sentence
stringlengths
30
8.03k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
183 values
source_file
stringclasses
4 values
Další investoři do rizikových podniků tam již jsou : skupina MMG Patricof Group a **její** společnost Alan Patricof Associates z New Yorku , společnost Burr , Egan , Deleage & Co . z Bostonu a společnost Hambrecht & Quist ze San Franciska mají na investice do evropských firem asi 800 milionů dolarů .
skupina MMG Patricof Group
skupina
její
text_perspron
Úřad zjistil , že pouze dva ze šesti newyorkských obchodů s nábytkem mohly dokázat , že **jejich** ceny před výprodejem byly vyšší .
pouze dva ze šesti newyorkských obchodů s nábytkem
dva
jejich
text_perspron
DRACULA JE v tuto roční dobu zaneprázdněn , avšak návštěva **jeho** transylvánského hradu je u společnosti Unitours se sídlem v Chicagu součástí výletu na jaře , což je podle všeho pro hraběte vedlejší sezóna .
DRACULA
DRACULA
jeho
text_perspron
Společnost CMS Energy Corp . z Jacksonu v Michiganu uvedla , že obnovila nákup **jejich** veřejně obchodovaných akcií v rámci programu odsouhlaseného jejími řediteli v roce 1987 .
Společnost CMS Energy Corp . z Jacksonu v Michiganu
Společnost
jejich
text_perspron
Společnost CMS Energy Corp . z Jacksonu v Michiganu uvedla , že obnovila nákup jejich veřejně obchodovaných akcií v rámci programu odsouhlaseného **jejími** řediteli v roce 1987 .
Společnost CMS Energy Corp . z Jacksonu v Michiganu
Společnost
jejími
text_perspron
V době kdy to bylo poprvé oznámeno , společnost CMS uvedla , že **její** správní rada schválila nákup pěti milionů jejich akcií .
společnost CMS
společnost
její
text_perspron
V době kdy to bylo poprvé oznámeno , společnost CMS uvedla , že její správní rada schválila nákup pěti milionů **jejich** akcií .
společnost CMS
společnost
jejich
text_perspron
Finančním ekvivalentem písku , který použili arménští dodavatelé , jsou rizikové obligace a s **nimi** spojené vyspekulované odkupy .
rizikové obligace
obligace
nimi
text_perspron
V souladu s poklesem míry zisku došlo - na začátku 80 . let - ke snížení čísla vypočítaného tak , že se vydělí tržní hodnota společností náklady na reprodukci **jejich** aktiv , jde o známý poměr Q spojovaný s profesorem Jamesem Tobinem .
společností
společností
jejich
text_perspron
Teoreticky by hodnota připisovaná společnosti trhem a náklady na reprodukci **jejích** aktiv měly představovat stejné hodnoty .
společnosti
společnosti
jejích
text_perspron
Jenže trh samozřejmě může rozhodnout , že základní jmění společnosti - **její** aktiva - nic neznamená , pokud společnost nevykazuje zisky .
společnosti
společnosti
její
text_perspron
Společnost Pharmacia , která má sídlo ve švédské Upsale , v soudním procesu proti společnosti MedChem tvrdila , že výrobková řada AMVISC společnosti MedChem porušuje práva vyplývající z **jejího** patentu .
Společnost Pharmacia , která má sídlo ve švédské Upsale
Společnost
jejího
text_perspron
Mluvčí společnosti MedChem řekl , že tyto výrobky činí asi jednu třetinu prodeje společnosti MedChem a 10 % až 20 % **jejích** příjmů .
společnosti MedChem
společnosti
jejích
text_perspron
Společnost MedChem prohlásila , že rozhodnutí soudu bylo vydáno jako součást " první fáze jednání " v řízení o porušení patentových práv a týká se jen jedné z **jejích** obhajob v celém případu .
Společnost MedChem
Společnost
jejích
text_perspron
Současná PC jsou více než 50 x rychlejší a mají kapacitu paměti 500 x větší než **jejich** protějšky z roku 1977 .
Současná PC
PC
jejich
text_perspron
Toto investiční společenství však pevně věří , že se stávka vyřeší předtím , než bude mít na společnost Boeing nebo **její** zaměstnance trvalý vliv .
společnost Boeing
společnost
její
text_perspron
To zahrnovalo i 21 velkých dopravních letadel 747 - 400 této společnosti , **její** nejúspěšnější výrobek .
této společnosti
společnosti
její
text_perspron
Společnost včera znovu opakovala , že je ochotná balík přepracovat , ale nic k **němu** přidávat nebude .
balík
balík
němu
text_perspron
**Její** plány , že bude koupena , byly zmařeny ; společnost Comprehensive Care Corp . uvedla , že má v plánu prodat většinu svých psychiatrických a drogových služeb v Kalifornii a i nějaká další aktiva , aby zaplatila svůj dluh a obstarala si provozní kapitál .
společnost Comprehensive Care Corp .
společnost
Její
text_perspron
Společnost Comprehensive Corp . souhlasila s tím , že **ji** koupí společnost First Hospital Corp . z Norfolku , ale tento prodej se potácel již od začátku a nakonec se zhroutil minulý týden .
Společnost Comprehensive Corp .
Společnost
ji
text_perspron
V jiném kontextu společnost Gillette uvedla , že **její** příjem za třetí čtvrtletí vzrostl o 2 % z 63.9 miliónu dolarů , neboli 57 centů na akcii , ve stejném období předchozího roku na 65.2 miliónu dolarů , neboli 57 centů na akcii ; zisk na akcii zůstal stejný i přes zvýšení čistého příjmu zčásti proto , že společnost v tomto období zaplatila na dividendách nových prioritních akcií 10.4 miliónu dolarů .
společnost Gillette
společnost
její
text_perspron
Rezignace dvou výkonných pracovníků , považovaných zaměstnanci společnosti Reebok za dravé a tvrdé , odráží podle několika bývalých výkonných pracovníků odlišnost **jejich** stylu od stylu Paula Firemana , předsedy a výkonného ředitele .
dvou výkonných pracovníků , považovaných zaměstnanci společnosti Reebok za dravé a tvrdé
pracovníků
jejich
text_perspron
Jeden bývalý manažer připustil , že rezignace neodrážejí hlavní problémy , a dodal : " Pokud se podíváte na jakoukoli společnost , která roste tak rychle , jako rostla společnost Reebok , budou v **ní** vždy lidi , kteří budou přicházet a odcházet . "
jakoukoli společnost , která roste tak rychle , jako rostla společnost Reebok
společnost
text_perspron
Jednotka Manufacturers Hanover Corp . , která se dožaduje splacení půjčky v hodnotě 36 milionů dolarů , požádala soud , aby **jejímu** požadavku dal přednost před požadavkem firmy Minpeco , která minulý rok vyhrála soud o 132 milionů dolarů proti panu Huntovi , jeho bratru Nelsonu Bunkerovi Huntovi a proti dalším obžalovaným v případě , který se týkal údajných pokusů ovládnout trh se stříbrem v
Jednotka Manufacturers Hanover Corp . , která se dožaduje splacení půjčky v hodnotě 36 milionů dolarů
Jednotka
jejímu
text_perspron
Jednotka Manufacturers Hanover Corp . , která se dožaduje splacení půjčky v hodnotě 36 milionů dolarů , požádala soud , aby jejímu požadavku dal přednost před požadavkem firmy Minpeco , která minulý rok vyhrála soud o 132 milionů dolarů proti panu Huntovi , **jeho** bratru Nelsonu Bunkerovi Huntovi a proti dalším obžalovaným v případě , který se týkal údajných pokusů ovládnout trh se stříbrem v
panu Huntovi
Huntovi
jeho
text_perspron
Tvrdíc , že penále , právní poplatky a úroky vyhnaly hodnotu **jejího** nároku na více než 250 milionů dolarů , firma Minpeco souhlasila , že se spokojí s uznaným nárokem ve výši 65.7 milionu dolarů .
firma Minpeco
firma
jejího
text_perspron
Ale dokonce i to je zpochybňováno firmou Manufacturers Hanover , která společně s úřadem IRS tvrdí , že firma Minpeco již inkasovala od jiných obžalovaných více než je **její** současná škoda v tomto případě konspirace týkající se stříbra .
firma Minpeco
firma
její
text_perspron
Nicméně ani jeden plán není zavržený a soudce by mohl donutit věřitele přijmout nějakou **jejich** verzi , až se rozhodne spor mezi firmou Minpeco a firmou Manufacturers Hanover .
jeden plán
plán
jejich
text_perspron
Obě strany byly velmi rozdílného mínění o tom , kolik Herbert Hunt nadále dluží vládě po prodání **jeho** aktiv .
Herbert Hunt
Hunt
jeho
text_perspron
Ceny termínových obchodů s komoditami byly obecně po pátečním propadu burzy odrazem **jeho** stability .
burzy
burzy
jeho
text_perspron
Za prvé minulý pátek trhy drahých kovů uzavřely předtím , než burza navečer zahájila střemhlavý propad , takže na **ni** nemohly zareagovat .
burza
burza
ni
text_perspron
Jeden z analytiků , Peter Cardillo z newyorské společnosti Josephthal & Co . , řekl , že trh se zlatem již měl jisté technické faktory podporující dobrou cenu , které by zapříčinily zvýšení cen , ať již s burzou , nebo bez **ní** .
burzou
burzou
text_perspron
Indie nedávno koupila 200000 tun a čekalo se od **ní** , že koupí víc , řekl analytik .
Indie
Indie
text_perspron
V každém případě , dodala , " Indie cukr potřebuje , takže **jej** dříve či později koupí . "
cukr
cukr
jej
text_perspron
Počítač používá jeden procesor , takže v porovnání s konkurenčními stroji , které používají několik procesorů , je **jej** jednodušší programovat .
Počítač
Počítač
jej
text_perspron
Značná část ztrát společnosti Bond Corp . pramenila z jednorázového snížení hodnoty některých aktiv společnosti Bond Corp . a **jejích** jednotek .
společnosti Bond Corp .
společnosti
jejích
text_perspron
Společnost uvedla , že obecné finanční výsledky **jejích** amerických pivovarnických provozů , společnosti G . Heileman Brewing Co . , byly " neuspokojivé , a to se odrazilo na výsledcích " .
Společnost
Společnost
jejích
text_perspron
Bouřlivý rok pro Alana Bonda a **jeho** vlajkovou loď , společnost Bond Corp , završují enormní ztráty .
Alana Bonda
Bonda
jeho
text_perspron
Někteří analytici zastávají názor , že celkové snížení hodnoty mělo být mnohem větší , a auditoři společnosti Bond Corp . uvedli seznam několika aktiv a dohod , u kterých panuje " nejistota " ohledně **jejich** současné hodnoty a případného dopadu na firmu .
a dohod , u kterých panuje " nejistota " ohledně jejich současné hodnoty a případného dopadu na firmu
a
jejich
text_perspron
Balíčky na Newyorské burze a na burze CBOE , které zahrnují aktuální akcie indexu S & P , začnou na rozdíl od kontraktů indexových akcií , jež se právě obchodují na chicagských termínových trzích , a na rozdíl od indexových opcí na burze CBOE být obchodovány , jakmile kritici vystupňují útoky na programem řízené obchodování a na **jeho** příspěvek k prudkým změnám cen na akciovém trhu .
programem řízené obchodování
obchodování
jeho
text_perspron
Představitelé Newyorské burzy tvrdí , že tento nový produkt situaci spíše pomůže , než **jí** ublíží , a to tím , že patrně vytáhne obchodování vzhůru z méně stabilních forem programem řízeného obchodování .
situaci
situaci
text_perspron
Ačkoli Newyorská burza tvrdí , že **její** produkt představuje " reformu " po krachu trhu , někteří obchodníci se domnívají , že kdyby se nový balíček obchodoval v pátek 13 . tohoto měsíce , kdy došlo k pádu burzy , Dow - Jonesův index akcií průmyslových společností mohl klesnout ještě o více než o 190 bodů .
Newyorská burza
burza
její
text_perspron
Vzrůstají také obavy společnosti P & G , že **jejich** japonští rivalové , jako například společnost Kao , přinesou své superkoncentráty na americký trh .
společnosti P & G
společnosti
jejich
text_perspron
Ale tento produkt , který nebyl tak koncentrovaný jako Cheer , vybouchl na testech trhu v Denveru a bylo od **něho** upuštěno .
tento produkt , který nebyl tak koncentrovaný jako Cheer
produkt
něho
text_perspron
Poptávka po reklamě také vzrostla na osmi televizních stanicích , které společnost Capital Cities vlastní , a na **jejím** z 80 % vlastněném sportovním kabelovém kanálu ESPN .
společnost Capital Cities
společnost
jejím
text_perspron
Tato vysílací a vydavatelská společnost oznámila , že se **její** čistý příjem vyšplhal na 80.8 milionu dolarů , neboli 4.56 dolaru na akcii , ze 62.6 milionu dolarů , neboli 3.55 dolaru na akcii ve srovnání se stejným obdobím minulého roku .
Tato vysílací a vydavatelská společnost
společnost
její
text_perspron
Vydavatelská jednotka oznámila , že **její** příjmy vzrostly o 2.6 % z 256.6 milionu dolarů na 263.2 milionu dolarů .
Vydavatelská jednotka
jednotka
její
text_perspron
Protože většina lidí počítá s tím , že **jejich** peníze půjdou spíše na láhev Night Train Express , nemají problém na podobné nabídky , jako je tato , říci ne .
většina lidí
většina
jejich
text_perspron
Většina si neláme hlavu s tím , zda **jejich** peníze na tyto ušlechtilé cíle půjdou .
Většina
Většina
jejich
text_perspron
Poradenská služba BBB pro dobročinnost přezkoumává ročně stovky nových charitativních spolků a poměřuje **je** s minimálními standardy pro účetní odpovědnost , přesnost a čestnost při žádání o pomoc i z hlediska procenta prostředků , které skutečně jdou na účel , za kterým byl spolek údajně založen .
stovky nových charitativních spolků
stovky
je
text_perspron
Stát podal na tyto charity žalobu ke státnímu soudu s obviněním , že mnoho z peněz bylo neomluvitelně promrháno , a Ormstedt tvrdí , že 82 % šlo zakladatelům fondu a většina zbytku lidem , kteří charitu provozovali a **jejich** příbuzným - na kožichy , výlety na Floridu a účty v přepychových restauracích .
lidem , kteří charitu provozovali
lidem
jejich
text_perspron
Stát Illinois žaluje v Chicagu charitu pro podvod spolu s **jejím** houstonským zakladatelem Telesystems Marketing Inc .
charitu pro podvod spolu s jejím houstonským zakladatelem Telesystems Marketing Inc
charitu
jejím
text_perspron
Michael Burns , president společnosti Telesystems , tvrdí , že **jeho** koncern profitoval jen z publicity okolo tohoto případu , a poznamenává , že jako klienti se přihlásily tři další charity , protože na ně udělala dojem částka , kterou získal pro Národní společnost rakoviny dětí .
Michael Burns , president společnosti Telesystems
,
jeho
text_perspron
Michael Burns , president společnosti Telesystems , tvrdí , že jeho koncern profitoval jen z publicity okolo tohoto případu , a poznamenává , že jako klienti se přihlásily tři další charity , protože na **ně** udělala dojem částka , kterou získal pro Národní společnost rakoviny dětí .
tři další charity
charity
text_perspron
Tolik pochybných provozovatelů používá tolik prohnaných triků , že **je** podle nich asi nemožné všechny je zastavit .
Tolik pochybných provozovatelů
provozovatelů
je
text_perspron
V materiálech o vybírání prostředků se píše , že příspěvky půjdou na kampaň varující veřejnost před zdravotními nebo jinými problémy a informující o **nich** .
zdravotními nebo jinými problémy
problémy
nich
text_perspron
Někdy je solidní charita s domáckým jménem zneužita , aniž by o **tom** vůbec věděla .
Někdy je solidní charita s domáckým jménem zneužita
zneužita
tom
text_perspron
Skupina MADD se o vybírání dozvěděla až v okamžiku , když **jí** pár poslal šek na 613 dolarů s dopisem oznamujícím , že to je " podíl " náležející charitě .
Skupina MADD
Skupina
text_perspron
To všechno je právě na začátku , jak patrně doufají a jistě po **tom** i touží stovky tisíc východních Evropanů v ulicích .
je právě na začátku , jak patrně doufají a jistě po tom i touží stovky tisíc východních Evropanů v ulicích
je
tom
text_perspron
( Jinými slovy , po jistém vysoce nápadném povídání a veřejném probírání rozdílů přešla administrativa na stranu těch , kteří věří , že to , čeho jsme svědky od Berlína po Sibiř , je dobrá věc , která je vítána , a nikoli novota , jíž se máme bát nebo na **ni** hledět s nedůvěrou . )
novota , jíž se máme bát nebo na ni hledět s nedůvěrou
novota
ni
text_perspron
Avšak pro novináře , kteří píší o tom , co shovívavě sledují jako první náčrt historických událostí , to byl také týden , který **jim** dal dost prostoru a času na obchodní vystoupení Rona a Nancy v Japonsku jménem komunikačního giganta a jeho kontroverzního zakladatele .
novináře , kteří píší o tom , co shovívavě sledují jako první náčrt historických událostí
novináře
jim
text_perspron
Avšak pro novináře , kteří píší o tom , co shovívavě sledují jako první náčrt historických událostí , to byl také týden , který jim dal dost prostoru a času na obchodní vystoupení Rona a Nancy v Japonsku jménem komunikačního giganta a **jeho** kontroverzního zakladatele .
komunikačního giganta
giganta
jeho
text_perspron
Jak to trefně vyjádřil jeden z **jeho** obránců , prezident Reagan prostě dělal jen to , co dělal vždy i před svým zvolením ( a někdo by řekl , že potom také ) .
prezident Reagan
Reagan
jeho
text_perspron
V první řadě proto , že existuje více důvodů , než jsou osobní hodnoty Ronalda Reagana , nebo **jejich** nedostatek .
osobní hodnoty Ronalda Reagana
hodnoty
jejich
text_perspron
Jestliže má zákon mezery , využijte **je** .
mezery
mezery
je
text_perspron
Sovětský ministr zahraničí veřejně přiznává , že **jeho** vláda v Afghánistánu " porušila normy chování " a jednoduše lhala o radarové stanici .
Sovětský ministr zahraničí
ministr
jeho
text_perspron
Ne , měli bychom zuřit , protože degradoval úřad , který jsme mu dali , tím , že **ho** využil na zajištění osobního zisku , stejně tak bychom měli zuřit , že veřejní činitelé vesele lžou , zastírají to , o co jim skutečně jde , nebo abychom použili úsloví , využívají službu veřejnosti pro vlastní koryta .
úřad , který jsme mu dali
úřad
ho
text_perspron
Ne , měli bychom zuřit , protože degradoval úřad , který jsme mu dali , tím , že ho využil na zajištění osobního zisku , stejně tak bychom měli zuřit , že veřejní činitelé vesele lžou , zastírají to , o co **jim** skutečně jde , nebo abychom použili úsloví , využívají službu veřejnosti pro vlastní koryta .
veřejní činitelé
činitelé
jim
text_perspron
Řekl , že řada manažerů portfolií , jejichž prémie na konci roku jsou spojeny s roční výkonností , teď spíš prodává , než aby riskovali , že **jejich** zisky půjdou ještě níž .
řada manažerů portfolií , jejichž prémie na konci roku jsou spojeny s roční výkonností
řada
jejich
text_perspron
Akcie společnosti Weisfield ' s prudce stouply o 14 na 53 poté , co v zásadě souhlasila , aby **ji** za 50 dolarů na akcii získala jednotka společnosti Ratners Group .
společnosti Weisfield ' s
společnosti
ji
text_perspron
Společnosti Ratners a Weisfield ' s uvedly , že podle **jejich** očekávání by se zanedlouho měly podepsat definitivní dohody a transakce by měla být dokončena do 15 . prosince .
Společnosti Ratners a Weisfield ' s
a
jejich
text_perspron
Spořitelna uvedla , že jednání vyplynula z návrhu **jejího** finančního poradce .
Spořitelna
Spořitelna
jejího
text_perspron
Společnost Jaguar zaujala svoji v poslední době běžnou pozici na seznamu nejaktivnějších na mimoburzovním trhu , jelikož se **její** výnos z amerických depozit zvýšil o 1 / 4 na 11 7 / 8 při objemu obchodování 1.2 milionu akcií a k seznamu společností , které se o tohoto britského výrobce aut zajímají , se připojila i společnost Daimler - Benz .
Společnost Jaguar
Společnost
její
text_perspron
Tato spořitelna , která dříve uvedla , že je na prodej , sdělila , že neobdržela žádné nabídky a že **její** správní rada znovu zváží , zda bude i nadále usilovat o nabídky .
spořitelna , která dříve uvedla , že je na prodej
spořitelna
její
text_perspron
Šílení kolem fondů je v současnosti zaviněno tím , že jsou mnohé z **nich** obchodovány s historicky nejtučnějšími prémiemi oproti hodnotě svého portfolia .
fondů
fondů
nich
text_perspron
Důvod : ceny akcií mnoha těchto fondů rostly letos mnohem strměji , než **jimi** držené zahraniční akcie .
mnoha těchto fondů
fondů
jimi
text_perspron
Tato bohatá zhodnocení **mě** silně znepokojují , říká Porter ze společnosti Smith Barney .
Porter ze společnosti Smith Barney
Porter
text_perspron
Lidem , kteří teď přesto chtějí fondy nakupovat , radí Foot ze společnosti Newgate : " Mám pro **ně** jedinou radu : ti , kdo na večírek přijdou pozdě , by raději měli být připraveni rychle odejít .
Lidem , kteří teď přesto chtějí fondy nakupovat
Lidem
text_perspron
Prodej a rozdělení kontrolního balíku této realitní jednotky je první fází toho , co by mohlo vést k rozdělení společnosti Santa Fe Pacific na samostatné společnosti namísto **jejích** provozů zabývajících se železnicí , energií a také nemovitostmi .
společnosti Santa Fe Pacific
společnosti
jejích
text_perspron
Penzijní fondy navíc zřídkakdy dostávají křesla ve správních radách společností a nejčastěji se **jim** snaží z právních důvodů vyhnout .
správních radách společností
radách
jim
text_perspron
Cílem směnky je poskytnout oddělené společnosti další kapitál v podobě , která **jí** ušetří utrácení hotovosti na bezprostřední platby úroků , řekl Roulac .
oddělené společnosti
společnosti
text_perspron
Tento fond je největším fondem státních zaměstnanců v zemi a **jeho** rostoucí hotovostní tok nyní přesahuje 3 miliardy dolarů ročně .
Tento fond
fond
jeho
text_perspron
Představitelé fondu projednali konečnou strukturu navrhované transakce se společností Santa Fe Pacific , ale s touto myšlenkou za **nimi** přišla společnost JMB Reality Corp . , což jsou realitní makléři z Chicaga .
Představitelé fondu
Představitelé
nimi
text_perspron
Naproti v obchodě smíšeným zbožím Conradieových přiskakuje černý chlapec , aby pomohl starší bílé ženě s **jejími** balíčky .
starší bílé ženě
ženě
jejími
text_perspron
Tucet bílých úředníků skládá informační bulletiny a vkládá **je** do obálek .
informační bulletiny
bulletiny
je
text_perspron
Oranžští pracující - jmenují se podle Viléma Oranžského z Holandska , hrdiny holandských přistěhovalců , Afrikánců - věří , že řešením jihoafrického rasového problému není odstranění apartheidu , ale **jeho** přivedení k dokonalosti - kompletní a totální oddělení ras .
apartheidu
apartheidu
jeho
text_perspron
Ale jejich představa výhradně bílé Afrikánské země vyrvané z dnešní Jihoafrické republiky , je tradičně velkým přáním pravice , a k **ní** se přiklání třetina z pěti milionů bílých obyvatel .
představa výhradně bílé Afrikánské země vyrvané z dnešní Jihoafrické republiky
představa
text_perspron
Na hlavní třídě se Alida Verwoerdová a **její** dcery starají o obchod s oděvy a látkami a po práci spěchají domů připravit jídlo pro zbytek rodiny .
Alida Verwoerdová
Verwoerdová
její
text_perspron
Pokud bílí chtějí golfové hřiště jen pro sebe , měli by si **ho** také sami postavit , říká konzultující inženýr Willem van Heerden .
golfové hřiště
hřiště
ho
text_perspron
Pokud apartheid znamená , že chcete levnou černou pracovní sílu a všechny výhody s **tím** spojené a přitom chcete vyřadit černé ze sociální a politické integrace , pak tyto dvě věci jsou protiklady , které nemohou pokračovat věčně říká pan Verwoerd .
levnou černou pracovní sílu
sílu
tím
text_perspron
Lidé brali oddělený vývoj jako příležitost používat černou pracovní sílu bez toho , aby se **jí** pak zbavovali . černou pracovní sílu sílu jí Naproti u benzínové pumpy Shell si **její** vlastník , Rudi van Dyk , stěžuje , že kvůli Oranžským pracujícím je jejich město celé zemi pro smích . benzínové pumpy Shell pumpy její Podívejte se , " říká , " jestli chce zbytek Jižní Afriky mít integrační tavicí kotel , je to jen **jejich** volba .
zbytek Jižní Afriky
zbytek
jejich
text_perspron
Přesto se očekává , že někteří průmysloví giganti oznámí pokračující vzestup , hlavně proto , že velká část **jejich** podnikání nesouvisí s komoditními chemikáliemi .
někteří průmysloví giganti
giganti
jejich
text_perspron
Také od společnosti Monsanto Co . se očekává , že opět oznámí vyšší zisk , a to i přesto , že **její** odbyt zemědělských chemikálií byl v posledním čtvrtletí zasažen suchem v severní Evropě a na západě Spojených Států .
společnosti Monsanto Co .
společnosti
její
text_perspron
Očekává se , že tato společnost se sídlem v St . Louis opět oznámí , že ztráty v **její** farmaceutické firmě G . D . Searle & Co . se zmenšují .
tato společnost se sídlem v St . Louis
společnost
její
text_perspron
Společnost Himont čelí nižším cenám za **její** stěžejní produkt polypropylen , přestože pokračuje s programem velkých investic kapitálu do posílení svých surovinových zásob a do vývoje nových způsobů využití polypropylenu , jehož trh zahrnuje výrobu obalů a automobilový průmysl .
Společnost Himont
Společnost
její
text_perspron
Mezitím došlo k odchylce mezi dvěma nejdůležitějšími indikátory trhu , při které se Dow Jonesův index akcií dopravních společností , který je sesterským indexem Dow Jonesova indexu akcií průmyslových společností , propadl o 102.06 bodu na 304.23 - což je **jeho** druhý nejhlubší pokles po pádu o 164.78 bodu během krachu v roce 1987 .
Dow Jonesův index akcií dopravních společností , který je sesterským indexem Dow Jonesova indexu akcií průmyslových společností
index
jeho
text_perspron
Pak , v 10 : 15 , se Dow Jonesův index najednou začal vzpamatovávat a **jeho** prudký vzestup byl ještě rychlejší než jeho ranní pád .
Dow Jonesův index
index
jeho
text_perspron
Pak , v 10 : 15 , se Dow Jonesův index najednou začal vzpamatovávat a jeho prudký vzestup byl ještě rychlejší než **jeho** ranní pád .
Dow Jonesův index
index
jeho
text_perspron
Roland M . Machold , ředitel oddělení investic státu New Jersey , které dohlíží na investice v hodnotě 29 miliard dolarů , řekl : " První věc , kterou jsme včera ráno udělali , bylo zdvojnásobení **našich** objednávek . "
oddělení investic státu New Jersey , které dohlíží na investice v hodnotě 29 miliard dolarů
oddělení
našich
text_perspron
Když je burza takhle vyřízená , tak pravděpodobně vezmeme dalších 50 milionů dolarů a vložíme **je** na burzu .
dalších 50 milionů dolarů
milionů
je
text_perspron