sentence
stringlengths
30
8.03k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
183 values
source_file
stringclasses
4 values
Stejně jako existují lidé , kteří se chtějí stát lovci slev na trhu s cennými papíry , existují i lidé , kteří se **jimi** chtějí stát i na trhu s dohodami .
lovci slev na trhu s cennými papíry
lovci
jimi
text_perspron
Spekulativní skupina nabízí 26.50 $ za akcii za 63 milionů akcií společnosti American Medical , což je méně než **jejich** nabídka z července 28 $ za akcii za 68.8 milionů akcií .
Spekulativní skupina
skupina
jejich
text_perspron
William Lebo , hlavní právní poradce firmy Hilton , řekl , že plány počítající s prodejem společnosti nebo části **jejího** majetku jsou " v linii " toho , co bylo již dříve popsáno jako " pomalý a záměrný proces . "
společnosti
společnosti
jejího
text_perspron
Dále shromažďuje jména těch , kteří telefonovali pučistům , aby **jim** gratulovali během jejich krátké vlády nad jeho hlavním stanem .
pučistům
pučistům
jim
text_perspron
Dále shromažďuje jména těch , kteří telefonovali pučistům , aby jim gratulovali během **jejich** krátké vlády nad jeho hlavním stanem .
pučistům
pučistům
jejich
text_perspron
Americká válka proti diktátorovi během uplynulých dvou let , která následovala po **jeho** obvinění z prodeje drog v únoru 1988 , je dědictvím tohoto vztahu .
diktátorovi
diktátorovi
jeho
text_perspron
Než se americká zahraniční politika rozhodla Noriegu zničit , pomáhala **ho** vyvést z dlouhých panamských dějin spiknutí a pirátství .
Noriegu
Noriegu
ho
text_perspron
Noriegovy informace o vynořujících se levičácích na **jeho** škole byly pro zájmy USA považovány za důležitější .
Noriegovy
Noriegovy
jeho
text_perspron
USA již pomáhaly mnoha diktátorům a později se obrátily proti **nim** , ale nikdy to nebylo proti někomu tak důvtipnému .
mnoha diktátorům
diktátorům
nim
text_perspron
Nedávné akce USA byly v souladu s dlouhými dějinami americké podpory Noriegy a **jeho** přežití spíše prodloužily než zkrátily .
Noriegy
Noriegy
jeho
text_perspron
Moss říká , že Noriega mohl kvůli panamské zoufalé ekonomické situaci padnout svou vlastní vinou v roce 1988 , ale stupňující se vnější tlak **mu** pouze poskytl další záminky k represím a výmluvu pro jeho vlastní špatné hospodaření .
Noriega
Noriega
mu
text_perspron
Moss říká , že Noriega mohl kvůli panamské zoufalé ekonomické situaci padnout svou vlastní vinou v roce 1988 , ale stupňující se vnější tlak mu pouze poskytl další záminky k represím a výmluvu pro **jeho** vlastní špatné hospodaření .
Noriega
Noriega
jeho
text_perspron
Jeden kolumbijský drogový boss poslal Noriegovi mahagonovou rakev o velikosti ruky s **jeho** vyřezaným jménem poté , co se v roce 1987 doslechl , že generál Noriega s USA vyjednává o tom , že by se výměnou za pohodlný exil zřekl své vlády .
Noriegovi
Noriegovi
jeho
text_perspron
Tony byl o čtyři roky starší než většina **jeho** spolužáků a na akademii ho přijali , protože mu bratr zfalšoval rodný list .
Tony
Tony
jeho
text_perspron
Považoval se za intelektuálně nadřazeného svým peruánským vrstevníkům , z nichž mnozí byli rozmazlení synové , které **jejich** zámožné rodiny poslaly na vysoce disciplinovanou , po francouzském způsobu vybudovanou akademii připomínající nápravnou školu .
synové , které jejich zámožné rodiny poslaly na vysoce disciplinovanou , po francouzském způsobu vybudovanou akademii připomínající nápravnou školu
synové
jejich
text_perspron
Dělal to velmi dobře , vzpomíná Boris Martinez , bývalý panamský plukovník , který byl Noriegovým nadřízeným a řídil **jeho** projekt .
Noriegovým
Noriegovým
jeho
text_perspron
Tato kampaň odborové předáky tak rozdělila , že **je** vláda dokázala daleko snadněji kontrolovat .
odborové předáky
předáky
je
text_perspron
Rodrigo Miranda , místní právník a dozorce nad lidskými právy vzpomíná , jak opilý Noriega navštívil vězně v **jejich** celách na velitelství posádky 5 . zóny ve městě David , kde měl svou kancelář .
vězně
vězně
jejich
text_perspron
Nyní již podplukovník Noriega rozšířil své kontakty , které tak nyní zahrnovaly Kubánce - nemluvě o izraelských , tchajwanských a kterýchkoliv dalších zpravodajských službách , které **mu** přišly do cesty .
podplukovník Noriega
Noriega
mu
text_perspron
Když si američtí diplomaté na záletnictví plukovníka Noriegy stěžovali u CIA , experti zpravodajských služeb se vždy opírali o skutečnost , že **jeho** loajalita náleží v prvé řadě Američanům .
plukovníka Noriegy
Noriegy
jeho
text_perspron
Jeden z agentů protidrogového úřadu DEA sestavil seznam pěti možností , jak se s plukovníkem Noriegou vypořádat , jednou z **nich** byla vražda .
možností , jak se s plukovníkem Noriegou vypořádat
možností
nich
text_perspron
Pokud ve světě tajných služeb chcete získat informace , získáte **je** od pochybných existencí . informace informace je Podle tehdejších armádních důstojníků američtí hostitelé Noriegovi prozradili , že na **něj** bude čekat policie . Noriegovi Noriegovi něj Ale Noriega byl přesvědčen , že Reaganův Bílý dům by proti **němu** nezasáhl , vzpomíná jeho blízký spojenec Jose Blandon , a to protože měl politickou pojistku : kontakty se vzbouřenci Contras v Nikaragui . Noriega Noriega němu Ale Noriega byl přesvědčen , že Reaganův Bílý dům by proti němu nezasáhl , vzpomíná **jeho** blízký spojenec Jose Blandon , a to protože měl politickou pojistku : kontakty se vzbouřenci Contras v Nikaragui . Noriega Noriega jeho Curtin Windsor , tehdejší velvyslanec v Kostarice , vzpomíná , jak **ho** Noriegův bratr Luis Carlos pozval do Panamy na víkend hlubinného rybaření a neformální , vážné konverzace " na poloostrově Aswara .
Curtin Windsor , tehdejší velvyslanec v Kostarice
,
ho
text_perspron
S Noriegovými rostoucími politickými potížemi rostly i **jeho** nabídky pomoci vzbouřencům Contras , což byl očividný pokus zvýšit si přízeň ve Washingtonu D . C .
Noriegovými
Noriegovými
jeho
text_perspron
Na konci roku 1986 učinil nabídku , o níž si myslel , že **ji** USA nemohou odmítnout .
nabídku , o níž si myslel , že ji USA nemohou odmítnout
nabídku
ji
text_perspron
Plukovník North sdělil tento požadavek svým nadřízeným a náměstku ministra zahraničí Elliotu Abramsovi , který **ho** dále předal ministru zahraničí George Shultzovi .
tento požadavek
požadavek
ho
text_perspron
Shultz Abramsovi stroze řekl , že generálovi by se mělo sdělit , že svou poskvrněnou pověst může napravit pouze **on** sám .
generálovi
generálovi
on
text_perspron
Kvůli obviněním , vzneseným Diazem Herrerou , bývalým náčelníkem štábu , že Noriega zmanipuloval volby v roce 1984 a nařídil zabití Spadafory a Torrijose , se proti **němu** vzedmula v červnu 1987 vlna veřejných protestů .
Noriega
Noriega
němu
text_perspron
Během vyjednávání s americkými činiteli v květnu 1988 o návrhu , že USA upustí od obžaloby výměnou za jeho rezignaci , se Noriega často téměř plačky tázal , jak se Američané , kterým tak dlouho pomáhal , mohli obrátit proti **němu** .
Noriega
Noriega
němu
text_perspron
Noriega se domnívá , že **mu** nezbývá než se držet své moci .
Noriega
Noriega
mu
text_perspron
PepsiCo uvedla , že ceny **jejích** nealkoholických nápojů byly v tomto čtvrtletí asi o 2 % vyšší .
PepsiCo
PepsiCo
jejích
text_perspron
Společnost McDonald ' s uvedla , že **její** příjmy za třetí čtvrtletí vzrostly díky silnému nárůstu prodeje o 14 % , ale domácí provozovatelé licence se zjevně na tomto zlepšení nepodíleli .
Společnost McDonald ' s
Společnost
její
text_perspron
Tento největší světový řetězec rychlého občerstvení uvedl , že **mu** čistý zisk vzrostl z loňských 191.3 milionu dolarů , neboli 51 centů na akcii , na 217.9 milionu dolarů , neboli 59 centů na akcii .
Tento největší světový řetězec rychlého občerstvení
řetězec
mu
text_perspron
Jeden analytik poznamenal , že společnost má často lepší umístění obchodů než provozovatelé **její** licence , což přispívá k propagaci .
společnost
společnost
její
text_perspron
Steppelová nazvala prodej " stále relativně slabým " a uvedla , že podle **ní** se prodej v obchodech vlastněných společností v USA propadl za čtvrtletí o 3 1 / 2 až 4 % .
Steppelová
Steppelová
text_perspron
Spor o tuto věc je podle jednoho představitele Spojených států možnou " brzdou smlouvy " a jen prezident Bush a sovětský šéf Michail Gorbačov **jej** mohou být schopni vyřešit .
Spor o tuto věc
Spor
jej
text_perspron
Bude to prostě ledabylé , jak na naší straně , tak na **jejich** [ Varšavské smlouvy ] , říká jeden analytik NATO .
Varšavské smlouvy
smlouvy
jejich
text_perspron
Podle Zprávy o kapitálových trzích indexu Dow Jones byly mezi pátečními nabídkami cenných papírů a **jejich** cenami včetně podmínek a manažera syndikátu na amerických i zahraničních kapitálových trzích uvedeny tyto položky :
cenných papírů
papírů
jejich
text_perspron
Nařízení vyplývá z nahromaděných problémů ve společnosti Tucson Electric , včetně velkých odpisů , 60 % snížení dividend z kmenových akcií a odchodu bývalého předsedy správní rady Einara Greveho v průběhu firemního vyšetřování prodeje **jeho** akcií .
bývalého předsedy správní rady Einara Greveho
Greveho
jeho
text_perspron
To sice je pro investory základní poučka , ale **její** uskutečňování se opět projevilo na výkonu investičních fondů během propadu burzy v pátek 13 . i po něm .
základní poučka
poučka
její
text_perspron
To sice je pro investory základní poučka , ale její uskutečňování se opět projevilo na výkonu investičních fondů během propadu burzy v pátek 13 . i po **něm** .
propadu burzy
propadu
něm
text_perspron
Fondy s flexibilním portfoliem , které investice rozdělují mezi akcie , obligace , nástroje peněžního trhu a další investice , klesly zhruba o polovinu rozsahu akciových fondů - podle společnosti Lipper činil **jejich** průměrný pokles 1.27 % .
Fondy s flexibilním portfoliem , které investice rozdělují mezi akcie , obligace , nástroje peněžního trhu a další investice
Fondy
jejich
text_perspron
Přestože přednosti diverzifikace jasně vynikají , když jsou zlé časy , je za **ně** nutné také zaplatit určitou cenu : diverzifikované portfolio vždy dosahuje horších výsledků než nediverzifikované portfolio v dobách , kdy je investice do nediverzifikovaného portfolia opravdu žhavá .
přednosti diverzifikace
přednosti
text_perspron
Brouwer říká , že například za posledních 20 let by investor , který dává 5000 dolarů ročně do firem podle indexu Standard & Poor ' s 500 , vydělal skoro dvakrát tolik , než kdyby **je** investoval do krátkodobých státních obligací .
5000 dolarů
dolarů
je
text_perspron
Strategií fondu je prodat , když se akcie zhodnotí na částku o 30 % vyšší , než byla **její** cena .
akcie
akcie
její
text_perspron
Mnohé z fondů , které si minulý týden vedly nejlépe , hodně investují za mořem , což **jim** dává výhodu převodu cizích měn , když je dolar slabý .
Mnohé z fondů , které si minulý týden vedly nejlépe
fondů
jim
text_perspron
Protože investice těchto fondů se označují v cizích měnách , stoupá **jejich** hodnota vyjádřená v dolarech , když tyto měny stoupnou vůči dolaru .
investice těchto fondů
investice
jejich
text_perspron
Poznamenal , že akciové fondy jsou téměř o 60 % výše , než bylo **jejich** minimum po krachu 3 . prosince 1987 , a řekl , že to , co se událo minulý týden , " nemuselo být dostatečné přizpůsobení .
akciové fondy
fondy
jejich
text_perspron
Společnost uvedla , že počet **jejích** dodávek klesl v důsledku snížení zásob v servisních centrech , nevýrazného automobilového trhu a zvyšování konkurenčních tlaků na stavebním trhu .
Společnost
Společnost
jejích
text_perspron
Společnost Armco , kterou brzdí nižší objem obchodu s **její** speciální ocelí , uvedla , že se její čistý zisk za třetí čtvrtletí snížil o 8 % ze 36 milionů dolarů , neboli ze 39 centů na akcii , ve stejném období loňského roku na 33 milionů dolarů , neboli 35 centů na akcii .
Společnost Armco , kterou brzdí nižší objem obchodu s její speciální ocelí
Společnost
její
text_perspron
Společnost Armco , kterou brzdí nižší objem obchodu s její speciální ocelí , uvedla , že se **její** čistý zisk za třetí čtvrtletí snížil o 8 % ze 36 milionů dolarů , neboli ze 39 centů na akcii , ve stejném období loňského roku na 33 milionů dolarů , neboli 35 centů na akcii .
Společnost Armco , kterou brzdí nižší objem obchodu s její speciální ocelí
Společnost
její
text_perspron
Společnost upozornila na to , že **její** provozy Fox - Meyer Drug Co . , Ben Franklin Stores Inc . a Permian Corp . vykázaly zlepšení , která jsou výsledkem restrukturalizačních opatření .
Společnost
Společnost
její
text_perspron
Stávkující tovární dělníci loni vytrhli z rovnováhy šéfy polských komunistů , letos **jim** podrazili nohy zemědělci .
šéfy polských komunistů
šéfy
jim
text_perspron
Náklady na vykrmení selete i nadále předháněly výdělek za **jeho** prodej .
selete
selete
jeho
text_perspron
Za úsvitu jednoho chladného dne stovky z nich jedou na soukromý trh do Radzyminu , města nedaleko od Varšavy , kam vlečou selata , dobytek a pytle s krmivem , které **je** státní oficiální nákupčí nemohou přinutit prodat .
stovky
stovky
je
text_perspron
Nějaká obézní žena se šátkem nabere hrst obilí do ruky , nechá **jej** propadnout skrz prsty a vysází mu kopičku zlotých .
obilí
obilí
jej
text_perspron
Státní monopoly budou i nadále dusit obchod , navzdory " volným " cenám , dokud **je** nenahradí něco jiného .
Státní monopoly
monopoly
je
text_perspron
Polské zemědělství bude potřebovat komplexní soukromou síť zásobovatelů , zpracovatelů a distributorů - včetně nového výrobního průmyslu , který by **ji** zásoboval traktory , pesticidy , hnojivem a krmivem .
síť zásobovatelů , zpracovatelů a distributorů - včetně nového výrobního průmyslu , který by ji zásoboval traktory , pesticidy , hnojivem a krmivem
síť
ji
text_perspron
Od známých jsem slyšel , že státní družstva jsou dotovaná , říká Czeslaw Pyszkiewicz , zatímco **jeho** žena Wieslawa přináší na slunce několik židlí .
Czeslaw Pyszkiewicz
Pyszkiewicz
jeho
text_perspron
Firma Paramount uvedla , že zisk bude připsán do **jejího** čtvrtého čtvrtletí , které skončilo včera .
Firma Paramount
Firma
jejího
text_perspron
Firma Paramount prohlásila , že prodej " dovrší strategickou restrukturalizaci , " která začala v roce 1983 , a umožní **jí** zaměřit se na své zábavní a nakladatelské podnikání .
Firma Paramount
Firma
text_perspron
Společnost Ford v červenci uvedla , že plánuje řídit firmu Associates , založenou v Dallasu , jako samostatnou entitu v **její** finančně servisní skupině společnosti Ford .
Společnost Ford
Společnost
její
text_perspron
Společnost Paramount uvedla , že firma Associates má kolem 14 miliard dolarů ve všech aktivech , což **ji** činí třetí největší v hodnotách aktiv mezi nezávislými finančními společnostmi v USA .
firma Associates
firma
ji
text_perspron
Emise bude vyměněna za americké dolary v pevném kurzu , který byl společností označen za nižší než 9 % ; **její** mluvčí odmítl upřesnění .
společností
společností
její
text_perspron
Kvůli vytrvale suchému počasí na severních Pláních je hladina vody na horním toku řeky Mississippi tak nízká , že mnozí říční operátoři již snižují počet říčních člunů , které **jejich** vleky táhnou najednou .
mnozí říční operátoři
operátoři
jejich
text_perspron
Armádní sbor snižuje průtok na řece Missouri už asi dva týdny kvůli nízkému stavu vody v přehradách , které **ji** živí .
řece Missouri
řece
ji
text_perspron
Společnost Westmoreland Coal Co . s vědomím , že se zúročila **její** vytrvalá snaha o snížení nákladů a posílení produktivity , oznámila výrazně lepší výsledky za třetí čtvrtletí .
Společnost Westmoreland Coal Co .
Společnost
její
text_perspron
V kroku , který doplňuje základní strategii společnosti , staví **její** jednotka Westmoreland Energy Inc . s partnerem čtyři uhelné elektrárny ve Virginii .
společnosti
společnosti
její
text_perspron
Jsem přesvědčen , že peněžní politika pro tuto zemi , která by vrátila úrokové sazby na historickou úroveň 4 nebo 5 % , by měla nejen okamžitý dopad na zahájení bytové výstavby , kapacitu bytové výstavby , náš sektor v Americe , renovaci **našeho** průmyslového systému , ale značně by pomohla i ekonomikám třetího světa a zejména by měla příznivý dopad na schodek našeho rozpočtu , uvedl Kemp .
Americe
Americe
našeho
text_perspron
Jsem přesvědčen , že peněžní politika pro tuto zemi , která by vrátila úrokové sazby na historickou úroveň 4 nebo 5 % , by měla nejen okamžitý dopad na zahájení bytové výstavby , kapacitu bytové výstavby , náš sektor v Americe , renovaci našeho průmyslového systému , ale značně by pomohla i ekonomikám třetího světa a zejména by měla příznivý dopad na schodek **našeho** rozpočtu , uvedl Kemp .
Americe
Americe
našeho
text_perspron
Společnost Drexel musí urovnat spor se státními regulátory cenných papírů v důsledku svého doznání viny v trestném činu a s **tím** spojeného občanského vyrovnání s Komisí pro regulaci prodeje cenných papírů , které zahrnuje pokuty ve výši 650 milionů dolarů .
doznání viny v trestném činu
doznání
tím
text_perspron
Společnost Drexel říká , že neočekává , že by **jí** byly odebrány nějaké její státní makléřské licence , a pokud některé ano , její obchod s cennými papíry to přímo nepoškodí .
Společnost Drexel
Společnost
text_perspron
Společnost Drexel říká , že neočekává , že by jí byly odebrány nějaké **její** státní makléřské licence , a pokud některé ano , její obchod s cennými papíry to přímo nepoškodí .
Společnost Drexel
Společnost
její
text_perspron
Regulátoři cenných papírů společnost Drexel chválí za **její** aktivní snahu urovnat své právní problémy s uvedenými státy , kterou vede vládou schválený generální zástupce Saul S . Cohen .
společnost Drexel
společnost
její
text_perspron
Podobně Alfred Rubega , ředitel regulace cenných papírů v New Hampshire , řekl , že **jeho** stát ohledně společnosti Drexel nedostal žádné stížnosti , takže skutečně nemohl ohledně tohoto problému naléhat .
Alfred Rubega , ředitel regulace cenných papírů v New Hampshire
,
jeho
text_perspron
Na dotazy týkající se států , které zastávají tvrdou linii , řekl : " Existují státy , které si vyžádaly dodatečné informace , které **jim** poskytujeme . "
státy , které si vyžádaly dodatečné informace , které jim poskytujeme
státy
jim
text_perspron
Podle státních představitelů však společnost Drexel jasně naznačila , že pokud bude **její** licence zrušena , může v každém státě zahájit významnou právní bitvu .
společnost Drexel
společnost
její
text_perspron
Společnost Vitro S . A . z města Monterrey v Mexiku uvedla , že **její** přidružená společnost THR Corp . vstoupila do konečné fáze dohody o úvěru v souvislosti s konkurzní nabídkou společnosti Vitro na společnost Anchor Glass Container Corp . za 21.25 dolaru na akcii .
Společnost Vitro S . A . z města Monterrey v Mexiku
Společnost
její
text_perspron
Někteří výkonní představitelé automobilky dokonce naznačují , že polevující poptávka po **jejich** autech ve Spojených státech a Kanadě je vlastně požehnáním , protože jinak by nebyli schopni uspokojit poptávku na výnosnějším domácím trhu .
automobilky
automobilky
jejich
text_perspron
Úspěch nováčka SsangYong Motor poukazuje na sílu automobilového průmyslu a na **jeho** rostoucí rozmanitost .
automobilového průmyslu
průmyslu
jeho
text_perspron
Zároveň doufá , že do té doby začne vyrábět osobní automobil založený na modelu Volvo 240 a prodávat **ho** přibližně za 20000 dolarů .
osobní automobil založený na modelu Volvo 240
automobil
ho
text_perspron
Domácí tržby společnosti Daewoo navíc rostly poloviční rychlostí než tržby **jeho** konkurentů .
společnosti Daewoo
společnosti
jeho
text_perspron
Velký problém pro společnost Daewoo , která má asi 21 % podíl na trhu , představují často opakovaná přerušení práce , která **ji** letos sužují .
společnost Daewoo , která má asi 21 % podíl na trhu
společnost
ji
text_perspron
Akcie společnosti Pioneer klesly o 90 na 5810 a Sony klesla o 40 na 8550 , což je ještě o 10 % níže , než je **její** rekord z 11 . října .
Sony
Sony
její
text_perspron
Zde jsou cenové trendy na hlavních světových akciových trzích , jak **je** vypočítala firma Morgan Stanley Capital International Perspective z Ženevy .
cenové trendy na hlavních světových akciových trzích
trendy
je
text_perspron
Společnost Conner včera oznámila , že **její** čistý zisk za třetí čtvrtletí prudce stoupl z loňských 6.8 milionu dolarů , neboli 19 centů na akcii , o 72 % na 11.8 milionu dolarů , neboli 28 centů na akcii .
Společnost Conner
Společnost
její
text_perspron
Od svého založení společnost Conner těží z rychlého šíření přenosných počítačů a zároveň **mu** napomáhá tím , že prodává paměťová zařízení , která spotřebovávají 5 až desetkrát méně elektřiny než disky používané ve stolních počítačích .
rychlého šíření přenosných počítačů
šíření
mu
text_perspron
Většina našich konkurentů ohlašuje výrobky založené na našich ( starších ) produktech , řekl Finis Conner , generální ředitel a zakladatel firmy , která nese **jeho** jméno .
, generální ředitel a zakladatel firmy , která nese jeho jméno
,
jeho
text_perspron
Caltrans letos paradoxně začal pracovat na druhé etapě seismického zesílení dálnic ve státě , přičemž tentokrát balí sloupy dálnic do " ocelových plášťů " , aby **je** vyztužil .
sloupy dálnic
sloupy
je
text_perspron
Na konci letošního roku 63 letý ředitel Silas Cathcart - bývalý předseda představenstva společnosti Illinois Tool Works , který byl s posměchem přezdívaný " nástrojař " , když **ho** v roce 1987 společnost GE pověřila , aby stabilizoval poměry ve společnosti Kidder - odchází do důchodu do svého domu v Lake Forest ve státě Illinois , kde někde na vlastním pozemku možná postaví obchodní dům .
- bývalý předseda představenstva společnosti Illinois Tool Works , který byl s posměchem přezdívaný " nástrojař " , když ho v roce 1987 společnost GE pověřila , aby stabilizoval poměry ve společnosti Kidder
-
ho
text_perspron
Kidder je vlastně malým hráčem snad ve všech oblastech , kterým se věnuje , až na programové obchodování ; v tomto problémovém oboru je **jeho** jediným konkurentem společnost Morgan Stanley & Co .
Kidder
Kidder
jeho
text_perspron
Součástí těchto nároků na kvalitu je , že společnost Kidder posílá makléře na 20 týdenní školení , po jehož absolvování z **nich** jsou " investiční poradci " , kteří mají přehled o podnikových financích .
makléře
makléře
nich
text_perspron
Šéf makléřů Charles V . Sheehan uvádí , že **jeho** podřízení získají " nové a vylepšené nástroje pomáhající při prodeji , zvláště pokud se jedná o prodej bohatým investorům " .
Šéf makléřů Charles V . Sheehan
Sheehan
jeho
text_perspron
Skeptici ale upozorňují na to , že taková vzájemná podpora mezi makléři a investičními bankéři na papíře sice vypadá skvěle , ale ne vždycky se podaří **ji** zrealizovat .
taková vzájemná podpora mezi makléři a investičními bankéři
podpora
ji
text_perspron
Konkurenti ale říkají , že pokud společnost nebude vykazovat výsledky , způsob , jakým společnost horečně najímá zaměstnance , a to včetně vysokých výkonných pracovníků , z nichž někteří podepsali i několikaleté smlouvy , se **jí** může vymstít .
společnost
společnost
text_perspron
Odcházející Cathcart říká , že budoucnost společnosti Kidder **mu** nedělá starosti .
Odcházející Cathcart
Cathcart
mu
text_perspron
Cathcart říká , že si ve společnosti Kidder " užil mnoho zábavy " , a dodává , že přezdívka " nástrojař " **mu** nikdy nevadila .
Cathcart
Cathcart
mu
text_perspron
Mezitím Národní sdružení výrobců včera oznámilo , že nedávný průzkum mezi 53 vedoucími pracovníky sdruženými ve svazu ukázal , že 61 % z **nich** neočekává hospodářský pokles před rokem 1991 .
53 vedoucími pracovníky sdruženými ve svazu
pracovníky
nich
text_perspron
Tento výrobce domácích spotřebičů uvedl , že metoda , která předpokládá použití vícevrstvé plastikové tašky v průběhu oprav k zachycení plynné substance a k **její** přepravě do recyklačních center , je již v provozu v řadě servisních centrech a bude do jara k dispozici všem autorizovaným opravářským centrům .
plynné substance
substance
její
text_perspron
Společnost International Business Machines Corp . ( IBM ) uvedla , že **její** představenstvo schválilo nákup kmenových akcií této společnosti v hodnotě 1 miliardy dolarů , což je krok , který by měl jejím otřeseným cenným papírům pomoci .
Společnost International Business Machines Corp . ( IBM
(
její
text_perspron
Společnost International Business Machines Corp . ( IBM ) uvedla , že její představenstvo schválilo nákup kmenových akcií této společnosti v hodnotě 1 miliardy dolarů , což je krok , který by měl **jejím** otřeseným cenným papírům pomoci .
této společnosti
společnosti
jejím
text_perspron