sentence
stringlengths
30
7.65k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
177 values
category
stringclasses
4 values
Moon chtěl , aby se miliony Američanů obrátily na **jeho** jedinečné náboženství , ve kterém on sám hraje roli světského politického mesiáše starozákonního stylu , a aby se potom Spojené státy staly součástí sjednocené mezinárodní teokracie .
Moon
Moon
jeho
text_perspron
Opční prodeje a opční nákupy , burzovní žargon pro možnost koupě a prodeje akcií podniku , na Wall Street dlouhou dobu představovaly tajemné umění určené pouze odborníkům , kteří **jej** užívali buď jako steláž nebo pro čistou spekulaci .
umění určené pouze odborníkům , kteří jej užívali buď jako steláž nebo pro čistou spekulaci
umění
jej
text_perspron
Ani poznámky Johna Majora , který nastoupil po Lawsonovi , nedokázaly utlumit obavu trhu , navzdory **jeho** slibu , že udrží relativně vysoké britské úrokové sazby .
Johna Majora , který nastoupil po Lawsonovi
Majora
jeho
text_perspron
Finanční korporace uvedla , že souhlasila s koupí obligací po tom , co ji v listopadu 1983 navštívili představitelé společnosti Ivan F . Boesky a sdělili **jí** , že by mohla nákupem těchto obligací zlepšit svou finanční situaci .
Finanční korporace
korporace
text_perspron
Vánoční čtvrtletí je pro maloobchodníky důležité , neboť představuje zhruba třetinu jejich obratu a téměř polovinu **jejich** zisků .
maloobchodníky
maloobchodníky
jejich
text_perspron
Společnost IBM se obává , že kvůli bankrotu amerických výrobců zařízení by zůstala závislá na mnoha japonských společnostech , které s **ní** soupeří i v jiných oblastech trhu .
Společnost IBM
Společnost
text_perspron
Upravit vozy tak , aby byly v souladu s americkými bezpečnostními normami , bude muset registrovaný dovozce , na rozdíl od současné situace , kdy může taková vozidla dovážet každý a modifikovat **je** tak , aby splnila americké normy .
taková vozidla
vozidla
je
text_perspron
U asi 822 emisí na Newyorské burze cenných papírů cena vzrostla , zatímco 668 **jich** pokleslo .
asi 822 emisí na Newyorské burze cenných papírů
emisí
jich
text_perspron
Po nápadu , který puristické verdisty vytáčí k nepříčetnosti , Violetta při předehře umírá v posteli , ale jakmile se **jí** vybaví ty úžasné večírky , které pořádala , omráčeně vstane .
Violetta
Violetta
text_perspron
Spojené státy se svými přáteli z regionu musí hrát rozhodující roli při vytváření **jeho** struktury .
regionu
regionu
jeho
text_perspron
V této druhé akvizici na dluh si společnost KKR jednou rukou vybrala hotovost přesahující 1 miliardu dolarů z aktiv televizní společnosti a přesunula ji do kabelové televize společnosti Storer , čímž zvýšila **její** hodnotu při prodeji v roce 1988 .
společnosti Storer
společnosti
její
text_perspron
Tímto je jakákoliv otázka životaschopnosti společnosti Showtime nepodstatná a řeší **ji** to jednou provždy , řekl Biondi v telefonním rozhovoru .
jakákoliv otázka životaschopnosti společnosti Showtime
otázka
ji
text_perspron
Poslanec Oberstar odbyl Trumpova obvinění jako " výmluvu pro selhání **jeho** vlastního obchodu " .
Trumpova
Trumpova
jeho
text_perspron
Philip a Linda se nastěhují do **jejího** sídla a nemohou se od sebe odtrhnout , a to ani před havajsko - japonským podomkem .
Linda
Linda
jejího
text_perspron
Arbitražéři možná získají zpět některé ztráty z cenných papírů , jestliže se se společností UAL ještě dohodnou na transakci podobně , jako to udělali v roce 1982 , když **je** společnost Occidental Petroleum Co . zachránila převzetím firmy Cities Service v hodnotě 4 miliardy dolarů .
Arbitražéři
Arbitražéři
je
text_perspron
Ovšem vlastnit termínové obchody s indexy není to samé jako vlastnit akcie , které v **nich** vystupují .
termínové obchody s indexy
obchody
nich
text_perspron
Dosavadní silný prodej v tomto roce jistě představuje obrat k lepšímu , ale dokonce i s 25 % podílem na trhu , který firma Nissan očekává v roce 1989 , bude hluboko pod **její** pozicí na trhu na začátku desetiletí .
firma Nissan
firma
její
text_perspron
Také kritizoval devítileté zapojení Moskvy do války v Afghánistánu a řekl , že s **ním** byla spojena " hrubá porušení . . . občanskoprávních norem a etiky " .
devítileté zapojení Moskvy do války v Afghánistánu
zapojení
ním
text_perspron
Přestože je zde několik populárních akčních a dramatických seriálů , jen málo se **jich** pyšní vysokou kulturou a vytříbenou výrobní hodnotou , kterou bychom možná očekávali .
několik populárních akčních a dramatických seriálů
seriálů
jich
text_perspron
Společnost Anglo American Corp . of South Africa Ltd . uvedla , že sloučený zisk **jejích** šesti dolů na zlato ve třetím čtvrtletí ve srovnání s předchozím čtvrtletím poklesl o 8.5 % .
Společnost Anglo American Corp . of South Africa Ltd .
Společnost
jejích
text_perspron
Jejich želízkem v ohni jakožto " výkonných producentů " je hledání horkého zboží , jeho znepřístupnění a následné donucení velkých studií , aby **je** financovaly a distribuovaly .
horkého zboží
zboží
je
text_perspron
Rita Jenretteová , bývalá manželka poslance Johna Jenrettea , obviněného v aféře Abscam , dosud čeká na velký úspěch v Hollywoodu , i když s rolemi ve filmech jako " Zombie Island Massacre ( Masakr na ostrově zombií ) " a " Aunt Ida ' s Bikini Shop ( Obchod s bikinami tety Idy ) " se **jí** i tak vede mnohem lépe než jejímu bývalému muži .
Rita Jenretteová , bývalá manželka poslance Johna Jenrettea , obviněného v aféře Abscam
,
text_perspron
Od onoho hrozného Černého pondělí neúnavně usilovali o přízeň opatrných individuálních investorů - snažili se **je** přesvědčit , že 19 . říjen 1987 byla náhoda a že trh cenných papírů je pro průměrného Američana skutečně bezpečným místem , kam by měl ukládat své těžce vydělané dolary .
opatrných individuálních investorů
investorů
je
text_perspron
Richard J . Green řekl , že když v červnu roku 1983 vyhrál případ zabavení půdy ve výši 240000 dolarů proti státu , soudce O ' Kicki **mu** nečekaně přiznal dalších 100000 dolarů .
Richard J . Green
Green
mu
text_perspron
Programy typu Sekce 8 ( A ) vypadají trochu tak , jako když pohodíte zlaťáky na ulici a pak jste překvapeni , když si **je** zloději přijdou sebrat .
zlaťáky
zlaťáky
je
text_perspron
Společnost DEC uvedla , že **její** zahraniční obchod , jenž nyní tvoří více než polovinu obratu , se během čtvrtletí zlepšil .
Společnost DEC
Společnost
její
text_perspron
Ačkoliv byla laskavá ke svým dětem a hrála si s **nimi** , k manželovi postiženému ve válce se chovala hrozně ; domů si otevřeně vodila svého milence .
dětem
dětem
nimi
text_perspron
Zatímco s výkonem pana Bushe v jeho úřadě nesouhlasí čtvrtina černošských voličů , pouhých 15 % má záporný vztah k **jeho** choti . "
pana Bushe
Bushe
jeho
text_perspron
Showtime je televizní stanice číslo 2 s velkým odstupem za Home Box Office a v květnu podala proti společnosti Time Warner protikartelovou žalobu ve výši 2.5 miliardy dolarů , kterou tuto společnost , **její** televizní stanici HBO a jednotky Americké kabelové televize obvinila z toho , že se spikly , aby monopolizovaly podnikání s placenými televizními stanicemi .
tuto společnost
společnost
její
text_perspron
Tato společnost s rychlým občerstvením uvedla , že **její** rozhodnutí bylo založeno na jednáních s akcionářskou skupinou Giant Group Ltd . " ve snaze urovnat určité spory s touto společností . "
Tato společnost s rychlým občerstvením
společnost
její
text_perspron
Broderick , pěstitel z Massachusetts , říká , že " velký šéf " v supermarketovém řetězci dokonce **jeho** jablka Červený Delicious nedávno odmítl , protože nebyla navoskovaná a vyleštěná do bezvadného lesku .
Broderick , pěstitel z Massachusetts
,
jeho
text_perspron
Životní prostředí už nemůže nadále zůstat obyčejnou věcí , aby se s **ním** zacházelo způsobem typickým pro obchod se zajištěným přírůstkem ze změny .
Životní prostředí
prostředí
ním
text_perspron
Amatérský lovec špionů Clifford Stoll je totiž osoba vyskytující se v realitě , nebo , jak by to **on** sám mohl čtverácky nazvat , surrealitě .
Amatérský lovec špionů Clifford Stoll
Stoll
on
text_perspron
Společnost CMS Energy Corp . z Jacksonu v Michiganu uvedla , že obnovila nákup jejich veřejně obchodovaných akcií v rámci programu odsouhlaseného **jejími** řediteli v roce 1987 .
Společnost CMS Energy Corp . z Jacksonu v Michiganu
Společnost
jejími
text_perspron
O 38 letém McDonoughovi a **jeho** zaujetí pro čistý vzduch možná ještě uslyšíte .
38 letém McDonoughovi
McDonoughovi
jeho
text_perspron
Jak vládní nařízení o nájemných vraždách , tak i kvalita rozpravy ve Washingtonu napovídají světu , že USA budou moci zabít šílence , jedině když zajistí , že spolu s **ním** dostaneme i několik nevinných civilistů .
šílence
šílence
ním
text_perspron
To všechno je právě na začátku , jak patrně doufají a jistě po **tom** i touží stovky tisíc východních Evropanů v ulicích .
je právě na začátku , jak patrně doufají a jistě po tom i touží stovky tisíc východních Evropanů v ulicích
je
tom
text_perspron
A skutečně , někteří jedinci spojení se skupinou uvedli , že do nabídky nevložili žádné peníze a nevěděli o ní , dokud se o **ní** nedozvěděli z novinových zpráv o víkendu .
nabídky
nabídky
text_perspron
Burzy v tomto regionu nejsou tak nasměrovány na zadlužené odkupy a **jejich** ekonomiky jsou všeobecně v dobrém stavu , ale Asie bezpochyby následuje vedení dané Amerikou .
tomto regionu
regionu
jejich
text_perspron
Dává Umělci pocit smysluplnosti , ale zároveň **jej** vyzývá , aby se zamyslel nad tím , jak prázdný je jeho tulácký život .
Umělci
Umělci
jej
text_perspron
Nejsem zastáncem všeho , co Gándhí udělal , ale některé jeho porušování zákonů bylo oprávněné , protože Indie byla tehdy okupována zahraniční mocností a Indové se nedokázali úplně podílet na rozhodnutích , která **jejich** životy významně ovlivňovala .
Indové
Indové
jejich
text_perspron
Nekonečně se trápí nad ekonomickými statistikami , tucty způsobů **je** rozpitvává a hodiny se snaží hledat potenciální problémy .
ekonomickými statistikami
statistikami
je
text_perspron
Společnost Moody ' s Investors Service Inc . oznámila , že snížila ratingy dluhů společnosti Pinnacle ve výši přibližně 145 milionů dolarů kvůli " narůstajícímu nedostatku likvidity " , který je podle **ní** doložen tím , že společnost Pinnacle zrušila výplaty dividend .
Společnost Moody ' s Investors Service Inc .
Společnost
text_perspron
Rey odhaduje , že po transakci bude hodnota jeho 20 % podílu v nové společnosti , kterou bude vlastnit **jeho** společnost Omni Holding AG , kolem 1 miliardy švýcarských franků .
Rey
Rey
jeho
text_perspron
Firma Brooks Brothers tvrdí , že obchod je v **jejích** 30 filiálkách v Japonsku a dvou obchodech v Hong Kongu kvetoucí .
Firma Brooks Brothers
Firma
jejích
text_perspron
Tato losangeleská společnost a **její** přidružená společnost Union Federal Savings Bank uvedly , že více než 99 % z jejich 7 1 / 4 % směnitelných podřízených dluhopisů splatných v roce 2001 bylo nabídnuto ke konverzi na kmenové akcie UnionFed .
Tato losangeleská společnost
společnost
její
text_perspron
Normálně developeři získají opci na pozemek a pak , když dostanou administrativní povolení , **jej** koupí , " řekl pan Karatz a dodal , že je přesvědčen , že tento společný podnik je první svého druhu .
pozemek
pozemek
jej
text_perspron
Carver se však domnívá , že tento vaječný výrobek zmíněné společnosti v krátkodobé perspektivě nepomůže zlepšit hospodářské výsledky , ačkoli " dává smysl - je pohodlnější " a ospravedlňuje **jeho** cenu , která je kvůli zdravotním a hygienickým požadavkům vyšší než u vajec ve skořápce .
tento vaječný výrobek zmíněné společnosti
výrobek
jeho
text_perspron
Naším plánem je uctívat Charlese Schulze i **jeho** seriál po celý rok . "
Charlese Schulze
Schulze
jeho
text_perspron
Federální rezervní systém nechal devizové kurzy nepatrně sklouznout , ale zda hlavním důvodem byl zásah do dolaru , deprimující zprávy o zaměstnanosti ve výrobě , nebo propad na trhu v pátek třináctého , ví jenom pan Greenspan a **jeho** společníci .
jenom pan Greenspan
Greenspan
jeho
text_perspron
Ať hraje cokoli , McDuffie nachází uspokojení v hudbě samé - jak řekl během rozhovoru v bytě na Manhattanu , který sdílí se svojí ženou Camille , literární publicistkou , " je v tom něco , co **mě** převyšuje " .
McDuffie
McDuffie
text_perspron
Nedostatek mladého dobytka způsobil , že **jeho** nákup je pro provozovatele výkrmen dražší .
mladého dobytka
dobytka
jeho
text_perspron
Společnost Vitro S . A . z města Monterrey v Mexiku uvedla , že **její** přidružená společnost THR Corp . vstoupila do konečné fáze dohody o úvěru v souvislosti s konkurzní nabídkou společnosti Vitro na společnost Anchor Glass Container Corp . za 21.25 dolaru na akcii .
Společnost Vitro S . A . z města Monterrey v Mexiku
Společnost
její
text_perspron
Při registraci u Komise pro regulaci prodeje cenných papírů skupina uvedla , že od 31 . srpna do minulé středy prodala 1325900 kmenových akcií společnosti Anacomp za 4.48 až 5.84 dolaru za akcii , přičemž výsledkem byl pokles **jejího** vlastnictví na 1351662 akcií .
skupina
skupina
jejího
text_perspron
Za účelem **jejich** přímého srovnání je každý index založen na závěrce z roku 1969 , rovnající se 100 .
každý index
index
jejich
text_perspron
Black řekl , že je " potěšen " nejnovějším výkonem ekonomiky a nevidí v **ní** " mnoho excesů , které by nás mohly nachýlit k recesi . "
ekonomiky
ekonomiky
text_perspron
Drobné americké firmy vytrvávají díky svému silnému postavení v oblasti patentů a proto , že kořist stále čeká , až se **jí** někdo zmocní .
kořist
kořist
text_perspron
Byl ale nedostatek prodejců , uvedli obchodníci , takže kupci museli nabízet cenu , aby **je** přilákali .
prodejců
prodejců
je
text_perspron
Jenže rozhovory nedospěly " tak daleko , abychom o **nich** museli vydávat veřejné prohlášení " , řekl .
rozhovory
rozhovory
nich
text_perspron
A i když je stále příliš brzy na to říci , zda je nedostatek zájmu o převzetí firem pouze dočasný , mnoho právníků říká , že se **jejich** firmy připravují na nižší příjmy ze slučování podniků , které bylo v minulosti velmi lukrativní .
mnoho právníků
právníků
jejich
text_perspron
Společnost New York Times Co . oznámila , že čistý příjem ve třetím kvartálu vzrostl díky jednorázovému zisku z prodeje **jejího** systému kabelové televize .
Společnost New York Times Co .
Společnost
jejího
text_perspron
Analytici uvedli , že tyto výsledky se předvídaly , avšak několik z **nich** dodalo , že výdělky zastírají podstatné slabiny v několika oblastech obchodování .
Analytici
Analytici
nich
text_perspron
Avšak pro novináře , kteří píší o tom , co shovívavě sledují jako první náčrt historických událostí , to byl také týden , který **jim** dal dost prostoru a času na obchodní vystoupení Rona a Nancy v Japonsku jménem komunikačního giganta a jeho kontroverzního zakladatele .
novináře , kteří píší o tom , co shovívavě sledují jako první náčrt historických událostí
novináře
jim
text_perspron
Jeden pár z Washingtonu nedávno prodal svůj obchod s lihovinami po **jeho** 34 letém provozování , během kterého v jeho sídle došlo ke čtyřem úmrtím při loupežích a 16 loupežím či vloupáním .
obchod s lihovinami
obchod
jeho
text_perspron
Jednotlivci obeznámení s politikou ministerstva spravedlnosti uvedli , že **jeho** úředníci nevěděli nic o krocích IRS z minulého týdne .
ministerstva spravedlnosti
ministerstva
jeho
text_perspron
Pan Carew si nicméně myslí , že tím , že poštou obešle téměř 10000 lidí tmavé pleti , kteří tvoří to , co **on** nazývá " šeptanda " , osloví velkou část z více než tří milionů domácností lidí tmavé pleti , které potřebuje .
Pan Carew
Carew
on
text_perspron
Nové směrnice omezují předsoudní konfiskaci majetku obžalovaných , **jejich** investorů , klientů , bankéřů a dalších na základě zákona RICO .
obžalovaných
obžalovaných
jejich
text_perspron
Dokonce i někteří právníci , kteří konzultanty využili ke svému prospěchu , cítí potřebu omezit **jejich** vliv .
konzultanty
konzultanty
jejich
text_perspron
Fond intenzivně investuje do zámořských dolarových cenných papírů a v současnosti se vzdává správních poplatků , což **jeho** výnosy vyhání nahoru .
Fond
Fond
jeho
text_perspron
Indexace z větší části zahrnuje pouze nakoupení a následné držení akcií ve správném poměru tak , aby sloužily jako barometr burzy cenných papírů jako například akciový index Standard & Poor ' s 500 a aby odpovídaly **jejímu** výkonu .
burzy cenných papírů
burzy
jejímu
text_perspron
Zatímco pokles objednávek aut a civilních letadel snížil celkový objem objednávek , obrovský skok v objednávkách na těžkou vojenskou techniku **jej** zvýšil .
celkový objem objednávek
objem
jej
text_perspron
Mnoho analytiků uvedlo , že je nepřekvapilo , že společnost Ryder i nadále sužovaly problémy v mnoha **jejích** oblastech podnikání .
společnost Ryder
společnost
jejích
text_perspron
Společnost Winnebago byla posledním poklesem zasažena obzvlášť těžce , protože jednotkové prodeje v pro **ni** životně důležitém oboru obytných automobilů v srpnu poklesly o 25 % v celém odvětví , a za prvních osm měsíců roku o 10.4 % .
Společnost Winnebago
Společnost
ni
text_perspron
Na druhé straně , pokud Gorbačov uvolňuje sevření svého impéria , každý , koho jsme slyšeli , souhlasí , že USA mohou mít užitek z toho , když si **ho** zavážou .
Gorbačov
Gorbačov
ho
text_perspron
Jedním z prvních lidí , kteří přišli za Deaverem domů po vypuknutí **jeho** potíží , byl bývalý Nixonův asistent John Ehrlichman , kterého Deaver znal jen zběžně .
Deaverem
Deaverem
jeho
text_perspron
Drobní investoři jsou naprosto zmatení tím , že Wall Street rozdává karty proti nim , a ty velké zvraty **je** děsí k smrti , říká Raymond A . Mason , ředitel oblastní brokerské společnosti Legg Mason Inc . v Baltimoru .
Drobní investoři
investoři
je
text_perspron
Při své kampani nedokázal vyvrátit obvinění z toho , že z **ní** bylo vyplaceno téměř 10000 dolarů pro snahy označované jako " hlava jednoho voliče " černošského aktivisty Sonnyho Carsona , odsouzeného za únos , který později veřejně přiznal , že je " proti bílým " .
kampani
kampani
text_perspron
Společnost Commodore spoléhá na to , že její spotřebitelský prodej zůstane dostatečně zdravý na to , aby podpořil **její** úsilí v jiných oblastech - především v získání škol a firem pro používání jejího počítače Amiga , který má perfektní grafiku , avšak ujímá se příliš pomalu , protože není kompatibilní s hardwarem společností Apple Computer Inc . nebo International Business Machines Corp .
Společnost Commodore
Společnost
její
text_perspron
Výskyt kontrol je mezi obyvateli San Franciska nadprůměrný proto , že podle tohoto vzorce získávají více bodů , a nikoli proto , že **jim** agenti IRS závidí jejich životní styl .
obyvateli San Franciska
obyvateli
jim
text_perspron
Překlad : Podle společnosti Hitachi se zdá , že společnost Motorola převzala technologii společnosti Hitachi , která je v USA patentována , a " pokusila se **ji** vydávat za novou technologii " .
technologii společnosti Hitachi , která je v USA patentována
technologii
ji
text_perspron
Zatímco s výkonem pana Bushe v **jeho** úřadě nesouhlasí čtvrtina černošských voličů , pouhých 15 % má záporný vztah k jeho choti . "
pana Bushe
Bushe
jeho
text_perspron
Demonstranti nepoužili násilí , ale jejich přestupky vedly k závažnému narušení práv ostatních , kteří s **jejich** sporem neměli nic společného .
Demonstranti
Demonstranti
jejich
text_perspron
Dokázali přilákat voliče zaměřené pouze na tuto jedinou otázku a zaujmout nejsilnější pozici v hnutí za právo na život , dokonce i když republikáni podporující právo volby věděli , že u problému , na který má monopol soud , na **tom** záleží jen málo .
právo volby
právo
tom
text_perspron
Kanadské spořící bondy ( " Canada Savings Bonds " ) jsou hlavním nástrojem vlády pro dosažení **jejích** finančních cílů .
vlády
vlády
jejích
text_perspron
Půjčovala peníze bankám a podněcovala **je** k tomu , aby finance zpřístupnily makléřským domům .
bankám
bankám
je
text_perspron
Deník Journal , který přetéká reklamami a je vysoce ziskový , teď vychází o víkendech dokonce i s deníkem La Presse a v prodeji **jej** každý pracovní den předčí v poměru 3 ku 2 .
deníkem La Presse
deníkem
jej
text_perspron
Straszheim čeká , že **mu** bude pěkné vedro a má pravdu .
Straszheim
Straszheim
mu
text_perspron
Společnost Free - McMoRan Inc . uvedla , že dočasné přerušení provozu v jejich zařízení na získávání uranu v Sunshine Bridge v Donaldsonville , La . povede k mírnému zvýšení příjmů , nejen pro tuto společnost , ale stejně tak pro **její** komanditní společnost Freeport - McMoran Resorce Partners .
tuto společnost
společnost
její
text_perspron
Poté , co deflátor ve druhém čtvrtletí vyšplhal o 4.6 % , předpokládají analytici **jeho** 3.5 % nárůst .
deflátor
deflátor
jeho
text_perspron
Členové sdružení černošských poslanců v Kongresu se během debaty o legislativě , která doktorku Morganovou osvobodila , zeptali , zda si někdo vážně myslí , že kdyby byla nevzdělanou ženou černé pleti z dělnické třídy , Kongres by spěchal , aby schválil návrh zvláštního zákona , který by **ji** osvobodil .
doktorku Morganovou
Morganovou
ji
text_perspron
Do konce příštího roku budou všechny ztrátové státní podniky zrušeny nebo předány pracujícím , kteří si **je** budou moci koupit nebo pronajmout , nebo je přeměnit na družstva .
všechny ztrátové státní podniky
podniky
je
text_perspron
Společnost Moody ' s oznámila , že také snížila rating dlouhodobých vkladů v hodnotě 70 milionů dolarů u společnosti MeraBank , spořitelní jednotky společnosti Pinnacle , z B 2 na B 3 a u **jejích** podřízených dluhů z Caa na Ca .
společnosti MeraBank , spořitelní jednotky společnosti Pinnacle
,
jejích
text_perspron
Kongres se snaží odstranit nepopulární tragický zákon o péči z roku 1988 , který zvýšil dávky pro starší osoby a zdanil **je** , aby se financovalo nové krytí .
dávky pro starší osoby
dávky
je
text_perspron
Prodavači tužek umělohmotné modely žvýkají a dávají si **je** za uši úplně stejně jako tradiční tužky vyráběné ze slepených plátků kalifornského kadidlového cedru , plněné keramickou tuhou .
umělohmotné modely
modely
je
text_perspron
Vedoucí pracovníci v tomto odvětví řekli , že společnost Interpublic se v srpnu obrátila na společnost Saatchi ohledně koupě **její** jednotky Campbell - Mithun - Esty , ale předseda Maurice Saatchi ji odmítl .
společnost Saatchi
společnost
její
text_perspron
Peter Brody , prezident společnosti Magnascreen , však říká , že japonské společnosti jsou připraveny tuto technologii převzít a komerčně **ji** využít , přesně jako to udělaly s dřívějšími americkými inovacemi v oblastech barevné televize a videozáznamu .
tuto technologii
technologii
ji
text_perspron
Pan Anderson počítá , že pokud by dluhopisy s nulovým kupónem byly k dispozici v roce 1972 a rodiče by je tehdy koupili v nominální hodnotě odpovídající čtyřem rokům tehdejšího školného s tím , že jejich děti nastoupí na univerzitu v roce 1988 , zůstalo by **jim** jen na zaplacení dvou let .
rodiče
rodiče
jim
text_perspron
O vojenské přítomnosti Spojených států v Asii : Když byl dotazován , zda jeho návrh , aby americké ozbrojené síly směly využívat zařízení v Singapuru , pomůže udržet přítomnost Američanů v oblasti na základnách na Filipínách , řekl : " Udělali jsme to , že jsme Filipínám usnadnili dále hostit americké základny , aniž by se o **nich** říkalo , že jsou přisluhovači imperialistů , a že jsou jedinými v Asii nebo jihovýchodní Asii .
Filipínám
Filipínám
nich
text_perspron
Právní zástupci Marcosové požádali federálního soudce Johna F . Keenana , aby jim umožnil přístup ke všem americkým dokumentům o **jejím** údajném únosu .
Marcosové
Marcosové
jejím
text_perspron
Francie navrhne o něco mírnější verzi listiny , kterou prodiskutují ministři sociálních věcí zemí ES v pondělí , uvedli **její** představitelé .
Francie
Francie
její
text_perspron