sentence
stringlengths
30
8.03k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
183 values
source_file
stringclasses
4 values
Diváci mohou zavolat linku 900 , chtějí - li dostat další rady , které budou šity na míru podle **jejich** potřeb na základě čísel , která stisknou ( " Stiskněte 1 , jste - li těhotná , " atd . ) .
Diváci
Diváci
jejich
text_perspron
Tato služba identifikuje telefonní číslo každého , kdo volá , a může **jí** potom být využito k okamžitému sestavení seznamu pro odesílání nabídek .
Tato služba
služba
text_perspron
Stanice Fox Broadcasting experimentovala s touto koncepcí minulý rok , když diváci pořadu " Ženatý se závazky " hlasovali , zda Al má Peg na svatého Valentýna říci " Miluji **tě** " .
Peg
Peg
text_perspron
Programoví obchodníci s radostí předpokládají , že pokud **jim** bude činnost pozastavena ve Spojených státech , jednoduše odejdou na zahraniční burzovní trhy .
Programoví obchodníci
obchodníci
jim
text_perspron
V Tokiu jsou vedoucími programovými obchodníky velké americké společnosti obchodující s cennými papíry , nicméně ty japonské se **je** snaží dostihnout .
velké americké společnosti obchodující s cennými papíry
společnosti
je
text_perspron
Průměrný objem opčních smluv indexu FTSE obchodovaných na Londýnské burze cenných papírů narostl od **jejich** spuštění v roce 1984 téměř desetkrát .
opčních smluv indexu FTSE obchodovaných na Londýnské burze cenných papírů
smluv
jejich
text_perspron
Lorenzo se nezmínil o negativní reakci věřitelů na **jeho** plán .
Lorenzo
Lorenzo
jeho
text_perspron
V červenci se Eastern a **její** věřitelé dohodli na reorganizačním plánu , který požaduje po Eastern , aby prodala aktiva za 1.8 miliardy USD a po vystoupení z ochrany podle zákona o bankrotu měla jen dvě třetiny své původní velikosti .
Eastern
Eastern
její
text_perspron
Eastern se nakonec rozhodla , že bude muset linky udržovat a provozovat sama , což by **jí** ponechalo méně hotovosti na reorganizaci .
Eastern
Eastern
text_perspron
Jestliže Eastern dokáže získat podporu věřitelů , soudní potvrzení **jejího** plánu by mohlo být poměrně rychlé .
Eastern
Eastern
jejího
text_perspron
Průzkum společnosti naznačuje , že povědomost o **jejím** jménu zůstává mezi většinou konzumentů nezvykle nízká , ačkoli množství jejích obchodních značek - včetně Maxwell House coffee , Jell - O , Cheez Whiz , a piva Miller - pokrývá police supermarketů .
společnosti
společnosti
jejím
text_perspron
Průzkum společnosti naznačuje , že povědomost o jejím jménu zůstává mezi většinou konzumentů nezvykle nízká , ačkoli množství **jejích** obchodních značek - včetně Maxwell House coffee , Jell - O , Cheez Whiz , a piva Miller - pokrývá police supermarketů .
společnosti
společnosti
jejích
text_perspron
Jestliže mají dobré mínění o společnosti díky **její** podpoře listiny základních lidských práv , znamená to , že budou mít dobré mínění o našich výrobcích .
společnosti
společnosti
její
text_perspron
Jestliže mají dobré mínění o společnosti díky její podpoře listiny základních lidských práv , znamená to , že budou mít dobré mínění o **našich** výrobcích .
společnosti
společnosti
našich
text_perspron
( Ve skutečnosti je firma RJR Nabisco v současné době pod palbou kritiky kvůli vysílání 80 - sekundového spotu nabízejícího **jejich** novou značku spotřebitelům , kteří kouří značku Carltons firmy American Brands . )
firma RJR Nabisco
firma
jejich
text_perspron
Stále více **našich** zákazníků zůstává až do uzavření ve 22 hodin , říká Christopher Brown , vrchní ředitel společnosti Corney & Barrow Restaurants Ltd . , která provozuje pět moderních vináren v této oblasti .
společnosti Corney & Barrow Restaurants Ltd . , která provozuje pět moderních vináren v této oblasti
společnosti
našich
text_perspron
Lidé k **nám** přicházejí s tím , že by se rádi vrátili tam , kde byli před pár lety , do přátelštější atmosféry a menšího napětí , uvádí Stephen Waterhouse , vrchní ředitel Hanover Partners Ltd . , firmy orientující se na lov mozků mezi finančníky v regionu .
Hanover Partners Ltd . , firmy orientující se na lov mozků mezi finančníky v regionu
,
nám
text_perspron
Podle **mě** dojde ještě ke snížení aspoň o 20 % , uvádí ředitel londýnské kanceláře jedné velké americké společnosti .
ředitel londýnské kanceláře jedné velké americké společnosti
ředitel
text_perspron
SPOLEČNOST FREDERICK ' S OF HOLLYWOOD Inc . z Los Angeles uvedla , že **její** představenstvo odhlasovalo 50 % růst pololetních dividend vyplácených tímto provozovatelem specializovaných butiků na pět centů za kmenovou akcii .
SPOLEČNOST FREDERICK ' S OF HOLLYWOOD Inc . z Los Angeles
SPOLEČNOST
její
text_perspron
Společnost ERC International Inc . , která poskytuje vojákům profesionální a technické služby , si své místečko v obraně naopak upevňuje , místo aby z **něj** ustupovala .
místečko v obraně
místečko
něj
text_perspron
Zatímco protiraketový program SDI nedávno uzavřel se společností W . J . Schafer dva kontrakty v celkové hodnotě 13.4 milionu dolarů , předseda a zakladatel ERC Jack Aalseth uvedl , že společnost koupil " spíš kvůli její technice než kvůli **jejímu** zákazníkovi " .
společnost
společnost
jejímu
text_perspron
Zatímco protiraketový program SDI nedávno uzavřel se společností W . J . Schafer dva kontrakty v celkové hodnotě 13.4 milionu dolarů , předseda a zakladatel ERC Jack Aalseth uvedl , že společnost koupil " spíš kvůli **její** technice než kvůli jejímu zákazníkovi " .
společnost
společnost
její
text_perspron
Mezi současné činnosti společnosti patří opravování starých částí za 25 % ceny **jejich** vyměnění .
starých částí
částí
jejich
text_perspron
Zpravodajské pořady , obzvláště když mají dobrou sledovanost , se líbí mateřským společnostem televizních organizací , které si hlídají náklady , protože **jejich** výroba je podstatně levnější než výroba zábavného pořadu - stojí mezi 400000 a 500000 dolary za hodinový pořad .
Zpravodajské pořady
pořady
jejich
text_perspron
CBS News posílá scénáře agenturám , které **je** předávají dále klientům .
scénáře
scénáře
je
text_perspron
Společnost hodně obsazuje neznámé tváře , mezi **nimi** Scotta Wentwortha v roli Andersona a Billa Altona jakožto otce Jenco , ale v konkurenčním boji vytáhne i některá slavná jména .
neznámé tváře
tváře
nimi
text_perspron
Obě ženy říkají , že **jim** také připadá nevkusné , že se CBS News zjevně soustředí na Hoffmanův problém , kterým byla maniodeprese .
Obě ženy
ženy
jim
text_perspron
Společnost CBS News udělala rozhovor s Jackem Hoffmanem a **jeho** sestrou Phyllis , stejně jako s Hoffmanovým domácím v Solebury Township v Pensylvánii .
Jackem Hoffmanem
Hoffmanem
jeho
text_perspron
Výkonný producent pořadu " Sobotní večer s Connie Chungovou " Andrew Lack se odmítá vyjadřovat k rekonstrukcím , zvláště k těm , které se vysílají v **jeho** pořadu .
Výkonný producent pořadu " Sobotní večer s Connie Chungovou " Andrew Lack
Lack
jeho
text_perspron
Společnost Beazer PLC , významný britský koncern zabývající se stavebními materiály a výstavbou , oznámil 24 % nárůst zisků před zdaněním za poslední finanční rok , přičemž významně **mu** pomohly příspěvky od jeho americké jednotky , společnosti Koppers Co .
Společnost Beazer PLC , významný britský koncern zabývající se stavebními materiály a výstavbou
,
mu
text_perspron
Společnost Beazer PLC , významný britský koncern zabývající se stavebními materiály a výstavbou , oznámil 24 % nárůst zisků před zdaněním za poslední finanční rok , přičemž významně mu pomohly příspěvky od **jeho** americké jednotky , společnosti Koppers Co .
Společnost Beazer PLC , významný britský koncern zabývající se stavebními materiály a výstavbou
,
jeho
text_perspron
Společnost Moody ' s Investors Service Inc . oznámila , že snížila ratingy dluhů společnosti Pinnacle ve výši přibližně 145 milionů dolarů kvůli " narůstajícímu nedostatku likvidity " , který je podle **ní** doložen tím , že společnost Pinnacle zrušila výplaty dividend .
Společnost Moody ' s Investors Service Inc .
Společnost
text_perspron
Henry Sargent jr . , výkonný viceprezident společnosti Pinnacle , řekl , že tento krok " na **nás** vlastně nebude mít žádný vliv .
společnosti Pinnacle
společnosti
nás
text_perspron
Společnost Moody ' s oznámila , že také snížila rating dlouhodobých vkladů v hodnotě 70 milionů dolarů u společnosti MeraBank , spořitelní jednotky společnosti Pinnacle , z B 2 na B 3 a u **jejích** podřízených dluhů z Caa na Ca .
společnosti MeraBank , spořitelní jednotky společnosti Pinnacle
,
jejích
text_perspron
V průběhu několika příštích týdnů se očekává , že společníci s ručením omezeným ve společnosti Ivan F . Boesky & Co . L . P . dosáhnou částečného vyrovnání se společností Drexel Burnham Lambert Inc . ohledně rozdělení 330 milionů dolarů v aktivech společnosti , uvedl jeden z **nich** .
společníci s ručením omezeným ve společnosti Ivan F . Boesky & Co . L . P .
společníci
nich
text_perspron
Žalující stranou jsou investoři , kteří kupovali a prodávali cenné papíry , s nimiž obchodoval pan Boesky a **jeho** obchodní společnosti .
pan Boesky
Boesky
jeho
text_perspron
Je tomu tak proto , že soud v Delaware na začátku roku prohlásil , že společnost Drexel má nárok na znovunabytí peněz před tím , než **je** obdrží společníci s ručením omezeným , případně ve stejnou dobu jako oni .
peněz
peněz
je
text_perspron
Je tomu tak proto , že soud v Delaware na začátku roku prohlásil , že společnost Drexel má nárok na znovunabytí peněz před tím , než je obdrží společníci s ručením omezeným , případně ve stejnou dobu jako **oni** .
společníci s ručením omezeným
společníci
oni
text_perspron
Společnost Drexel připustila vinu v šesti bodech obžaloby a zaplatila 650 milionů dolarů , z čehož 350 milionů dolarů bylo uloženo pro akcionáře a další žalující včetně společníků s ručením omezeným tvrdících , že **je** společnost Drexel poškodila .
společníků s ručením omezeným tvrdících , že je společnost Drexel poškodila
společníků
je
text_perspron
Soudce okresního soudu Robert P . Patterson jr . nařídil FBI , aby začala okamžitě řešit žádost Hermana Benjamina Fergusona o vydání dokumentů , týkajících se **jeho** vyšetřování ze strany FBI v 60 . letech .
Hermana Benjamina Fergusona
Fergusona
jeho
text_perspron
Studie uvádí , že při využití místních znaleckých posudků a zvyklostí by Kongres měl od každého z 94 federálních okresních soudů požadovat , aby přijaly vlastní plán na urychlení občanskoprávních řízení a snížení výše **jejich** nákladů .
94 federálních okresních soudů
soudů
jejich
text_perspron
Ačkoli některá doporučení studie připomínají doporučení , k nimž došly i podobné projekty , složení komise bylo neobvykle různorodé , čímž **její** úsilí nabylo na významu .
komise
komise
její
text_perspron
Tato losangeleská společnost a **její** přidružená společnost Union Federal Savings Bank uvedly , že více než 99 % z jejich 7 1 / 4 % směnitelných podřízených dluhopisů splatných v roce 2001 bylo nabídnuto ke konverzi na kmenové akcie UnionFed .
Tato losangeleská společnost
společnost
její
text_perspron
Tato losangeleská společnost a její přidružená společnost Union Federal Savings Bank uvedly , že více než 99 % z **jejich** 7 1 / 4 % směnitelných podřízených dluhopisů splatných v roce 2001 bylo nabídnuto ke konverzi na kmenové akcie UnionFed .
a její přidružená společnost Union Federal Savings Bank
a
jejich
text_perspron
William G . Kuhns , bývalý předseda a výkonný ředitel společnosti General Public Utilities Corp . , byl zvolen ředitelem tohoto výrobce průmyslového a stavebního vybavení , čímž počet členů **jeho** představenstva vzrostl na 10 .
tohoto výrobce průmyslového a stavebního vybavení
výrobce
jeho
text_perspron
Chicagská obchodní burza pokutovala Robertse 15000 dolary a pozastavila **jeho** obchodní členství na tři roky .
Robertse
Robertse
jeho
text_perspron
Philip a Linda se nastěhují do **jejího** sídla a nemohou se od sebe odtrhnout , a to ani před havajsko - japonským podomkem .
Linda
Linda
jejího
text_perspron
Vedlejší postavy jsou kvalitní , dialogy jsou zábavné a objeví se zde dokonce postava " dobrého policajta " jménem Bernie Ohls z předchozích Chandlerových knih , který ani tentokrát neváhá Marlowa zatknout , když se **mu** to hodí pro jeho plány .
policajta " jménem Bernie Ohls z předchozích Chandlerových knih , který ani tentokrát neváhá Marlowa zatknout , když se mu to hodí pro jeho plány
policajta
mu
text_perspron
Vedlejší postavy jsou kvalitní , dialogy jsou zábavné a objeví se zde dokonce postava " dobrého policajta " jménem Bernie Ohls z předchozích Chandlerových knih , který ani tentokrát neváhá Marlowa zatknout , když se mu to hodí pro **jeho** plány .
policajta " jménem Bernie Ohls z předchozích Chandlerových knih , který ani tentokrát neváhá Marlowa zatknout , když se mu to hodí pro jeho plány
policajta
jeho
text_perspron
Celkově se styl výrazně podobá Chandlerovým prózám v **jejich** podstatě .
Chandlerovým prózám
prózám
jejich
text_perspron
Společnost chce , aby se sortiment **jejích** služeb přiblížil sortimentu služeb , které poskytuje společnost AT & T ; tento krok podle společnosti MCI pomůže zabránit internímu subvencování .
Společnost
Společnost
jejích
text_perspron
Společnost Southwestern Bell uvedla , že čistý příjem poklesl o 8.7 % v důsledku čtyř hlavních faktorů : vrácení daně z franšízy , které **její** pobočka Southwestern Bell Telephone Co . obdržela v loňském roce , přesunu výroby Zlatých stránek ze třetího do čtvrtého čtvrtletí , vrácení poplatků v Missouri a jednorázové úpravy podle tržeb telekomunikační společnosti .
Společnost Southwestern Bell
Společnost
její
text_perspron
Společnost oznámila 3.1 % nárůst přístupových linek v provozu a zároveň uvedla , že **její** pobočka Southwestern Bell Mobile Systems získala 30000 nových zákazníků a její celkový počet zákazníků nyní činí 333000 .
Společnost
Společnost
její
text_perspron
Společnost oznámila 3.1 % nárůst přístupových linek v provozu a zároveň uvedla , že její pobočka Southwestern Bell Mobile Systems získala 30000 nových zákazníků a **její** celkový počet zákazníků nyní činí 333000 .
pobočka Southwestern Bell Mobile Systems
pobočka
její
text_perspron
Společnost Cincinnati Bell Inc . uvedla , že **její** čistý příjem poklesl o 1.8 % .
Společnost Cincinnati Bell Inc .
Společnost
její
text_perspron
Úřad generálního státního zástupce podal žalobu na pět newyorských makléřských firem a obvinil **je** z toho , že nesou odpovědnost za většinu ztrát ve výši 200 milionů dolarů způsobených úřadem ministra financí v roce 1987 .
pět newyorských makléřských firem
firem
je
text_perspron
Firmy v pátek podaly žalobu na Západní Virginii u Newyorského státního soudu a zažádaly o určovací rozsudek , který by **je** zprostil odpovědnosti .
Firmy
Firmy
je
text_perspron
Pro někoho , kdo má vše ostatní - Reggieho svetr , čepici a karty - mohou být **jeho** šeky pěkným doplňkem , říká William Vizas , majitel společnosti Bill ' s Sports Collectibles z Denveru , který si šeky na výstavě karet v San Francisku prohlížel .
Reggieho
Reggieho
jeho
text_perspron
Společnost Birmingham Steel Corp . uvedla , že **její** miniocelárna ve městě Emeryville v Kalifornii utrpěla minulý týden při zemětřesení jen malou škodu .
Společnost Birmingham Steel Corp .
Společnost
její
text_perspron
Dále oznámilo , že kontrakt zahájí , jakmile **jej** odsouhlasí komise CFTC .
kontrakt
kontrakt
jej
text_perspron
Thompson má údajně od představenstva pověření podílet se na vylepšování pošpiněné pověsti Newyorské obchodní burzy coby burzy , jejíž makléři se příliš neřídí **jejími** pravidly .
burzy , jejíž makléři se příliš neřídí jejími pravidly
burzy
jejími
text_perspron
Nesmírně úspěšné kontrakty Newyorské obchodní burzy se surovou ropou , benzínem a topným olejem **ji** učinily největší burzou termínovaných obchodů v New Yorku a třetí po Chicagské obchodní komoře a Chicagské obchodní burze .
Newyorské obchodní burzy
burzy
ji
text_perspron
Podle zprávy Newyorské obchodní burzy připravené v loňském roce byla Newyorská obchodní burza podrobena značné kritice v roce 1987 , kdy bylo zjištěno , že se **její** ředitel pro dodržování pravidel , Kevin P . Conway , který měl tehdy na starosti dohled nad silně vytíženým burzovním parketem pro ropu a kovy , " v burzovní době zabýval i jinými soukromými obchodními činnostmi " včetně cest mimo stát . . .
Newyorská obchodní burza
burza
její
text_perspron
Jednou z takových oblastí je vývoj ručního elektronického přístroje , který umožní makléřům zadávat obchody hned , jak **je** dohodnou .
obchody
obchody
je
text_perspron
V lednu podepsala Newyorská obchodní burza předběžnou smlouvu s Chicagskou obchodní burzou jako předběžný krok k napojení na **jejich** elektronický systém nazývaný Globex .
Chicagskou obchodní burzou
burzou
jejich
text_perspron
Thompson tvrdí , že **jeho** burza na výsledek spolupráce chicagských burz nečeká .
Thompson
Thompson
jeho
text_perspron
Investoři většinou nestojí o fyzickou dodávku vyplývající z kontraktu a dávají přednost zisku z pohybu **jeho** ceny , načež před termínem jeho vypršení ukončí jakýkoliv závazek k převzetí nebo uskutečnění dodávky .
kontraktu
kontraktu
jeho
text_perspron
Investoři většinou nestojí o fyzickou dodávku vyplývající z kontraktu a dávají přednost zisku z pohybu jeho ceny , načež před termínem **jeho** vypršení ukončí jakýkoliv závazek k převzetí nebo uskutečnění dodávky .
kontraktu
kontraktu
jeho
text_perspron
Společnost Metromedia Co . oznámila , že **její** jednotka Metromedia Long Distance byla přejmenována na Metromedia - ITT Long Distance , což odráží její akvizici společností ITT Corp . , která společnosti Metromedia , vlastněné úzkým kruhem osob , povolila užívání svého názvu .
Společnost Metromedia Co .
Společnost
její
text_perspron
Společnost Metromedia Co . oznámila , že její jednotka Metromedia Long Distance byla přejmenována na Metromedia - ITT Long Distance , což odráží **její** akvizici společností ITT Corp . , která společnosti Metromedia , vlastněné úzkým kruhem osob , povolila užívání svého názvu .
Společnost Metromedia Co .
Společnost
její
text_perspron
Společnost Metromedia uvedla , že **její** jednotka je pátým největším poskytovatelem komunikačních služeb na velké vzdálenosti ve Spojených státech s předpokládaným příjmem přes 550 milionů dolarů v roce 1989 .
Společnost Metromedia
Společnost
její
text_perspron
V tomto městě je už takhle příliš mnoho turistů , nebude schopno **je** všechny pojmout , říká Pierluigi Beggiato , prezident benátské asociace hoteliérů .
příliš mnoho turistů
turistů
je
text_perspron
Bogdan Gumkowski , který provozuje kasino v hotelu Marriott ve Varšavě , tvrdí , že tyto podniky pomohou Polsku splácet **jeho** zahraniční dluh ve výši 39 miliard dolarů tím , že jejich prostřednictvím budou proudit dolary do těch státních firem , které se těchto podniků se společnou majetkovou účastí účastní ? do letecké společnosti LOT a cestovní kanceláře Orbis .
Polsku
Polsku
jeho
text_perspron
Bogdan Gumkowski , který provozuje kasino v hotelu Marriott ve Varšavě , tvrdí , že tyto podniky pomohou Polsku splácet jeho zahraniční dluh ve výši 39 miliard dolarů tím , že **jejich** prostřednictvím budou proudit dolary do těch státních firem , které se těchto podniků se společnou majetkovou účastí účastní ? do letecké společnosti LOT a cestovní kanceláře Orbis .
tyto podniky
podniky
jejich
text_perspron
Stávka v pěti dolech společnosti De Beers začala minulý čtvrtek a podle odborů se **jí** účastní 9500 členů z celkového počtu 10000 členů NUM zaměstnaných v dolech De Beers , zatímco De Beers tvrdí , že účastníků bylo jen 7800 .
Stávka v pěti dolech společnosti De Beers
Stávka
text_perspron
Západoněmecký ministr životního prostředí Klaus Toepfer řekl , že Bonn je přesvědčen o tom , že je třeba spolupracovat , " především s **našimi** východními sousedy , jelikož jejich ekologický vývoj , či jeho nedostatek , má na nás bezprostřední dopad " .
Bonn
Bonn
našimi
text_perspron
Západoněmecký ministr životního prostředí Klaus Toepfer řekl , že Bonn je přesvědčen o tom , že je třeba spolupracovat , " především s našimi východními sousedy , jelikož **jejich** ekologický vývoj , či jeho nedostatek , má na nás bezprostřední dopad " .
východními sousedy
sousedy
jejich
text_perspron
Západoněmecký ministr životního prostředí Klaus Toepfer řekl , že Bonn je přesvědčen o tom , že je třeba spolupracovat , " především s našimi východními sousedy , jelikož jejich ekologický vývoj , či **jeho** nedostatek , má na nás bezprostřední dopad " .
ekologický vývoj
vývoj
jeho
text_perspron
Západoněmecký ministr životního prostředí Klaus Toepfer řekl , že Bonn je přesvědčen o tom , že je třeba spolupracovat , " především s našimi východními sousedy , jelikož jejich ekologický vývoj , či jeho nedostatek , má na **nás** bezprostřední dopad " .
Bonn
Bonn
nás
text_perspron
Bývalý Reaganův šéf antimonopolního úřadu Charles Rule také poznamenal , že toto " zavede precedens , že vláda může vybírat poplatky od jiných stran za tu čest , že **je** zažaluje , bez ohledu na to , zda vláda zvítězí " .
jiných stran
stran
je
text_perspron
Další příležitost , aby prezident Bush odpověděl : " Odečítejte **mi** ze rtů .
prezident Bush
Bush
mi
text_perspron
Společnost Hammond řekla , že **její** jednání s pojišťovací společností Fidelity , z Irvine v Californii , pokračují , ale vyhlídky na dlouhodobou stabilizační dohodu jsou nejisté .
Společnost Hammond
Společnost
její
text_perspron
Jeden z hotelů , který se má jmenovat Sheraton Moscow , bude mít 450 pokojů a **jeho** stavba bude podle odhadů stát 75 milionů dolarů .
Jeden z hotelů , který se má jmenovat Sheraton Moscow
Jeden
jeho
text_perspron
Společnosti Sheraton a Pan Am uvedly , že **jim** sovětský zákon o společných podnicích zaručuje , že z tohoto hotelového podniku mohou repatriovat zisky .
Společnosti Sheraton a Pan Am
Společnosti
jim
text_perspron
Thomas Plaskett , předseda společnosti Pan Am , řekl , že účast amerických aerolinií je přirozeným vyústěním **jejich** současných dohod se společností Aeroflot o společném provozu přímých letů New York - Moskva .
amerických aerolinií
aerolinií
jejich
text_perspron
Společnost Specialized , kterou založili spíše cyklističtí nadšenci než obchodníci , objevila půvab kol se širokými plášti , která se dostanou téměř všude , a v roce 1981 začala s **jejich** sériovou výrobou .
kol se širokými plášti , která se dostanou téměř všude
kol
jejich
text_perspron
U malých společností , které rychle vyrostly , je to běžný problém - zvláště , když **jejich** úspěch přitáhne velké konkurenty .
malých společností , které rychle vyrostly
společností
jejich
text_perspron
Jedním z obzvláště žádaných trhů společnosti Specialized , na který se noví hráči zaměřují , je oblast příslušenství k horským kolům , kterou Eidsmo nazývá " budoucností **našeho** podnikání " .
společnosti Specialized
společnosti
našeho
text_perspron
Nyní nabízí nějakou formu pojištění jen asi pět států , ale očekává se , že **jich** bude víc .
asi pět států
států
jich
text_perspron
CD - ROM disk za 99 dolarů ( v současné době **ho** však lze přehrát pouze na počítači Apple Macintosh ) kombinuje animace , hudbu a zvuk .
disk za 99 dolarů ( v současné době ho však lze přehrát pouze na počítači Apple Macintosh
disk
ho
text_perspron
Jednou z nejranějších prací tohoto autora ze série FAX je " Little Stanley Sleeping ( Malý Stanley spí ) " , portrét **jeho** psa .
tohoto autora
autora
jeho
text_perspron
Federální volební komise obhajuje podnikové projekty přispívat na zaměstnancem zvolenou charitu výměnou za **jeho** dar firemnímu politickému akčnímu výboru .
zaměstnancem
zaměstnancem
jeho
text_perspron
Společnosti získají větší politický vliv a k tomu eventuální charitativní dary odpočitatelné z daní - k **jejich** odčitatelnosti však Federální daňový úřad dosud neřekl ani slovo .
dary odpočitatelné z daní - k jejich odčitatelnosti však Federální daňový úřad dosud neřekl ani slovo
dary
jejich
text_perspron
Společnost Spiegel slibuje " Zaručené Vánoce " s příslibem , že pokud bude zboží objednáno do 20 . prosince , doručí **ho** zákazníkům ještě před Vánocemi .
zboží
zboží
ho
text_perspron
Brokerská společnost Blunt Ellis z Milwaukee tvrdí , že důvodem růstu oblíbenosti katalogových obchodů je skutečnost , že zákazníci mají více peněz , ale méně času **je** utrácet .
více peněz
peněz
je
text_perspron
Společnost L . L . Bean najímá na hektické předvánoční období asi 2700 pracovníků , což je přibližně o 300 pracovníků více než v loňském roce , společnost Land ' s End **jich** najímá 2000 .
asi 2700 pracovníků
pracovníků
jich
text_perspron
Společnost uvedla , že **její** jednotka People ' s Savings Bank není " rozsáhle ohrožena stavebními a obchodními půjčkami , které v mnohých z těchto bank způsobily problémy s úvěrovými ztrátami .
Společnost
Společnost
její
text_perspron
Společnost Falcon Cable Systems Co . uvedla , že navrhla dodatek , který by **jí** umožnil zvýšit krytí dluhů z dosud povolených 40 % na 65 % ze skutečné tržní hodnoty společnosti .
Společnost Falcon Cable Systems Co .
Společnost
text_perspron
Společnost Toshiba Corp . uvedla , že pod záštitou **její** západoněmecké přidružené společnosti , která původně řídila veškerý prodej elektronických výrobků společnosti Toshiba ve Francii , zahájil provoz nový francouzský marketingový koncern .
Společnost Toshiba Corp .
Společnost
její
text_perspron
Společnost American Telephone & Telegraph Co . představila zmírněný program penze a předčasného odchodu do důchodu pro manažery , jenž **jí** , jak doufá , umožní v příštím roce ušetřit 450 milionů dolarů .
Společnost American Telephone & Telegraph Co .
Společnost
text_perspron