sentence
stringlengths
30
7.65k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
177 values
category
stringclasses
4 values
Demonstranti nepoužili násilí , ale **jejich** přestupky vedly k závažnému narušení práv ostatních , kteří s jejich sporem neměli nic společného .
Demonstranti
Demonstranti
jejich
text_perspron
Proto , uvedli , že peníze lze právním zástupcům odebrat , i když už **jim** byly zaplaceny .
právním zástupcům
zástupcům
jim
text_perspron
Ale tento produkt , který nebyl tak koncentrovaný jako Cheer , vybouchl na testech trhu v Denveru a bylo od **něho** upuštěno .
tento produkt , který nebyl tak koncentrovaný jako Cheer
produkt
něho
text_perspron
V Jižních zahradách však mřížka měla být 3 D síť plná zdí či živých plotů , a v **ní** skutečné květiny .
3 D síť plná zdí či živých plotů
síť
text_perspron
Odpověď na otázku dr . Levyho by mohla přijít s novým typem magnetické mozkové sondy , přístrojem , který **on** a spousta dalších amerických výzkumníků studuje s velkými nadějemi .
dr . Levyho
Levyho
on
text_perspron
Venku mladý tiskař doplňuje do stánku s automatickým odběrem novou edici s titulkem " Herald Examiner končí " a od čtenářky si za **něj** odmítl vzít peníze .
novou edici s titulkem " Herald Examiner končí
edici
něj
text_perspron
Společnost Canadian Utilities měla v roce 1988 tržby 1.16 miliard kanadských dolarů , hlavně díky **jejím** podnikům se zemním plynem a elektřinou v Albertě , kde firma poskytuje služby asi 800000 zákazníkům .
Společnost Canadian Utilities
Společnost
jejím
text_perspron
Co se týče Polska a Maďarska , je třeba přemýšlet o ekonomickém přístupu cukru a biče , který by **je** donutil v reakci na odstraňování všech našich tarifních bariér nastavit realisticky ceny .
Polska a Maďarska
a
je
text_perspron
Vrcholný vedoucí pracovník společnosti Fujitsu Ltd . učinil neobvyklý krok a veřejně se omluvil za to , že **jeho** firma dala na několik projektů místní vlády cenovou nabídku pouhého jednoho jenu , zatímco její počítačový konkurent , společnost NEC Corp . , podala za totéž jednání písemnou omluvu .
Vrcholný vedoucí pracovník společnosti Fujitsu Ltd .
pracovník
jeho
text_perspron
Společnost Beazer PLC , významný britský koncern zabývající se stavebními materiály a výstavbou , oznámil 24 % nárůst zisků před zdaněním za poslední finanční rok , přičemž významně mu pomohly příspěvky od **jeho** americké jednotky , společnosti Koppers Co .
Společnost Beazer PLC , významný britský koncern zabývající se stavebními materiály a výstavbou
,
jeho
text_perspron
Guvernér se nemohl dostavit , takže mimořádné hosty přivítal **jeho** zástupce .
Guvernér
Guvernér
jeho
text_perspron
- V červnu , dva měsíce před opožděnou platbou úroků pokrývající některé z jejích spekulativních dlužných cenných papírů za 1.2 miliardy dolarů , oznámila newyorská Integrated Resources Inc . , že **jí** došly vypůjčené peníze .
newyorská Integrated Resources Inc .
.
text_perspron
Bush již dlouho prosazuje schválení návrhu zákona nebo ústavního dodatku , který by mu výslovně udělil právo vetovat jednotlivé položky , to by **mu** umožňovalo vetovat jen jednotlivé položky nějakého velkého návrhu zákona o výdajích , aniž by musel vetovat celý návrh zákona .
Bush
Bush
mu
text_perspron
Jeden bývalý manažer připustil , že rezignace neodrážejí hlavní problémy , a dodal : " Pokud se podíváte na jakoukoli společnost , která roste tak rychle , jako rostla společnost Reebok , budou v **ní** vždy lidi , kteří budou přicházet a odcházet . "
jakoukoli společnost , která roste tak rychle , jako rostla společnost Reebok
společnost
text_perspron
Bush již dlouho prosazuje schválení návrhu zákona nebo ústavního dodatku , který by **mu** výslovně udělil právo vetovat jednotlivé položky , to by mu umožňovalo vetovat jen jednotlivé položky nějakého velkého návrhu zákona o výdajích , aniž by musel vetovat celý návrh zákona .
Bush
Bush
mu
text_perspron
Panu Asmanovi vadí také to , že Fidel Castro odmítá spolupráci s americkými představiteli , ačkoli i podle **jeho** vlastních slov byla tato spolupráce navržena především jako mechanismus pro činy přímo nepřátelské vůči kubánskému režimu jako například pro napomáhání ilegální emigraci .
Panu Asmanovi
Asmanovi
jeho
text_perspron
STÁLE VÍCE VEDOUCÍCH PRACOVNÍKů a **jejich** manželských protějšků vyhledává poradenství , protože se zvyšuje tlak na pracovišti i doma .
STÁLE VÍCE VEDOUCÍCH PRACOVNÍKů
PRACOVNÍKů
jejich
text_perspron
I když tisk už je připraven **je** popadnout a dezinterpretovat , nejsou tyto myšlenky příliš složité .
tyto myšlenky
myšlenky
je
text_perspron
Bill Murphy , ředitel tohoto nového marketingového oddělení , řekl , že společnost Meredith jedná o dalších rozsáhlých balíčcích s nejvýznamnějšími společnostmi v několika produktových kategoriích , ale **jejich** jména neuvedl .
nejvýznamnějšími společnostmi
společnostmi
jejich
text_perspron
Mnoho velkých producentů vajec jsou zároveň jejich zpracovateli , tedy těmi , kdo rozbíjejí , kontrolují a činí zdravotně nezávadnými miliardy vajec a proměňují **je** v sušené , tekuté či mražené vaječné výrobky .
miliardy vajec
miliardy
je
text_perspron
Pro lidi jako vy je možná zábavné znevažovat obavy ekologů tvrzením , že **jejich** snahy o záchranu země jsou potrhlé a že občané podobného ražení jsou " rádoby aktivisté " .
ekologů
ekologů
jejich
text_perspron
Každá směrnice , usnesení nebo hlasování , kde je nutná shoda Senátu a Sněmovny reprezentantů ( s výjimkou otázky odročení ) , musí být podle předpisů a omezení předepsaných pro případy návrhů zákona předložena prezidentovi Spojených Států , a když ji schválí , teprve pak může nabýt právní moci , když ji neschválí , musí **ji** v Senátu a Sněmovně reprezentantů schválit dvě třetiny .
Každá směrnice , usnesení nebo hlasování , kde je nutná shoda Senátu a Sněmovny reprezentantů ( s výjimkou otázky odročení
nebo
ji
text_perspron
Na sklonku čtvrtečního obchodování , uvedly firmy Ciba - Geigy a Chiron , že na **jejich** nabídku bylo odpovězeno 11580 obyčejnými akciemi .
firmy Ciba - Geigy a Chiron
firmy
jejich
text_perspron
Jiné reklamy se získáváním příspěvků nezatěžují , a dojemná , ne - li sebeděkovná reklama společnosti American Telephone & Telegraph , která se vysílala v neděli , ukazovala záběry zničeného San Franciska a Charlestonu ve státě Jižní Karolína spolu s rozhovory lidí , kteří líčili , jak **jim** společnost AT & T pomohla .
lidí , kteří líčili , jak jim společnost AT & T pomohla
lidí
jim
text_perspron
Nebezpečím pro republikány je , že potrat by se pro ně mohl stát rozdělujícím lakmusovým papírkem , jako se **jím** již dávno stal pro demokraty .
rozdělujícím lakmusovým papírkem
papírkem
jím
text_perspron
Ministr pro bytovou výstavbu a rozvoj měst Jack Kemp minulý týden podpořil neúspěšnou snahu o umlčení takových hlasů , ale dostalo se **mu** jen malé podpory od rozpočtového úřadu Bílého domu , který chce ochránit financování vesmírné stanice v zákoně a spíše se snaží odvracet zrak od pozměňovacích návrhů , ve kterých dochází k porcování medvěda .
Ministr pro bytovou výstavbu a rozvoj měst Jack Kemp
Kemp
mu
text_perspron
Volokhovi měli strach , že skončí stejně jako **jejich** přítel , který požádal o vízum a čekal na něj 10 let , přičemž byl degradován ze své profese teoretického matematika na zaměstnance expedičního oddělení .
Volokhovi
Volokhovi
jejich
text_perspron
Daňový soud neuvěřil , že Rubinovi , kteří si v hlavním pracovním poměru vydělali 65619 dolarů , považují vedlejší činnost za skutečné podnikání , ale získali z **něj** " pouze vedlejší prvky rekreace a jiných osobních požitků a výhod " .
skutečné podnikání
podnikání
něj
text_perspron
Bez ohledu na to , jestli někdo s potraty souhlasí , nebo je **jejich** odpůrcem , argumentuje Freind , " pro rozumnou lidskou bytost je prakticky nemožné , aby nesouhlasila s tím , že žena stojící před rozhodnutím , které může ovlivnit celý zbytek jejího života , má právo na všechny příslušné materiály a dostupné rady . "
potraty
potraty
jejich
text_perspron
Skupina investorů vedená společností Giant Group Ltd . a **jejím** předsedou Burtem Sugarmanem uvedla , že požádala federální antimonopolní kontrolory o povolení k nákupu více než 50 % akcií společnosti Rally ' s Inc . , společnosti s rychlým občerstvením se sídlem v Louisville v Kentucky .
společností Giant Group Ltd .
společností
jejím
text_perspron
Neal Litvack , viceprezident pro marketing společnosti Fidelity Investments , řekl , že páteční příliv do **jejich** peněžních fondů Spartan a Cash Reserves byl na přibližně dvojnásobné úrovni , přičemž asi polovina pocházela z vlastního majetku a z fondů rizikových obligací .
společnosti Fidelity Investments
společnosti
jejich
text_perspron
Kostarika a **její** věřitelské banky dosáhly dohody , podle níž se očekává snížení dluhu vlády u bank v hodnotě 1.8 miliardy dolarů o celých 60 % .
Kostarika
Kostarika
její
text_perspron
Mluvčí prohlásil , že spořitelna možná nesplní kapitálové požadavky , protože podle navrhovaných směrnic **jejích** 380 milionů dolarů v prioritních akciích nesplňuje kritéria " základního kapitálu " navržená v novém zákonu o reformách , obnovách a vymáhání práva finančních institucí z roku 1989 .
spořitelna
spořitelna
jejích
text_perspron
Tak proč se počítači společnosti Renaissance líbí akcie při Dow - Jonesově indexu na 2653.28 , kde včera uzavřel , když se **mu** nelíbily při Dow - Jonesově indexu na 2200 ?
počítači společnosti Renaissance
počítači
mu
text_perspron
Banka Canadian Imperial Bank of Commerce uvedla , že zvětší **jejich** rezervu na ztráty z úvěrů , aby pokryla všechny jejich úvěry méně rozvinutým zemím kromě Mexika , což povede k výdaji po zdanění vůči příjmům za rok 1989 ve výši 300 milionů kanadských dolarů ( 255 milionů $ ) .
Banka Canadian Imperial Bank of Commerce
Banka
jejich
text_perspron
Společnost Lone Star Technologies Inc . uvedla , že **její** jednotka Lone Star Steel Co . na ni u místního federálního soudu podala žalobu a požaduje navrácení vnitropodnikové pohledávky v hodnotě minimálně 23 milionů dolarů .
Společnost Lone Star Technologies Inc .
Společnost
její
text_perspron
Snížení pololetních dividend z 20 na 10 centů na akcii " by **mi** napovídalo , že nepředpokládají opravdu rychlé vyřešení problémů , " řekl Frank Rolfes , analytik u společnosti Dain Bosworth Inc . z Minneapolisu .
Frank Rolfes , analytik u společnosti Dain Bosworth Inc . z Minneapolisu
,
mi
text_perspron
Ale to je , jako když spadnete s koně a znovu na **něj** nasedáte . "
koně
koně
něj
text_perspron
Firma Gillette uvedla , že **její** trvalá přítomnost v Jižní Africe " jí umožňuje přinášet významný prospěch pro jihoafrickou společnost , do života jejích zaměstnanců a obcím , ve kterých působí . "
Firma Gillette
Firma
její
text_perspron
Společnost Knight - Rider Inc . čelí pokračující nejistotě ohledně dosud neuzavřené smlouvy o společném provozování mezi periodikem Detroit Free Press a novinami Detroit News společnosti Ganett a analytikům sdělila , že **její** výdělky zaznamenaly ve třetím čtvrtletí pokles .
Společnost Knight - Rider Inc .
Společnost
její
text_perspron
Zavážka - volně ložená a nezpevněná půda - může být na první pohled pevná , ale když s **ní** zatřesete , chová se jako tekutina , řekl v televizním rozhovoru Douglas Segar , profesor geofyzikálních věd na Státní univerzitě města San Franciska .
Zavážka - volně ložená a nezpevněná půda
-
text_perspron
Tyto takzvané rostliny se samčí sterilitou mohou být potom oplodněny pylem jiné odrůdy rostliny , a **tím** vytvořit křížené semeno .
Tyto takzvané rostliny se samčí sterilitou mohou být potom oplodněny pylem jiné odrůdy rostliny
oplodněny
tím
text_perspron
Wertheimer se opírá o prohlášení Keatinga , které bylo v dubnu citováno v článku deníku Wall Street Journal : " Jedna otázka . . . se týkala toho , zda má finanční podpora jakýmkoli způsobem ovlivnila několik politických činitelů , aby se zabývali **mým** případem .
Keatinga
Keatinga
mým
text_perspron
Když si pan Engelken - přeborník na poli romantiky - bral v roce 1966 svoji ženu Betsy , složil **jí** ve svatební den dokonalý kompliment : " Vypadáš lépe než homerun Bobbyho Thomsona . "
ženu Betsy
Betsy
text_perspron
Oznámení společnosti Dunkin ' Donuts následovalo po pondělní žádosti společnosti DD Acquisition adresované Kancléřskému soudu státu Delaware , aby stanovil datum procesu , který bude projednávat **jejich** žalobu proti této společnosti .
společnosti DD Acquisition
společnosti
jejich
text_perspron
Většina softwaru se distribuuje na levných disketách , ale počítač Next není vybaven zařízením , které **je** umí číst .
levných disketách
disketách
je
text_perspron
Victor Wiener , výkonný ředitel Asociace amerických odhadců , souhlasí , že Paul za Rubense zaplatil velmi draze , a dodává , že zbavit se **ho** v nejbližší době za podobnou částku by byl docela výkon .
Rubense
Rubense
ho
text_perspron
Ve městě Madison v New Jersey uvedl mluvčí Schering - Plough , že společnost nemá " žádné problémy " s průměrným odhadem analytiků , že za třetí čtvrtletí se **její** zisk na akcii zvýšil asi o 19 % na 1 dolar .
společnost
společnost
její
text_perspron
Icahn možná nebude chtít své akcie prodat , pokud nezíská zvláštní dividendu podobnou té , kterou získal před tím , než v červnu prodal svůj podíl ve společnosti Texaco Inc . - což byl krok , který **mu** poskytl dostatek peněz k rozhodnutí ohledně společnosti USX .
Icahn
Icahn
mu
text_perspron
Společnost uvedla , že v **jejích** hlavních aktivitách se jí dařilo dobře a že očekává , že tomu tak bude i ve zbytku fiskálního roku .
Společnost
Společnost
jejích
text_perspron
Přestože Wyss osobně recesi brzy neočekává , radí lidem , kteří **ji** očekávají , že " nejlepší věcí , kterou můžou mít , jsou dlouhodobé , tedy 20 leté až 30 leté dlouhodobé státní obligace " .
recesi
recesi
ji
text_perspron
V rámci soudního sporu bylo uvedeno , že pokud sankce nebudou pozastaveny do rozhodnutí o odvolání , makléř a **jeho** firma " budou nenapravitelně poškozeni a jejich aktivity budou naprosto a trvale zničeny " .
makléř
makléř
jeho
text_perspron
Tato společnost nabídla odkup konvertibilních prioritních akcií ve výši 500 milionů dolarů od trustu , který vyřizuje **její** platby lidem se zdravotními následky v důsledku škodlivého působení azbestu .
Tato společnost
společnost
její
text_perspron
Piloti i mechanici dali jasně najevo , že hodlají zablokovat všechny transakce , které se **jim** nebudou líbit .
Piloti i mechanici
i
jim
text_perspron
Kromě nového hardwaru a softwaru pro centrální počítače představila společnost IBM systém na principu magnetické pásky pro ukládání dat , který podle **ní** zabere jen polovinu podlahové plochy ve srovnání se staršími systémy , ale lze v něm uchovávat pětkrát tolik dat v jednom zásobníku .
společnost IBM
společnost
text_perspron
Potom , co mu z jeho domu v Garden Grove ukradli tři stromky ságových palem , říká pyšně : " Zarazil jsem do země velký železný kůl a strom k **němu** přivázal řetězem .
velký železný kůl
kůl
němu
text_perspron
Společnost Information International Inc . oznámila , že na ni byla podána žaloba kupcem **jejího** počítačového systému pro vydávání denního tisku s tím , že společnost neodstranila nedostatky v systému .
Společnost Information International Inc .
Společnost
jejího
text_perspron
Prezident společnosti Jay Marcus řekl , že tento krok " odráží důvěru **naší** správní rady a vedení v dlouhodobé vyhlídky společnosti Halsey a naše přání poskytnout našim akcionářům atraktivní návratnost jejich investic " .
společnosti
společnosti
naší
text_perspron
Myšlenky přesahují hranice a neexistuje žádná ideologická zbraň Strategické obranné iniciativy ( SDI ) , která by **je** dokázala sestřelit , řekl ve středu na velvyslanectví Spojených států skupině Američanů .
Myšlenky
Myšlenky
je
text_perspron
Investoři možná zareagovali na páteční ztrátu amerického trhu cenných papírů tak silně , protože měli živé vzpomínky na ztrátu frankfurtské burzy ve výši 35 % **její** hodnoty při krachu v roce 1987 a při jeho ozvěnách .
frankfurtské burzy
burzy
její
text_perspron
Společnost Allstate Insurance Co . , jednotka společnosti Sears , Roebuck & Co . , uvedla , že přibližně 23 % **jejích** pojištěnců s pojištěním osobního majetku - a přibližně 28 % v sanfranciské oblasti - má rovněž sjednáno pojištění proti zemětřesení .
Společnost Allstate Insurance Co . , jednotka společnosti Sears , Roebuck & Co .
,
jejích
text_perspron
Kalifornský Výbor studentské pomoci toto opatření zavedl 15 . října poté , co vládní audit uvedl , že Národní technické školy mají kursy příliš krátké na to , aby byly způsobilé pro účast v programu půjček na vzdělání , a že počet **jejich** studentů propuštěných ze školy zdaleka přesahuje federální standardy , a uvedl další vážná porušení zákona a pravidel .
Národní technické školy
školy
jejich
text_perspron
Neexistuje žádná efektivní kontrola plánovačů , nejsou žádné uznávané normy pro přijetí do **jejich** řad - do jedné obchodní skupiny se dostal i pes - neexistuje způsob hodnocení jejich výkonů , dokonce nelze ani zjistit , kolik jich je ( odhady se pohybují v rozsahu od 60000 do 450000 ) .
plánovačů
plánovačů
jejich
text_perspron
Dobře ví , že když George Bushe zesměšní na společné fotografii , vyprovokuje to hrozby ze strany Noriegy , a že oznámí - li konec příměří s liberály , vyvolá tím hlavně **jejich** obavy z vojenských aktivit hnutí Contras v severní Nikaragui .
liberály
liberály
jejich
text_perspron
Řekl , že změněný průkaz bude pro mladé řidiče znamenat potíže a bude **je** od užívání drog odrazovat .
mladé řidiče
řidiče
je
text_perspron
Více než osm z 10 respondentů uvedlo výskyt této situace v **jejich** společnosti .
Více než osm z 10 respondentů
Více
jejich
text_perspron
Ve svém úvodním proslovu , který Lang pronesl minulý týden před federálním soudem v New Yorku , řekl porotě , že Lorin byl " skutečným hlavním viníkem " manipulací s akciemi a že Laff o **tom** nic nevěděl .
manipulací s akciemi
manipulací
tom
text_perspron
Společnost hodně obsazuje neznámé tváře , mezi **nimi** Scotta Wentwortha v roli Andersona a Billa Altona jakožto otce Jenco , ale v konkurenčním boji vytáhne i některá slavná jména .
neznámé tváře
tváře
nimi
text_perspron
Prodej lihovarů firmy Whitbread " je mimořádně zajímavá situace . . . a my **ji** samozřejmě pečlivě zvážíme , " řekl mluvčí společnosti Grand Met .
mimořádně zajímavá situace
situace
ji
text_perspron
Lortie nastoupil do společnosti Provigo v roce 1985 a vedl společnost k rozvoji mimo **její** tradiční obchodování s potravinami .
společnost
společnost
její
text_perspron
Ale nikdo z nás si nemůže tyto materiály kopírovat na xeroxu , nebo si **je** nechat poslat .
tyto materiály
materiály
je
text_perspron
Houstonský advokát Dale Friend , který reprezentuje navrhovatele ve škodním případu , řekl , že dojednal smír , který udělá službu **jeho** klientovi .
Houstonský advokát Dale Friend , který reprezentuje navrhovatele ve škodním případu
Friend
jeho
text_perspron
Edouard Balladur , tehdejší ministr financí , byl pro politiku snižování daní , avšak měl obavy z toho , že by **jeho** vláda byla kritizována jako protievropská kvůli tomu , že narušuje vztah evropských měn .
Edouard Balladur , tehdejší ministr financí
,
jeho
text_perspron
Na snahu dostat se k lidem , kteří už jsou závislí a úsilí je vyléčit , a pokud je vyléčit nelze , pak **je** alespoň umírnit , a vzdělávat lidi , důrazně odrazovat příležitostné uživatele drog a ty , kteří je zkusili poprvé , zastavit tento vývoj mezi mladými - myslím , že všechny tyto věci jsou mimořádně důležité .
lidem , kteří už jsou závislí
lidem
je
text_perspron
V jiném kontextu společnost Gillette uvedla , že **její** příjem za třetí čtvrtletí vzrostl o 2 % z 63.9 miliónu dolarů , neboli 57 centů na akcii , ve stejném období předchozího roku na 65.2 miliónu dolarů , neboli 57 centů na akcii ; zisk na akcii zůstal stejný i přes zvýšení čistého příjmu zčásti proto , že společnost v tomto období zaplatila na dividendách nových prioritních akcií 10.4 miliónu dolarů .
společnost Gillette
společnost
její
text_perspron
Vláda Spojených států uvedla , že **její** plán vnese větší pružnost do rozhodování ohledně toho , jak a kdy bude dosahováno cílů volného obchodu .
Vláda Spojených států
Vláda
její
text_perspron
A i kdyby ošetřovatelka nosila květiny ve vlasech během služby , pokud by se zasnoubila , věděla by , že **je** má nosit za levým a ne pravým uchem .
květiny
květiny
je
text_perspron
Investoři , jako například Marvin Davis z Los Angeles , kteří tento rok usilovali o vlastnictví aerolinií , trvali na tom , že kontrolu musí mít **oni** a nikoli piloti .
Investoři , jako například Marvin Davis z Los Angeles , kteří tento rok usilovali o vlastnictví aerolinií
jako
oni
text_perspron
Výkonný producent pořadu " Sobotní večer s Connie Chungovou " Andrew Lack se odmítá vyjadřovat k rekonstrukcím , zvláště k těm , které se vysílají v **jeho** pořadu .
Výkonný producent pořadu " Sobotní večer s Connie Chungovou " Andrew Lack
Lack
jeho
text_perspron
Většina si neláme hlavu s tím , zda **jejich** peníze na tyto ušlechtilé cíle půjdou .
Většina
Většina
jejich
text_perspron
Firma McCaw nabízí 125 $ za akcii za 22 milionů akcií LIN , čímž přebíjí návrh firmy LIN oddělit **její** televizní vlastnictví , vyplatit akcionářům zvláštní dividendu 20 $ za akcii a zkombinovat její celulární telefonní operace s celulárním podnikáním firmy BellSouth .
firmy LIN
firmy
její
text_perspron
Federální daňový úřad ( IRS ) oznámil , že je ochoten přenechat americkému daňovému soudu rozhodnutí o tom , kolik ropy bude vládě dlužit William Herbert Hunt poté , co budou **jeho** aktiva zlikvidována .
William Herbert Hunt
Hunt
jeho
text_perspron
Před 110 lety postavil tento malý červený domek skotský trpaslík a nyní **ho** obývá jeho démonický duch , říká Warren .
tento malý červený domek
domek
ho
text_perspron
Společnost First Interstate oznámila , že **její** provozy mimo Arizonu " dosáhly v tomto čtvrtletí výsledků podle očekávání " , ony výsledky však nespecifikovala .
Společnost First Interstate
Společnost
její
text_perspron
Například společnost General Motors Corp . , klient auditu společnosti Deloitte , souhlasila s tím , že si i nadále nechá vést celosvětový audit v hodnotě 18 milionů dolarů a s **tím** spojené daňové práce u sloučené firmy Deloitte - Touche , která bude v USA známa jako Deloitte & Touche .
celosvětový audit v hodnotě 18 milionů dolarů
audit
tím
text_perspron
Společnost Helmsley Enterprises Inc . plánuje uzavřít své firmou vlastněné pojišťovací pobočky a hledá jiné zprostředkovatele za účelem převzetí **jejich** pojistných smluv podle individuálních znalostí firem v New Yorku .
Společnost Helmsley Enterprises Inc .
Společnost
jejich
text_perspron
V říjnu Intel varoval , že výnosy za třetí čtvrtletí mohou být " stejné až nižší " oproti minulému období kvůli zpomalujícímu se přírůstku obchodů s jejich mikroprocesorem 80386 , počáteční ceně spojené s řadou počítačů a ceně za přípravu pro masové dodávky **jejich** nového čipu 80486 během tohoto čtvrtletí .
Intel
Intel
jejich
text_perspron
Společnost IBM řekla , že se domnívala , že v průběhu projektu se o **něj** začne zajímat více společností .
projektu
projektu
něj
text_perspron
Tato společnost zabývající se správou obchodního majetku oznámila , že **její** představenstvo zvolilo Kierana E . Burkeho , konzultanta společnosti Drexel Burnham Lambert Group Inc . , generálním ředitelem , což je nová funkce , a prezidentem .
Tato společnost zabývající se správou obchodního majetku
společnost
její
text_perspron
Několik kandidátů stáhlo své přihlášky poté , co po nich vládní činitelé požadovali **jejich** názor na potraty a transplantáty z plodové tkáně .
Několik kandidátů
kandidátů
jejich
text_perspron
Mluvčí poznamenala , že minulý týden si společnost Kidder , Peabody & Co . , pobočka společnosti General Electric Co . pro cenné papíry , vybrala pobočku společnosti Quotron , aby **jí** poskytovala služby zpracování příkazů .
společnost Kidder , Peabody & Co . , pobočka společnosti General Electric Co . pro cenné papíry
,
text_perspron
Ale na poslední chvíli pákistánské velení poslalo Gulbuddina Hekhmatyara , asi nejnenáviděnějšího a nejobávanějšího z extrémistů , s požadavkem , aby kapitulace byla učiněna **jeho** silám .
Gulbuddina Hekhmatyara , asi nejnenáviděnějšího a nejobávanějšího z extrémistů
,
jeho
text_perspron
Společnost Berlitz si půjčí částku , která se rovná **jejímu** očekávanému čistému výtěžku z nabídky , a navíc 50 milionů dolarů v souvislosti s dohodou o úvěru uzavřenou s poskytovateli půjčky .
Společnost Berlitz
Společnost
jejímu
text_perspron
Správní rada prohlásila , že dospěla k rozhodnutí , že " blaho společnosti , jejích akcionářů , **jejích** zaměstnanců a širší veřejnosti . . . může být nejlépe zvýšeno pokračujícím rozvojem společnosti UAL jakožto silné , životaschopné a nezávislé společnosti " .
společnosti
společnosti
jejích
text_perspron
Zpravodajství agentury Associated Press o zemětřesení přitáhlo pozornost k jevu , který si zaslouží , aby se nad **ním** veřejní činitelé a jiní tvůrci politiky trochu zamysleli .
jevu , který si zaslouží , aby se nad ním veřejní činitelé a jiní tvůrci politiky trochu zamysleli
jevu
ním
text_perspron
Pro jeden malý marylandský podnik se platby pojistného zvedly o 130 % za méně než dva roky , poslední zvýšení přišlo potom , co byla jedna z **jeho** tří pracovníků postižena vychýlením ploténky .
jeden malý marylandský podnik
podnik
jeho
text_perspron
Firma Apple nabídne slevu 150 $ na **jejich** Apple IIGS s jakýmkoliv Apple monitorem a hard diskem , 200 $ na základní procesorovou jednotku Macintosh Plus , 250 $ na hlavní procesorovou jednotku Macintosh SE , 250 $ na procesor SE \ / 30 a 300 $ na Macintosh IIcx s jakoukoliv video kartou a Apple monitorem .
Firma Apple
Firma
jejich
text_perspron
Úspěch nováčka SsangYong Motor poukazuje na sílu automobilového průmyslu a na **jeho** rostoucí rozmanitost .
automobilového průmyslu
průmyslu
jeho
text_perspron
Na mimořádné pondělní schůzce s Phelanem si vysoce postavení představitelé některých ze 49 specializovaných firem newyorské burzy například stěžovali , že burza již nezastupuje **jejich** zájmy .
vysoce postavení představitelé některých ze 49 specializovaných firem newyorské burzy
představitelé
jejich
text_perspron
Majitel Al Brownstein jej původně plánoval prodávat za 60 dolarů za láhev , ale když se **ho** maloobchodník z jižní Kalifornie zeptal : " Je to velkoobchodní nebo maloobchodní cena ? " , rozmyslel si to .
Majitel Al Brownstein
Brownstein
ho
text_perspron