sentence
stringlengths
30
8.03k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
183 values
source_file
stringclasses
4 values
Včerejší závěrečná cena 101.75 dolaru v kompozitním obchodování na Newyorské burze cenných papírů , což je pokles o 50 centů , staví akcie přibližně na 1.5 násobek účetní hodnoty , což je tak nízko , jako **jejich** pokles za celé poslední desetiletí .
akcie
akcie
jejich
text_perspron
Z dlouhodobého hlediska však zpětné nákupy akcií společnosti IBM - spolu s **jejími** mohutnými ročními dividendami ve výši 4.84 dolaru za akcii a tím , že se jí drží obecně loajální velcí institucionální investoři - vytvářejí podklad pro cenu akcií .
společnosti IBM
společnosti
jejími
text_perspron
Z dlouhodobého hlediska však zpětné nákupy akcií společnosti IBM - spolu s jejími mohutnými ročními dividendami ve výši 4.84 dolaru za akcii a tím , že se **jí** drží obecně loajální velcí institucionální investoři - vytvářejí podklad pro cenu akcií .
společnosti IBM
společnosti
text_perspron
Ačkoli společnost IBM vykázala v loňském roce první silné výsledky za poslední čtyři roky a očekávalo se od **ní** , že v letošním roce bude pokračovat , již v lednu začala ochabovat .
společnost IBM
společnost
text_perspron
A nakonec musela společnost IBM odložit i zavedení některých nejmodernějších pohonů diskových mechanik , které tvoří 10 % **jejích** ročních příjmů ve výši 60 miliard dolarů .
společnost IBM
společnost
jejích
text_perspron
Než se však investoři vrátí ve velkém k akciím společnosti IBM , bude **je** třeba trochu přesvědčovat .
investoři
investoři
je
text_perspron
Steve Milunovich , analytik cenných papírů společnosti First Boston , uvedl , že zatímco investoři před rokem hledali výmluvu , proč nakoupit akcie společnosti IBM , v současné době dokonce i velcí institucionální investoři hledají důvod pro to , aby se **jejím** akciím mohli vyhnout .
společnosti IBM
společnosti
jejím
text_perspron
Ovšem hlavní důvod uzavření , říká , spočíval v rodinné tradici , která nedovoluje bance nosit jméno Rothschild , není - li Rothschild v **jejím** vedení .
bance
bance
jejím
text_perspron
Pro člena rodiny Rothschildů je návrat do Frankfurtu velmi významnou událostí , přestože pro německé bankovnictví to asi nebude znamenat tolik co pro **nás** , říká baron David de Rothschild , mladší bratranec Elia a společník banky Rothschild & Cie . Banque v Paříži .
rodiny Rothschildů
rodiny
nás
text_perspron
Omezené zdroje skupiny **její** pozici na trhu přece jen oslabují .
skupiny
skupiny
její
text_perspron
Sovětský prezident Michail Gorbačev řekl zákonodárcům , že měli dobrý start , ale že nejtěžší práce je ještě před **nimi** .
zákonodárcům
zákonodárcům
nimi
text_perspron
Třebaže tato půlhodinová situační komedie , vysílaná v pondělí ve 21.30 Východního a Pacifického času , není kandidátem na zrušení , plánuje se **její** vyladění a příští týden společnost možná oznámí , že se " Teddy Z " přesouvá z 21.30 na 20.30 , takže nahradí seriál " The People Next Door ( Lidé od vedle ) " , první program , který televizní společnost v tomto roce zruší .
tato půlhodinová situační komedie , vysílaná v pondělí ve 21.30 Východního a Pacifického času
komedie
její
text_perspron
Podle reklamního letáku tohoto programu je seriál " Hlavní město " zasazen do firmy Shane Longman , fiktivní firmy střední velikosti s kapitálem 500 milionů liber obchodující s cennými papíry , a " sleduje příhody sehraného týmu mladých ambiciózních dealerů , zaměstnaných pro **jejich** zvláštní směs stylu , talentu a energie .
dealerů , zaměstnaných pro jejich zvláštní směs stylu , talentu a energie
dealerů
jejich
text_perspron
Brilantně produkovaný seriál byl kritizován londýnskými finančními znalci jako nepřesný v detailech , ale **jeho** hlavní slabinou je nerealistické zobrazení profesionálních a soukromých osudů postav .
Brilantně produkovaný seriál
seriál
jeho
text_perspron
Raději než udržet ztrátu před okolním světem v tajnosti , Michelle **ji** vyzradí svačináři , když si objednává oběd po telefonu .
ztrátu
ztrátu
ji
text_perspron
Firma Shane Longman překvapivě přežije týden , jen aby se **její** vedoucí činitel nevinně doblekotal k tomu , aby se stal cílem kriminálního vyšetřování vnitřního obchodování .
Firma Shane Longman
Firma
její
text_perspron
Místo aby sevřeli řady a bránili pověst firmy , požadují vnitřní rivalové onoho představitele , vedeni hulvátským Američanem , **jeho** rezignaci .
onoho představitele
představitele
jeho
text_perspron
Michelle bydlí v hotelovém pokoji a ačkoli jezdí kanárkově zbarveným Porsche , nemá čas ho čistit nebo opravovat ; ubohé auto může být odstartováno pouze pomocí velikých kombinaček , protože klíček k zapalování se v **něm** zlomil .
zapalování
zapalování
něm
text_perspron
Nosí své prádlo do veřejné automatické prádelny , kde se setká s Francouzskou punkerskou dívkou , která ho ošálí , aby poskytl domov pro **její** domácí piraňu a pak ihned ukradne jeho auto a levně ho prodá v Dieppe .
dívkou , která ho ošálí , aby poskytl domov pro její domácí piraňu a pak ihned ukradne jeho auto a levně ho prodá v Dieppe
dívkou
její
text_perspron
Možná aniž by si toho všiml , pan Taffner se současně dotýká problému i **jeho** ideálního řešení : " Hlavní město " by měla být komedie , důstojné pokračování ztřeštěných britských filmů " Pokračujte " ze 60 . let .
problému
problému
jeho
text_perspron
Když Sověti oznámili , že **jejich** poslední voják v únoru opustil Afghánistán , skeptické hlasy byly téměř přehlušeny mezinárodním chórem euforie .
Sověti
Sověti
jejich
text_perspron
I když ne všechny tyto síly jsou oddané režimu , jsou na **něm** nyní závislé .
režimu
režimu
něm
text_perspron
A tisíce afghánských dětí bylo odvezeno do Sovětského svazu , kde jsou drženi jako rukojmí pro chování **jejich** rodin .
tisíce afghánských dětí
tisíce
jejich
text_perspron
Ale na poslední chvíli pákistánské velení poslalo Gulbuddina Hekhmatyara , asi nejnenáviděnějšího a nejobávanějšího z extrémistů , s požadavkem , aby kapitulace byla učiněna **jeho** silám .
Gulbuddina Hekhmatyara , asi nejnenáviděnějšího a nejobávanějšího z extrémistů
,
jeho
text_perspron
Loni v létě , v odpověď na kritiku Kongresu , ministerstvo zahraničí a CIA prohlásili , že obnovili vojenskou pomoc odboji po měsících od **jejího** pozastavení ; není ale jasné , kolik bylo posláno ani kdy pomoc dorazí .
vojenskou pomoc odboji
pomoc
jejího
text_perspron
Leming nebyl překvapen nižší cenou uvedenou společností NL a řekl , že věří , že 55 dolarů za akcii je " nejvíc , co lze za společnost Georgia Gulf zaplatit , než se z **ní** stane špatná akvizice . "
společnost Georgia Gulf
společnost
text_perspron
Uvedl také , že skupina snížila svou nabídku , protože **jí** nebylo dovoleno nahlédnout do důvěrných finančních informací společnosti Georgia Gulf , aniž by souhlasila , že neučiní nabídku , pokud nezíská souhlas společnosti Georgia Gulf .
skupina
skupina
text_perspron
Nebylo jasné , jak budou společnost NL a H . Simmons reagovat , když **je** společnost Georgia Gulf opět odmítne .
společnost NL a H . Simmons
a
je
text_perspron
Některé společnosti - jako Disneyland - tvrdí , že dokonce i kdyby se během krize dostaly do izolace , byly by schopny své lidi živit a starat se o **ně** po dobu pěti dnů .
lidi
lidi
text_perspron
Potřebujeme naučit lidi , že se nějak potřebují dostat k telefonu , nějakou cestou , aby dali vědět , jaký je **jejich** stav , říká přesto Lee .
lidi
lidi
jejich
text_perspron
Ale tento rok zatím výrobu ohrozily dvě jiné význačné bouře , z **nich** nejčerstvější je hurikán Jerry tento týden .
bouře , z nich nejčerstvější je hurikán Jerry tento týden
bouře
nich
text_perspron
Na rostoucím trhu , kde 25 % spekulační portfolio v konečném důsledku umožňuje investorům , aby pro **ně** pracovalo 125 % jejich peněz , je to dobrá strategie .
investorům
investorům
text_perspron
Na rostoucím trhu , kde 25 % spekulační portfolio v konečném důsledku umožňuje investorům , aby pro ně pracovalo 125 % **jejich** peněz , je to dobrá strategie .
investorům
investorům
jejich
text_perspron
Mnoho investorů netuší , že si **jejich** fondy půjčily , aby mohly na tak rizikovém trhu spekulovat .
Mnoho investorů
investorů
jejich
text_perspron
Carl Ericson , který řídí fond Colonial Intermediate High Income Fund , uvádí , že 25 % spekulace fondu zvedla **jeho** příjem z úroků .
fondu
fondu
jeho
text_perspron
Odmítla to rozvést a neprozradila ani , co fond v nedávné době nakoupil a prodal , a jaký je **jeho** aktuální objem hotovosti .
fond
fond
jeho
text_perspron
Investoři naléhají na Komisi pro regulaci prodeje cenných papírů ( SEC ) , aby neomezovala **jejich** přístup k informacím o nákupech a prodejích akcií vedoucími pracovníky společností .
Investoři
Investoři
jejich
text_perspron
Například Výbor pro federální regulaci cenných papírů Americké advokátní komory ve svých dlouhých dopisech Komisi tvrdí , že navrhované změny " zásadně zlepší ( zákon ) , protože **jej** přiblíží současné obchodní realitě " .
zákon
zákon
jej
text_perspron
Co investoři , kteří jsou proti navrhovaným změnám , vytýkají návrhu nejvíce , je vliv , který podle nich bude mít na **jejich** schopnost rozpoznat tzv . " shluky " obchodních aktivit - nákup nebo prodej více než jedním vedoucím pracovníkem nebo ředitelem v krátkém časovém období .
investoři , kteří jsou proti navrhovaným změnám
investoři
jejich
text_perspron
Co investoři , kteří jsou proti navrhovaným změnám , vytýkají návrhu nejvíce , je vliv , který podle **nich** bude mít na jejich schopnost rozpoznat tzv . " shluky " obchodních aktivit - nákup nebo prodej více než jedním vedoucím pracovníkem nebo ředitelem v krátkém časovém období .
investoři , kteří jsou proti navrhovaným změnám
investoři
nich
text_perspron
Tato skupina vedená společností Giant Group Ltd . a **jejím** předsedou Sugarmanem vlastní asi 45.2 % společnosti Rally ' s .
společností Giant Group Ltd .
společností
jejím
text_perspron
Sugarman označil soudní při za " nemilou " a uvedl , že **jeho** skupina bude dále usilovat o ovládnutí společnosti a odvolání některých členů představenstva .
Sugarman
Sugarman
jeho
text_perspron
V té době společnost Hertz uvedla , že **její** roční poplatky těmto leteckým společnostem dosáhly 20 milionů dolarů a že hodnota vyplacených prémií převýšila částku 15 milionů dolarů .
společnost Hertz
společnost
její
text_perspron
Společnost Budget uvedla , že **její** náklady na věrnostní programy pro časté cestující jsou " výrazně pod " úrovní nákladů společnosti Avis .
Společnost Budget
Společnost
její
text_perspron
Robert D . Cardillo , viceprezident pro marketing společnosti Avis řekl : " Rozšíření a náklady spojené [ s věrnostními programy pro časté cestující ] výrazně snížily **jejich** hodnotu . "
věrnostními programy pro časté cestující
programy
jejich
text_perspron
Snažily se snížit náklady a toto je docela rozumný způsob , jak **toho** dosáhnout , řekl .
snížit náklady
snížit
toho
text_perspron
Kárá Jo Franklinovou - Troutovou za **její** neobratné podání obhajobné novinařiny a její projekt hodnotí jako " intelektuálně lajdácký " .
Jo Franklinovou - Troutovou
Troutovou
její
text_perspron
Kárá Jo Franklinovou - Troutovou za její neobratné podání obhajobné novinařiny a **její** projekt hodnotí jako " intelektuálně lajdácký " .
Jo Franklinovou - Troutovou
Troutovou
její
text_perspron
Je samozřejmé , že si Palestinci stěžují na to , jak je s **nimi** nakládáno a je samozřejmé , že se Izraelci cítí pronásledovaní osudem .
Palestinci
Palestinci
nimi
text_perspron
Jak uvedl mluvčí společnosti , firmu Whitbread už kontaktovalo " asi půl tuctu " společností , které mají zájem koupit celou divizi lihovin nebo **její** části .
divizi lihovin nebo její části
divizi
její
text_perspron
Společnost Grand Met vlastní gin Bombay , třetí nejdováženější gin do USA , a **její** rival společnost Guinness PLC má nejdováženější značku Tanqueray .
Společnost Grand Met
Společnost
její
text_perspron
Prodej lihovarů firmy Whitbread " je mimořádně zajímavá situace . . . a my **ji** samozřejmě pečlivě zvážíme , " řekl mluvčí společnosti Grand Met .
mimořádně zajímavá situace
situace
ji
text_perspron
V tento den Sam Whitbread , předseda představenstva společnosti a potomek **jejího** zakladatele z 18 . století , opustí své výkonné funkce .
společnosti
společnosti
jejího
text_perspron
Tento projekt stojí 46.8 milionu dolarů a **jeho** náplní je posílit výrobní kapacity společnosti o 25 % na 34500 metrických tun měděných katod ročně .
Tento projekt
projekt
jeho
text_perspron
Společnost Fujitsu uvedla , že doufá , že hirošimský kontrakt **jí** pomůže zajistit smlouvy s dalšími magistráty .
Společnost Fujitsu
Společnost
text_perspron
V této žalobě , podané v červnu 1988 , vláda obvinila vedení tohoto odborového svazu z toho , že svých 1.6 milionu členů připravilo prostřednictvím vydírání o **jejich** práva .
1.6 milionu členů
milionu
jejich
text_perspron
Společnost PPG Industries Inc . , zasažená sníženou poptávkou v americkém automobilovém a stavebním průmyslu , oznámila , že **její** čistý zisk za třetí čtvrtletí klesl o 5.5 % na 106.7 milionu dolarů , neboli 97 centů na akcii , z loňských 112.9 milionu dolarů , neboli 1.03 dolaru na akcii .
Společnost PPG Industries Inc . , zasažená sníženou poptávkou v americkém automobilovém a stavebním průmyslu
Společnost
její
text_perspron
Britská nezávislá ropná společnost Burmah Oil PLC uvedla , že **její** západoněmecká pobočka Castrol má 49 % podíl v nové polské společnosti Explonaft GmbH , vyrábějící mazadla .
Britská nezávislá ropná společnost Burmah Oil PLC
společnost
její
text_perspron
Věřím , že každý lékař , který o své pacienty s rakovinou opravdu dbá , by **jim** měl dnes i v budoucnosti nabídnout naději na něco lepšího .
pacienty s rakovinou
pacienty
jim
text_perspron
Mám pocit , že pacient s velmi nebezpečnou rakovinou tlustého střeva má čas sečtený , pokud se **mu** tato šance nenabídne . "
pacient s velmi nebezpečnou rakovinou tlustého střeva
pacient
mu
text_perspron
I když se Newyorská burza cenných papírů v pátek , kdy Dow - Jonesův index akcií průmyslových společností ztratil 190.58 bodu - většinu z **nich** v posledních hodinách , nezhroutila , měla tentokrát namále .
190.58 bodu
bodu
nich
text_perspron
Akcie sedmi společností - UAL , AMR , BankAmerica , Walt Disney , Capital Cities / ABC , Philip Morris a Pacific Telesis Group - přestaly být obchodované a obchod s **nimi** již nebyl obnoven .
Akcie sedmi společností - UAL , AMR , BankAmerica , Walt Disney , Capital Cities / ABC , Philip Morris a Pacific Telesis Group
Akcie
nimi
text_perspron
Brokeři volají po nařízení , které není v současné době v planosti , mělo by podle **nich** regulovat likviditu podniků .
Brokeři
Brokeři
nich
text_perspron
Obchodníci uvedli , že naproti tomu většina **jejich** institucionálních investorů žádné akcie neprodávala a vyčkávala .
Obchodníci
Obchodníci
jejich
text_perspron
Po přerušení obchodování v Chicagu se na Newyorské burze akcie obchodovaly ještě živěji a brokeři pokračovali ve snižování **jejich** cen .
akcie
akcie
jejich
text_perspron
Vrchní ředitel společnosti , která provozuje takovýto druh obchodování uvedl : " Zprávy o té letecké společnosti **nám** nedovolily obchodovat žádným způsobem . "
společnosti , která provozuje takovýto druh obchodování
společnosti
nám
text_perspron
Pan Grasso z Newyorské burzy řekl : " **Naše** systematická příprava byla dobrá .
Newyorské burzy
burzy
Naše
text_perspron
Když v roce 1978 na Clevelandské klinice neurochirurg Walter Levy a **jeho** kolegové jedné ženě opatrně vyjímali nádor z páteře , vše se zdálo být v pořádku .
neurochirurg Walter Levy
Levy
jeho
text_perspron
Odpověď na otázku dr . Levyho by mohla přijít s novým typem magnetické mozkové sondy , přístrojem , který **on** a spousta dalších amerických výzkumníků studuje s velkými nadějemi .
dr . Levyho
Levyho
on
text_perspron
V zásadě umožní doktorům zkoumat motorický systém člověka stejným způsobem , jako elektrikář zkouší elektrické obvody v domě tím , že **jimi** nechá procházet proud .
elektrické obvody v domě
obvody
jimi
text_perspron
Od té doby se na americkém trhu objevily nejméně dvě obchodní verze a prodalo se **jich** odhadem 500 .
nejméně dvě obchodní verze
verze
jich
text_perspron
Vědci z Národních institutů zdraví , kteří vyšetřují pomocí těchto stimulátorů , nedávno odhalili , jak mozek reorganizuje zdroje řízení motoriky po odstranění **jeho** části .
mozek
mozek
jeho
text_perspron
To však nemusí znamenat nic jiného než gesta , protože obě strany v posledních několika týdnech střídavě pokračují v rozhovorech a ukončují **je** , a lidé obeznámení s jednáními uvádějí , že by tato záležitost mohla být vyřešena za týden .
rozhovorech
rozhovorech
je
text_perspron
Společnost Sony bude naopak pravděpodobně souhlasit s tím , aby se firma Warner účastnila na některých **jejích** aktivitách , jako je například nahrávací studio CBS Records , jednotka společnosti Sony .
Společnost Sony
Společnost
jejích
text_perspron
Ve svém přísežném prohlášení obvinil Walter Yetnikoff prezidenta firmy Warner Stevena J . Rosse z toho , že má " předsudky proti společnosti Sony a Japoncům " a řekl , že se **mu** pan Ross snažil vymluvit , aby z téhož důvodu před dvěma roky umožnil společnosti Sony koupit firmu CBS Records .
Walter Yetnikoff
Yetnikoff
mu
text_perspron
Pan Ross , který se stane po dokončení fúze prezidentem a společným výkonným ředitelem společnosti Time Warner , to ve svém přísežném prohlášení popírá a nazývá poznámky Waltera Yetnikoffa " zlomyslné " a **jeho** požadavky " bezohledné , nezodpovědné a neopodstatněné " , k čemuž dodává , že firma Warner pod jeho vedením zahájila řadu obchodních aktivit v Japonsku .
Waltera Yetnikoffa
Yetnikoffa
jeho
text_perspron
Pan Ross , který se stane po dokončení fúze prezidentem a společným výkonným ředitelem společnosti Time Warner , to ve svém přísežném prohlášení popírá a nazývá poznámky Waltera Yetnikoffa " zlomyslné " a jeho požadavky " bezohledné , nezodpovědné a neopodstatněné " , k čemuž dodává , že firma Warner pod **jeho** vedením zahájila řadu obchodních aktivit v Japonsku .
Pan Ross , který se stane po dokončení fúze prezidentem a společným výkonným ředitelem společnosti Time Warner
Ross
jeho
text_perspron
Pan Ross rovněž uvedl , že se **mu** líbí " přátelské profesionální a osobní vztahy " s japonskými výkonnými pracovníky včetně prezidenta firmy Sony Akio Mority , " který zde byl u něho na návštěvě " .
Pan Ross
Ross
mu
text_perspron
Pan Ross rovněž uvedl , že se mu líbí " přátelské profesionální a osobní vztahy " s japonskými výkonnými pracovníky včetně prezidenta firmy Sony Akio Mority , " který zde byl u **něho** na návštěvě " .
Pan Ross
Ross
něho
text_perspron
To však neznamená , že by se pan Guber a pan Peters nemohli pustit do některých vlastních projektů , studia totiž pracují na stovkách filmů , avšak každý rok **jich** vyrobí jen 10 až 20 .
filmů
filmů
jich
text_perspron
Jakmile se studio rozhodne nevyrobit film , který je ve vývoji , producenti obvykle mají možnost vzít **ho** jinam .
film , který je ve vývoji
film
ho
text_perspron
Tato banka , která má rezervy na ztráty rovné asi polovině svých dlouhodobých a střednědobých úvěrů méně rozvinutým zemím , uvedla , že podle **jejího** názoru nejsou další rezervy zapotřebí .
banka , která má rezervy na ztráty rovné asi polovině svých dlouhodobých a střednědobých úvěrů méně rozvinutým zemím
banka
jejího
text_perspron
**My** si myslíme , že je to pro společnost Bethlehem krok správným směrem , uvedl Felix Bello , analytik mezinárodního ocelářství skupiny WEFA .
mezinárodního ocelářství skupiny WEFA
ocelářství
My
text_perspron
Společnost Bethlehem neměla kromě možnosti spojit se s evropským výrobcem oceli příliš na výběr , jelikož **její** konkurenti již navázali kontakty s představiteli tohoto průmyslu v Japonsku a v Jižní Koreji , uvedli analytici .
Společnost Bethlehem
Společnost
její
text_perspron
Lze očekávat , říkají výrobci obráběcích strojů , že výrobci automobilů , kteří loni na jaře začali odkládat nákupy části vybavení , budou dále , pokud **jejich** obrat nestoupne , utrácet opatrně .
výrobci automobilů , kteří loni na jaře začali odkládat nákupy části vybavení
výrobci
jejich
text_perspron
Mnoho kanceláří v Hongkongu zabývajících se zahraničním obchodem bylo zavaleno dálnopisy a telefonními hovory od čínských obchodních představitelů , kteří na **ně** naléhali , aby s nimi neukončovali styky .
Mnoho kanceláří v Hongkongu zabývajících se zahraničním obchodem
kanceláří
text_perspron
Mnoho kanceláří v Hongkongu zabývajících se zahraničním obchodem bylo zavaleno dálnopisy a telefonními hovory od čínských obchodních představitelů , kteří na ně naléhali , aby s **nimi** neukončovali styky .
představitelů , kteří na ně naléhali , aby s nimi neukončovali styky
představitelů
nimi
text_perspron
Dokonce i Čínská banka , která obvykle zpracovávala akreditivy dva týdny , **je** vyřizovala rekordní rychlostí , aby rozptýlila zvěsti o svém finančním zdraví .
akreditivy
akreditivy
je
text_perspron
Naším plánem je uctívat Charlese Schulze i **jeho** seriál po celý rok . "
Charlese Schulze
Schulze
jeho
text_perspron
Berry prohlásil , že načasování bylo náhodné a že **jeho** rozhodnutí nebylo v žádném vztahu k odchodu K . Romana .
Berry
Berry
jeho
text_perspron
Jmenování společnosti FCB / Leber Katz Partners nahrávací agenturou společnosti Nabisco Brands Inc . a společnosti Planters LifeSavers Co . následuje po oznámení společnosti RJR Nabisco z minulého týdne , že kvůli snižování nákladů rozpustí svou divizi RJR Nabisco Broadcast a k 1 . prosinci propustí **jejích** 14 zaměstnanců .
divizi RJR Nabisco Broadcast
divizi
jejích
text_perspron
Skupina Interpublic Group z Kostariky oznámila , že **její** čistý zisk za třetí čtvrtletí vzrostl o 15 % na 6.9 milionu dolarů , neboli 21 centů na akcii , z loňských 6 milionů dolarů , neboli 18 centů na akcii , za stejné období .
Skupina Interpublic Group z Kostariky
Skupina
její
text_perspron
Společnost , kterou založil a řídí Harbanse Doman , **její** předseda a prezident , uvedla , že touto koupí se stane desátou největší kanadskou společností zabývající se lesními produkty .
Společnost , kterou založil a řídí Harbanse Doman , její předseda a prezident
Společnost
její
text_perspron
Naftařská společnost tvrdí , že představitelé Aljašky zabránili společnosti Exxon pokropit rozpustnou látkou téměř 11 milionů galonů ropy , která vytekla , když jeden z **jejích** tankerů narazil do podmořského útesu .
společnosti Exxon
společnosti
jejích
text_perspron
Společnost Exxon tvrdí , že použití rozpustné látky , které ropnou skvrnu rozkládá na mikroskopické kapičky , bylo zásadní částí **jejího** plánu okamžité reakce , jehož použití během dvou dnů po úniku , kdy bylo dobré počasí , představitelé státu zakázali .
Společnost Exxon
Společnost
jejího
text_perspron
Růst zisků společnosti Microsoft předčil mnohé ze **jejích** konkurentů a zákazníků v počítačovém průmyslu i proto , že společnost oznámila 36 % nárůst zisků za první fiskální čtvrtletí při nárůstu výnosů ze základní činnosti společnosti o 33 % .
společnosti Microsoft
společnosti
jejích
text_perspron
Ale včera hodnota akcií společnosti znovu vzrostla způsobujíc vysoké zisky při obchodování s **nimi** .
akcií společnosti
akcií
nimi
text_perspron
Na počátku minulého týdne dosáhly ceny akcií společnosti maxima , a to 81 dolarů , ale v pátečním poklesu cen akcií klesla **jejich** cena na 73.50 dolarů .
akcií společnosti
akcií
jejich
text_perspron
Zástupci společnosti Microsoft uvedli , že tyto dobré výsledky jsou důsledkem stálé vysoké poptávky po **jejich** softwarových aplikacích a operačních systémech .
společnosti Microsoft
společnosti
jejich
text_perspron
Společnost odhadla , že zatímco celkový nárůst odbytu osobních počítačů zpomaluje na přibližně 10 % roční míru , produkty společnosti Microsoft jdou na odbyt mnohem více , protože mnoho z **nich** je zaměřeno na stále aktivní oblast trhu .
produkty společnosti Microsoft
produkty
nich
text_perspron