sentence
stringlengths
30
8.03k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
183 values
source_file
stringclasses
4 values
Jakmile už investoři získají peníze , obvykle nemají žádnou představu o tom , jak **je** utratit .
peníze
peníze
je
text_perspron
Gándhí vyhlásil na listopad všeobecné volby a mnoho podnikatelů se bojí , že **on** a jeho strana Indický národní kongres prohrají .
Gándhí
Gándhí
on
text_perspron
Gándhí vyhlásil na listopad všeobecné volby a mnoho podnikatelů se bojí , že on a **jeho** strana Indický národní kongres prohrají .
Gándhí
Gándhí
jeho
text_perspron
M . J . Pherwani , předseda fondu Unit Trust of India , říká : " Trhy míří k růstu , který jsme dříve neviděli ani o **něm** neslyšeli . "
růstu , který jsme dříve neviděli ani o něm neslyšeli
růstu
něm
text_perspron
Po vzoru Komise pro regulaci prodeje cenných papírů v USA vznikla na počátku letošního roku indická Rada pro regulaci prodeje cenných papírů , v Novém Dillí však netlačili na legislativu natolik , aby zajistili **její** funkčnost .
indická Rada pro regulaci prodeje cenných papírů
Rada
její
text_perspron
Ačkoli společnost Larsen & Toubro už 38 let nezískala žádné peníze z veřejných zdrojů , **její** noví vlastníci často vytvářejí na místních trzích finanční zdroje .
společnost Larsen & Toubro
společnost
její
text_perspron
Když firma získá peníze , není vždy jisté , k čemu **je** použije .
peníze
peníze
je
text_perspron
Očekává se , že společnost Ekco Group Inc . z Nashua v New Hampshire oznámí , že **její** čistý zisk za třetí čtvrtletí , které skončilo 1 . října , poklesl o 50 % až 60 % z 2.1 milionu dolarů , neboli 11 centů na akcii , v minulém roce .
společnost Ekco Group Inc . z Nashua v New Hampshire
společnost
její
text_perspron
Řekl , že pasti na myši značky Victor a další produkty jednotky Woodstream na hubení škůdců " si vedou velmi dobře " , a též **její** plastové skladovací bedny " jsou připraveny pro růst " .
jednotky Woodstream
jednotky
její
text_perspron
Zpomalení v odvětví začalo být zřejmé v tomto měsíci , kdy společnost AMR Corp . , mateřská společnost aerolinek American Airlines , ohlásila pokles čistého příjmu ve třetím čtvrtletí o 8.8 % a oznámila , že **její** čtvrté čtvrtletí bude " neuspokojivé " .
společnost AMR Corp . , mateřská společnost aerolinek American Airlines
,
její
text_perspron
Krátce předtím oznámila společnost USAir , že **její** výsledky za třetí čtvrtletí budou " podstatně nižší " než před rokem .
společnost USAir
společnost
její
text_perspron
Aerolinie také tvrdí , že **jejich** věrnostní programy snižují zisky , protože jsou výhody požadovány více , než je běžné .
Aerolinie
Aerolinie
jejich
text_perspron
Toto sdružení se sídlem v Portlandu ve státě Oregon uvedlo , že by **mu** restrukturalizace měla pomoci splnit nové požadavky na kapitál vyplývající ze Zákona o reformě finančních institucí , jejich ozdravění a výkonu zákona .
Toto sdružení se sídlem v Portlandu ve státě Oregon
sdružení
mu
text_perspron
Toto sdružení se sídlem v Portlandu ve státě Oregon uvedlo , že by mu restrukturalizace měla pomoci splnit nové požadavky na kapitál vyplývající ze Zákona o reformě finančních institucí , **jejich** ozdravění a výkonu zákona .
finančních institucí
institucí
jejich
text_perspron
Jak se očekávalo , firma Primerica také získala jistá aktiva této agentury a převzala jisté **její** závazky .
této agentury
agentury
její
text_perspron
Společnost Exxon Corp . uvedla , že **její** výdělek za třetí čtvrtletí klesl o 9 % , protože zeslábly zisky dvou z jejích tří velkých podniků .
Společnost Exxon Corp .
Společnost
její
text_perspron
Společnost Exxon Corp . uvedla , že její výdělek za třetí čtvrtletí klesl o 9 % , protože zeslábly zisky dvou z **jejích** tří velkých podniků .
Společnost Exxon Corp .
Společnost
jejích
text_perspron
Ačkoli společnost Exxon během posledního čtvrtletí vynaložila velké částky , aby vyčistila aljašskou pobřežní čáru , kterou **její** ropná skvrna zbarvila dočerna , tyto výdaje , stejně jako náklady na pokračování programu souvisejícího se skvrnou , jsou pokryty 880 miliony dolarů nákladů , které vydala v první polovině roku .
společnost Exxon
společnost
její
text_perspron
Představitelka společnosti Exxon uvedla , že tato ropná společnost nyní v budoucím výdělku neočekává žádné další poplatky související s čištěním ropy uniklé po nárazu jednoho z **jejích** tankerů do podmořského útesu .
tato ropná společnost
společnost
jejích
text_perspron
Vlna jednorázových poplatků zanechala společnost Ashland Oil se ztrátou 39 milionů dolarů za **její** fiskální čtvrté čtvrtletí .
společnost Ashland Oil
společnost
její
text_perspron
Společnost Ashland také vydala poplatek po zdanění ve výši 25 milionů dolarů , aby pokryla očekávané náklady na napravení problémů s kotli , které postavila jedna z **jejích** poboček .
Společnost Ashland
Společnost
jejích
text_perspron
Tato ropná rafinérská společnost rovněž zaúčtovala poplatek ve výši 15 milionů dolarů za ztrátový prodej společnosti Ashland Technology Corp . , jedné z **jejích** poboček .
Tato ropná rafinérská společnost
společnost
jejích
text_perspron
Výdělek společnosti Arco z **jejího** 49.9 % podílu ve společnosti Lyondell klesl na 37 milionů dolarů ze 156 milionů dolarů ve shodném období loňského roku , kdy byla společnost Lyondell cele vlastněna .
společnosti Arco
společnosti
jejího
text_perspron
Společnost Jefferies Group Inc . oznámila , že **její** čistý zisk za třetí čtvrtletí klesl o 4 % na 2.2 milionu dolarů , neboli 35 centů na akcii , z loňských 2.3 milionu dolarů , neboli z 31 centů na akcii při více akciích .
Společnost Jefferies Group Inc .
Společnost
její
text_perspron
Jefferies , holdingová společnost z Los Angeles obchodující především s cennými papíry , také uvedla , že poklesy burzy po tomto čtvrtletí , které skončilo 30 . září , způsobily na **jejím** účtu pro rizikovou arbitráž nerealizovanou ztrátu , která před zdaněním činí asi 6 milionů dolarů .
Jefferies , holdingová společnost z Los Angeles obchodující především s cennými papíry
,
jejím
text_perspron
Společnost Jefferies dále oznámila , že za posledních devět měsíců **její** čistý zisk klesl o 39 % na 6.8 milionu dolarů , neboli 1.07 dolaru na akcii , z 11.1 milionu dolarů , neboli z 1.50 dolaru na akcii .
Společnost Jefferies
Společnost
její
text_perspron
Společnost Moody ' s Investors Service řekla , že s ohledem na možný pokles přehodnocuje ratingy obligací a dlouhodobých vkladů společnosti Bay View Federal a ratingy prioritních akcií **její** mateřské společnosti Bay View Capital .
společnosti Bay View Federal
společnosti
její
text_perspron
Ale alespoň protentokrát jsou Američané mnohem lepší ve výrobě osobních počítačů a softwaru , který **je** ovládá .
osobních počítačů
počítačů
je
text_perspron
Japonští úředníci používají osobní počítače dvakrát méně často než **jejich** evropské protějšky a třikrát méně často než Američané .
Japonští úředníci
úředníci
jejich
text_perspron
Mezitím zapisuje žena sedící vedle nového terminálu značky Fujitsu do grafu informace o akciovém trhu tužkou a sčítá **je** kapesní kalkulačkou .
informace o akciovém trhu
informace
je
text_perspron
V minulém desetiletí vlastnila více než polovinu japonského trhu s osobními počítači společnost NEC Corp . a vládla **mu** téměř se silou monopolu .
japonského trhu s osobními počítači
trhu
mu
text_perspron
To podněcuje konkurenci a růst , umožňuje uživatelům snadno vyměnit a kombinovat značky a zvyšuje zájem softwarových firem psát softwarové balíky , protože **je** lze prodat uživatelům téměř jakéhokoliv počítače .
softwarové balíky
balíky
je
text_perspron
Váhají s prodejem strojů kompatibilních s výrobky společnosti NEC , protože firma NEC takové stroje neschvaluje a **jejich** prodej by ohrozil jejich vzájemný vztah .
takové stroje
stroje
jejich
text_perspron
Prodejní kanceláře firmy Toyota Motor Corp . v Japonsku mají desetinu počítačů na zaměstnance ve srovnání s tím , kolik mají **jejich** vlastní americké pobočky , a během následujících pěti let se mají zhruba vyrovnat .
firmy Toyota Motor Corp .
firmy
jejich
text_perspron
Ale noví manažeři budou muset být tvůrci a inovátoři . . . a k **tomu** je nutné vytvořit prostředí , kde je přístup k informacím zevnitř i vně firmy snadný stejně jako jejich sdílení .
Ale noví manažeři budou muset být tvůrci a inovátoři
být
tomu
text_perspron
Ale noví manažeři budou muset být tvůrci a inovátoři . . . a k tomu je nutné vytvořit prostředí , kde je přístup k informacím zevnitř i vně firmy snadný stejně jako **jejich** sdílení .
informacím
informacím
jejich
text_perspron
Zdravý a soudržný japonský trh by také mohl japonským společnostem výrazně usnadnit prodej v zámoří , kde je **jejich** podíl stále minimální .
japonským společnostem
společnostem
jejich
text_perspron
Soudce státního soudu Richard Curry nařídil společnosti Edison vrátit v průměru zhruba 45 až 50 dolarů každému zákazníkovi , který využíval **její** služby dodávky elektřiny od dubna 1986 , včetně asi dvou milionů zákazníků , kteří se během tohoto období přestěhovali .
společnosti Edison
společnosti
její
text_perspron
Soudce Curry nařídil , aby splácení začalo 1 . února , a řekl , že nepřipouští žádná odvolání či jiné pokusy společnosti Edison blokovat **jeho** nařízení .
Soudce Curry
Curry
jeho
text_perspron
Společnost Commonwealth Edison uvedla , že nařízení by **ji** mohlo donutit srazit zisky za rok 1989 o 1.55 dolaru za akcii .
Společnost Commonwealth Edison
Společnost
ji
text_perspron
Mám v úmyslu z něho učinit ten nejlepší možný pořad a bude - li běžet hodinu , potom je to ten nejlepší způsob , jak **toho** dosáhnout , řekl Rod Perth , který byl do funkce vicepresidenta pozdně večerní zábavy jmenovaný v srpnu .
učinit ten nejlepší možný pořad
učinit
toho
text_perspron
Bush požádal Kongres , aby 3 miliardy dolarů , sumu kterou může ministr obrany Dick Cheney přesouvat mezi jednotlivými programy , projekty a činnostmi Pentagonu , zvýšil na 6 miliard dolarů , což by **mu** umožnilo zredukovat problémy , které cíleně vyvolává Grammův - Rudmanův rozpočtový zákon .
Bush
Bush
mu
text_perspron
Protože se v **jejím** odvětví zpomaluje růst , plánuje společnost Anheuser - Busch razantně zlevnit své hlavní značky piv , čímž si připraví pole pro cenovou válku .
společnost Anheuser - Busch
společnost
jejím
text_perspron
Jednotka Hughes Electronics společnosti GM uvedla , že **její** zisk ve třetím čtvrtletí klesl o 22 % .
Jednotka Hughes Electronics společnosti GM
Jednotka
její
text_perspron
Finanční jednotka GMAC uvedla , že **její** čistý zisk klesl o 3.1 % , avšak zisk společnosti EDS vzrostl o 16 % .
Finanční jednotka GMAC
jednotka
její
text_perspron
Tento boj tvrdě snižuje zisky mnohých , a tak hrozí , že ti nejmenší z obchodu odpadnou , a též tak přiostřuje vztahy mezi celostátními řetězci rychlého občerstvení a uživateli **jejich** licencí .
celostátními řetězci rychlého občerstvení
řetězci
jejich
text_perspron
Jack Greenberg , výkonný viceprezident a finanční ředitel společnosti McDonald ' s , říká , že obrat shodných provozoven přepočtený vzhledem k inflaci firma nevyčísluje , natož aby **jej** zveřejňovala .
obrat shodných provozoven přepočtený vzhledem k inflaci
obrat
jej
text_perspron
Pokračující cenové tlaky vrážejí klín mezi některé poskytovatele licencí a **jejich** uživatele .
licencí
licencí
jejich
text_perspron
Morrissey , uživatel licence řetězce Kentucky Fried Chicken , poznamenává , že většina držitelů licencí musí strávit zvýšení nákladů , aniž by se **jim** snížil licenční poplatek , neboli podíl z obratu , který musí platit poskytovatelům licencí .
většina držitelů licencí
většina
jim
text_perspron
Bush řekl , že ani **on** ani Gorbačov nečekají žádná " zásadní rozhodnutí nebo dohody " .
Bush
Bush
on
text_perspron
Ve čtvrtečním rozhovoru Claude Bebear , předseda a výkonný ředitel společnosti Axa , řekl , že **jeho** skupina již obdržela ujištění od skupiny bank vedené společností Cie . Financiere de Paribas , že mohou poskytnout úvěrovou část financování .
Claude Bebear , předseda a výkonný ředitel společnosti Axa
,
jeho
text_perspron
Libovolná změna kontroly nad společností Farmers potřebuje schválení pojišťovacích zmocněnců v devíti státech , kde jsou společnost Farmers a **její** příbuzné společnosti zapsány do rejstříku .
společnost Farmers
společnost
její
text_perspron
Aby odrazila postup Sira Jamese , navrhla společnost B . A . T rozsáhlou restrukturalizaci , která by **ji** ořezala na tabákový a finanční koncern .
společnost B . A . T
společnost
ji
text_perspron
Nic nepohnulo duší Ronalda Reagana a **jeho** žáků tak , jako tažení na pomoc nikaragujským rebelům Contras nebo sen o vybudování vesmírného obranného štítu pro zneškodnění sovětských nukleárních střel .
Ronalda Reagana
Reagana
jeho
text_perspron
Pan Burton říká , že nespokojenost konzervativců s tím , jak pan Bush opatrně zachází s posledním neúspěšným pučem v Panamě , **je** udělá ochotnějšími promluvit .
konzervativců
konzervativců
je
text_perspron
Většina analytiků myslí , že je malá naděje , že Contras budou bez amerických zbraní významnou bojovou silou , a že po únorových volbách bude **jejich** budoucnost v libovolné formě při nejlepším temná .
Contras
Contras
jejich
text_perspron
Ve skutečnosti , protože komunismus asi zdolává celkový útlum , mohou být někteří konzervativci natolik potěšeni tím , že **jejich** protikomunistická filozofie převládá , že aktuálně nemají dost ohně na to , aby protlačili kontroverzní programy .
někteří konzervativci
konzervativci
jejich
text_perspron
Aby byl v plachtách libovolného programu vítr , musí do **nich** prezident foukat , říká poslanec Burton .
plachtách libovolného programu
plachtách
nich
text_perspron
Bennett odmítl jmenovat oblastní úředníky , kteří podle **jeho** názoru bránili plánům na vybudování dalších federálních věznic , které by ulevily washingtonskému problému .
Bennett
Bennett
jeho
text_perspron
Ale jiní úředníci Bushovy administrativy kritizovali za blokování využití možných míst ve státě Maryland **jeho** guvernéra Williama Schaefera .
státě Maryland
státě
jeho
text_perspron
Společnost Anheuser uvedla , že **její** politika slev by v podstatě znamenala následovat takovéto kroky konkurentů trh od trhu .
Společnost Anheuser
Společnost
její
text_perspron
Společnost Anheuser - Busch ohlásila svůj plán v době , kdy oznámila , že **její** čistý zisk za třetí čtvrtletí vrostl neočekávaně méně o 5.2 % na 238.3 milionu dolarů , neboli na 83 centů na akcii , z 226.5 milionu dolarů , neboli ze 78 centů .
Společnost Anheuser - Busch
Společnost
její
text_perspron
Společnost Anheuser uvedla , že **její** nová strategie , která byla na některých trzích spuštěna minulý měsíc a jejíž brzké zavedení na vybraných trzích v celé zemi se očekává , bude znamenat , že její příjmy za poslední polovinu roku 1989 a v roce 1990 budou nižší , než se očekává .
Společnost Anheuser
Společnost
její
text_perspron
Thompson poznamenal , že tyto neuspokojivé zisky , které byly o pět centů na akcii nižší než **jeho** vlastní odhady , přispěly k tomu , že nervózní a momentálně nesmiřitelná investující veřejnost vyprodávala .
Thompson
Thompson
jeho
text_perspron
Podle Steinmana , nakladatele již zmíněného zpravodaje , je podíl společnosti Anheuser na trhu téměř dvakrát větší než podíl **jeho** nejbližšího konkurenta , společnosti Miller Brewing , která měla vloni podíl 21.2 % .
společnosti Anheuser
společnosti
jeho
text_perspron
Robert I . Toussie , generální partner investiční skupiny , uvedl , že reakce společnosti Lionel odráží neústupnost managementu , a řekl , že představitelům společnosti se nepodařilo předložit lepší alternativu , než je nabídka **jeho** skupiny .
Robert I . Toussie , generální partner investiční skupiny
,
jeho
text_perspron
Toussie sdělil , že na žalobu společnosti Lionel bude reagovat , až případ prošetří **jeho** právníci .
Toussie
Toussie
jeho
text_perspron
Řekl jsem svým zaměstnancům a klientům , že stále budou schopni uplatnit své opce , protože za **ně** ručí společnost Options Clearing Corp . , řekl Michael Schwartz , starší registrovaný opční stratég společnosti Oppenheimer & Co .
opce
opce
text_perspron
Pokud jedno město vypoví službu , **jeho** funkci převezme druhé .
jedno město
město
jeho
text_perspron
Charles Daggs , předseda a hlavní výkonný ředitel společnosti Sutro & Co . , řekl , že obchodníci přišli do práce v pět hodin ráno pacifického času - řada z **nich** pěšky , protože silniční a dopravní podmínky byly nejisté - ale dozvěděli se , že budou muset počkat na požadovanou kontrolu prováděnou zástupci města , aby bylo možno do dvou hlavních budov společnosti obnovit dodávku elektřiny .
obchodníci
obchodníci
nich
text_perspron
Firma Gillette uvedla , že **její** trvalá přítomnost v Jižní Africe " jí umožňuje přinášet významný prospěch pro jihoafrickou společnost , do života jejích zaměstnanců a obcím , ve kterých působí . "
Firma Gillette
Firma
její
text_perspron
Firma Gillette uvedla , že její trvalá přítomnost v Jižní Africe " **jí** umožňuje přinášet významný prospěch pro jihoafrickou společnost , do života jejích zaměstnanců a obcím , ve kterých působí . "
Firma Gillette
Firma
text_perspron
Firma Gillette uvedla , že její trvalá přítomnost v Jižní Africe " jí umožňuje přinášet významný prospěch pro jihoafrickou společnost , do života **jejích** zaměstnanců a obcím , ve kterých působí . "
jihoafrickou společnost
společnost
jejích
text_perspron
Dává Umělci pocit smysluplnosti , ale zároveň **jej** vyzývá , aby se zamyslel nad tím , jak prázdný je jeho tulácký život .
Umělci
Umělci
jej
text_perspron
Dává Umělci pocit smysluplnosti , ale zároveň jej vyzývá , aby se zamyslel nad tím , jak prázdný je **jeho** tulácký život .
Umělci
Umělci
jeho
text_perspron
Postele v bowerské misii se zdají být mnohem ponuřejší , když do jedné z **nich** musí na noc strčit malou holčičku .
Postele v bowerské misii
Postele
nich
text_perspron
Tato dějová linie by mohla rezonovat silněji , kdyby se Lane projevoval před kamerou stejně výrazně jako za **ní** .
kamerou
kamerou
text_perspron
Zatímco vláda ve Vichy kolaborovala během druhé světové války s Němci při vraždění tisíců bojovníků odboje a Židů , **její** představitelé potřebovali pro odvrácení pozornosti symbolického zrádce .
vláda ve Vichy
vláda
její
text_perspron
Ačkoliv byla laskavá ke svým dětem a hrála si s **nimi** , k manželovi postiženému ve válce se chovala hrozně ; domů si otevřeně vodila svého milence .
dětem
dětem
nimi
text_perspron
Marie - Louise ( ve filmu nazývaná Marie Latourová ) , jak **ji** podává Chabrol a s nasazením až po semknuté rty hraje Isabella Huppertová , nebyla zrovna milým člověkem .
Marie - Louise ( ve filmu nazývaná Marie Latourová
Louise
ji
text_perspron
Videotip : Před zhlédnutím filmu " Sidewalk Stories ( Příběhy z chodníku " se podívejte na " City Lights ( Světla velkoměsta ) " , Chaplinova tuláka v **jeho** nejlepším .
Chaplinova
Chaplinova
jeho
text_perspron
Podívejme se , co se přihodilo předsedovi společnosti UAL Stephenu M . Wolfovi a **jeho** finančnímu řediteli Johnu C . Popovi .
předsedovi společnosti UAL Stephenu M . Wolfovi
Wolfovi
jeho
text_perspron
Jednoho dne chtěli někteří zaměstnanci United Airlines vyhodit Wolfa z práce a spekulanti o převzetí akcií žádali **jeho** hlavu , pánové Wolf a Pope viděli svoje budoucí osobní jmění , kterak se nadále řítí do hlubin , jelikož akcie UAL , mateřské společnosti společnosti United , klesly na Newyorské burze o 24875 dolaru a uzavřely na 198 dolarech .
Wolfa
Wolfa
jeho
text_perspron
I kdyby banky finanční obnos v hodnotě 250 dolarů za akcii obnovily , dva vedoucí pracovníci by stále dostali asi o 25 milionů dolarů méně , než kolik si spočítali , že by **jim** vynesla původní transakce .
dva vedoucí pracovníci
pracovníci
jim
text_perspron
Problémem jsou zkušenosti soudce , **jeho** schopnosti a fyzická schopnost pracovat , " řekl soudce Rubin .
soudce
soudce
jeho
text_perspron
Vzhledem k tomu , že soudci Rubinovi bylo 9 . května 76 let , není možné **jej** na konci roku opětovně jmenovat do úřadu .
soudci Rubinovi
Rubinovi
jej
text_perspron
Kongres Thornburghovy snahy dočasně pozastavil rozhodnutím o dotacích , které **mu** zabránilo využít k realizaci jeho plánu finanční prostředky zahrnuté do rozpočtu .
Thornburghovy
Thornburghovy
mu
text_perspron
Kongres Thornburghovy snahy dočasně pozastavil rozhodnutím o dotacích , které mu zabránilo využít k realizaci **jeho** plánu finanční prostředky zahrnuté do rozpočtu .
Thornburghovy
Thornburghovy
jeho
text_perspron
Předpovídají , že až budou jednotky zrušeny a **jejich** povinnosti převedeny na úřady amerických státních návladních , aktivita organizovaného zločinu stoupne .
jednotky
jednotky
jejich
text_perspron
Říká , že od oznámení Thornburghova plánu odešlo 27 právníků a 21 **jich** bylo najato .
27 právníků
právníků
jich
text_perspron
Žena se ve čtvrtek dostavila k soudu , aby vypovídala , ale když se vydala na cestu k soudní lavici , soudce Hancock **ji** zastavil .
Žena
Žena
ji
text_perspron
Avšak bezpodmínečné propuštění sedmi vůdců , kteří kdysi tvořili intelektuální a organizační jádro Afrického národního kongresu , je de facto odvoláním zákazu hnutí a znovuobrozením **jeho** vnitřního křídla .
hnutí
hnutí
jeho
text_perspron
Věci zašly příliš daleko , aby **je** vláda nyní zastavila . Věci Věci je Prezident F . W . de Klerk představitele Afrického národního kongresu propustil spolu s jedním ze zakládajících členů Panafrického kongresu , konkurenční osvobozenecké skupiny , jako součást svých snah vytvořit ovzduší důvěry a míru , ve kterých by **jeho** vláda mohla začít jednání s černými vůdci o nové ústavě dávající černým hlas v národní vládě . Prezident F . W . de Klerk Klerk jeho Navíc vláda počítá s tím , že by propuštění mohlo vytvořit rozkol mezi vnitřním a vnějším křídlem Afrického národního kongresu a mezi čerstvě propuštěnými vůdci a těmi aktivisty , kteří se v zemi objevili jako vůdci během **jejich** věznění . čerstvě propuštěnými vůdci vůdci jejich Tito muži budou zároveň čelit problému vytvoření mostu přes generační propast mezi **nimi** a množstvím černé militantní mládeže , takzvanými mladými lvy , kteří hoří touhou vidět staré lvy v akci . Tito muži muži nimi Chceme Nelsona Mandelu a všechny naše soudruhy dostat z vězení , ale pokud nebudeme disciplinovaní , ven mezi nás **je** dostat nemusíme .
a všechny naše soudruhy
a
je
text_perspron
Kdyby měl prezident návrh podporovaný demokraty , byla by to pro **něho** výhoda .
prezident
prezident
něho
text_perspron
Prezident bude zřejmě mít k prosazení pouze jeden zákon , zákon senátora Packwooda , a alespoň někteří z opozičních demokratů mají v úmyslu **jej** podpořit .
pouze jeden zákon , zákon senátora Packwooda
,
jej
text_perspron
Společnost Manville Corp . uvedla , že postaví elektrárnu v hodnotě 24 milionů dolarů , která bude dodávat elektřinu **jejímu** celulózovému a papírenskému závodu v Igarasu v Brazílii .
Společnost Manville Corp .
Společnost
jejímu
text_perspron
Společnost prohlásila , že tato elektrárna **jí** zajistí potřebnou energii pro papírnu a sníží její energetické náklady .
Společnost
Společnost
text_perspron
Společnost prohlásila , že tato elektrárna jí zajistí potřebnou energii pro papírnu a sníží **její** energetické náklady .
papírnu
papírnu
její
text_perspron
Společnost Manville uvedla , že podle **jejího** očekávání začne elektrárna pracovat koncem roku 1991 .
Společnost Manville
Společnost
jejího
text_perspron
Letos v létě poté , co centrální banka začala uvolňovat své úrokové sevření a dovolila úrokovým mírám po **jejich** ročním zvyšování trochu klesnout , vykázalo odvětví známky ozdravení .
úrokovým mírám
mírám
jejich
text_perspron