instruction
stringlengths
4
11.9k
context
stringlengths
3
23.9k
response
stringlengths
1
26.1k
category
stringclasses
8 values
Delta Lake, Spark Streaming DStream API kullanılarak yazma veya okuma işlemlerini destekliyor mu?
null
Delta, DStream API'sini desteklemiyor. Tablo akışlı okuma ve yazma işlemlerini öneririz.
general_qa
Quest of the Ancients'ta savaş sonuçlarını çözmek için hangi cihaz kullanılır?
Quest of the Ancients, 1980'lerin sonunda Unicorn Game Publications tarafından yayınlanan bağımsız bir rol yapma oyunudur. Karakter sınıfı ve seviye tabanlı olması, Dungeon & Dragons tarzı bir Vancian Magic sistemi kullanması ve Advanced Dungeons & Dragons hırsız beceri sistemine benzer bir beceri sistemi kullanması bakımından esas olarak bir Dungeons & Dragons klonudur. En önemlisi, savaş çözümü için otuz kenarlı bir kalıp (veya d30) kullandı. California, Fresno'dan Vince Garcia tarafından yazılan oyun sistemi çok sayıda karakter sınıfını uygular.
Savaş çözümü için otuz kenarlı bir kalıp (veya d30) kullanılır.
closed_qa
Hangi hayvan türünün canlı veya neslinin tükendiğini belirleyin: Platybelodon, Aslan
null
Aslan yaşıyor, Platybelodon'un nesli tükendi.
classification
Hangi enstrümanın telli veya vurmalı olduğunu belirleyin: Rüzgar çanı, Hardingfele
null
Hardingfele yaylı, Rüzgar çanı vurmalı çalgıdır.
classification
Tasarımcı ayakkabılarını tanımlayacak 4 kelime söyle
null
yaratıcı, zarif, pahalı, modaya uygun
brainstorming
Bunların eyalet mi yoksa ülke mi olduğunu söyleyin: New York, Brezilya, Afrika, İsveç, Indiana, Kaliforniya, Hawaii, Arjantin
null
Eyaletler şunlardır: Indiana, California, Hawaii, New York. Ülkeler: Brezilya, Arjantin, İsveç. Afrika ne bir devlet ne de bir ülkedir, bir kıtadır. Ayrıca New York bir şehir ve eyaletin adıdır.
classification
Mars'a gitmek ne kadar sürer?
null
Yaklaşık 7 ay.
general_qa
İngiltere'de tahtın varisi kimdir?
null
Galler Prensi William, Kral Charles'ın en büyük oğlu olarak tahtın varisidir.
open_qa
Sosyal medya nedir ve nasıl kullanılır?
null
Sosyal medya, insanların fotoğraf, belge, bilgi, fikir, politika ve ilgi alanları gibi şeyleri diğer insanlarla paylaşmalarına olanak sağlayan etkileşimde bulunan teknolojilerdir. İnsanların benzer ilgi alanlarına sahip yeni arkadaşlar edinmelerinin bir yoludur. Sosyal medya aynı zamanda flört etmek ve aşkı bulmak için de kullanılıyor. Yeteneğinizi dünyaya sergilemek için yalnızca bir kamera ve internet bağlantısının gerekli olduğu az gelişmiş ülkelerde bile tüm dünyada yetenek bulmak için bile kullanıldı. Sosyal medya aynı zamanda satış ve satın alma için de kullanılmaktadır.
open_qa
Kırık bir zımbanın kullanışlılığını tanımlamanın tamamen farklı, yaratıcı beş yolu nedir?
null
Kırık bir zımba teli olarak iyi bir şekilde kullanılabilir. - kağıt ağırlığı - çekiç - ev dekoru - cetvel - silah
brainstorming
Önce tavuk mu yumurta mı geldi?
null
İlk bakışta, tavuk önce yumurtadan çıkmış gibi görünebilir. "Yumurta", birçok tür için üreme sonucu ortaya çıkan ürünü tanımlamak için kullanılan bir kelimedir. Evrim teorisine göre tavuk olmayan bir yumurta bir noktada tavuğun doğmasına neden olmuştur. Bir yumurtanın anında bir tavuğa dönüşmediğini ve çok geniş ve potansiyel olarak sonsuz bir geçiş halleri yelpazesi olduğunu not etmek önemlidir. Bu evrimsel geçişin sonsuz spektrumunda bir yerlerde bir an için bir tavuk ve yumurta vardı. Bir tavuk ve yumurtasının aynı anda yaratıldığı iddia edilebilir. Dünün tavuk ve yumurtasının bugünün tavuk ve yumurtasıyla aynı olmadığını da iddia edebiliriz.
general_qa
Alel nedir?
null
Bir alel, genetik ve evrim üzerine önde gelen ders kitaplarında açıklandığı gibi, uzun bir DNA molekülü üzerinde aynı yerde bulunan aynı nükleotid dizisinin bir varyasyonudur. "Alel" kelimesi, "allelomorf" un kısa bir şeklidir. "Bir genin veya başka herhangi bir genetik elementin kromozomal veya genomik konumuna lokus (çoğul: lokus) denir ve bir lokustaki alternatif DNA dizilerine alel denir." En basit aleller, tek nükleotid polimorfizmleridir (SNP), ancak birkaç bin baz çiftine kadar eklemeler ve çıkarmalar da olabilir. 'Alel'in popüler tanımları tipik olarak yalnızca genler içindeki farklı alellere atıfta bulunur. Örneğin, ABO kan grubu altı ortak aleli (varyantı) olan ABO geni tarafından kontrol edilir. Popülasyon genetiğinde, yaşayan hemen hemen her insanın ABO geni için fenotipi, sadece bu altı alelin bir kombinasyonudur. Gözlenen alellerin çoğu, kodladığı gen ürününün işlevinde çok az değişiklikle veya hiç değişiklikle sonuçlanmaz. Bununla birlikte, bazen farklı aleller, farklı pigmentasyon gibi farklı gözlemlenebilir fenotipik özelliklerle sonuçlanabilir. Bunun dikkate değer bir örneği, Gregor Mendel'in bezelye bitkilerindeki beyaz ve mor çiçek renklerinin iki aleli olan tek bir genin sonucu olduğunu keşfetmesidir. Neredeyse tüm çok hücreli organizmalar, biyolojik yaşam döngülerinin bir noktasında iki set kromozoma sahiptir; yani diploiddirler. Bu durumda, kromozomlar eşleştirilebilir. Çiftteki her bir kromozom, kromozom boyunca aynı sıra ve yerde aynı genleri içerir. Belirli bir gen için, iki kromozom aynı aleli içeriyorsa, bunlar ve organizma o gene göre homozigottur. Aleller farklıysa, onlar ve organizma o gene göre heterozigottur.
open_qa
Metindeki tüm konumları çıkarın
Ira ve Sally (Hmman) Todd'un üçüncü oğlu Todd, 4 Mart 1813'te New York, Hartwick'te doğdu. 1836'da mezun olduğu Yale Koleji'ne İkinci Sınıf olarak girmeden önce Amherst Koleji'nde bir yıl geçirmişti. Little Falls, New York'tan Yargıç Arphaxad Loomis ile hukuk çalışmalarına başladığı 1837 baharına kadar Canaan, Conn.'da bir lise öğretmenliği yaptı. 1839'da baroya kabul edildikten sonra Batı'ya göç etmeye karar verdi. Louis'i seçti ve Kasım 1839'da oraya geldi ve Mart 1840'ta uygulamaya başladı. Sağlığıyla ilgili endişeler nedeniyle, 1860 yılında, nispeten erken bir yaşta, aktif uygulamadan emekli oldu ve daha sonra kendisini büro istişareleriyle sınırladı. Missouri Temsilciler Meclisi'ne seçildiği 1854 yılına kadar tüm siyasi adaylıkları reddetti. 1860'da Bell ve Everett listesinde ABD Kongresi için başarısız bir adaydı. 1875'te Missouri Anayasasını revize eden kongrenin bir üyesiydi. Louis'deki Washington Üniversitesi'nin direktörüydü ve Hukuk Departmanında on beş yıl ücretsiz olarak öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Öğrencileri arasında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk kadın hukuk öğrencisi olan Lemma Barkaloo da vardı.[2] Bir aylık hastalıktan sonra, 30 Nisan 1885'te 73. yılında St. Louis'deki evinde menenjit nedeniyle öldü.
Hartwick, New York Kenan, Connecticut Küçük Şelaleler, New York Aziz Louis
information_extraction
Aşağıdakilerin her birini bir gezegen veya yıldız olarak sınıflandırın: Neptün, Satürn, Pollux, Güneş, Jüpiter, Merkür
null
Neptün: Gezegen Satürn: Gezegen Pollux: Yıldız Güneş yıldızı Jüpiter: Gezegen Merkür gezegeni
classification
Bu kadınlardan kimler var: Virat Kohli, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Serena Williams, PV Sindhu, Virender Sehwag, Maria Sharapova, Steffi Graf, Venus Williams.
null
Kadınlar ise Serena Williams, PV Sindhu, Maria Sharapova, Steffi Graf, Venus Williams.
classification
Enflasyon, deflasyonun tersi olarak fiyatlar genel seviyesinin yükselmesi anlamına gelir. Mallar (bir somun ekmek gibi) ve hizmetler (kuaförde saç kestirmek gibi) için ödeme yapmak için daha fazla para gerekecektir.
null
Enflasyon, deflasyonun tersi olarak fiyatlar genel seviyesinin yükselmesi anlamına gelir. Mallar (bir somun ekmek gibi) ve hizmetler (kuaförde saç kestirmek gibi) için ödeme yapmak için daha fazla para gerekecektir. Ekonomistler, bir ekonominin durumunu bilmek için enflasyonu düzenli olarak ölçer. Enflasyon, paranın mal veya hizmetlere oranını değiştirir; aynı miktarda mal veya hizmet almak için daha fazla para gerekir veya aynı miktarda para daha az miktarda mal veya hizmet alır.
open_qa
Boz ayılar ve Boz ayılar aynı mıdır?
null
Boz ayılar aslında boz ayıların (Ursus arctos horribilis) bir alt türüdür. Fark bölgeseldir: İç kesimlerde bulunan ayılar "boz ayı" olarak adlandırılırken, kıyıda bulunan ayılar boz ayı olarak bilinir.
open_qa
Bir şarkıcıyla ilgili bu paragrafa göre Shakira nerede doğdu?
Shakira Isabel Mebarak Ripoll (/ʃəˈkɪərə/ shə-KEER-ə, İspanyolca: [(t)ʃaˈkiɾa]; 2 Şubat 1977 doğumlu)[3] Kolombiyalı bir şarkıcı ve söz yazarıdır.[4] Barranquilla'da doğup büyümüş, "Latin Müziğinin Kraliçesi"[5] olarak anılmış ve müzikal çok yönlülüğüyle tanınmıştır.[6] Kayıtlarına 13 yaşında Sony Music Colombia ile başladı. İlk iki albümü Magia (1991) ve Peligro'nun (1993) ticari başarısızlığının ardından sonraki albümleri Pies Descalzos ( 1995) ve Dónde Están los Ladrones? (1998). Dünya çapında 13 milyondan fazla kopya satan beşinci albümü Laundry Service (2001) ile İngilizce pazarına girdi. "Whenever,Whereever" ve "Underneath Your Clothes" single'larının uluslararası başarısıyla canlanan albüm, önde gelen bir crossover sanatçısı olarak ününü artırdı. Broadcast Music, Inc., Shakira'yı Latin şarkıcıların küresel erişimini genişleten bir "öncü" olarak tanımladı.[7]
Barranquilla, Kolombiya
closed_qa
Kaçan kişi hakkında makul bir balık tutma hikayesi uydurun. Birinci tekil kişiye yaz.
null
Minnesota 10.000 gölün ülkesidir. Birkaç yıl önce, erkek kardeşim ve ben, çipura levreği için en iyi söylenti noktalarından biri olan Otter Tail Lake'de şansımızı denemeye karar verdik. Şafaktan hemen sonra vardık ve halka açık otoparktan kendimize sahip olmayı umduğumuz tenha bir bankaya yaklaşık 30 dakika yürüdük. Fazla aksiyon yoktu. Ağabeyim, gece gezicileri olan yem seçimimizi sorguladı ama ben ona inancını korumasını söyledim. Acıkmıştık ama pastalarımızı arabada unuttuğumuzu fark ettik. Kardeşim kahvaltı getirmeyi teklif etti. O yokken ben balık tutmaya devam ettim. İpimde sert bir çekiş hissettim. Isırığı doğrulamak için çubuğu geri çektim. Sırada büyük bir şey vardı! Dikkatlice krankı çevirdim, balığa kendini tüketmesi için bir şans vermek için periyodik olarak durdum. Sabrım işe yaradı. Kıyıdan birkaç metre uzaktaki suda levreği görebiliyordum. Kolumdan daha büyük görünüyordu. Krankı çevirdim ve işi bitirmek için çubuğu sertçe çektim. Balık bir dövüşçüydü ama şansım konusunda kendimi iyi hissediyordum. Ama aniden hattım koptu ve bas kayboldu. Kardeşim döndüğünde ona hikayemi anlattım. O bir şüpheciydi. En büyüğü 4 pound olan 3 küçük levreği indirirken eve elimiz boş gitmedik. Ama hayal kırıklığına uğradım. 20 kiloluk bir testle balık tutuyorduk: kaçan bir canavar olmalı!
creative_writing
Microsoft yardımcı pilotu nedir
null
Microsoft 365 Copilot, Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi üretkenlik programları paketini içeren Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri için bir yapay zeka yardımcısı özelliğidir.[1][2] 16 Mart 2023'te duyurulan Copilot'un 365 ile entegrasyonu, başlangıçta test amacıyla az sayıda kuruluş ve bireyin kullanımına sunulmuştur.[1] Copilot, kullanıcılara çeşitli görevlerde yardımcı olmak için OpenAI'nin GPT-4 büyük dil modelini Microsoft Graph ile birlikte kullanır.[3
general_qa
Marburg Virüsü Hastalığı ilk olarak hangi yılda tespit edilmiştir?
null
1967
open_qa
turşu topunu açıkla
Turşu topu, iki oyuncunun (tekler) veya dört oyuncunun (çiftler) delikli, içi boş bir plastik topa 36 inç yüksekliğindeki (0,91 m) bir ağ üzerinden sağlam yüzeyli kürekler kullanarak vurduğu bir iç mekan veya dış mekan raket/kürek sporudur. Filenin her iki tarafındaki rakipler, bir taraf kural ihlali yapana kadar topa ileri geri vurur. Pickleball, 1965 yılında ABD, Washington'daki Bainbridge Adası'nda bir arka bahçe oyunu olarak icat edildi. 2022'de turşu, Washington'un resmi devlet sporu olarak kabul edildi.[2]
Pickleball hem içeride hem de dışarıda oynanabilir. İki veya dört oyuncu ve oyuncularla oynanır. Oyuncular 36 inçlik bir ağ üzerinden kutsal bir topa vururlar. Oyuncular, bir taraf topa zıplayana veya ağ üzerinden olmayana kadar ileri geri vurur.
summarization
Proteinlerin nükleer manyetik rezonans spektroskopisi nedir?
null
Proteinlerin nükleer manyetik rezonans spektroskopisi (genellikle kısaltılmış protein NMR), proteinlerin yapısı ve dinamikleri ve ayrıca nükleik asitler ve bunların kompleksleri hakkında bilgi elde etmek için NMR spektroskopisinin kullanıldığı bir yapısal biyoloji alanıdır. Alana ETH'de Richard R. Ernst ve Kurt Wüthrich[1] ve NIH'de Ad Bax, Marius Clore, Angela Gronenborn[2] ve Harvard Üniversitesi'nde Gerhard Wagner öncülük etti. NMR spektroskopisi ile yapı belirleme, genellikle her biri ayrı bir yüksek düzeyde özel teknikler seti kullanan birkaç aşamadan oluşur. Numune hazırlanır, ölçümler yapılır, yorumlayıcı yaklaşımlar uygulanır ve bir yapı hesaplanır ve doğrulanır. NMR, atomun merkezi çekirdeğinin ("çekirdek") kuantum-mekanik özelliklerini içerir. Bu özellikler yerel moleküler ortama bağlıdır ve ölçümleri, atomların kimyasal olarak nasıl bağlandıklarını, uzayda ne kadar yakın olduklarını ve birbirlerine göre ne kadar hızlı hareket ettiklerini gösteren bir harita sağlar. Bu özellikler temel olarak daha tanıdık manyetik rezonans görüntülemede (MRI) kullanılanlarla aynıdır, ancak moleküler uygulamalar ölçeğin milimetreden (radyologların ilgi alanına girer) nanometreye (bağlı atomlar) değişmesine uygun biraz farklı bir yaklaşım kullanır. tipik olarak bir nanometrenin kesri), bir milyon faktörü. Bu ölçek değişikliği, uzun vadeli ölçüm için çok daha yüksek algılama hassasiyeti ve kararlılık gerektirir. MRG'nin aksine, yapısal biyoloji çalışmaları doğrudan bir görüntü oluşturmaz, üç boyutlu moleküler modeller oluşturmak için karmaşık bilgisayar hesaplamalarına dayanır. Şu anda çoğu numune sudaki bir çözelti içinde incelenmektedir, ancak katı numunelerle de çalışmak için yöntemler geliştirilmektedir. Veri toplama, numuneyi güçlü bir mıknatısın içine yerleştirmeye, numune aracılığıyla radyo frekansı sinyalleri göndermeye ve bu sinyallerin absorpsiyonunu ölçmeye dayanır. Protein içindeki atomların ortamına bağlı olarak, tek tek atomların çekirdekleri radyo sinyallerinin farklı frekanslarını emecektir. Ayrıca, farklı çekirdeklerin absorpsiyon sinyalleri bitişik çekirdekler tarafından bozulabilir. Bu bilgi çekirdekler arasındaki mesafeyi belirlemek için kullanılabilir. Bu mesafeler sırayla proteinin genel yapısını belirlemek için kullanılabilir. Tipik bir çalışma, muhtemelen etkileşimin normal biyolojisini ("kimyasal biyoloji") araştırmak veya farmasötik kullanım için olası ipuçları sağlamak (ilaç geliştirme) için kullanılabilecek küçük moleküller geliştirmek amacıyla iki proteinin birbiriyle nasıl etkileşime girdiğini içerebilir. ). Sıklıkla, etkileşen protein çifti, insan genetiği çalışmaları tarafından tanımlanmış olabilir, bu da etkileşimin olumsuz mutasyonlar tarafından bozulabileceğini veya meyve sineği, maya gibi bir "model" organizmanın normal biyolojisinde önemli bir rol oynayabileceğini gösterir. , solucan C. elegans veya fareler. Bir numune hazırlamak için, moleküler biyoloji yöntemleri tipik olarak bakteriyel fermantasyon yoluyla miktarlar oluşturmak için kullanılır. Bu aynı zamanda molekülün izotopik bileşiminin değiştirilmesine izin verir, bu da izotopların farklı davranması ve üst üste binen NMR sinyallerini belirlemeye yönelik yöntemler sağlaması nedeniyle arzu edilir.
open_qa
Müşteri takıntılı olmak veya müşteri takıntısına ulaşmak ne anlama geliyor?
null
Müşteri takıntısı bir ruh halidir. Müşteri Takıntılı bir zihin durumunu somutlaştırmak için, kişi takıntılı olduğu müşteriyi her şeyde düşünmelidir. Örneğin, bakkalda müşterinizin bir rakibinin reklamını gördüğünüzde, müşteri takıntılı bir ruh hali doğal olarak bir müşterinin, görüntülenen reklamı geride bırakarak uygulayabileceği yöntemleri tasarlayacaktır. Uyurken, müşteri ve onların ihtiyaçları siz uykuya dalarken aklınızdan geçen son düşüncelerdir. Uyandığınızda, faaliyetlerinizi düşünmeye başladığınızda, doğal olarak ortaya çıkan ilk düşünce müşteri olmalıdır. Öğle yemeğinizi yerken, müşterinizin öğle yemeğinde ne yediğini hayal etmelisiniz. Müşteriniz her an aklınızdayken, müşteri takıntılı olma yolunda yürümeye başladınız. Müşterinizi hayal etmeye başladığınızda, gerçek müşteri saplantısına ulaşmış olacaksınız.
general_qa
Vietnam kahvesi genellikle ne tür sütle servis edilir?
null
Vietnam kahvesi genellikle tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt üzerinde demlenir.
open_qa
Dr Dolittle'ın Papağanının adı neydi?
null
Polinezya
open_qa
KPMG şirketi nedir?
null
KPMG, Klynveld Peat Marwick Goerdeler'in kısaltmasıdır. Dünyanın önde gelen muhasebe firmalarından biridir. İlk olarak 1881'de bulundular ve tüm dünyada 153'ten fazla farklı ülkede ofislerinde faaliyet gösteren 200.000'den fazla profesyonelleri var. KPMG, büyük şirketler, orta ölçekli şirketler ve kamu sektöründeki birçok şirkete denetim hizmetleri ve vergi danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır.
open_qa
Projeyi finanse eden Pwojè Pyebwa hakkında bir referans metni verildi mi?
Pwojè Pyebwa (Ağaç Projesi), Haiti'de bir ağaç dikme projesidir. Kültürel antropologlar tarafından tasarlanmış, uygulanmış ve başlangıçta yürütülmüştür. Yeniden ağaçlandırma projelerinden farklı olarak, Pwojè Pyebwa tarımsal ormancılığı, yani ekinlerin, ağaçların ve hayvanların stratejik karışımını destekledi. Haiti'deki tarımsal ormancılık projesi Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı USAID tarafından finanse edildi, ancak Pan Amerikan Kalkınma Örgütü (PADF) ve CARE aracılığıyla uygulandı. Başlangıçta Agroforestry Sosyal Yardım Projesi (AOP) olarak adlandırıldı. Orijinal proje on yılı kapsıyordu (1981–1991), ancak Pwojè Pyebwa'nın politikaları ikinci on yıl boyunca (1992'den 2000'e) PADF ağaç dikimini yönlendirmeye devam etti.[1] Proje ülke genelinde uygulandı. Haitili çiftçilerin gönüllü ve yaygın katılımına dayanan proje, birçok kişi tarafından başarılı kabul edildi. Pwojè Pyebwa, çiftçilere ücretsiz ağaç dağıttı ve arazi mülkiyeti, tarım sistemleri ve Haitili köylü çiftçilerin tarihsel pazar yönelimi üzerine antropolojik araştırmalara dayalı olarak ağaçların mevcut kırpma düzenlemelerine dahil edilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.[2] Proje sonunda uygulamalı antropolojide Praxis ödülünü kazandı.[3] Projenin tüm kırsal Haiti nüfusunun üçte birini kapsadığı tahmin edilmektedir. Yaklaşık 65 milyon ağaç dikildi.[4]
Pwojè Pyebwa, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından finanse edildi.
closed_qa
Bana Michael Jordan'ın neden tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusu olduğu hakkında geniş bir dil modelini eğitmek için kullanılacak 10 bilgi çıkarma türü soru verin.
Jordan'ın bireysel övgüleri ve başarıları arasında altı NBA Finalleri En Değerli Oyuncu (MVP) ödülü, on NBA puanlama şampiyonluğu (her ikisi de tüm zamanların rekorları), beş NBA MVP ödülü, on All-NBA Birinci Takım unvanı, dokuz All-Defansif Birinci Takım ödülü, on dört NBA All-Star Maçı seçimi, üç NBA All-Star Maçı MVP ödülü, üç NBA top çalma şampiyonluğu ve 1988 NBA Yılın Savunma Oyuncusu Ödülü.[13] Kariyer normal sezon skor ortalaması (maç başına 30.12 sayı) ve kariyer playoff skor ortalaması (maç başına 33.4 sayı) için NBA rekorlarını elinde tutuyor. 1999'da ESPN tarafından 20. yüzyılın en büyük Kuzey Amerika sporcusu seçildi ve Associated Press'in yüzyılın sporcuları listesinde Babe Ruth'tan sonra ikinci oldu.[5] Ürdün, bir kez 2009'da bireysel kariyeri için[17] ve yine 2010'da 1992 Amerika Birleşik Devletleri erkek Olimpik basketbol takımının ("Rüya Takımı") bir parçası olarak olmak üzere iki kez Naismith Memorial Basketbol Onur Listesi'ne alındı.[18] 2009'da Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat Onur Listesi'ne[19], 2010'da Kuzey Karolina Spor Onur Listesi'ne[20] ve 2015'te FIBA ​​Onur Listesi'nin bireysel üyesine ve bir "Rüya" üyesi oldu. Team" üyesi 2017.[21][22] 2021'de Ürdün, NBA 75. Yıldönümü Takımına seçildi.[23]
Michael Jordan, Kuzey Carolina'daki üniversitede bir NCAA şampiyonuydu. NBA'de altı NBA şampiyonasında oynadı ve takımı her şampiyonluk serisini kazandı. Her şampiyona için MVP seçildi. İki üç turlu şampiyona arasında emekli olduğunda, Bulls harikadan ortalamanın biraz üstüne çıktı. Bireysel olarak maç başına ortalama 30 sayı attı ve savunmada bir katildi. Takımlar, MJ'i durdurursanız Bulls'u da durduracağınızı düşünmesini engellemek için plan yaptı. Doğruydular ve ilk yıllarında biraz işe yaradı. Ancak yarıda kaldı. Hâlâ ona karşı planlar ve planlar yaptılar ama başarısız oldular. Zirvedeyken MJ'in hakimiyeti, onunla aynı dönemi paylaşan diğer büyük oyuncuları şampiyonluklardan alıkoydu. Charles Barkley, Dominique Wilkins, Karl Malone, Hakeem Olajuwan ve Patrick Ewing gibi büyükler, MJ emekli olduğunda bazıları takımlarını şampiyonluğa taşısa da onun üzerinden geçemedi.
information_extraction
Dünyanın en iyi yemeği nedir?
null
İnsanlar yemeklerini severler, değil mi? Nedenmiş? Eh, insanlar birlikte büyüdükleri ve sevdikleri yerel bir mutfağın olduğu yerlerde doğarlar. Bu yemeği yemek, rahatlatıcı bir deneyim ile bir ilişki kurdu ve bu nedenle çoğu ülke, en iyi yemeğin kendi ülkesinde olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, İtalyan, Fransız, Tayland ve Japon mutfaklarının dünyanın en iyilerinden bazıları olduğuna dair küresel bir anlayış var gibi görünüyor. Bunun nedeni, en kaliteli orijinal malzemeler ve yerel kültürel önemi bir yana, mutfağa kitle iletişim araçları veya tatil sırasındaki kişisel deneyimler yoluyla eklenen pozitif çağrışım olabilir.
brainstorming
Kapsama süreciyle ilgili bir referans metni verildiğinde, bana bir sarma planına nelerin dahil olduğunu söyleyin.
Kapsamlı süreç, ciddi veya karmaşık ihtiyaçları olan gençler için yoğun, bireyselleştirilmiş bir bakım yönetimi sürecidir. Sarma, ilk olarak 1980'lerde evlerinde ve toplumlarında en ciddi duygusal ve davranışsal sorunları olan gençleri korumanın bir yolu olarak geliştirildi. Sarma sürecinde, çocuğun veya gencin iyiliğiyle ilgili bireylerden oluşan bir ekip (örneğin, aile üyeleri, diğer doğal destekler, hizmet sağlayıcılar ve kurum temsilcileri) işbirliği içinde bireyselleştirilmiş bir bakım planı geliştirir, bu planı uygular. ve zaman içindeki başarıyı değerlendirin. Kapsamlı plan tipik olarak resmi hizmetleri ve müdahaleleri, topluluk hizmetlerini ve kişiler arası desteği ve arkadaşlar, akrabalar ve ailenin sosyal ağlarından alınan diğer kişiler tarafından sağlanan yardımı içerir. Ekip, planın bileşenlerini ilgili başarı göstergelerine göre ölçmek için sık sık toplanır. Plan bileşenleri ve stratejileri, sonuçlara ulaşılamadığında gözden geçirilir. Aileyi dahil etme, ekibi bir araya getirme, planı geliştirme, planı uygulama ve gençleri resmi çerçeveden çıkarma süreci, genellikle eğitimli bir bakım yöneticisi veya "kaplama kolaylaştırıcısı" tarafından, bazen de bir aile destek görevlisinin yardımıyla kolaylaştırılır. . Kapsamlı süreç ve planın kendisi, kültürel olarak yetkin, güçlü yönlere dayalı olacak ve aile üyelerinin kendi ihtiyaçları, hedefleri ve belirli stratejilerin başarı olasılığına ilişkin kendi algıları etrafında organize olacak şekilde tasarlanmıştır.
Kapsamlı bir plan genellikle toplum hizmetleri ve kişilerarası desteğin yanı sıra resmi hizmetleri ve müdahaleleri içerir.
closed_qa
Zaman yolculuğu yapabilir miyiz?
null
Einstein'ın görelilik kuramına göre zamanda yolculuk mümkündür.
brainstorming
Atom Alışkanlıkları'nın yazarı kimdir?
null
James Clear, Atomik Alışkanlıklar adlı çok satan kitabın yazarıdır.
open_qa
Gün ışığından yararlanma saati nedir?
null
Adından da anlaşılacağı gibi, Yaz Saati uygulaması ilkbahar ve sonbaharda bir zaman değişikliğidir. Bunun arkasındaki mantık, insanların uyanıkken daha fazla gündüz saatlerinden keyif alacaklarıydı.
open_qa
2020'de MLB Dünya Serisini kim kazandı?
null
Los Angeles Dodgers'ı
open_qa
Aşırı bölümlenmiş tablolar neden zayıf veri düzeni stratejisidir?
null
Aşırı bölümleme, ötesinde dosya sıkıştırma ve z-sıralamanın etkili olmadığı fiziksel sınırlar oluşturur ve hala küçük dosya sorunlarıyla baş başa kalırsınız. Delta ile daha iyi bir strateji, daha iyi dosya düzenlerine izin vermek için bölümleme ve z sıralama kombinasyonunu kullanmaktır. Bugün parkede sahip olduğunuz bu oldukça bölünmüş masaların arkasındaki iş gereksinimlerini ve tasarım ayrıntılarını anlamak faydalı olacaktır.
general_qa
Yeni Zelanda'nın ulusal kuşu nedir?
null
Kivi kuşu, Yeni Zelanda'nın ulusal kuşudur. Bu kuş özellikle ilginçtir çünkü uçamaz ve çok hızlı koşar. Şahsen bir tane görürseniz, kendinizi şanslı sayın çünkü manzaralar gündüzleri ve yoğun nüfuslu bölgelerde nadirdir. Ayrıca güçlü bacakları vardır ve kuyruğu yoktur. Yeni Zelandalılar bu kuşa bayılırlar ve ona genellikle 'mütevazı kivi' derler.
open_qa
DNA dizilimi nedir?
null
DNA dizilimi, nükleik asit dizisini - DNA'daki nükleotitlerin sırasını belirleme işlemidir. Dört bazın sırasını belirlemek için kullanılan herhangi bir yöntemi veya teknolojiyi içerir: adenin, guanin, sitozin ve timin. Hızlı DNA dizileme yöntemlerinin ortaya çıkışı, biyolojik ve tıbbi araştırma ve keşifleri büyük ölçüde hızlandırdı. DNA dizilerinin bilgisi, temel biyolojik araştırmalar, DNA Genografik Projeler ve tıbbi teşhis, biyoteknoloji, adli biyoloji, viroloji ve biyolojik sistematik gibi çok sayıda uygulamalı alanda vazgeçilmez hale geldi. Sağlıklı ve mutasyona uğramış DNA dizilerinin karşılaştırılması, çeşitli kanserler dahil olmak üzere farklı hastalıkları teşhis edebilir, antikor repertuarını karakterize edebilir[4] ve hasta tedavisine rehberlik etmek için kullanılabilir. DNA dizilimi için hızlı bir yola sahip olmak, daha hızlı ve daha kişiselleştirilmiş tıbbi bakımın uygulanmasına ve daha fazla organizmanın tanımlanmasına ve kataloglanmasına olanak tanır. Modern DNA dizileme teknolojisiyle elde edilen yüksek dizileme hızı, insan genomu ve birçok hayvan, bitki ve mikrobiyalin diğer tam DNA dizileri dahil olmak üzere çok sayıda yaşam türü ve türünün tam DNA dizilerinin veya genomlarının dizilişinde etkili olmuştur. türler. İlk DNA dizileri, 1970'lerin başında akademik araştırmacılar tarafından iki boyutlu kromatografiye dayalı zahmetli yöntemler kullanılarak elde edildi. Bir DNA dizileyici ile floresan tabanlı dizileme yöntemlerinin geliştirilmesinin ardından, DNA dizilemesi daha kolay ve çok daha hızlı hale geldi.[
open_qa
Basketbolda üç sayı nasıl atılır?
null
Her sepetin etrafına çizilen bir yay olan üç sayı çizgisinin ötesinden bir basket atarak üç sayı kazanırsınız. Sepetin çok uzağından topu batırarak ekstra bir puanla ödüllendirilirsiniz.
open_qa
Her yıl ABD'deki hayvanat bahçesini kaç kişi ziyaret ediyor?
Hayvanat bahçesi (hayvanat bahçesinin kısaltması; aynı zamanda hayvan parkı veya hayvanat bahçesi olarak da adlandırılır), hayvanların halka açık sergi için kapalı alanlarda tutulduğu ve genellikle koruma amacıyla yetiştirildiği bir tesistir.[1] Hayvanat bahçesi terimi, hayvanları inceleyen zooloji anlamına gelir. Terim, Yunanca ζώον, zoon, 'hayvan' ve -λογία, -logia, 'çalışma' son ekinden türetilmiştir. Hayvanat bahçesi kısaltması ilk olarak 1828'de bilimsel çalışmaya, 1847'de ise halka açılan London Zoological Gardens için kullanılmıştır.[2] Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde hayvanat bahçelerini yılda 181 milyondan fazla kişi ziyaret etmektedir.[3]
ABD'de her yıl 181 milyon kişi hayvanat bahçesini ziyaret ediyor.
closed_qa
NBA tarihinin en çok gol atan oyuncusunu adlandırın.
null
2023'te Lebron James, NBA tarihindeki çoğu kariyer puanı için Kareem Abdul- Jabbar'ı geçti.
open_qa
Zwift'in Three Little Sisters turu için en iyi bisiklet düzeni nedir?
null
Bu rota için Specialized Tarmac, Canyon Ultimate veya Trek Emonda gibi iyi tırmanma özelliklerine sahip hafif bir bisiklet öneririm. Bu bisikletler, Three Little Sisters turunun dik yokuşlarında yardımcı olabilecek iyi bir hız ve tırmanma yeteneği dengesi sunar. Rota önce Hilly KOM, Titan's Grove KOM ile mücadele edecek ve son olarak Volcano KOM'da sona erecek. Tekerlekler açısından, DT Swiss disk veya Zipp 858'ler gibi bir dizi hafif tırmanma tekerleği, azaltılmış ağırlık ve gelişmiş aerodinamik sundukları için iyi bir seçenek olabilir.
general_qa
Süper kalifragalistik kelimesi nereden geldi ve bu ne anlama geliyor?
null
Kelime, Sherman Brothers tarafından yazılan ve hem Julie Andrews hem de Dick Van Dyke tarafından söylenen Mary Poppins adlı 1964 Disney müzikal filminden geldi. Sözcük, gerçekten söyleyecek bir şeyiniz olmadığında söylenecek bir şey olarak uydurulmuştur, ancak diğer durumlarda, birisi bir şeyi harika veya gerçekten iyi olarak tanımlamak istediğinde de kullanılır.
general_qa
Georgia Üniversitesi kampüsleriyle ilgili aşağıdaki paragrafa göre, kampüste hangi ağaç türleri bulunabilir?
Kampüslerin baskın mimari temaları Federal, Klasik ve Savaş Öncesi tarzıdır. Pek çok ekleme, değişiklik ve geliştirme yapılmış olsa da Georgia Üniversitesi kampüsü tarihi karakterini koruyor. 2000 yılında, kampüsün tamamı bir arboretum, Georgia Üniversitesi Kampüs Arboretumu olarak belirlendi. Manolya, kırmızı meşe, ak meşe ve kayın gibi yerli ağaçların yanı sıra Kuzey Afrika Atlas sediri, Çin şemsiyesi ve kraliyet gibi yerli olmayan ağaçlar da dahil olmak üzere 154'ten fazla tanımlanmış türle yaklaşık 9.000 ağaca ev sahipliği yaptığı tahmin edilmektedir. paulownia ve Japon zelkova ve karaçam
Georgia Üniversitesi kampüslerinde manolya, kırmızı meşe, ak meşe ve kayın gibi yerel ağaç türleri bulunabilir. Kuzey Afrika Atlas sediri, Çin şemsiyesi ve kraliyet paulownia ve Japon zelkova ve karaçam gibi yerli olmayan ağaç türleri de bulunur.
closed_qa
Nefesli çalgı nedir?
null
Nefesli çalgılar, kamış gibi keskin bir kenar üzerinde üflenen havayı bölerek ses üreten bir müzik aleti ailesidir. Bu aletler sadece ahşaptan değil, herhangi bir malzemeden yapılabilir.
open_qa
Doge Coin'i kim ve ne zaman yarattı?
Dogecoin (/ˈdoʊ(d)ʒkɔɪn/ DOHJ-koyn veya DOHZH-koyn,[2] Kısaltma: DOGE; işaret: Ð), bir ödeme sistemi oluşturmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından oluşturulan bir kripto para birimidir. "şaka", o sırada kripto para birimlerindeki çılgın spekülasyonlarla dalga geçiyor.[3] Hem ilk "meme parası" hem de daha spesifik olarak ilk "köpek parası" olarak kabul edilir. Hiciv niteliğinde olmasına rağmen, bazıları bunu meşru bir yatırım beklentisi olarak görüyor. Dogecoin, logosu ve adaşı olarak "doge" memindeki Shiba Inu köpeğinin yüzünü kullanır.[4][5][6] 6 Aralık 2013'te tanıtıldı ve hızla kendi çevrimiçi topluluğunu geliştirerek 5 Mayıs 2021'de 85 milyar[a] piyasa değerine ulaştı.[7] 2021 yılı itibariyle Watford Futbol Kulübü'nün kol sponsoru[b].[8]
Doge madeni para Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaratıldı ve 6 Aralık 2013'te tanıtıldı.
closed_qa
Sağlanan pasajdan, Hindistan Ulusal Kongresi'nin kurulduğu yılı çıkarın
Hindistan Ulusal Kongresi (INC), halk arasında Kongre Partisi, ancak genellikle yalnızca Kongre, Hindistan'da yaygın köklere sahip bir siyasi partidir.[29] 1885 yılında kurulan bu hareket Britanya İmparatorluğu'nda Asya ve Afrika'da ortaya çıkan ilk modern milliyetçi hareketti.[a][30] 19. yüzyılın sonlarından itibaren ve özellikle 1920'den sonra Mahatma Gandhi'nin önderliğinde Kongre Hint bağımsızlık hareketinin başlıca lideri.[31] Kongre, Hindistan'ın Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını kazanmasına yol açtı,[d
Hindistan Ulusal Kongresi 1885'te kuruldu
information_extraction
Hangi enstrümanın telli veya perküsyon olduğunu belirleyin: Hosho, Flamenko gitar
null
Hosho perküsyon, Flamenko gitar yaylıdır.
classification
Roger Federer'in kariyerindeki en önemli sezonu hangisiydi?
Federer played his first junior match in 1996 at the age of 14 at a grade 2 tournament in Switzerland. His main accomplishments as a junior player came at Wimbledon in 1998 when he won both the boys' singles final over Irakli Labadze,[28] and in doubles teamed with Olivier Rochus defeating the team of Michaël Llodra and Andy Ram.[29] In addition he reached the US Open Junior final in 1998, losing to David Nalbandian. Federer won four ITF junior singles tournaments in his career, including the prestigious Orange Bowl, where he defeated Guillermo Coria in the final.[30] By the end of 1998 he attained the No. 1 junior world ranking and was awarded ITF junior World Champion.[31] He ended his junior career at the end of 1998 with a high-ranking of No. 1 in singles and No. 7 in doubles (both attained on December 31, 1998) and a win–loss record of 78–20 in singles and 36–21 in doubles.[32] Junior Grand Slam results – Singles: Australian Open: SF (1998) French Open: 1R (1998) Wimbledon: W (1998) US Open: F (1998) Junior Grand Slam results – Doubles: Australian Open: SF (1998) French Open: 1R (1998) Wimbledon: W (1998) US Open: 1R (1998) 1998–2002: Early professional career Main article: Roger Federer's early career Federer made his ATP debut at the 1998 Swiss Open Gstaad in his home country of Switzerland losing to Lucas Arnold Ker in the first round. Later that year, he won his first ATP match in Toulouse against Guillaume Raoux. He got a wildcard into the 1998 Swiss Indoors and lost in the first round to 4th seed and former world number 1 Andre Agassi. Federer finished his career as a 10-time champion of the tournament. Federer entered the top 100 ranking for the first time on 20 September 1999 and started at the 1999 Marseille Open defeating the reigning champion of the 1998 French Open, Spaniard Carlos Moyá. His first final came at the Marseille Open in 2000, where he lost to fellow Swiss Marc Rosset.[33] Federer won the 2001 Hopman Cup representing Switzerland, along with world No. 1 Martina Hingis.[34][35][36] The duo defeated the American pair of Monica Seles and Jan-Michael Gambill in the finals. Federer later said that his experience with Hingis "definitely helped me to become the player I am today."[37] Federer's first singles win was at the 2001 Milan Indoor tournament, where he defeated Julien Boutter in the final.[33][38] Although he won his first title already in 1999 on the Challenger tour, winning the doubles event in Segovia, Spain with Dutchman Sander Groen, the final was played on Federer's 18th birthday. In 2001, Federer made his first Grand Slam quarterfinal at the French Open, losing to former world No. 2 and eventual finalist Àlex Corretja. His run to the French quarterfinals launched him into the top 15 for the first time in his career.[39][40] His international breakthrough came at the 2001 Wimbledon Championships, when the 19-year-old Federer faced the four-time defending champion and all-time Grand Slam leader Pete Sampras. Federer beat the No. 1 seed in a five-set match to reach the quarterfinals.[41] In the quarters he faced Englishman Tim Henman, eventually losing in a fourth-set tiebreaker.[42] The first final he reached at the Masters level came at the 2002 Miami Masters event, where he lost to former and future No. 1 Andre Agassi on hard court.[43][44] Federer won his first Master Series event at the 2002 Hamburg Masters on clay, over Marat Safin; the victory put him in the top 10 for the first time.[43][45] Federer made 10 singles finals between 1998 and 2002, of which he won four and lost six.[33][43][46][47][39] He also made six finals in doubles. He finished 2001 with an ATP ranking of No. 13, and 2002 was the first year he was ranked within the top 10, finishing at No. 6.[45] 2003: Grand Slam breakthrough at Wimbledon Main article: 2003 Roger Federer tennis season In 2003, Federer won his first Grand Slam singles title at Wimbledon, beating Andy Roddick in the semifinals and Mark Philippoussis in the final.[48][49] In August he had a chance to take over the No. 1 ranking for the first time from Andre Agassi if he made it to the Montreal final. However, he fell in the semifinals to Roddick, in a final-set tiebreaker, leaving him 120 points behind Agassi.[50] This, coupled with early losses to David Nalbandian at Cincinnati and the US Open, denied Federer the chance to become No. 1 for the duration of the season.[51] Federer won his first and only doubles Masters event in Miami with Max Mirnyi[52] and made it to one singles Masters event in Rome on clay, which he lost.[53][54] Federer made it to nine finals on the ATP Tour and won seven of them, including the 500 series events at Dubai and Vienna.[53] Lastly, Federer won the year-end championships over Andre Agassi, finishing the year as world No. 2, narrowly behind Andy Roddick by only 160 points.[53][55] 2004: Imposing dominance Main article: 2004 Roger Federer tennis season During 2004 Federer won three Grand Slam singles titles and became the first person to do in one season so since Mats Wilander in 1988. His first major hard-court title came at the Australian Open over Marat Safin, making him the world No. 1 for the first time.[56] He then won his second Wimbledon crown over Andy Roddick.[57] At the US Open, Federer defeated the 2001 champion, Lleyton Hewitt, for his first title there.[58] Federer won three ATP Masters events, one on clay in Hamburg, and the other two on hard surfaces at Indian Wells and in Canada.[58] Federer took the ATP 500 series event at Dubai and wrapped up the year by winning the year-end championships for the second time.[58] He also won his first tournament on home soil by capturing the Swiss Open in Gstaad. His 11 singles titles were the most of any player in two decades, and his record of 74–6 was the best since Ivan Lendl in 1986.[59] He reached the year-end No. 1 ranking for the first time.[60] 2005: Consolidating dominance Main article: 2005 Roger Federer tennis season In 2005, Federer failed to reach the finals of the first two Grand Slam tournaments, losing the Australian Open semifinal to eventual champion Safin after holding match points, and the French Open semifinal to eventual champion Rafael Nadal.[61] However, Federer reestablished his dominance on grass, winning Wimbledon for a third time by defeating Andy Roddick.[62] At the US Open, Federer defeated Andre Agassi in the latter's last major final.[63][64] Federer also took four Masters wins: Indian Wells, Miami and Cincinnati on hard court, and Hamburg on clay.[63] The win in Miami was particularly noteworthy as it was the first final contested between Federer and Nadal. Federer recovered from two sets and a break down to take the final in five sets. Furthermore, Federer won two ATP 500 series events at Rotterdam and Dubai.[63] Federer lost the year-end championships to David Nalbandian in five sets while playing through a foot injury that sidelined him for almost the rest of the season after September.[65] He maintained his position as No. 1 for the entire season.[63] Federer won 11 singles titles, which ties his 2004 season. Federer's 81 match victories were the most since Pete Sampras in 1993, and his record of 81–4 (95.2%) remains the third-best winning percentage in the Open Era behind John McEnroe's 1984 and Jimmy Connors's 1974.[59] 2006: Career-best season Main article: 2006 Roger Federer tennis season The 2006 season was statistically the best season of Federer's career. In November 2011, Stephen Tignor, chief editorial writer for Tennis.com, ranked Federer's 2006 season as statistically the second-best season of all time during the Open Era, behind Rod Laver's Grand Slam year of 1969.[66] Federer hits a forehand at the 2006 US Open, where he became the first man in history to achieve the Wimbledon-US Open double for three consecutive seasons. Federer won 12 singles titles (the most of any player since Thomas Muster in 1995 and John McEnroe in 1984) and had a match record of 92–5 (the most wins since Ivan Lendl in 1982). Federer reached the finals in an astounding 16 of the 17 tournaments he entered during the season.[67] In 2006, Federer won three Grand Slam singles titles and reached the final of the other, with the only loss coming against Nadal in the French Open.[67] This was Federer and Nadal's first meeting in a Grand Slam final. He was the first man to reach all four finals in a calendar year since Rod Laver in 1969. Federer defeated Nadal in the Wimbledon Championships final. In the Australian Open, Federer defeated Marcos Baghdatis,[68] and at the US Open, Federer defeated 2003 champion Roddick.[67] In addition, Federer reached six Masters finals, winning four on hard surfaces and losing two on clay to Nadal. Federer, however, consistently pushed Nadal to the limit on clay throughout the season taking him to fourth-set tiebreakers in Monte-Carlo and Paris, and a thrilling match in Rome that went to a deciding fifth-set tiebreaker.[69] Federer won one ATP 500 series event in Tokyo and captured the year-end championships for the third time in his career, again finishing the year as world No. 1.[68] Federer only lost to two players during 2006, to Nadal four times in finals, and to 19-year-old Andy Murray in the second round of the 2006 Cincinnati Masters, in what was Federer's only defeat before the final of a tournament that year.[70] Federer finished the season on a 29-match winning streak, as well as winning 48 of his last 49 matches after the French Open.[71] Near the end of the season he won his hometown tournament, the Swiss Indoors in Basel, Switzerland for the first time, having finished runner up in 2000 and 2001, and missing the tournament in 2004 and 2005 due to injuries.[72] 2007: Holding off young rivals Main article: 2007 Roger Federer tennis season In 2007, Federer reached all four Grand Slam singles finals, winning three of them again. He won the Australian Open without dropping a set, beating Fernando González in the final. This made him the first man in the 21st century to accomplish the feat, as Björn Borg at the 1980 French Open was the last to win a Grand Slam tournament without the loss of a set.[73] Federer had entered the year on a huge winning streak and after capturing his fourth Dubai crown Federer's winning streak stood at 41 matches, the longest of his career and only five shy of the record. Federer entered Indian Wells as the three-time defending champion, but his streak ended in controversy. He was defeated by an Argentine, Guillermo Cañas, who had failed a drug test for illegal doping.[74] Federer was called "Darth Federer" by fans and commentators at the 2007 US Open. This surprising first-round loss marked the first time he was defeated since August 2006, a period spanning over 7 months.[75] During the clay season Federer's victory in the Hamburg Masters final was particularly impressive, as it snapped Nadal's 81-match winning streak on clay, an Open-era record. Federer turned the match around from a set down to sweep 12 of the final 14 games, including a final set bagel.[76] At the French Open, some anticipated that Federer could become the first man in almost 40 years to hold all four majors simultaneously, having just resoundingly defeated young rival Nadal on clay entering the tournament. However, in a repeat of the previous year Federer played a tough four-set final against Nadal, but was undone by going 1/17 on break-point chances.[77] At Wimbledon Federer entered the tournament not only as the four-time defending champion, but also riding a 48-match winning streak on grass. Once again, he defeated Rafael Nadal for a second consecutive year in the final, this time in a thrilling five-set encounter that many analysts hailed as the greatest Wimbledon final since 1980. Victory at Wimbledon equaled him with Björn Borg for the record of five consecutive championships at the All England Club.[78] Federer reached the final in Montreal before playing a young and relatively unknown Serbian named Novak Djokovic. Djokovic proved his potential by beating the world No. 1 in a final-set tiebreaker upset. Federer rebounded in Cincinnati to capture his fifth title of the year. Federer entered the US Open as the three-time defending champion and faced Djokovic in the final. This time, Federer prevailed in a close straight-set match.[79] Victory in New York moved him ahead of Laver and Borg for third on the all-time list of major championship victories. Throughout the tournament the American press nicknamed him Darth Federer for his all-black attire (which included tuxedo-striped shorts) and the tournament played "The Imperial March" from Star Wars when he was announced onto the court for each of his matches.[80] He closed out the year with victories in Basel and the year-end championships in Shanghai.[81] He finished the season as the year-end No. 1 for the fourth year in a row, demonstrating his dominance, and during these four years he won 11 Grand Slam singles titles. After his phenomenal triple Grand Slam season yet again, Federer became the only player in history to win three majors in a year for three years (2004, 2006, 2007).[82][83][84][85] It was the third consecutive season that Federer held the No. 1 ranking for all 52 weeks of the year.[60] 2008: Illness, Olympic Gold, and fifth US Open Main article: 2008 Roger Federer tennis season Federer's success in 2008 was severely hampered by a lingering bout of mononucleosis, which he suffered during the first half of the year.[86] At the end of the year he suffered a back injury.[87] In 2008, Federer captured one Grand Slam, a singles title at the US Open over Andy Murray.[88] Federer was defeated by Nadal in two Grand Slam finals, the French Open and Wimbledon, which was regarded as the best match of tennis history by many, when he was going for six straight wins to break Björn Borg's record. He came back from two sets down to force a fifth set, where he fell just two points from the title.[88] At the Australian Open Federer lost in the semifinals to eventual winner Djokovic, which ended his record of 10 consecutive finals.[88] He lost twice in Masters finals on clay to Nadal, at Monte Carlo and Hamburg.[88] Federer captured three titles playing in 250-level events at Estoril, Halle, and Basel.[89][90][91] At the Olympic Games Federer and Stan Wawrinka won the gold medal in doubles, after beating the Bryan brothers American team in the semifinals and the Swedish duo of Simon Aspelin and Thomas Johansson in the final.[92] However, Federer could reach only the quarterfinals in the singles draw, bowing out to then No. 8 James Blake, ceding his No. 1 ranking to Nadal after being at the top for a record 237 consecutive weeks.[93] He ended the year ranked No. 2. Federer entered the 2009 season with 13 Grand Slams, only one behind Pete Sampras' all-time record. The season began with a loss to Nadal in the final of the Australian Open in a hotly contested five-set match.[95] Federer struggled following the defeat in Melbourne and entered the clay season without a title.[96] Federer winning the 2009 French Open, and completing the career Grand Slam Federer's season turned around in the final Masters event of the clay season when he defeated Nadal on clay for only the second time to capture the Madrid Masters.[97] Federer entered the French Open with few predicting him to win the elusive Parisian title having lost to Nadal in the final weekend for the past four seasons. After Nadal's unexpected defeat to Robin Söderling, Federer became the overwhelming favorite. In his next match, he came from two sets and break point down in the third set to defeat Tommy Haas in five sets.[98] He also fought back from a two-sets-to-one deficit against a young Juan Martín del Potro to win a five setter in the semifinals.[99] In the final, he faced Söderling, and with straight sets victory, he finally captured the Coupe des Mousquetaires and career Grand Slam.[100] This victory also tied him with Pete Sampras for the most Grand Slam singles titles.[101][100] Federer turned his sights to the grass courts of Wimbledon, where he breezed his way up to the final.[102] In the championship match he faced long-time rival Andy Roddick in what was their eighth and final meeting at a Grand Slam. Roddick pushed Federer into a record-setting fifth set, which Federer claimed 16–14 to win his 15th Grand Slam singles title, breaking the all-time record of Pete Sampras.[103][104] Federer continued his summer run by winning his third title on the lightning-fast courts of the Cincinnati Masters, defeating Novak Djokovic in the final.[105] At the US Open he defeated Söderling in the quarters and Djokovic, for the third consecutive year, in the semifinals. On the penultimate point of the Djokovic match he hit what many consider to be the greatest shot of his career, a tweener winner, to set up match points.[106] Federer was defeated by del Potro in the final despite leading two sets to one and falling just two points from the title in the fourth set.[105] The 2009 season was perhaps the most historically relevant of Federer's career as he completed a career Grand Slam by winning his first French Open title and won a men's record fifteenth Grand Slam singles title at Wimbledon, surpassing Pete Sampras's mark of fourteen.[105] The Wimbledon final was also historic for being the longest Grand Slam final in terms of games played with Federer prevailing 16–14 in the fifth set.[104] Federer finished the season as the year-end No. 1 for the fifth time in his career. 2010: Fourth Australian Open Main article: 2010 Roger Federer tennis season Federer won a record 16th major at the 2010 Australian Open. Federer started the year with a win at the Australian Open,[108] where he defeated Andy Murray in the final, extending the Grand Slam singles record to sixteen titles and matching Andre Agassi's record of four Australian Open titles.[88] Since Wimbledon 2005 Federer had made 18 out of 19 finals in Grand Slam tournaments, a period of sustained excellence unparalleled in the Open Era. This tournament, however, marked the end of his dominance at the majors.[109] At the French Open, Federer won his 700th tour match and 150th tour match on clay.[108][110] However, he failed to reach a Grand Slam semifinal for the first time since the 2004 French Open,[111] losing to Söderling in the last 8 and relinquishing his No. 1 ranking,[108] having been just one week away from equaling Pete Sampras's record of 286 weeks as world No. 1. In a huge upset at Wimbledon, Federer lost in the last 8 again to Tomáš Berdych and fell to No. 3 in the rankings for the first time in 6 years and 8 months.[108][112][113] Towards the middle of July, Federer hired Pete Sampras' old coach Paul Annacone on a trial basis to put his tennis game and career back on track.[114] At the 2010 US Open Federer reached the semifinals, where he lost a five-set match to Novak Djokovic after holding two match points.[108] Federer made it to four Masters finals prevailing against Mardy Fish at the Cincinnati Masters.[115] Federer finished the year in strong form, winning indoor titles at the Stockholm Open, Swiss Indoors, and the ATP Finals in London bringing his tally to 66 career titles. Federer won the year-end championships in London by beating rival Rafael Nadal for his fifth title at the event.[116] He beat all contenders except Nadal in straight sets. It remains the only tournament in his career where Federer defeated all fellow members of the Big Four.[117] In 2010 Federer finished in the top two for the eighth consecutive season.[118] 2011: Tour Finals title record Main article: 2011 Roger Federer tennis season The year 2011 was a lean year for Federer, although great by most player's standards. He was defeated in straight sets in the semifinals of the 2011 Australian Open by eventual champion Novak Djokovic,[119] marking the first time since July 2003 that he did not hold any of the four major titles. In the French Open semifinals, Federer ended Djokovic's undefeated streak of 43 consecutive wins with a four-set victory.[120] Federer then lost in the final to Rafael Nadal.[121] At Wimbledon Federer advanced to his 29th consecutive Grand Slam quarterfinal, losing to Jo-Wilfried Tsonga. It marked the first time in his career that he had lost a Grand Slam tournament match after winning the first two sets.[122] At the US Open Federer lost in the semifinals to Novak Djokovic in five sets. In a repeat of previous year's semifinal event, Federer again squandered two match points on his own serve before losing after winning first two sets for second consecutive time in the year. The loss meant that it was the first time since 2002 that Federer had not won any of the four grand slam titles.[123] In September 2011, in a South African poll, Federer was voted the second most trusted and respected person in the world next to Nelson Mandela.[124][125] Federer finished the season successfully in the indoor season, winning his last three tournaments of the year at the Swiss Indoors, Paris Masters, and ATP Finals, forming a 16 match winning streak. Federer finished the year ranked No. 3.[126]
2009, kariyerindeki grand slam'i tamamlayarak ilk ve tek Fransa Açık şampiyonluğunu kazandığından beri kariyerinin tartışmasız en önemli yılıydı. Ayrıca Pete Sampras'ın on dört erkek grand slam şampiyonluğu rekorunu da geçmeyi başardı. O zamana kadar, Federer diğer üç grand slam'i kazanmıştı - Wimbledon, Avustralya Açık ve ABD Açık, ancak Fransa Açık, toprak kort uzmanı olan Rafael Nadal'a karşı Rolland Garros toprak kortunda defalarca yarışmak zorunda kaldığı için zordu. birçok kez ona kaybetti. 2004, Federer'in kariyerinde de önemli bir yıldı çünkü yılın dört grand slam'inden üçünü kazanarak ve uzun kariyerinde ilk kez yılı dünya birincisi olarak bitirerek sporda hakimiyet kurdu.
summarization
Peyzajınız için malç kullanmanın dezavantajı nedir?
null
Malç, termitleri ve diğer böcekleri çeker. Malç iki yılda bir değiştirilmelidir.
general_qa
İngiltere'yi 70 yıl yöneten Kraliçe II. Elizabeth, 96 yaşında hayata gözlerini yumdu.
null
balmoral
open_qa
Bu ilçelerden hangisinin tek komşusu, hangisinin birden fazla komşusu vardır: Haiti, Rusya, Güney Kore, Almanya, Portekiz, İrlanda, Kanada, Brezilya, Danimarka, Avusturya, Katar ve Fransa.
null
Aşağıdaki ülkelerin yalnızca bir komşu ülkesi vardır: Güney Kore, Katar, Portekiz, İrlanda, Haiti, Kanada ve Danimarka. Bu ülkelerin birden fazla komşusu vardır: Rusya, Brezilya, Almanya, Avusturya ve Fransa.
classification
Santa Cruz California yakınlarındaki Mystery Spot'a gitmek istiyorum. Gizemli Nokta'yı çevreleyen gizem hakkında bana ne söyleyebilirsiniz ve bu geziyi nasıl planlamalıyım?
null
California, Santa Cruz'daki Mystery Spot'a gitmek istediğinizi duymak harika. Kış aylarında hava soğuk olabilir, bu yüzden üst üste koyun. South Bay'den yukarı çıkan yol, 17 South'ta rüzgarlıdır ve ardından daha sık bir ormanın içinden geçer. Mystery Spot, 1939'da George Prather tarafından açılan turistik bir cazibe merkezidir. Rehberli bir tura https://www.mysteryspot.com/ adresinden kaydolabilirsiniz ve Mystery Spot yıl boyunca açıktır. Tur yakl. 40 dakika sürüyor ve yerçekiminin olması gerektiği gibi davranmadığını veya sizden daha yüksekte olması gerekenin aynı yükseklikte veya daha alçakta olduğunu keşfediyorsunuz. Eğimli bir yolda eğimli bir kabine dik bir hızlı tırmanış yapıyorsunuz ve bu kabine girdiğinizde yönünüzü şaşırmış ve ciddi bir yokuştaymış gibi görünüyorsunuz. Bu etkilerin nedeni olarak çeşitli hipotezler olsa da, en olası açıklama, yolun eğimli tavan çizgisine ve kabinin içine ciddi bir ters açıyla eğimli olması nedeniyle bir düzeyde optik yanılsamadır. Bence, gerçekte aşağı inerken yolda tırmanıyormuşsunuz hissine kapıldığınız yerçekimi tepesinin bir kombinasyonu ve kabinin tuhaf eğimli açıları, ciddi optik yanılsamaya neden oluyor. Aynı zamanda insanların görsel duyularına daha fazla başvurmalarına ve gördüklerinize karşı hareket edebilecek diğer duyuları görmezden gelmelerine neden olur.
general_qa
Cenevre Konferansı hangi yılda Vietnam Komünist Zaferini onayladı?
null
1954 Cenevre Konferansı bağımsız Vietnam'ı Komünist Kuzey ve Batı yanlısı Güney olarak ikiye ayırdı.
open_qa
Fairdale'de bir lise var mı?
Fairdale Lisesi, Louisville, Kentucky, Amerika Birleşik Devletleri'nin Fairdale bölgesinde bulunan bir lisedir. Jefferson County Devlet Okullarının bir parçasıdır. 2013–14 öğretim yılı itibariyle okulda 1.804 öğrenci vardı.[3]
Evet. Fairdale Lisesi, Louisville, Kentucky, Amerika Birleşik Devletleri'nin Fairdale bölgesinde bulunan bir lisedir. Jefferson County Devlet Okullarının bir parçasıdır. 2013–14 öğretim yılı itibariyle okulda 1.804 öğrenci vardı.
closed_qa
José Altuve 2017'de hile yaptı mı?
2019'da Altuve'nin 2017 Dünya Serisindeki rolü, Houston Astros tabela çalma skandalında ülke çapında ilgi gördü. Skandalla ilgili olarak Altuve, "Size iyi olduğunu söylemeyeceğim - yanlıştı. Dediğim gibi kötü hissediyoruz, pişmanlık duyuyoruz, hayranlar üzerindeki etki, hayranlar üzerindeki etki" oyun — kendimizi kötü hissediyoruz."[74] Signstealingscandal.com web sitesine göre, Altuve'nin çöp kutusunun sesini duyma örnekleri diğer sıradan oyuncularınkinden çok daha düşüktü.[75] Peter Gammons, 2022'de Altuve ile 2020'de oyuncuların, antrenörlerin ve organizasyondaki üyelerin Altuve'nin hırsızlığa katılmadığına nasıl inandıkları hakkında konuştuğunda, Altuve'nin bu konuda konuşmayı reddettiğini kaydetti. Konuyu tartışmanın "takım arkadaşlarıma ihanet" olacağını belirtti ve Gammons'tan bu konuda yazmamasını istedi.[76] Buna rağmen, birçok Astros oyuncusu, özellikle herhangi bir yanlış yapmaya karşı Altuve'yi savundu. Carlos Correa, Ken Rosenthal ile yaptığı bir röportajda Altuve'nin skandaldaki rolünden bahsetti: "Çöp kutusunun birkaç kez vurulduğu onun rızası dışındaydı ve kulüp binasına girip sığınağın içine çöpü vuran kişiye giderdi. Can'a kızardı, kızardı, "Bunu istemiyorum, böyle vuramam, bana bunu yapma" derdi. Oyunu temiz oynadı"; Correa'nın yorumları, Dodgers'ın dış saha oyuncusu Cody Bellinger'in Altuve'yi ikinci Aaron Judge'dan MVP Ödülünü çalmakla suçlamasının ardından geldi.[77][78]
José Altuve, yasa dışı bir işaret çalma sistemi kullandığı bilinen 2017 Astros için oynadı, ancak Altuve'nin kendisi sisteme katılmadı ve hile yapmadı.
closed_qa
Devlet okulunun mu yoksa özel okulun mu daha iyi olduğuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan bir facebook gönderisi yazın
null
Bunun gerçekten kişisel tercihinize ve sahip olduğunuz çocuk(lar)a bağlı olduğunu düşünüyorum. Burada herkese uyan evrensel tek bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. İyi bir okul bölgesinde yaşayıp yaşamadığınız, çocuğunuzun özel ihtiyaçları olup olmadığı veya sosyal olarak mücadele edip etmediği, özel okula paranızın yetip yetmeyeceği vb. kararı etkileyen birçok faktör vardır. Bizim için, okul bölgemiz nispeten iyi olduğu için halka açılmaya karar verdik. Okulumuz evimize yakın ve çocuklarımız okulda nispeten başarılı. Şimdiye kadar mutluyduk. Tek şikayetim, tonlarca kişisel ilginin olmaması, bu nedenle çocukları doğru yolda tutmak için çok fazla ebeveyn katılımı gerektirdiğini düşünüyorum. Neye karar verirseniz verin, aileniz için neyin doğru olduğunu tartmanız yeterlidir.
creative_writing
İnsanlar neden bir arama seçeneği olarak Google yerine YouTube'u seviyor?
null
İnsanlar bilgi edinmek için okumaktan çok izlemeyi sevdikleri için, gördüğünüzde en çok okuduğunuzu (veya duyduğunuzu) daha çok yakaladığınıza da inanıyorum.
brainstorming
Hindistan'ın çöl eyaleti Rajasthan'da kışlar olur mu?
Yaz Çöl Coğrafyası nedeniyle çoğu yerde sıklıkla 40 ila 45 santigrat derecenin üzerine çıkar. Konumu nedeniyle Rajasthan'da yazlar en uzun mevsimdir. Bu dönemde turizm faaliyetleri çok düşüktür. Kış Soğuk hava Ekim ayının başlarında başlar ve Şubat ayı sonunda sona erer ve bazen sıcaklıklar yaklaşık 2 santigrat dereceye ulaşır [*1964'te JAIPUR'da sıcaklık 13 Aralık'ta 0 santigrat dereceye ulaştı.]
Yazlar, sıcaklığın çoğu yerde 40-45 santigrat dereceye kadar çıktığı Rajasthan'da en uzun mevsimdir. Ancak Rajasthan, her yıl Ekim ayından Şubat ayına kadar kışlara tanık olur. Bazen sıcaklık 2 dereceye kadar düşebilir.
closed_qa
Kalp pilleri nasıl çalışır?
Modern kalp pillerinin genellikle birden fazla işlevi vardır. En temel form, kalbin doğal elektriksel ritmini izler. Kalp pili teli veya "kurşun", normal bir atımdan atıma kadar geçen bir süre içinde (en yaygın olarak bir saniye) bölmedeki (atriyum veya ventrikül) kalp elektriksel aktivitesini tespit etmezse, kısa bir süre ile atriyumu veya ventrikülü uyarır. alçak gerilim darbesi. Elektriksel aktiviteyi algılarsa, uyarıcıyı durduracaktır. Bu algılama ve uyarma etkinliği, vuruş bazında devam eder ve "talep hızı" olarak adlandırılır. İki odacıklı bir cihaz söz konusu olduğunda, üst bölmeler spontane veya uyarılmış bir aktivasyona sahip olduğunda, cihaz, kabul edilebilir - ve programlanabilir - bir aralıkta ventrikül aktivasyonunun olmasını sağlamak için bir geri sayım başlatır, aksi halde yine bir impuls iletilecektir.
Kalp pilleri veya kalp pilleri, vücudumuzun doğal bir kalp pili olduğundan, genellikle yapay kalp pillerini ifade eder. Yapay kalp pilleri, genellikle atriyumlarda olmak üzere kalp duvarlarının iç kısmına iliştirilmiş iletken uçlar yoluyla elektrik sinyallerini saptayarak çalışır ve bir elektrik sinyalinin yokluğunda, arzu edilen kalp bölgesini (atriyum veya atriyum) uyarmak için bir tane üretir. bir ventrikül.
summarization
Hangi karakterler DC'ye veya Marvel Evrenine aittir? Şahin Göz, Yeşil Ok
null
Hawkeye Marvel'dir, Green Arrow DC'dir
classification
Bu oyunlardan hangileri Walter Dean Myers'a, hangileri Rick Riordan Jr.'a ait? Çemberler, Tarık Efsanesi, Amazon'da Pusu, Kristal, Harlem Adamının Hayatı, Kayıp Kahraman, Titan'ın Laneti, Yıldırım Hırsızı, Kızıl Piramit, Yarı Tanrı Günlükleri
null
Walter Dean Myers başlıkları: Hoops, The Legend of Tarik, Ambush in the Amazon, Crystal, The Life of a Harlem Man Rick Riordan Jr. başlıkları: Kayıp Kahraman, Titan'ın Laneti, Yıldırım Hırsızı, Kızıl Piramit, Yarı Tanrı Günlükleri
classification
UNCTAD tarafından 2021 Dünya Yatırım Raporu ne zaman yayınlandı?
null
21 Haziran 2021
open_qa
Modern savaş uçakları ile ilgili aşağıdaki paragrafı özetleyin
Şu anda avcı tasarımının en ileri noktası olan beşinci nesil avcı uçakları, en başından itibaren ağ merkezli bir savaş ortamında çalışacak ve gelişmiş malzemeler ve şekillendirme teknikleri kullanan son derece düşük, her açıdan, çok spektral imzalara sahip olacak şekilde tasarlanmalarıyla karakterize edilir. . Yüksek bant genişliği, düşük engelleme olasılığı (LPI) veri iletim yeteneklerine sahip çok işlevli AESA radarlarına sahiptirler. 4.5'inci nesil savaş uçaklarında havadan havaya muharebe ve havadan yere silah teslimi için kullanılan kızılötesi arama ve takip sensörleri artık sürekli olarak takip eden Durumsal Farkındalık IRST veya SAIRST için diğer sensörlerle birleştirildi. pilotun baktığında tahminde bulunmasına gerek kalmaması için uçağın etrafındaki tüm ilgili hedefler. Bu sensörler, gelişmiş aviyonikler, cam kokpitler, kaska monte nişangahlar (şu anda F-22'de değil) ve geliştirilmiş güvenli, sıkışmaya dayanıklı LPI veri bağlantıları ile birlikte, büyük ölçüde geliştirilmiş çok platformlu, çok sensörlü veri füzyonu sağlamak için yüksek oranda entegre edilmiştir. pilotun iş yükünü hafifletirken durumsal farkındalık.[37] Aviyonik süitler, çok yüksek hızlı tümleşik devre (VHSIC) teknolojisinin, ortak modüllerin ve yüksek hızlı veri yollarının kapsamlı kullanımına dayanır. Genel olarak, tüm bu unsurların entegrasyonunun beşinci nesil savaş uçaklarına "ilk-bak, ilk-vuruş, ilk-öldürme yeteneği" sağladığı iddia ediliyor.
Beşinci nesil savaş uçakları, pilotlara kendi tespit edilebilirliklerini en aza indirirken tüm potansiyel tehditlere karşı kapsamlı, erken görünürlük sağlamak için çeşitli teknolojik gelişmelerden, yeni malzemelerden ve tasarım ilkelerinden yararlanır.
summarization
Aşağıdaki paragrafta belirtilen sıralama algoritmalarını çıkarın.
Çok sayıda sıralama algoritması olmasına rağmen, pratik uygulamalarda birkaç algoritma baskındır. Ekleme sıralaması, küçük veri kümeleri için yaygın olarak kullanılırken, büyük veri kümeleri için asimptotik olarak verimli bir sıralama, öncelikle yığın sıralama, birleştirme sıralama veya hızlı sıralama kullanılır. Verimli uygulamalar genellikle, genel sıralama için asimptotik olarak verimli bir algoritmayı bir özyinelemenin altındaki küçük listeler için ekleme sıralamasıyla birleştiren karma bir algoritma kullanır. Yüksek düzeyde ayarlanmış uygulamalar, Android, Java ve Python'da kullanılan Timsort (birleştirme sıralaması, ekleme sıralaması ve ek mantık) ve bazı C++ sıralamasında (varyant biçimlerde) kullanılan introsort (hızlı sıralama ve yığın sıralama) gibi daha karmaşık varyantları kullanır. uygulamalar ve .NET'te. Sabit bir aralıktaki sayılar gibi daha kısıtlı veriler için, sayma sıralaması veya taban sıralaması gibi dağıtım sıralamaları yaygın olarak kullanılır. Kabarcık sıralaması ve varyantları pratikte nadiren kullanılır, ancak öğretim ve teorik tartışmalarda yaygın olarak bulunur. Nesneleri fiziksel olarak sıralarken (kağıtları, testleri veya kitapları alfabetik sıraya dizmek gibi) insanlar sezgisel olarak genellikle küçük kümeler için eklemeli sıralamalar kullanır. Daha büyük kümeler için, insanlar genellikle örneğin ilk harfe göre ilk kümeyi ayırırlar ve birden çok kümeleme, çok büyük kümelerin pratik şekilde tasnif edilmesini sağlar. Nesneleri zemine veya geniş bir alana yaymak gibi genellikle alan nispeten ucuzdur, ancak işlemler pahalıdır, özellikle bir nesneyi büyük bir mesafeye taşımak - referans yeri önemlidir. Birleştirme sıralamaları fiziksel nesneler için de pratiktir, özellikle birleştirmek için her liste için bir tane olmak üzere iki el kullanılabileceğinden, yığın sıralama veya hızlı sıralama gibi diğer algoritmalar insan kullanımı için pek uygun değildir. Boşluk bırakan bir ekleme sıralama çeşidi olan kitaplık sıralama gibi diğer algoritmalar da fiziksel kullanım için pratiktir.
Ekleme sıralaması, yığın sıralaması, birleştirme sıralaması, hızlı sıralama, timsort, taban sıralaması, kabarcık sıralaması, kova sıralaması, kitaplık sıralaması ve çoklu sıralama algoritmalarını birleştiren hibrit algoritmalar.
information_extraction
Sevgilimle evlenmeli miyim/sevgili vermeli miyim?
null
Hayatının geri kalanını kiminle geçirmeyi seçeceğin, vereceğin en önemli kararlardan biridir ve hafife alınmaması gereken bir karardır. Hayatta birçok iniş ve çıkış var ve bu kişi zor zamanlarımda bana destek olacak mı, başarılarımı kutlayacak mı, bana sadık kalacak mı, beni dinleyecek mi, benimle gülecek mi gibi soruları kendinize sormanız şart. , o veya onlar sizin en iyinizi ortaya çıkarmak için. Bu soruları gerçekten cevaplamak için bu kişiyle yeterince zaman geçirdiğinizden emin olun. Bu karara acele etmektense beklemek ve kesin olarak bilmek daha iyidir. Hayat boyu sürecek bir taahhütte bulunmadan önce çocuk sahibi olmak, kariyer/kişisel hedefler, mali durumu yönetmek ve genel beklentiler gibi konularda sizin ve bu kişinin aynı fikirde olduğundan emin olmanız da önemlidir. Evlilik zor olabilir ama aynı zamanda dünyanın en güzel şeyidir! Umarım ne kadar harika olabileceğini size gösterebilecek birini seçersiniz!
general_qa
Bağımsızlık Bildirgesi'ni kaç Amerikalı imzaladı?
Bağımsızlık Bildirgesi, New Hampshire, Massachusetts Körfezi, Rhode Island ve Providence Plantations, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Maryland, Delaware, Virginia, Kuzey Carolina'dan İkinci Kıta Kongresi delegeleri olan Amerika'nın Kurucu Babalarından 56'sı tarafından imzalandı. , Güney Karolina ve Georgia. Bildirge, erken Amerikan tarihinde en çok dağıtılan ve en çok yeniden basılan belgelerden biri haline geldi.
56
closed_qa
Leptodactylus tapiti nedir?
Leptodactylus tapiti, Leptodactylidae familyasından bir kurbağa türüdür. Brezilya'ya özgüdür. Doğal yaşam alanları nemli savan, subtropikal veya tropikal yüksek rakımlı otlaklar ve nehirlerdir.
Leptodactylus tapiti bir kurbağa türüdür ve Brezilya'ya özgüdür.
closed_qa
Sence hayattaki en alakalı şeyler neler?
null
Bu çok karmaşık bir soru ve kişiye ve içinde bulunduğu koşullara bağlı. Bununla birlikte, aile, arkadaşlar ve sağlığın birçok insan için üst sıralarda yer alacağını varsaymak adil olur.
general_qa
Linux İkinci aşama önyükleyici
GNU GRUB, rEFInd, BOOTMGR, Syslinux, NTLDR veya iBoot gibi ikinci aşama önyükleyicilerin kendileri işletim sistemleri değildir, ancak bir işletim sistemini düzgün bir şekilde yükleyebilir ve yürütmeyi ona aktarabilir; işletim sistemi daha sonra kendini başlatır ve fazladan aygıt sürücüleri yükleyebilir. İkinci aşama önyükleyici, kendi çalışması için sürücülere ihtiyaç duymaz, bunun yerine, tipik olarak kısıtlı donanım işlevselliği ve daha düşük performansla olsa da, BIOS veya Açık Ürün Yazılımı gibi sistem sabit yazılımı tarafından sağlanan genel depolama erişim yöntemlerini kullanabilir. Birçok önyükleme yükleyicisi, kullanıcıya birden çok önyükleme seçeneği sunacak şekilde yapılandırılabilir. Bu seçenekler, farklı işletim sistemlerini (farklı bölümlerden veya sürücülerden ikili veya çoklu önyükleme için), aynı işletim sisteminin farklı sürümlerini (yeni bir sürümde beklenmeyen sorunlar olması durumunda), farklı işletim sistemi yükleme seçeneklerini (ör. kurtarma veya güvenli mod) ve bellek test cihazları (örn. memtest86+), temel bir kabuk (GNU GRUB'daki gibi) ve hatta oyunlar (bkz. Bazı önyükleyiciler, diğer önyükleyicileri de yükleyebilir; örneğin GRUB, Windows'u doğrudan yüklemek yerine BOOTMGR'yi yükler. Genellikle varsayılan bir seçim, kullanıcının seçimi değiştirmek için bir tuşa basabileceği bir zaman gecikmesiyle önceden seçilir; bu gecikmeden sonra varsayılan seçim otomatik olarak çalıştırılır, böylece etkileşim olmadan normal önyükleme gerçekleşebilir. Bilgisayar kullanıcıyla etkileşime geçmeye hazır olduğunda veya işletim sistemi, sistem programlarını veya uygulama programlarını çalıştırma yeteneğine sahip olduğunda önyükleme işlemi tamamlanmış sayılabilir. Birçok gömülü sistem hemen önyükleme yapmalıdır. Örneğin, bir dijital televizyonun veya bir GPS navigasyon cihazının başlaması için bir dakika beklemek genellikle kabul edilemez. Bu nedenle, bu tür cihazların ROM veya flash bellekte yazılım sistemleri vardır, bu nedenle cihaz hemen çalışmaya başlayabilir; cihaz yapıldığında yükleme önceden hesaplanıp ROM'da depolanabileceğinden çok az veya hiç yükleme gerekmez. Büyük ve karmaşık sistemler, işletim sistemi ve diğer programlar yüklenip çalıştırılmaya hazır olana kadar birçok aşamada ilerleyen önyükleme prosedürlerine sahip olabilir. İşletim sistemleri hiç başlamayacak veya durmayacak şekilde tasarlandığından, bir önyükleyici işletim sistemini yükleyebilir, kendisini bu sistem içinde yalnızca bir işlem olarak yapılandırabilir ve ardından kontrolü geri alınamaz bir şekilde işletim sistemine devredebilir. Önyükleyici daha sonra diğer herhangi bir işlemin yapacağı gibi normal şekilde sonlandırılır.
İki aşamalı bir önyükleyici aslında birbiri ardına gelen iki önyükleyiciden oluşur. İlki, yalnızca ikincisini yüklemek amacıyla küçük. İkincisi, çekirdeği yüklemek için gereken tüm kodu içerebilir. GRUB iki (veya muhtemelen üç) aşama kullanır.
closed_qa
Platin Jübile nedir?
Elizabeth II'nin Platin Yıldönümü, 6 Şubat 1952'de Kraliçe II. Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yıldönümü münasebetiyle 2022'deki uluslararası kutlamaydı. diğer Commonwealth krallıklarının geçmişleri.[n 1] Jübile anma girişimleri, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere Cayman Adaları ve Cebelitarık gibi bölgelerin hükümetleri tarafından duyuruldu ve diğer İngiliz Milletler Topluluğu'nda da kutlamalar düzenlendi. Gambiya, Malezya, Malta, Pakistan ve Samoa gibi üye devletler. Çin, Fransa, Almanya, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından liderler, dönüm noktasına ulaştığı için Kraliçe'ye tebrik mesajları gönderdiler. Birleşik Krallık'ta, 3 Haziran'da fazladan bir resmi tatil vardı ve olağan bahar resmi tatili, 2 Haziran Perşembe'den 5 Pazar'a kadar dört günlük Platinum Jubilee Central Weekend'i oluşturmak için Mayıs ayının sonundan 2 Haziran'a taşındı. 1 Haziran] Birkaç İngiliz Milletler Topluluğu ülkesi tarafından hatıra pulları ve madeni paralar basıldı ve ilk kez her İngiliz Milletler Topluluğu başkentinde fenerler yakıldı. Birçok yerde Kraliçe'nin onuruna ağaçlar dikildi. Kraliçe, Platin Jübile yılında 8 Eylül'de 96 yaşında öldü. Cenazesi 19 Eylül 2022'de yapıldı ve o gün daha sonra Kral George VI Anıt Şapeli'ne gömüldü.
Platin Jübile, İngiliz Hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yıl dönümü anısına 2022'de düzenlenen bir kutlamaydı. İngiliz tarihinde başka hiçbir hükümdar bu dönüm noktasını kutlayacak kadar uzun yaşamadı ve tüm dünyada onun onuruna kutlamalar düzenlendi ve birkaç İngiliz Milletler Topluluğu ülkesi özel pullar ve madeni paralar çıkararak bu olayı antı.
information_extraction
En popüler akıllı ziller nelerdir?
null
Ring, biri Ring kapı zilinizi çaldığında olayları kaydedebilen ve telefonunuza ping gönderebilen akıllı bir zil şirketidir. Şirketin, hareketle etkinleştirilen projektörler gibi başka ürünleri de var.
general_qa
Missy Elliott, "Dokumamı Düzeltmeme İzin Ver?" de hangi rezil ünlü çifte gönderme yapıyor?
null
Ben Affleck ve Jennifer Lopez
open_qa
Referans bilgilerine göre, Halkın Devrimci Hükümeti kaç yıldır Grenada'da ve hangi lider altında iktidardaydı?
Refah, Eğitim ve Kurtuluş için Yeni Ortak Çaba veya Yeni JEWEL Hareketi (NJM), Maurice Bishop liderliğindeki Karayip ada ülkesi Grenada'da Marksist-Leninist bir öncü partiydi. 1973'te kurulan NJM, manifestosunu 1974'te Grenada'ya bağımsızlık verilmesinden önce yayınladı.[1] Hareket, 1979'da başarılı bir kansız devrimle ülkenin kontrolünü ele geçirdi ve 1983'e kadar Halkın Devrimci Hükümeti olarak kararnamelerle yönetildi. 1983'te Bishop, kendi partisi içindeki radikallerle bağlantılı paramiliterlerce öldürüldü. Bu, ABD ordusu tarafından 1983 işgalinde görevden alınan bir askeri hükümete yol açtı.
Maurice Bishop, 1979 ve 1983 yılları arasında Grenada'da 4 yıl boyunca Halkın Devrimci Hükümetine liderlik etti.
closed_qa
San Diego, CA'da ziyaret edilmesi gereken bazı yerler nelerdir?
null
San Diego, güneşli bir eyalet olarak bilinir ve ABD'de yıl boyunca en çok güneş ışığı alan yerlerden biridir. ABD'nin her yerinden insanlar San Diego'yu ziyaret ediyor. İşte San Diego'da görülmesi gereken yerlerden bazıları: - San Diego Hayvanat Bahçesi - Balboa Parkı - USS Midway Müzesi - Safari parkı - Deniz Dünyası San Diego - Belmont Parkı
open_qa
Bir maraton koşarken ve kişisel en iyi zamanınızı koşmaya çalışırken, aşağıdakileri "yararlı" veya "yararlı değil", "tehlikeli" veya "hiçbiri" olarak sınıflandırın. Hızlı sindirilen karbonhidratlar, yangın söndürücü, ağırlık yeleği, makas, koşu ayakkabısı
null
Hızlı sindirilen karbonhidratlar, vücudunuzun 26,2 milin tamamında yakıt olduğundan emin olmak için yararlıdır. Bir yangın söndürücü ne işe yarar ne de yararsızdır. Kişisel olarak en iyisini yapmaya çalışıyorsanız, ağırlık yeleği kullanışlı değildir. Ekstra ağırlık sizi yavaşlatır. Makas tehlikelidir, asla makasla koşmamalısın. Koşu ayakkabıları, ayaklarınızı korumak ve biyomekaniğinizi geliştirmek ve en iyi zamanınızı koşmak için adımınızın verimliliğini artırmak için çok kullanışlıdır.
classification
B61 nükleer bombası nedir?
B61 nükleer bombası, Soğuk Savaş'ın sona ermesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Kalıcı Stoktaki birincil termonükleer yerçekimi bombasıdır. İki aşamalı bir radyasyon patlaması tasarımına sahip, düşük ila orta verimli stratejik ve taktik nükleer silahtır.
B61 nükleer bombası, düşük ila orta verimli stratejik ve taktik nükleer silahtır. İki aşamalı bir radyasyon patlaması tasarımına sahiptir ve Soğuk Savaş'ın sona ermesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Kalıcı stoktaki birincil termonükleer yerçekimi bombasıdır.
summarization
Metinden alınan örnekleri kullanarak bana Yellowstone Ulusal Parkı'nda bulunan birincil ortamların bir özetini verin.
Yellowstone Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri'nin batısında, büyük ölçüde Wyoming'in kuzeybatı köşesinde bulunan ve Montana ve Idaho'ya kadar uzanan bir Amerikan ulusal parkıdır. 42. ABD Kongresi tarafından Yellowstone Ulusal Parkı Koruma Yasası ile kurulmuş ve 1 Mart 1872'de Başkan Ulysses S. Grant tarafından kanunla imzalanmıştır.[6][7][8][9] Yellowstone ABD'deki ilk milli parktı ve aynı zamanda dünyanın ilk milli parkı olarak kabul ediliyor.[10] Park, yaban hayatı ve birçok jeotermal özelliğiyle, özellikle de en popülerlerinden biri olan Old Faithful gayzeriyle tanınır.[11] Birçok biyom türünü temsil ederken, subalpin ormanı en bol olanıdır. South Central Rockies ormanları ekolojik bölgesinin bir parçasıdır. Yerli Amerikalılar en az 11.000 yıldır Yellowstone bölgesinde yaşarken,[12] 19. yüzyılın başlarından ortalarına kadar dağ adamlarının ziyaretleri dışında, organize keşif 1860'ların sonlarına kadar başlamadı. Parkın yönetimi ve kontrolü, başlangıçta, parkı denetleyen ilk İçişleri Bakanı Columbus Delano olan ABD İçişleri Bakanlığı'nın yetki alanına girdi. Bununla birlikte, sonunda ABD Ordusu, 1886 ve 1916 yılları arasında 30 yıl boyunca Yellowstone'un yönetimini denetlemekle görevlendirildi.[13] 1917'de parkın idaresi bir önceki yıl kurulan Milli Park Servisi'ne devredildi. Yüzlerce yapı inşa edildi ve mimari ve tarihi önemleri nedeniyle korunuyor ve araştırmacılar binden fazla arkeolojik alanı inceledi. Yellowstone Ulusal Parkı, göller, kanyonlar, nehirler ve sıradağlardan oluşan[3] 3.468,4 mil karelik (8.983 km2) bir alanı kapsar.[11] Yellowstone Gölü, Kuzey Amerika'daki en büyük yüksek rakımlı göllerden biridir ve kıtadaki en büyük süper yanardağ olan Yellowstone Caldera'nın üzerinde yer alır. Kaldera uyuyan bir volkan olarak kabul edilir. Son iki milyon yılda birkaç kez muazzam bir güçle patladı.[14] Dünyadaki gayzerlerin[15][16] ve hidrotermal yapıların[17] yarısından fazlası, devam eden bu volkanizma tarafından beslenen Yellowstone'dadır. Volkanik patlamalardan kaynaklanan lav akıntıları ve kayalar, Yellowstone'un arazi alanının çoğunu kaplar. Park, Dünya'nın kuzey ılıman bölgesinde kalan neredeyse bozulmamış en büyük ekosistem olan Greater Yellowstone Ekosisteminin merkezidir.[18] 1978'de Yellowstone, UNESCO Dünya Mirası Listesi seçildi. Yüzlerce memeli, kuş, balık, sürüngen ve amfibi türü belgelenmiştir ve bunların birçoğu tehlikede veya tehdit altındadır.[11] Uçsuz bucaksız ormanlar ve otlaklar aynı zamanda benzersiz bitki türlerini de içerir. Yellowstone Parkı, bitişik Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ve en ünlü megafauna yeridir. Bu parkta boz ayılar, pumalar, kurtlar ve serbest dolaşan bizon ve geyik sürüleri yaşar. Yellowstone Park bizon sürüsü, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski ve en büyük halka açık bizon sürüsüdür. Parkta her yıl orman yangınları çıkıyor; 1988'deki büyük orman yangınlarında parkın yaklaşık üçte biri yandı. Yellowstone'da yürüyüş, kampçılık, tekne gezintisi, balık tutma ve gezi gibi çok sayıda dinlence fırsatı vardır. Asfalt yollar, belli başlı jeotermal alanların yanı sıra bazı göl ve şelalelere yakın erişim sağlar. Kış aylarında, ziyaretçiler genellikle parka kar arabaları veya kar motosikletleri kullanan rehberli turlar yoluyla erişirler.[19]
Genel olarak dünyadaki ilk milli park olarak kabul edilen Yellowstone Milli Parkı, Wyoming, Montana ve Idaho'nun bazı kısımlarını kapsayan, boyut olarak önemlidir ve neredeyse bozulmamış kalan en büyük ekosistemler olarak işlev görür. Park, yaşam alanlarının çeşitliliği nedeniyle boz ayılar, pumalar, kurtlar, dağ keçileri, serbest dolaşan bizon ve geyik sürüleri gibi birçok türde kuş ve balığı destekleyebilmektedir. Parkın bazı alanlarına ormanlar ve otlaklar hakimken, diğerleri tamamen farklı dağ sıraları, göller ve engebeli çayırlar deneyimi sunuyor. Parkın en eşsiz özelliklerinden bazıları gayzerler ve hidrotermal özelliklerdir. Aslında Yellowstone, dünyadaki buna benzer özelliklerin yarısından fazlasına ev sahipliği yapmaktadır. Bunun nedeni, tüm parkın kıtadaki en büyük süper volkan olan Yellowstone Caldera'nın merkezinde yer almasıdır.
summarization
Bisiklet ve elektrikli bisiklet arasındaki fark nedir
null
Bir elektrikli bisiklet, birkaç ek bileşenle geleneksel bir bisiklete çok benzer. Normal bir bisikletle benzer bir tekerlek, gidon ve çerçeve stiline sahiptirler. Ayrıca kullanıcı için elektrik motoru, bataryası ve kumandası vardır. Pil, pedal çevirirken yardım sunan motorlara güç sağlar. Bir e-bisiklet, pedal çevirme hareketini değiştirmez, sadece daha basit hissettirir.
open_qa
İzoterm terimini kim ve ne zaman icat etti?
İzoterm harita üzerinde aynı sıcaklığa sahip noktaları birleştiren çizgidir. Bu nedenle, bir izotermin geçtiği tüm noktalar, belirtilen zamanda aynı veya eşit sıcaklıklara sahiptir. 0 °C'deki bir izoterm, donma seviyesi olarak adlandırılır. Terim, bitkilerin coğrafi dağılımına ilişkin araştırmasının bir parçası olarak 1817'de Paris'te ilk izoterm haritasını yayınlayan Prusyalı coğrafyacı ve doğa bilimci Alexander von Humboldt tarafından icat edildi.
Terim, bitkilerin coğrafi dağılımına ilişkin araştırmasının bir parçası olarak 1817'de Paris'te ilk izoterm haritasını yayınlayan Prusyalı coğrafyacı ve doğa bilimci Alexander von Humboldt tarafından icat edildi.
summarization
Hangi otomobil üreticisinin Japon veya Amerikalı olduğunu belirleyin: GMC veya Nissan
null
Nissan Japon, GMC Amerikan
classification
Amerika Birleşik Devletleri'nde kaç eyalet var?
null
50
open_qa
Bana Hindistan'daki en iyi tek boynuzlu atların bir listesini ver.
null
Flipkart, Swiggy, Ola, Meesho, Cred, Dream11, Paytm, Zomato
brainstorming
Lütfen Thysanozoon nigropapillosum'un ne olduğunu özetleyin
Thysanozoon nigropapillosum, Pseudocerotidae familyasına ait poliklad yassı kurtların bir türüdür. Bazı yaygın isimler arasında altın benekli yassı kurt, deniz yassı kurdu, sarı papilla yassı kurt, sarı benekli yassı kurt ve sarı benekli poliklad yassı kurt bulunur. Thysanozoon nigropapillosum uzun bir gövdeye ve geniş bir şekle sahiptir. 3 inç'e (76 mm) kadar büyürler. Sırt yüzeyi koyu siyahtır ve boyutları değişen çok sayıda sarı uçlu papilla ile kaplıdır. Karın yüzeyi koyu kahverengidir. Gövdenin dış kenarı hafif dalgalı ve opak beyaz bordürlüdür. Ön ucun ortasında küçük, kulak benzeri yalancı dokunaçları vardır. Vücudun ritmik dalgalı hareketiyle kendilerini suda iterek yüzerler. Bu tür tropikal Hint-Pasifik'te yaygındır. Thysanozoon nigropapillosum, sığ gelgit altı bölgesindeki dış resif boyunca oldukça yaygındır. Vücut kenarlarını dalgalandırarak ve ritmik olarak daraltarak yüzebilir. Didemnum spp.'yi yutmak için ağzını ve geniş farenksini kullanarak tuniklerle beslenir ve daha sonra tuniklerinde bulunan kalkerli spikülleri içeren yiyecek peletlerini kusar. Polyclad yassı solucanlar, hermafrodittir ve bir çift yassı solucanın her biri diğerini döllemeye çalışır. Spermin transferi hipodermik tohumlama ile olabilir, ancak bu türlerde papilla varlığı nedeniyle bu zorlaşır ve sıklıkla dermal emprenye meydana gelir. Bu, spermin derinin marjinal bölgesine yerleştirildikten hemen sonra vücuda girmesini içerir. Bu tür dermal tohumlama, yassı solucanın rabditlerin varlığıyla güçlendirilmiş iki penise sahip olması gerçeğiyle kolaylaştırılır ve bunlar, alıcı yüzerken bile eşinin kenarını kavrayabilir ve tutunabilir. Sealife Collection'da nigropapillosum
Thysanozoon nigropapillosum, Pseudocerotidae familyasına ait poliklad yassı kurtların bir türüdür. Thysanozoon nigropapillosum genellikle altın benekli yassı solucan, deniz yassı kurdu, sarı paipllae yassı kurdu, sarı benekli yassı kurt ve sarı benekli poliklad olarak adlandırılır. Uzun bir gövdeye ve geniş bir şekle sahiptirler ve 3 inç'e (76 mm) kadar büyüyebilirler. Hint-Pasifik'te yaygındırlar ve tuniklerle beslenirler ve daha sonra tuniklerinde bulunan kalkerli spiküller içeren yiyecek peletlerini kusarlar. Polyclad yassı solucanlar hermafroditlerdir ve her bir yassı kurt çifti birbirini döllemeye çalışır.
summarization
Pasaja göre Süpermen'i kim kabul etti?
Süpermen kurgusal gezegen Krypton'da doğdu ve Kal-El olarak adlandırıldı. Bebekken, Kripton doğal bir afette yok olmadan birkaç dakika önce ailesi onu küçük bir uzay gemisiyle Dünya'ya gönderdi. Gemisi, hayali Smallville kasabasının yakınlarına, Amerikan kırsalına indi. Ona Clark Kent adını veren çiftçiler Jonathan ve Martha Kent tarafından bulundu ve evlat edinildi. Clark, inanılmaz güç ve geçirimsiz cilt gibi çeşitli insanüstü yetenekler geliştirdi. Üvey ailesi ona yeteneklerini insanlığın yararına kullanmasını tavsiye etti ve o da suçla savaşmaya karar verdi. Kişisel hayatını korumak için renkli bir kostüme dönüşür ve suçla savaşırken "Süpermen" takma adını kullanır. Clark, Daily Planet için gazeteci olarak çalıştığı kurgusal Amerikan şehri Metropolis'te yaşıyor. Superman'in yardımcı karakterleri arasında sevgilisi ve gazeteci arkadaşı Lois Lane, Daily Planet fotoğrafçısı Jimmy Olsen ve yazı işleri müdürü Perry White ve Brainiac, General Zod ve baş düşmanı Lex Luthor gibi düşmanları yer alıyor.
Jonathan ve Martha Kent
information_extraction
İnsanlar neden seyahat etmeyi sever?
null
Seyahat etmek, birçok nedenden dolayı insan davranışında her zaman doğuştan olmuştur. Basit merakları keşfetme, deneyimleme ve yanıtlama arzusu, birçok insanı yakın ve uzak yerlere seyahat etmeye itiyor. Seyahat etmenin zihinsel sağlığı iyileştirmek, yaratıcılık ve ilham kazanmak, kendinizi anlamak ve stres ve kaygıyı azaltmak gibi birçok faydası vardır.
open_qa
Bunları bir banyoda veya yatak odasında nerede bulacağınızı söyleyin: çarşaf, yastık, tuvalet, duş, lavabo, yatak, bide
null
Çarşaflar: Yatak Odası Yastıklar: Yatak odası Tuvalet: Banyo Duş: Banyo Lavabo: Banyo Yatak: Yatak Odası Bide: Banyo
classification
En çok şampiyonluğa sahip NBA takımları hangileri?
null
Los Angeles Lakers ve Boston Celtics'in her biri 17 NBA şampiyonluğuna sahiptir ve bu, tüm takımlar arasında en fazla olanıdır.
open_qa
Klasik bir Yunan salatasının malzemeleri nelerdir?
null
Klasik bir Yunan salatası, doyurucu sebzeler, peynir ve sostan oluşur. Yani domates, kırmızı soğan, salatalık, kalamata zeytin, koyun beyaz peynir ve kırmızı şarap sirkesi, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiber sosu.
brainstorming
En çok çevrilen iki İngiliz yazar kimdir?
null
Shakespeare ve Agatha Christie
open_qa
Kilo vermenin en iyi yolu nedir?
null
Karbonhidratı, kalori açığını kesin.
brainstorming
Bunları web tarayıcıları veya programlama dilleri olarak sınıflandırın: Firefox, Netscape, C++, Python, Internet Explorer, Edge, Ruby, C#, Safari, AOL Explorer
null
Web tarayıcıları: Firefox, Netscape, Internet Explorer, Edge, Safari, AOL Explorer Programlama dilleri: C++, Python, Ruby, C#
classification
Londra'daki 1908 Yaz Olimpiyatları'nda ne tür bir yüzme havuzu kullanıldı?
Londra'daki 1908 Yaz Olimpiyatları'nda altı yüzme yarışması yapıldı. Bunlar, özellikle 100 metrelik bir havuzun inşa edildiği (ana stadyumun atletizm ovalinin içinde) ilk Olimpiyat Oyunlarıydı. Önceki Olimpiyat etkinlikleri açık suda yüzüyordu (1896: Akdeniz, 1900: Seine Nehri, 1904: yapay bir göl). Yüzme müsabakalarına sadece erkekler katıldı. Yarışmalar 13 Temmuz 1908 Pazartesi gününden 25 Temmuz 1908 Cumartesi gününe kadar yapıldı. 1908 yarışmalarının altısı da Olimpik yüzme programının temelini oluşturdu ve o zamandan beri Oyunların her baskısında tartışıldı. 50 m, 200 m ve 800 m serbest stil yarışmaları önceki sürümden çıkarıldı (ancak 50 m ve 200 m daha sonra geri dönecekti), bayrak yarışı 4 × 50 yardadan 4 × 200 m'ye uzatıldı ve 400 m kurbağalama 200 metreye kısaltıldı.
1908 Yaz Olimpiyatları yüzme yarışması, özel olarak inşa edilmiş 100 metrelik bir yüzme havuzunda yapılmıştır.
summarization
İsviçre'de hangi diller konuşulur?
İsviçre'nin dört ulusal dili Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanca'dır.[3] Almanca, Fransızca ve İtalyanca, İsviçre Konfederasyonu Federal İdaresi içinde ulusal düzeyde resmi diller olarak eşit statüye sahipken, Romalı dili konuşan insanlarla ilişkilerde kullanılır.[4] Latince bazen bazı resmi bağlamlarda, özellikle ülkeyi belirtmek için kullanılır (Confederatio Helvetica).[5] 2020'de, İsviçre nüfusunun %62,3'ünün anadili Almanca (İsviçre Almancası veya Standart Almanca) idi; %22,8 Fransızca (çoğunlukla İsviçre Fransızcası, ancak bazı Fransız-Provençal lehçeleri dahil); %8 İtalyan (çoğunlukla İsviçre İtalyanı, ancak Lombard dahil); ve %0,5 Romalı.[6] Alman bölgesi (Deutschschweiz) kabaca doğuda, kuzeyde ve merkezdedir; batıda Fransız kısmı (la Romandie); ve güneyde İtalyan bölgesi (Svizzera italiana). Doğudaki Grisons'ta küçük bir Romalı konuşan yerli nüfus var. Fribourg, Bern ve Valais kantonları resmi olarak iki dillidir; Grisons resmi olarak üç dillidir.
İsviçre'nin dört ulusal dili Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanca'dır. Almanca, Fransızca ve İtalyanca, İsviçre Konfederasyonu Federal İdaresi içinde ulusal düzeyde resmi diller olarak eşit statüye sahipken, Romalı dili konuşan insanlarla ilişkilerde kullanılır. Latince bazen bazı resmi bağlamlarda, özellikle ülkeyi belirtmek için kullanılır (Confederatio Helvetica). 2020'de, İsviçre nüfusunun %62,3'ünün anadili Almanca (İsviçre Almancası veya Standart Almanca) idi; %22,8 Fransızca (çoğunlukla İsviçre Fransızcası, ancak bazı Fransız-Provençal lehçeleri dahil); %8 İtalyan (çoğunlukla İsviçre İtalyanı, ancak Lombard dahil); ve %0,5 Romalı. Alman bölgesi (Deutschschweiz) kabaca doğuda, kuzeyde ve merkezdedir; batıda Fransız kısmı (la Romandie); ve güneyde İtalyan bölgesi (Svizzera italiana). Doğudaki Grisons'ta küçük bir Romalı konuşan yerli nüfus var. Fribourg, Bern ve Valais kantonları resmi olarak iki dillidir; Grisons resmi olarak üç dillidir.
closed_qa
Family Mart Japonya nedir?
The FamilyMart Company, Ltd. ( 株式会社ファミリーマート , Kabushikigaisha Famirīmāto ) bir Japon market franchise zinciridir. 7-Eleven'ın ardından Japonya'nın en büyük ikinci market zinciridir. Şu anda dünya çapında Japonya, Tayvan, Çin, Filipinler, Tayland, Vietnam, Güney Kore, Endonezya ve Malezya'da 24.574 mağaza bulunmaktadır.[4] Merkezi Tokyo, Toshima, Ikebukuro'daki Sunshine 60 binasının 17. katındadır.[5] Japonya'da FamilyMart'ın işlettiği Circle K Sunkus adında bazı mağazalar var.
Family Mart, 7-Eleven'ın ardından Japonya'nın en büyük ikinci market zinciridir.
closed_qa
Aşağıdaki hazır değerleri dize veya int olarak sınıflandırın: "a", "", "0", 0, 0xasdf, "0xasdf"
null
Birçok programlama dilinde, dize değişmezleri çift tırnak içine alınır. Bunun anlamı, "a", "", "0" ve "0xasdf" dizelerdir, 0 ve 0xasdf ise int değişmezleridir.
classification
Ikea'dan önceden boyanmış bir raf oluştururken, aşağıdakilerin her birini görev için yararlı veya yararlı olmayan olarak sınıflandırın: bir tahta dübel, bir sulu boya seti, bir pencere camı, bir lastik tokmak, bir çok amaçlı alet, bir tornavida.
null
Tahta dübel: Kullanışlı, sulu boya kiti: Kullanışlı değil, Pencere camı: Kullanışlı değil, Lastik tokmak: Kullanışlı, multitool: Kullanışlı, tornavida: Kullanışlı.
classification
Bana Londra'daki en büyük parklardan bazılarının madde işaretli bir listesini ver.
null
İşte Londra'nın en büyük parklarının bir listesi: - Hampstead Heath - Regent's Parkı - Greenwich Parkı - Victoria Parkı - Hollanda Parkı - Richmond Parkı - Yeşil park - Hyde Park - St James Parkı
brainstorming
John Grisham'ın en çok satan romanlarından bazılarını söyleyin.
null
John Grisham ünlü bir Amerikalı romancı ve eski bir avukattır. En çok suç usulü ve yasal gerilim filmleri yazmasıyla tanınır. İlk çok satan romanı 1989'da A Time to Kill'di. Firma romanı 1991'de gösterime girdi ve 1993'te Tom Cruise'un oynadığı bir film oldu. Kaçak Jüri 1996'da; 1995 yapımı The Rainmaker; 2004 yılında Broker;
open_qa
Telefon kılıfının amacı nedir?
null
Telefon kılıfı kullanmak, telefonunuzu hasara karşı korur. Telefonunuzu düşürmek gibi durumlardan kaynaklanan darbelerin çizilmesini önler ve şoku emer.
open_qa