı. Oyunlar Mekanı Bu oyunlar için mekanda düzenlenen diğer sporlar Kapasite Ref. 1936 Berlin Berlin-Grünau Regatta Kursu Kürek 19.000 [1] 1948 Londra Henley Royal Regatta Kürek Listelenmemiştir. [2] 1952 Helsinki Taivallahti Yok Listelenmemiştir. [3] 1956 Melbourne Gölü Wendouree Kürek 14.300 [4] 1960 Roma Albano Gölü Kürek 10.000 [5] 1964 Tokyo Sagami Gölü Yok 1.500 [6][7] 1968 Mexico City Virgilio Uribe Kürek Çekme ve Kano Kursu Kürek Çekme 17.600 [8] 1972 Münih Eiskanal (slalom) Yok 25.000 [9] Regattastrecke Oberschleißheim (sprint) Kürek 41.000 [10] 1976 Montreal Notre Dame Adası Kürek 27.000 [11] 1980 Moskova Krylatskoye Spor Kompleksi Kano ve Kürek Havuzu Kürek 21.600 [12] 1984 Los Angeles Gölü Casitas Kürek 4.680 [13] 1988 Seoul Han River Regatta Course/Kanoing Site Kürek 25.000 [14] 1992 Barcelona Canal Olímpic de Catalunya (sprint) Yok 500 [15] Parc Olimpic del Segre (slalom) Yok 2.500 [16] 1996 Atlanta Lake Lanier (sprint) Kürek 17.300 [17][18] Ocoee Whitewater Center (slalom) Yok 14.400 [19][20] 2000 Sydney Penrith Whitewater Stadyumu (slalom) Yok 12.500 [21] Sidney Uluslararası Tekne Yarışı Merkezi (sprint) Kürek 20.000 [22] 2004 Atina Olimpik Kano/Kayak Slalom Merkezi (slalom) Yok 3.150 [23] Schinias Olimpik Kürek ve Kano Merkezi (sprint) Kürek 14.000 [24] 2008 Beijing Shunyi Olimpik Kürek-Kano Parkı Kürek, Yüzme (maraton) 37.000 [25] 2012 Londra Dorney Gölü (sprint) Kürek 30.000 [26] Lee Valley White Water Center (slalom) Yok 12.000 [27] 2016 Rio de Janeiro Lagoa Rodrigo de Freitas (sprint) Kürek 14.000 [28] Olimpik Whitewater Stadyumu (slalom) Yok 8.000 [29] 2020 Tokyo Kasai Rinkai Park (slalom) Yok 7.500 Deniz Ormanı Su Yolu (sprint) Kürek Çekme 12.800
information_extraction
Araba kullanmak için en uygun yaş kaçtır?
null
ABD'de yasal olarak araba kullanma yaşı 16'dır. Ehliyetinizi almak için yazılı bir sınavı ve DMV'de ehliyet sınavını geçmeniz gerekecek. Ancak 16 yaşında araba kullanmayı tavsiye etmeyeceğim çünkü genç genç sürücüler için sigorta maliyeti çok yüksek. Yılda 3000 doların üzerinde olabilir ve bazı eyaletler 5000 dolara bile ulaşabilir. Ayrıca, 16 yaşındaki çoğu kişi, araba sürmenin zihinsel ve fiziksel taleplerini karşılamaya hazır değildir ve araba sürerken duygularını kolaylıkla harmanlayabilirler. O yüzden benim önerim araba kullanmak için 18 yaşını beklemeleri.
general_qa
Paragraf göz önüne alındığında, muhabbet kuşu kaçakçısının halk arasında tanımlamak için kullandığı terim nedir?
Yüzme külotu veya yarış külotu, rekabetçi yüzme, dalış ve sutopunda giyilenler gibi külot tarzı erkek mayolarıdır. Avustralya Speedo marka yarış brifinginin popülaritesi, adının dünyanın birçok ülkesinde üreticisinden bağımsız olarak herhangi bir yarış briefine atıfta bulunmak için kullanılmasına yol açtı.[1] Bazen, speedo jenerik ticari markası kare kesim mayolara uygulanır, ancak genel olarak jenerik terim yüzme külotlarına atıfta bulunmak için kullanılır. Yüzme külotları aynı zamanda Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'ta "muhabbet kuşu kaçakçıları" olarak yarışma külotları, mayolar, yüzücüler, tulumlar, yarışçı yüzücüler, poz külotları, yarış külotları olarak ve halk arasında anılır. İç çamaşırı külotları gibi yüzücü külotları da üçgen şekilli bir ön kısma ve vücuda tam oturan bir koruma sağlayan sağlam bir arka kısma sahiptir. Tipik olarak alt belin altına giyilirler. Genellikle üst baldırlarda ince bir bantla ve bel çevresinde bir büzme ipi ve/veya elastik bir bel bandı ile sabitlenirler. Yüzme külotları genellikle bir naylon ve elastan (Lycra) bileşiminden yapılırken, bazı uzun ömürlü giysiler polyesterden ve diğerleri de diğer malzemelerden yapılır. Çoğu mayo, benzer bir kumaştan yapılmış bej veya beyaz ön astara sahiptir.
Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'ta bir yüzme özetini tanımlamak için bir "muhabbet kuşu kaçakçısı" kullanılır.
closed_qa
Game of Thrones'un hangi ikinci sezon bölümünü Neil Marshall yönetti?
null
Neil Marshall, Game of Thrones'un ikinci sezonunun "Blackwater" adlı 9. bölümünü yönetti.
open_qa
Verilen metni referans olarak kullanarak Halk Sağlığı Bakanlığı (Tayland) hakkında bazı noktalar yazın.
Tayland'da 1888'den önce hastalara bakım sağlayacak kalıcı devlet hastaneleri yoktu. Salgınlar sırasında hastalara bakmak için geçici hastaneler kuruldu, ardından salgın yatışınca dağıtıldı. Kral Chulalongkorn (Rama V) yönetiminde, 1888'de bir hastane inşa edildi ve tamamlandı ve kralın dizanteriden ölen küçük oğlu Prens Siriraj Kakudhabhand'ın anısına "Siriraj Hastanesi" adını aldı. Kral Chulalongkorn'un halefi Kral Vajiravudh, 27 Kasım 1918'de Sağlık Bakanlığı'nı kurdu. Kral Rama VIII döneminde Halk Sağlığı Bakanlığı, B.E. 2485. Daha sonra 1966 yılında, 27 Kasım tarihi Halk Sağlığı Bakanlığı'nın kuruluşunu anma günü olarak seçilmiştir.
1. Tayland'da 1888'den önce hastalara bakacak kalıcı devlet hastaneleri yoktu. 2. Bir salgın patlak verdiğinde hastalara tıbbi bakım sağlamak için geçici hastaneler kuruldu. 3. 1888'de Kral Chulalongkorn (Ram V) tarafından bir hastane inşa edildi ve tamamlandı ve kralın dizanteriden ölen küçük oğlu Prens Siriraj Kakudhabhand'ın onuruna "Siriraj Hastanesi" adı verildi. 4. 27 Kasım 1918'de Kral Chulalongkorn'un yerini alan Kral Vajiravudh, Sağlık Bakanlığı'nı kurdu. 5. 10 Mart 1942'de, Kral Rama VIII uyarınca, B.E. Halk Sağlığı Bakanlığı'nın kurulmasına yol açan 2485 sayılı yasa geçti. 6. Daha sonra 1966'da 27 Kasım'da Halk Sağlığı Bakanlığı'nın kuruluşu anıldı.
summarization
ABD'de futbola neden futbol denir?
null
Başlangıçta bir İngiliz adıdır. "Assoccer" (birlik futbolu) daha sonra "futbol" olarak kısaltıldı. Amerikan futboluna ragbi futbolu denir. Daha sonra İngilizler, Amerikan karşıtlığı nedeniyle adını futbol olarak değiştirir. Ancak Amerika'da futbol, ​​ragbi futbolu gibi daha popüler bir spor olarak adlandırılmaktadır. Yani artık dünyanın dediği gibi adını değiştiremez.
open_qa
Maden Mühendisliği iyi bir derece midir?
null
Maden Mühendisliği derecesi, sizi mühendislik ve bilimin tüm alanlarına maruz bırakacak ve bu bilgiyi belirli bir endüstriye uygulamanıza izin verecek çok iyi bir genel mühendislik derecesidir. Mühendislik ve bilimin tüm alanları aşağıdakileri içerir: Maden çıkarma ve arıtma için Kimya Mühendisliği. Yapılar için İnşaat Mühendisliği. CAD, termodinamik ve maden tasarımı için Makine Mühendisliği Madencilik operasyonunun tüm yönleri için Proses Mühendisliği Devre tasarımı ve elektrikli makineler için Elektrik Mühendisliği. Yer ve zemin mekaniğini anlamak için Jeoloji Mühendisliği Çevre Mühendisliği çünkü mineralleri güvenli ve temiz bir şekilde çıkarmak istiyoruz. Tümü Yukarıdakilerin tümünü desteklemek için Bilgisayar Mühendisliği Yukarıdakilerin tüm faydalarına rağmen, birçok maden uzak yerlerde bulunur ve kirli de olabilir. Bu olumlu ve bir macera olarak görülebilir, ancak daha kentsel bir yaşam tarzı arayanlar için maden mühendisliği onlar için olmayabilir. Bununla bile, madencilik mühendisliği derecenizde öğreneceğiniz geniş mühendislik becerileri, madencilik endüstrisinin çok ötesinde birçok rol ve endüstri için geçerli olacaktır.
brainstorming
İş açısından IMF nedir?
null
Uluslararası Para Fonu
open_qa
Muz çiçek mi yoksa meyve mi?
null
Muz çiçek değil meyvedir.
classification
Elbette cam tavan sadece siyaset için geçerlidir. Kurumsal organizasyonlar iyidir. Bu doğru mu?
Cam tavan, belirli bir demografinin hiyerarşide belirli bir düzeyin üzerine çıkmasını engelleyen görünmez bir engeli temsil etmek için kullanılan, genellikle kadınlara uygulanan bir metafordur.[1] Cam tavan ne kadar görünmez olarak ifade edilirse edilsin aslında aşılması zor bir engeldir.[2] Metafor, ilk olarak feministler tarafından başarılı kadınların kariyerlerindeki engellere atıfta bulunmak için kullanıldı.[3][4] Marilyn Loden tarafından 1978'de bir konuşma sırasında icat edildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde kavram bazen Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırksal eşitsizliği ifade edecek şekilde genişletilir.[3][9] Çoğunluğun beyaz olduğu ülkelerdeki azınlık kadınları, tarihsel olarak marjinalize edilmiş iki grubun kesişim noktasında yer aldıkları için genellikle en çok "cam tavanı yıkmakta" zorlanırlar: kadınlar ve beyaz olmayan insanlar.[10] Doğu Asyalı ve Doğu Asyalı Amerikalı haber kaynakları, tüm Doğu Asyalı Amerikalıların kariyerlerini ilerletirken karşılaştıkları engellere atıfta bulunmak için "bambu tavan" terimini icat ettiler.[11][12] Benzer şekilde, mültecilerin ve sığınmacıların anlamlı bir istihdam arayışında karşılaştıkları çok sayıda engel, tuval tavan olarak adlandırılır.
Hayır, bu yanlış. Cam tavan, hiyerarşik yapısıyla siyasi ve kariyer gelişimi gibi hayatın her alanını etkiliyor.
closed_qa
Martell Hanesi'nin sözleri nelerdir?
null
"Eğilmez, Eğilmez, Kırılmaz"
open_qa
Mauricio Macri kimdir?
null
8 Şubat 1959 doğumlu Mauricio Macri, 2015-2019 yılları arasında Arjantin Devlet Başkanı olarak görev yapan Arjantinli bir iş adamı ve siyasetçidir. 2005 yılında kuruluşundan bu yana Cumhuriyet Önerisi (PRO) partisinin lideridir. Daha önce 5. 2007'den 2015'e Buenos Aires Hükümet Başkanı ve 2005'ten 2007'ye Buenos Aires'i temsil eden Temsilciler Meclisi üyesiydi. İdeolojik olarak kendisini Arjantin merkez sağında liberal ve muhafazakar olarak tanımlıyor.
open_qa
"Fiyat Doğru"nun tüm sürümlerindeki tüm ana bilgisayarları adlandırın.
null
Bob Barker, Drew Carey, Tom Kennedy, Dennis James
open_qa
Geçen haftaki bağış toplama çalışmaları hakkında bir üniversite kulübü bağış toplama ekibi liderinden güncellemelerin kurşun noktalı bir listesini yazın.
null
* Gelecek hafta için planlanan bağış toplama çabalarının yanı sıra bağış toplama akışlarını artırmak için kampüste halka satışları uygulandı. * Kulübün kulüp markalı forma ve çıkartma satın almaya olan ilgisini ölçmek için Google Formu gönderildi. Hafta ortasına kadar giyim konusunda nihai kararları vereceğiz ve sipariş formlarını göndermeye başlayacağız. * Merkez kampüs plazasında burger ve tavuk kanat yemek satışı ile devam etti.
creative_writing
Arizona'nın başkenti neresidir?
null
Phoenix başkenttir
open_qa
Adım adım ilerleyen sarımsaklı patates püresi yapmak için bir tarif yazın.
null
1) Patatesleri yıkayın ve soyun 2) Patatesleri parmak büyüklüğünde doğrayın. 3) Bir tencereye patateslerin üzerini geçecek kadar su doldurun. 4) Suyu kaynatın 5) Patatesler yumuşayıp çatalla bastırınca parçalanana kadar haşlayın. 6) Patatesleri süzün 7) Patateslere krema, tereyağı ve ezilmiş sarımsak ekleyin. 8) Patatesleri krema kıvamına gelene kadar ezin, istenilen kıvama gelene kadar krema ekleyin.
creative_writing
Lütfen metinden Nokia'nın piyasa değeri zaman çizelgesini çıkarın ve listeleyin.
Nokia, halka açık bir limited şirkettir ve 1915'ten itibaren Helsinki Menkul Kıymetler Borsası'nda aynı adla işlem gören en eski şirkettir.[234] Nokia, 1994'ten beri New York Borsasında ikincil bir listeye sahiptir.[7][234] Nokia hisseleri 2003'te Londra Borsası'ndan, 2004'te Paris Borsası'ndan, 2007'de Stockholm Borsası'ndan ve 2012'de Frankfurt Borsası'ndan ihraç edildi.[235] 2015 yılında Alcatel-Lucent'in satın alınması nedeniyle Nokia, hisselerini yeniden Paris Borsası'na kote etti ve 6 Ocak 2016'da CAC 40 endeksine dahil oldu[236] ancak daha sonra 18 Eylül 2017'de kaldırıldı.[237] 2007'de Nokia'nın piyasa değeri 110 milyar Euro'ydu; 17 Temmuz 2012'de bu miktar 6,28 milyar Euro'ya düştü ve 23 Şubat 2015'te 26,07 milyar Euro'ya yükseldi. 2020'de Nokia pazar değeri 21,76 milyardı.
İşte Nokia'nın piyasa değerinin bir zaman çizelgesi: 1. 2007 - 110 Milyar Euro 2. 2012 - 6,28 Milyar Euro 3. 2015 - 26,07 Milyar Euro 4. 2020 - 21,76 Milyar Euro
information_extraction
Tavuk neden oyun alanını geçti?
null
Diğer slayta geçmek için!
open_qa
Tek motorlu uçağınızın motoru uçuş sırasında arızalandığında ne yaparsınız?
null
Nadir olsa da her pilot olaya hazırlanmalıdır. İlk adım sakin kalmaktır. Bu sırayla uçmanız, gezinmeniz ve iletişim kurmanız gerektiğini unutmayın. Uçakların en iyi süzülme hızlarını ezberlemiş olmalısınız. Ardından süzülme hızını belirleyin. Ardından, motor arızası ve yeniden çalıştırma prosedürleri için kontrol listesine bakın. Yeniden başlamazsa, uygun iniş yeri arayın. Mümkünse, rüzgara inişe izin veren bir yer bulun. Acil durum ilan edin, mümkünse konumu iletin. Çalışmayan bir motorla acil iniş prosedürlerine bakın.
general_qa