sentence
stringlengths
30
8.03k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
183 values
source_file
stringclasses
4 values
Společnost Enserch uvedla , že tyto nabídnuté jednotky zvednou **její** podíl v této komanditní společnosti z 87 % na více než 99 % .
Společnost Enserch
Společnost
její
text_perspron
Jako součást možné předehry ke znovuobnovení rozhovorů mezi společností Boeing Co . a stávkujícími členy Odborového svazu strojníků federální prostředník uvedl , že se s **ním** zítra setkají zástupci obou stran .
federální prostředník
prostředník
ním
text_perspron
Společnost Boeing odmítla říci , kolik zaměstnanců pracuje v **jejím** obrovském závodě v Rentonu ve státě Washington .
Společnost Boeing
Společnost
jejím
text_perspron
Odpůrci zvyšování argumentují tím , že MMF praktikuje centrální plánování , a **tím** podporuje neefektivní vlády .
MMF praktikuje centrální plánování
praktikuje
tím
text_perspron
Zpochybňují , zda MMF má v rozvojových zemích vůbec nějakou roli vzhledem k **jeho** původnímu pověření pomáhat průmyslovým zemím v případě náhlých problémů s platební bilancí .
MMF
MMF
jeho
text_perspron
Liberálové zřejmě podpoří stabilizující kvazi - vládní roli MMF za dvou podmínek : vláda poskytne záruky , že podpora liberálních demokratů nebude v kongresových kampaních za znovuzvolení použita proti **nim** a že se legislativa zaměří - pomocí dolarů - na sociální a ekologické oblasti .
liberálních demokratů
demokratů
nim
text_perspron
Konzervativní republikáni si budou moci vybrat , zda ve volebním roce podpoří oblíbeného prezidenta své strany , nebo budou proti **němu** bojovat .
prezidenta své strany
prezidenta
němu
text_perspron
Tato témata jsou příliš závažná na to , aby byla ponechána na ministerstvech financí a rozpočtu , která se spíše přou o velikost navýšení kapitálu než o **jeho** účel .
navýšení kapitálu
navýšení
jeho
text_perspron
Jestliže konzervativci nepodpoří navýšení kapitálu MMF , je **jejich** povinností nahlas vystoupit a přednést alternativní řešení .
konzervativci
konzervativci
jejich
text_perspron
Firma Apple nabídne slevu 150 $ na **jejich** Apple IIGS s jakýmkoliv Apple monitorem a hard diskem , 200 $ na základní procesorovou jednotku Macintosh Plus , 250 $ na hlavní procesorovou jednotku Macintosh SE , 250 $ na procesor SE \ / 30 a 300 $ na Macintosh IIcx s jakoukoliv video kartou a Apple monitorem .
Firma Apple
Firma
jejich
text_perspron
Ale veslovací trenažér zůstal od té doby nedotčen , i když se s **ním** dvakrát stěhoval přes celou zemi .
veslovací trenažér
trenažér
ním
text_perspron
Výsledky průzkumu jistě nejsou povzbudivé pro ty , kdo prodávají členství v klubech zdraví , tenisové rakety a domácí cvičební stroje , ale dobré úmysly lidí , bez ohledu na **jejich** činy , udržují prodej některých produktů fitness na slušné úrovni .
lidí
lidí
jejich
text_perspron
Vzhledem k tomu , že v posledních pěti letech bylo prodáno více než 15 milionů rotopedů , dodává " musejí **jich** být plné garáže , sklepy a půdy . "
rotopedů
rotopedů
jich
text_perspron
Americký bowlingový kongres konstatuje , že bowling hraje pravidelně vyšší procento veřejnosti , ale připouští , že v tomto desetiletí se **jejich** členská základna zmenšila .
Americký bowlingový kongres
kongres
jejich
text_perspron
Byla vyjmuta jedna buňka a z **ní** byla extrahována kyselina DNA .
jedna buňka
buňka
text_perspron
Naftařská společnost tvrdí , že **její** metoda založená na kvasinkách je při vysoce objemové produkci geneticky řízených léků rovněž lepší , než je metoda bakteriální .
Naftařská společnost
společnost
její
text_perspron
Společnost Chiron Corp . , biotechnologická firma z Emeryvilleu v Kalifornii , zjišťuje , zda se kvasinky společnosti Phillips dají využít pro **její** výrobu geneticky řízených lidských bílkovin .
Společnost Chiron Corp . , biotechnologická firma z Emeryvilleu v Kalifornii
,
její
text_perspron
Společnost Alusuisse z New Yorku odmítla říci , kolik očekává , že za tuto jednotku dostane , přičemž si tato společnost najala společnost First Boston Corp . , aby **jí** pomohla zjistit totožnost zájemců .
tato společnost
společnost
text_perspron
Vzestup trhu Nasdaq byl veden **jeho** největšími průmyslovými akciemi .
trhu Nasdaq
trhu
jeho
text_perspron
Rostoucí nestabilita v sektoru však investory , kteří se snaží sledovat **jeho** propady a výkyvy , vyčerpala .
sektoru
sektoru
jeho
text_perspron
V čele žebříčku nejaktivnějších byla společnost Jaguar , když **její** americké vkladní stvrzenky stouply o 1 3 / 4 na 13 5 / 8 , přičemž bylo obchodováno více než 6.6 milionu těchto amerických vkladních stvrzenek .
společnost Jaguar
společnost
její
text_perspron
Společnost SYDNEY - Qintex Australia Ltd . pod tlakem bankovních věřitelů povolala účetní firmu Peat Marwick Hungerfords , aby **jí** pomohla zkontrolovat prodeje aktiv a restrukturovat střediska i celou mediální společnost .
Společnost SYDNEY - Qintex Australia Ltd .
Společnost
text_perspron
Jenže jakákoli snaha bank převzít management společnosti Quintex Australia by mohla na základě australských licenčních předpisů pro vysílání ohrozit **její** schopnost provozovat národní televizní síť .
společnosti Quintex Australia
společnosti
její
text_perspron
Společnosti General Motors Corp . ( GM ) a Ford Motor Co . nyní soupeří , která z **nich** na burzách získá akcie společnosti Jaguar PLC , protože společnost GM získala od Federální obchodní komise povolení ke zvýšení svého podílu v tomto britském výrobci luxusních automobilů .
Společnosti General Motors Corp . ( GM ) a Ford Motor Co .
Společnosti
nich
text_perspron
Bílý dům dělá vše pro to , aby **jej** nikdo nemohl nařknout , že k této krizi přistupuje lehkomyslně .
Bílý dům
dům
jej
text_perspron
Bush a **jeho** poradci byli po tom , co v aljašských vodách ztroskotal naftový tanker Exxon Valdez a na pobřeží Karolíny udeřil hurikán Hugo , nařknuti z toho , že reagují příliš pomalu a zřejmě nechtějí , aby se tato obvinění nyní opakovala .
Bush
Bush
jeho
text_perspron
Bush sám v podstatě přiznal , že se **on** a jeho poradci snaží odvrátit kritiku .
Bush sám
Bush
on
text_perspron
Bush sám v podstatě přiznal , že se on a **jeho** poradci snaží odvrátit kritiku .
Bush sám
Bush
jeho
text_perspron
Tam , kde odpadlíci 60 . let prohlašovali , že pohrdají životem středních tříd , a ambiciózní mladí zbohatlíci **jej** chtěli nechat daleko za sebou když se šplhali k výšinám úspěchu , má dnes zřejmě hodně lidí pocit , že se propadají do mezery mezi dvěma extrémy , a tak se na život středních vrstev pohlíží s nostalgií nebo s upřímnou touhou .
životem středních tříd
životem
jej
text_perspron
Třetí román Lisy Zeidnerové " Limited Partnerships ( Partnerství s ručením omezeným ) " ( nakladatelství North Point Press , 256 stran , 18.95 dolaru ) je stylový , zábavný a přemýšlivý pohled na způsob , jak jsou milostné vztahy ovlivňovány tlakem peněz , nebo konkrétněji **jejich** nedostatkem .
peněz
peněz
jejich
text_perspron
Malcolmovi , bývalému filmaři , který se stal architektem , se zrovna rozplynula první velká šance na lukrativní zakázku , když byl zatčen **jeho** podezřelý , protivný klient , pochybný realitní developer .
Malcolmovi , bývalému filmaři , který se stal architektem
,
jeho
text_perspron
Je to chmurný svět lidí , jimž je " něco přes třicet " , ve kterém se inteligentní , stále poměrně mladí lidé zabývají jakousi nablýskanou verzí nádeničiny , mají poloprofesionální práci na volné noze , která přináší jen málo uspokojení či jistoty , ale o které vědí , že by za **ni** měli být vděční .
práci na volné noze , která přináší jen málo uspokojení či jistoty , ale o které vědí , že by za ni měli být vděční
práci
ni
text_perspron
Zatímco přemítá , jestli si má užívat a udělat něco ještě dramatičtějšího , třeba se vdát , je její život ještě více zkomplikován návratem její staré lásky Davida , filmového kritika a herce , který vždy budí zdání , že se z **něj** co nevidět stane hvězda .
, filmového kritika a herce , který vždy budí zdání , že se z něj co nevidět stane hvězda
,
něj
text_perspron
Tím , že udělala z Malcolma a Nory tak krásně typické představitele **jejich** třídy a generace , Zeidnerová poněkud zanedbala úkol učinit z nich charakteristicky osobité postavy .
Malcolma a Nory
a
jejich
text_perspron
Tím , že udělala z Malcolma a Nory tak krásně typické představitele jejich třídy a generace , Zeidnerová poněkud zanedbala úkol učinit z **nich** charakteristicky osobité postavy .
Malcolma a Nory
a
nich
text_perspron
Silná převaha satiry však v takovéto knize může být také účinná : kdyby šéf společnosti AIW nebyl vykreslen jako zcela opovrženíhodný , záludný hlupák , příliš bychom se nezajímali o to , jestli **jeho** plány budou překaženy , a tolik bychom se při čtení nebavili .
šéf společnosti AIW
šéf
jeho
text_perspron
Federální rezervní banka uvedla , že **její** analýzy z posledních let , které jsou upraveny podle příjmových rozdílů a ostatních proměnných , ukazují , že černoši obdrželi od bank a spořitelen méně hypoték na bydlení než běloši .
Federální rezervní banka
banka
její
text_perspron
Většina odborníků se však shoduje , že koncepce , která má být zavedena , přináší velké komplikace ; v letošním roce se **jí** dosud snažili zabránit .
koncepce , která má být zavedena
koncepce
text_perspron
Umožňuje obětem zvolit si , zda si odečtou ztráty v daňovém přiznání za rok 1989 nebo v opravném přiznání za rok 1988 , podle toho , které z **nich** přinese vyšší daňové úlevy ; tuto volbu musí učinit do 16 . dubna .
daňovém přiznání za rok 1989 nebo v opravném přiznání za rok 1988
nebo
nich
text_perspron
VĚTŠÍ NEŽ **JEHO** CHLEBNÍK byla pověst o poctivosti jednoho hromaditele peněz .
jednoho hromaditele peněz
hromaditele
JEHO
text_perspron
Brown pro to neměl žádný důkaz ; jenže svědectví **jeho** matky a jeho nevlastní matky o jeho otci a svědectví jeho bývalého zaměstnavatele o jeho poctivosti a zvycích přesvědčila soudce , že Brown mluvil pravdu a jeho příběh o darech byl možný .
Brown
Brown
jeho
text_perspron
Brown pro to neměl žádný důkaz ; jenže svědectví jeho matky a **jeho** nevlastní matky o jeho otci a svědectví jeho bývalého zaměstnavatele o jeho poctivosti a zvycích přesvědčila soudce , že Brown mluvil pravdu a jeho příběh o darech byl možný .
Brown
Brown
jeho
text_perspron
Brown pro to neměl žádný důkaz ; jenže svědectví jeho matky a jeho nevlastní matky o **jeho** otci a svědectví jeho bývalého zaměstnavatele o jeho poctivosti a zvycích přesvědčila soudce , že Brown mluvil pravdu a jeho příběh o darech byl možný .
Brown
Brown
jeho
text_perspron
Brown pro to neměl žádný důkaz ; jenže svědectví jeho matky a jeho nevlastní matky o jeho otci a svědectví **jeho** bývalého zaměstnavatele o jeho poctivosti a zvycích přesvědčila soudce , že Brown mluvil pravdu a jeho příběh o darech byl možný .
Brown
Brown
jeho
text_perspron
Brown pro to neměl žádný důkaz ; jenže svědectví jeho matky a jeho nevlastní matky o jeho otci a svědectví jeho bývalého zaměstnavatele o **jeho** poctivosti a zvycích přesvědčila soudce , že Brown mluvil pravdu a jeho příběh o darech byl možný .
Brown
Brown
jeho
text_perspron
Brown pro to neměl žádný důkaz ; jenže svědectví jeho matky a jeho nevlastní matky o jeho otci a svědectví jeho bývalého zaměstnavatele o jeho poctivosti a zvycích přesvědčila soudce , že Brown mluvil pravdu a **jeho** příběh o darech byl možný .
Brown
Brown
jeho
text_perspron
Federální daňový úřad nepodal žádný důkaz o skrytých zdrojích zdanitelného příjmu , takže soudce Shields **jeho** nároky zamítl .
Federální daňový úřad
úřad
jeho
text_perspron
Senát v pátek večer odmítl vyvolat ukončení rozpravy a omezit diskusi , ale za bipartitního vedení se včera zformovala jasná většina a smetla pozměňovací návrhy , které se snažily o snížení celkového balíčku nebo o **jeho** odklon od přímé pomoci politickým stranám .
celkového balíčku
balíčku
jeho
text_perspron
Masivní návrh rozpočtu se stal v neobvyklé míře nástrojem zákonodárců k vyčlenění zdrojů pro projekty v **jejich** domovských státech .
zákonodárců
zákonodárců
jejich
text_perspron
Prezidenta Bushe varoval v ostrém dopisu poslanec David Obey , předseda Sněmovního jednacího podvýboru pro zahraniční operace , že následkem **jeho** " ultimáta " by mohly být oslabeny snahy vyhovět vládě v jiných otázkách .
Prezidenta Bushe
Bushe
jeho
text_perspron
Domnívám se , že kvůli Vašemu ultimátu , píše tento demokrat z Wisconsinu , " již není žádný důvod , proč brát zřetel na stanovisko vlády k jiným bodům zasedání , protože bez ohledu na **jejich** řešení máte návrh rozpočtu zřejmě v úmyslu vetovat .
bodům zasedání
bodům
jejich
text_perspron
Společnost Polly Peck International Inc . svou dohodou o koupi 51 % společnosti Sansui Electric Co . dokázala , že japonské společnosti mohou být kupovány zahraničními společnostmi v případě , že jedinou jinou alternativou pro japonskou společnost by byl **její** zánik .
japonskou společnost
společnost
její
text_perspron
Společnost očekává , že za rok , který končí zítra , vykáže ztrátu ve výši 6.4 miliardy jenů , přičemž **její** finanční závazky přesahují v současné době hodnotu jejích aktiv přibližně o 13.8 miliardy jenů .
Společnost
Společnost
její
text_perspron
Společnost očekává , že za rok , který končí zítra , vykáže ztrátu ve výši 6.4 miliardy jenů , přičemž její finanční závazky přesahují v současné době hodnotu **jejích** aktiv přibližně o 13.8 miliardy jenů .
Společnost
Společnost
jejích
text_perspron
V případě , že je japonská společnost ochotna přistoupit na prodej , obvykle **jí** již příliš dalších možností nezbývá a ani depresivní společná tisková konference členů představenstva společnosti Sansui nenechala nikoho na pochybách , že společnost právě neprožívá ty nejlepší chvíle .
japonská společnost
společnost
text_perspron
Společnost Sansui do byznysu mini komponent vstoupila pozdě a nepodařilo se **jí** rozšířit výrobu i do jiných nových oblastí .
Společnost Sansui
Společnost
text_perspron
Yoshihisa Murasawa , konzultant managementu japonské společnosti Booz - Allen & Hamilton Inc . , uvedl jako pravděpodobné , že **jeho** firma bude zahraničním klientům častěji doporučovat koupi japonských společností .
Yoshihisa Murasawa , konzultant managementu japonské společnosti Booz - Allen & Hamilton Inc
,
jeho
text_perspron
Společnost Lone Star Technologies Inc . uvedla , že **její** jednotka Lone Star Steel Co . na ni u místního federálního soudu podala žalobu a požaduje navrácení vnitropodnikové pohledávky v hodnotě minimálně 23 milionů dolarů .
Společnost Lone Star Technologies Inc .
Společnost
její
text_perspron
Společnost Lone Star Technologies Inc . uvedla , že její jednotka Lone Star Steel Co . na **ni** u místního federálního soudu podala žalobu a požaduje navrácení vnitropodnikové pohledávky v hodnotě minimálně 23 milionů dolarů .
Společnost Lone Star Technologies Inc .
Společnost
ni
text_perspron
Společnost Lone Star Technologies uvedla , že **ona** a věřitelé její pobočky se shodují , že mateřská společnost dluží jednotce peníze , avšak nedokáží se dohodnout na částce .
Společnost Lone Star Technologies
Společnost
ona
text_perspron
Společnost Lone Star Technologies uvedla , že ona a věřitelé **její** pobočky se shodují , že mateřská společnost dluží jednotce peníze , avšak nedokáží se dohodnout na částce .
Společnost Lone Star Technologies
Společnost
její
text_perspron
Nezávisle na tom společnost Lone Star Technologies uvedla , že konkurzní soud povolil společnosti Lone Star Steel prodloužit až do konce roku lhůtu exkluzivity na představení **jejího** reorganizačního plánu .
společnosti Lone Star Steel
společnosti
jejího
text_perspron
Společnost Roche Holding AG , mateřská společnost švýcarské chemické a farmaceutické skupiny , ohlásila , že prodeje **její** skupiny vzrostly během prvních devíti měsíců tohoto roku o 22 % na 7.32 miliardy franků ( 4.51 miliardy amerických dolarů ) .
Společnost Roche Holding AG , mateřská společnost švýcarské chemické a farmaceutické skupiny
,
její
text_perspron
Baker uvolní své dosavadní funkce , avšak **jeho** následovník dosud nebyl jmenován .
Baker
Baker
jeho
text_perspron
Zvětšující se pravděpodobnost , že Cananea a Highland Valley se brzy navrátí k těžbě , možná omezila některé z těchto nákupů , ale dokonce i pokud kterýkoli z těchto dolů brzy spustí provoz , nebude **jeho** výtěžek významný přinejmenším až do konce roku , poznamenávají analytici .
kterýkoli z těchto dolů
kterýkoli
jeho
text_perspron
Společnost nezveřejnila nový odhad , ale prohlásila , že změna se týká nezdaru firmy Integrated při prodeji **jejích** stěžejních podniků , jakož i " dalších událostí " , které nespecifikovala a které se odehrály poté , kdy minulý týden ohlásila , že vede rozhovory s blíže neurčeným případným kupcem .
firmy Integrated při prodeji jejích stěžejních podniků
firmy
jejích
text_perspron
Skupina Whitehall uvedla obavy z toho , jak dlouho bude společnost Integrated schopna udržet vysokou prodejní sílu , jako jeden z důvodů , proč **její** rozhovory se společností Integrated ztroskotaly .
Skupina Whitehall
Skupina
její
text_perspron
Společnost Triton Securities z Danville v Kalifornii a ředitel společnosti Delwin George Chase , rovněž z Danville v Kalifornii , byli společně pokutováni částkou 10000 dolarů a jako součást urovnání **jim** bylo nařízeno třicetidenní přerušení činnosti .
Společnost Triton Securities z Danville v Kalifornii a ředitel společnosti Delwin George Chase , rovněž z Danville v Kalifornii
a
jim
text_perspron
Společnost Crane & Co . Securities Inc . z Mount Clemens v Michiganu a **její** prezident Glenn R . Crane ze Sterling Heights v Michiganu přistoupili na společnou pokutu ve výši 10000 dolarů .
Společnost Crane & Co . Securities Inc . z Mount Clemens v Michiganu
Společnost
její
text_perspron
Společnost First Commonwealth Securities Corp . z New Orleans a **její** prezident Kenneth J . Canepa , také z New Orleans , přistoupili na pokutu ve výši 10000 dolarů .
Společnost First Commonwealth Securities Corp . z New Orleans
Společnost
její
text_perspron
Společnost Weatherly Securities Corp . ze státu New York a tři **její** ředitelé - Dell Eugene Keehn a William Northy Prater Jr . , oba z Mercer Island ve státě Washington , a Thomas Albert McFall z Red Bank v New Jersey - souhlasili s pokutou 20000 dolarů .
Společnost Weatherly Securities Corp . ze státu New York
Společnost
její
text_perspron
Společnosti W . N . Whelen & Co . z Georgetownu v Delaware a **jejímu** prezidentu Williamovi N . Whelenovi Jr . rovněž z Georgetownu bylo zakázáno po dobu 90 dní uzavírat velké obchody a společně byli pokutováni částkou 15000 dolarů .
Společnosti W . N . Whelen & Co . z Georgetownu v Delaware
Společnosti
jejímu
text_perspron
Následující jednotlivci byli pokutováni , jak je uvedeno , a byla **jim** zakázána nebo ( tam , kde je to uvedeno ) pozastavena spolupráce s členy NASD .
Následující jednotlivci
jednotlivci
jim
text_perspron
Následující jednotlivci byli odvoláni , nebo tam , kde je uvedeno , **jim** byla pozastavena činnost , a souhlasili s výsledkem šetření , aniž by své pochybení potvrdili nebo popřeli : Edward L . Cole z Jacksonu v Missouri , pokuta 10000 dolarů , Rita Raeová Crossová z Denveru , pokuta 2500 dolarů a třicetidenní přerušení činnosti , Thomas Richard Meinders z Colorado Springs v Coloradu , pokuta 2000 dolarů , pětidenní přerušení činnosti a osmiměsíční odvolání z funkce ředitele , Ronald A . Cutrer z Baton Rouge v Luisianě , pokuta 15000 dolarů a měsíční přerušení činnosti , Karl Grant Hale z Midvale v Utahu , pokuta 15000 dolarů , Clinton P . Hayne z New Orleans , pokuta 7500 dolarů a přerušení činnosti na jeden týden , Richard M . Kane z Coconut Creek na Floridě , pokuta 250000 dolarů , John B . Merrick z Aurory v Coloradu , pokuta 1000 dolarů a desetidenní přerušení činnosti , John P . Miller z Baton Rouge , pokuta 2000 dolarů a dvoutýdenní přerušení činnosti , Randolph K . Pace z New Yorku , pokuta 10000 dolarů a devadesátidenní přerušení činnosti , Brian D . Pitcher z New Providence v New Jersey , pokuta 30000 dolarů , Wayne A . Russo z Bridgeville v Pensylvánii , pokuta 4000 dolarů a patnáctidenní přerušení činnosti , Orville Leroy Sandberg z Aurory v Coloradu , pokuta 3500 dolarů a desetidenní přerušení činnosti , Richard T . Marchese z Las Vegas v Nevadě , pokuta 5000 dolarů a roční přerušení činnosti , Eric G . Monchecourt z Las Vegas , 5000 dolarů a roční přerušení činnosti , Robert Gerhard Smith z Carson City v Nevadě , dvouletý zákaz .
Následující jednotlivci
jednotlivci
jim
text_perspron
Uprostřed velkého nakupování akcií největší belgické pojišťovny Maurice Lippens také při rozhovoru varoval , že bílý rytíř by mohl při skupování útočníka zanechat spekulantům velké ztráty na **jejich** akciích společnosti AG .
spekulantům
spekulantům
jejich
text_perspron
Kromě toho , že zkoumal plány na společné podniky či akvizice , telefonoval Lippens vrcholovým manažerům společností považovaných za potenciální útočníky - mezi **nimi** byly společnosti Axa - Midi , Union des Assurances de Paris a Suez , všechny s hlavním působištěm ve Francii .
společností považovaných za potenciální útočníky
společností
nimi
text_perspron
Mluvčí společnosti Generale potvrdil , že tato obrovská belgická holdingová společnost by byla připravena zvednout svůj podíl ve společnosti AG , kdyby nějaký útočník usiloval o **její** kontrolu .
společnosti AG
společnosti
její
text_perspron
Pan Nesbit také řekl , že FDA vyzvala společnost Bolar Pharmaceutical Co . ke stažení **jejich** antibiotika pro močové cesty z maloobchodu .
společnost Bolar Pharmaceutical Co .
společnost
jejich
text_perspron
Bolar , subjekt trestního vyšetřování FDA a Úřadu generálního inspektora Ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb pouze souhlasil se stažením dvou koncentrací **jejich** verze Macrodantinu " až na úroveň přímých zákazníků , což jsou většinou velkoobchodníci , " řekl pan Nesbit .
Bolar , subjekt trestního vyšetřování FDA a Úřadu generálního inspektora Ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb
,
jejich
text_perspron
Akcie pivovarů při ranním lovu na levné nákupy stoupaly , ale většina z **nich** zakončila pod svým maximem .
Akcie pivovarů
Akcie
nich
text_perspron
Zde jsou uvedeny cenové trendy na největších světových burzách , jak **je** spočítala společnost Morgan Stanley Capital International Perspective ze Ženevy .
cenové trendy na největších světových burzách
trendy
je
text_perspron
Společnosti a finanční instituce obeznámené s Hongkongem zůstávají před obchodováním na **jeho** trhu termínových obchodů obezřetné .
Hongkongem
Hongkongem
jeho
text_perspron
Cheng uvedl , že nízká marže požadovaná pro termínové obchody přilákala před krachem v roce 1987 mnoho malých investorů , kteří si neuvědomili , že **jejich** riziko je skutečně neomezené .
investorů , kteří si neuvědomili , že jejich riziko je skutečně neomezené
investorů
jejich
text_perspron
Tato společnost se sídlem v texaském Fort Worth je všeobecně považována za nejlépe vedenou v tomto oboru a **její** problémy se pravděpodobně odrazí v celém odvětví poté , co během příštích několika dní další významní dopravci oznámí své výsledky za třetí čtvrtletí .
Tato společnost se sídlem v texaském Fort Worth
společnost
její
text_perspron
Společnost AMR uvedla , že ve třetím čtvrtletí klesl **její** čistý zisk ze 150.3 milionu dolarů , neboli 2.50 dolaru za akcii , na 137 milionů dolarů , neboli 2.16 dolaru za akcii .
Společnost AMR
Společnost
její
text_perspron
Nový návrh minimální mzdy vypracoval Kongres a Bush , čímž se po více než devíti letech otevřel prostor pro **její** zvýšení .
minimální mzdy
mzdy
její
text_perspron
Společnosti Time Warner a Sony by mohly v několika obchodních projektech skončit jako partneři , což je součást dohody o **jejich** sporu ve věci hollywoodských producentů Petera Gubera a Jona Peterse .
Společnosti Time Warner a Sony
a
jejich
text_perspron
Při určité ceně , pokud jsou [ akcie ] podle vedení podniku levné , mohou jít a koupit **je** .
akcie
akcie
je
text_perspron
Nejenže by tyto návrhy problémy nevyřešily , ale ještě by **je** zhoršily .
problémy
problémy
je
text_perspron
2 . Federální rezervní systém cítil potřebu se tomuto názoru přizpůsobit i v případech , kdy **ho** nesdílel .
tomuto názoru
názoru
ho
text_perspron
Mohl by si to vykládat jako podporu Federálního rezervního systému v **jeho** snaze klást hlavní důraz na stabilizaci cenové hladiny ?
Federálního rezervního systému
systému
jeho
text_perspron
Svou stálou připraveností vyřešit ohledně federálních rozpočtových záležitostí všechno možné i nemožné podpořili předsedové domněnku , že fiskální a monetární politika jsou přísadami společně vařeného guláše , a proto je přirozené , že by **ho** měl míchat Federální rezervní systém společně s ministerstvem financí a pravděpodobně i s Kongresem .
společně vařeného guláše
guláše
ho
text_perspron
Problém Federálního rezervního systému nespočívá ani v **jeho** přílišné nezávislosti , ani v jeho přílišné nepolitičnosti .
Federálního rezervního systému
systému
jeho
text_perspron
Problém Federálního rezervního systému nespočívá ani v jeho přílišné nezávislosti , ani v **jeho** přílišné nepolitičnosti .
Federálního rezervního systému
systému
jeho
text_perspron
Federální rezervní systém využívá pravomoci , které **mu** byly uděleny Kongresem a prezidentem .
Federální rezervní systém
systém
mu
text_perspron
Toto chování rovněž neumožňuje soustředit se na dlouhodobé plány , protože Federální rezervní systém netuší , co **jeho** vedoucí , politici , kteří o dlouhodobých důsledcích monetární politiky nikdy uvažovat nemuseli , vlastně mají v úmyslu .
Federální rezervní systém
systém
jeho
text_perspron
Skupina snažící se koupit UAL v pátek oznámila , že se **jí** nepodařilo obstarat 7.2 miliardy dolarů bankovních půjček , které potřebuje ke koupi rodiče společnosti United Airlines za 300 $ za akcii .
Skupina snažící se koupit UAL
Skupina
text_perspron
Firma McCaw nabízí 125 $ za akcii za 22 milionů akcií LIN , čímž přebíjí návrh firmy LIN oddělit **její** televizní vlastnictví , vyplatit akcionářům zvláštní dividendu 20 $ za akcii a zkombinovat její celulární telefonní operace s celulárním podnikáním firmy BellSouth .
firmy LIN
firmy
její
text_perspron
Firma McCaw nabízí 125 $ za akcii za 22 milionů akcií LIN , čímž přebíjí návrh firmy LIN oddělit její televizní vlastnictví , vyplatit akcionářům zvláštní dividendu 20 $ za akcii a zkombinovat **její** celulární telefonní operace s celulárním podnikáním firmy BellSouth .
firmy LIN
firmy
její
text_perspron
Obchodníci a investiční bankéři řekli , že akcie firmy LIN nebyly příliš poškozeny , protože společnost BellSouth je považována za dobře financovaného kupce podniků , u něhož je nepravděpodobné , že by se **ho** dotkla nestálost bankéřů nebo kupců obligací .
kupce podniků , u něhož je nepravděpodobné , že by se ho dotkla nestálost bankéřů nebo kupců obligací
kupce
ho
text_perspron