sentence
stringlengths
30
7.65k
antedecent_whole
stringlengths
2
393
antedecent_root
stringlengths
1
19
anaphora
stringclasses
177 values
category
stringclasses
4 values
Samotná Kolumbie - **její** vláda , lidé , noviny - nemá kapacitu , aby tuto bitvu úspěšně vybojovala .
Samotná Kolumbie
Kolumbie
její
text_perspron
Michelle bydlí v hotelovém pokoji a ačkoli jezdí kanárkově zbarveným Porsche , nemá čas ho čistit nebo opravovat ; ubohé auto může být odstartováno pouze pomocí velikých kombinaček , protože klíček k zapalování se v **něm** zlomil .
zapalování
zapalování
něm
text_perspron
A tyto vyhlášky nebo jen pouhé vyhlídky na **ně** odradí obchodníky , aby se na neštěstí připravili formou spekulativního předzásobení .
tyto vyhlášky
vyhlášky
text_perspron
VYŠETŘOVÁNÍ ZBAVILO TEXASKÉHO SOUDCE OBVINĚNÍ z podjatosti při **jeho** poznámkách o homosexuálních obětech vraždy .
TEXASKÉHO SOUDCE
SOUDCE
jeho
text_perspron
Tvrdý postoj Sierry však v této organizaci , která odhaduje , že 17 % z **jejích** 500000 členů vlastní horská kola , vyvolal jistý rozkol .
organizaci , která odhaduje , že 17 % z jejích 500000 členů vlastní horská kola
organizaci
jejích
text_perspron
Utsumi řekl , že ministerstvo udělalo maximálně to , že se zeptalo japonských bank na " stupeň **jejich** účasti " v jednom dřívějším americkém zadluženém odkupu .
japonských bank
bank
jejich
text_perspron
Univerzální životní pojištění má zdánlivě nekonečné množství zákrut a vyplatí se ptát se na všechny z **nich** .
zákrut
zákrut
nich
text_perspron
Ve včerejší zprávě společnost First Interstate uvedla , že **její** banka v Texasu za toto čtvrtletí také oznámila ztrátu 23.5 milionu dolarů .
společnost First Interstate
společnost
její
text_perspron
Rozhodnutí o počtu , struktuře a roli zaměstnanců NSC však bylo ponecháno na každém prezidentovi a **jeho** poradci pro národní bezpečnost .
každém prezidentovi
prezidentovi
jeho
text_perspron
Nakonec malí francouzští farmáři a **jejich** malé francouzské farmářky vyšli ze svých kamenných domů , zakryli si malinké oči rukou a mžourali na nás .
malí francouzští farmáři
farmáři
jejich
text_perspron
Asociace uvedla , že poté , co byl **její** říjnový index ekonomické aktivity tři měsíce po sobě pod 50 % , vzrostl na 51.6 % .
Asociace
Asociace
její
text_perspron
Tento argument se v atmosféře hazardu a nedůvěry , prostupující Pentagonem a Kongresem , hodí a naneštěstí je na **něm** něco pravdy .
Tento argument
argument
něm
text_perspron
Warrenovi říkají , že lidé pronásledovaní duchy **jim** teď " odůvodněně " volají třikrát nebo čtyřikrát týdně .
Warrenovi
Warrenovi
jim
text_perspron
Americká diplomacie takové kroky učinila již dříve a pravděpodobně **je** zopakuje .
takové kroky
kroky
je
text_perspron
Schválení senátního rozpočtu bylo příjemné zejména pro senátora Mitchella , který **jeho** zmodernizování navrhoval .
senátního rozpočtu
rozpočtu
jeho
text_perspron
Mezi East Bay Bashers je jeho pověst taková , že když v minulé sezóně odpálil svůj první homerun v kariéře , fanoušek , který **ho** chytil , souhlasil , že mu míč vrátí až výměnou za autogram .
míč
míč
ho
text_perspron
Návštěvníci v jeho úřadovnách říkají , že na rok , měsíc , týden a den přesně věděl , kolik času zbývá , než stávající předseda soudu bude nucen odejít do důchodu , čímž měl O ' Kicki dosáhnout povýšení , které mu chybělo k tomu , aby se z **něj** stal nejvyšší představitel soudu daného okresu .
Kicki
Kicki
něj
text_perspron
Koupil dopředu za 4 miliardy dolarů lodě a za 7 miliard dolarů munici a vybavení , kterými je naplnil , a zakotvil **je** na nové základně za 6 miliard dolarů v Diego Garcia uprostřed Indického oceánu .
4 miliardy dolarů lodě
lodě
je
text_perspron
( Pravda , mexická vláda přidělila " kontrolu " nad aeroliniemi novému soukromému konsorciu , ale **její** tendence brát si zpět , co dává , je příliš dobře známá na to , aby to mohlo být důvodem k optimismu . )
mexická vláda
vláda
její
text_perspron
Ačkoli Thatcherová volby nemusí vyhlásit až do června 1992 , raději by **je** vyhlásila už na konci roku 1991 .
volby
volby
je
text_perspron
Když byl Payne přijat , vychvaloval Deckerovy " mimořádné . . . dovednosti " a **jeho** " vynikající pověst jednoho z nejchytřejších bankéřů na Západě " .
Deckerovy
Deckerovy
jeho
text_perspron
Když již ceny směřovaly dolů , ovlivnila **jejich** pokles také zpráva o sérii výbuchů ve velkém chemickém závodě společnosti Phillips Petroleum Co . na houstonském lodním kanálu .
ceny
ceny
jejich
text_perspron
Společnost SciMed Life Systems Inc . z Minneapolisu uvedla , že **ji** federální odvolací soud vyvázal z dřívějšího sumárního rozsudku v její prospěch .
Společnost SciMed Life Systems Inc . z Minneapolisu
Společnost
ji
text_perspron
Skupina investorů nedávno koupila zbývající aktiva farmy Spendthrift v naději , že **jí** dá znovu dohromady .
farmy Spendthrift
farmy
text_perspron
Obvinění , že se nachází " mimo hlavní proud " právního myšlení , výrazně podrylo postavení soudce Borka coby odborníka a nechalo **ho** doslova vykrvácet přímo na pódiu .
soudce Borka
Borka
ho
text_perspron
M . J . Pherwani , předseda fondu Unit Trust of India , říká : " Trhy míří k růstu , který jsme dříve neviděli ani o **něm** neslyšeli . "
růstu , který jsme dříve neviděli ani o něm neslyšeli
růstu
něm
text_perspron
Firma Atco Ltd . oznámila , že **její** úsek služeb zvažuje , že ve Velké Británii , ale i jinde vybuduje nové elektrárny , z nichž některé jsou oceňovány na více než jednu miliardu kanadských dolarů ( 851 milionů amerických dolarů ) .
Firma Atco Ltd .
Firma
její
text_perspron
Abychom jej umlčeli , vymýšlíme přibližně každý rok nové jednotné velení řízené pozemními silami nebo letectvem a podřizujeme **mu** větší či menší část námořnictva a námořní pěchoty .
nové jednotné velení řízené pozemními silami nebo letectvem
velení
mu
text_perspron
Stát a hnutí za lidská práva by měly trvat na tom , aby byl Stanley a **jeho** spoluobžalovaní propuštěni a aby pozorovatelé Organizace spojených národů zajistili , že O ' Linnova komise bude vyšetřovat stížnosti na volby ze všech stran .
Stanley
Stanley
jeho
text_perspron
Společnost Xtra uvedla , že na základě existujícího oprávnění získat až 650000 akcií **jich** nedávno zpětně odkoupila přibližně 55000 .
až 650000 akcií
akcií
jich
text_perspron
Ale jako 80 % vlastník by pravděpodobně cenu svých akcií stlačil , pokud by se **jich** pokusil prodat na trhu většinu .
akcií
akcií
jich
text_perspron
Všechny tyto vozy výrazně zlepšily morálku a image firmy Nissan - ale pro **její** podíl na trhu toho mnoho neudělaly .
firmy Nissan
firmy
její
text_perspron
Společnost nezveřejnila nový odhad , ale prohlásila , že změna se týká nezdaru firmy Integrated při prodeji **jejích** stěžejních podniků , jakož i " dalších událostí " , které nespecifikovala a které se odehrály poté , kdy minulý týden ohlásila , že vede rozhovory s blíže neurčeným případným kupcem .
firmy Integrated při prodeji jejích stěžejních podniků
firmy
jejích
text_perspron
Úřad amerického státního zástupce podal trestní oznámení na šest zaměstnanců banky a obvinil je z úkladného spiknutí , v němž se **jim** zřejmě podařilo získat miliony dolarů týdně přeléváním peněz přes fiktivní bankovní účty .
šest zaměstnanců banky
zaměstnanců
jim
text_perspron
USA již pomáhaly mnoha diktátorům a později se obrátily proti **nim** , ale nikdy to nebylo proti někomu tak důvtipnému .
mnoha diktátorům
diktátorům
nim
text_perspron
Kromě toho , poznamenal , by tato emise byla normálně takového typu , který nakupují pojišťovatelé majetku a nehod , ale nedávné katastrofy , jako byl hurikán Hugo a zemětřesení v severní Kalifornii , vyčerpaly zdroje pojišťovatelů a utlumily **jejich** poptávku po dluhopisech .
pojišťovatelů
pojišťovatelů
jejich
text_perspron
Vláda si už chystá svou nejnovější zbraň proti obžalovaným bílým límečkům : pravomoc zabránit **jim** v platbách poplatků za právní zástupce .
obžalovaným bílým límečkům
límečkům
jim
text_perspron
Někteří akcioví obchodníci s převzetími sázeli proti panu Trumpovi , protože je o **něm** známo , že zveřejňuje zájem ve společnostech , které jsou potenciálním cílem převzetí , aby pak se ziskem prodal , aniž by učinil nabídku .
panu Trumpovi
Trumpovi
něm
text_perspron
Silná převaha satiry však v takovéto knize může být také účinná : kdyby šéf společnosti AIW nebyl vykreslen jako zcela opovrženíhodný , záludný hlupák , příliš bychom se nezajímali o to , jestli **jeho** plány budou překaženy , a tolik bychom se při čtení nebavili .
šéf společnosti AIW
šéf
jeho
text_perspron
Společnost Birmingham Steel Corp . uvedla , že **její** miniocelárna ve městě Emeryville v Kalifornii utrpěla minulý týden při zemětřesení jen malou škodu .
Společnost Birmingham Steel Corp .
Společnost
její
text_perspron
Soudce Curry nařídil , aby splácení začalo 1 . února , a řekl , že nepřipouští žádná odvolání či jiné pokusy společnosti Edison blokovat **jeho** nařízení .
Soudce Curry
Curry
jeho
text_perspron
Výnos z hovorů plyne na charitu , ale ABC Sports užívá hovorů rovněž jako příležitosti k prodeji : Frank Gifford poté , co divákům poděkuje za hlasování , nabídne jim videokazetu s fotbalovým zápasem za 19 dolarů 95 centů a 5 % z telefonujících diváků prodlouží svůj hovor , aby si **jej** objednalo .
videokazetu s fotbalovým zápasem
videokazetu
jej
text_perspron
Ačkoli společnost IBM vykázala v loňském roce první silné výsledky za poslední čtyři roky a očekávalo se od **ní** , že v letošním roce bude pokračovat , již v lednu začala ochabovat .
společnost IBM
společnost
text_perspron
Jeden z hotelů , který se má jmenovat Sheraton Moscow , bude mít 450 pokojů a **jeho** stavba bude podle odhadů stát 75 milionů dolarů .
Jeden z hotelů , který se má jmenovat Sheraton Moscow
Jeden
jeho
text_perspron
Přestože přednosti diverzifikace jasně vynikají , když jsou zlé časy , je za **ně** nutné také zaplatit určitou cenu : diverzifikované portfolio vždy dosahuje horších výsledků než nediverzifikované portfolio v dobách , kdy je investice do nediverzifikovaného portfolia opravdu žhavá .
přednosti diverzifikace
přednosti
text_perspron
Ve svém návrhu na konkurz , který byl podán u amerického Konkurzního soudu v Manhattanu , společnost Eagle uvedla , že její problémy začaly v roce 1987 a začátkem roku 1988 , když **její** tehdejší hlavní věřitel , společnost Bankers Trust Co . , redukoval svoji úvěrovou hranici .
společnost Eagle
společnost
její
text_perspron
Společnost G . D . Searle & Co . , jednotka společnosti Monsanto Co . , spouští program , v němž zákazníkům poskytne více informací o svých lécích , které **jim** předepisují lékaři .
zákazníkům
zákazníkům
jim
text_perspron
Na začátku tohoto desetiletí si všiml , že lidé pracující v oblasti zpracování kožešin v řadě zahraničních zemí byli ochotni pracovat déle za nižší ceny než **jejich** američtí kolegové a byli otevřenější inovacím .
lidé pracující v oblasti zpracování kožešin v řadě zahraničních zemí
lidé
jejich
text_perspron
Uprostřed řady padajících akcií zažila společnost Relational Technology Inc . obzvlášť krutý pátek , když její akcie spadly o 23 % , neboť **její** problémy byly ještě znásobeny prozrazením neočekávané ztráty za první fiskální čtvrtletí .
společnost Relational Technology Inc .
společnost
její
text_perspron
Programové obchodování " zvýhodňuje pár lidí na úkor mnoha a doufám , že s **tím** někdo něco udělá , " stěžoval si .
Programové obchodování " zvýhodňuje pár lidí na úkor mnoha
zvýhodňuje
tím
text_perspron
Říká , že účet hradí zaměstnavatelé , jelikož si uvědomují , že to , co je dobré pro pár , je dobré i pro **jejich** společnost .
zaměstnavatelé
zaměstnavatelé
jejich
text_perspron
Lidé blízcí firmě Nekoosa uvedli , že **její** správní rada se pravděpodobně nesejde dříve než přespříští týden , aby reagovala na nabídku .
firmě Nekoosa
firmě
její
text_perspron
Společnost CityFed také uvedla , že předpokládá , že se mimo hlavní trhy v New Jersey a na Floridě zbaví svých zbývajících operací souvisejících s hypotéčními úvěry a že **jí** v důsledku toho vzniknou poplatky za přerušené operace .
Společnost CityFed
Společnost
text_perspron
Když však strukturou trhu začnou otřásat mohutné síly , pak je **jeho** šance na přežití tím vyšší , čím je " odolnější proti zemětřesení " .
trhu
trhu
jeho
text_perspron
Ohromný pokles akcií společnosti UAL vedl jednoho z obchodníků s akciemi při přebírání kontroly , George Kellnera , řídícího partnera firmy Kellner , Dileo & Co . , k tomu , že veřejně popřel řeči o tom , že **jeho** firma je v úpadku .
jednoho z obchodníků s akciemi při přebírání kontroly , George Kellnera , řídícího partnera firmy Kellner , Dileo & Co .
,
jeho
text_perspron
Společnost Pitney Bowes nezávisle na tom uvedla , že se **jí** čistý příjem ve třetím čtvrtletí zvýšil z loňských 54 milionů dolarů , čili 68 centů za akcii , o 15 % na 62 miliony dolarů , čili 78 centů za akcii .
Společnost Pitney Bowes
Společnost
text_perspron
Společnost Gaylord Container uvedla , že analytici jsou k **ní** skeptičtí , protože je dost zadlužená .
Společnost Gaylord Container
Společnost
text_perspron
Řada koncernů zabývajících se vyspělými technologiemi taková spojenectví nedávno utvořila částečně kvůli tomu , že krach na burze v roce 1987 **jim** znesnadnil získávání finančních prostředků .
Řada koncernů zabývajících se vyspělými technologiemi
Řada
jim
text_perspron
Jedním z nich je Pao , malinký dvoudveřový vůz se stahovací plátěnou střechou a nakloněnými předními světly , které **mu** dodávají psí pohled .
, malinký dvoudveřový vůz se stahovací plátěnou střechou a nakloněnými předními světly , které mu dodávají psí pohled
,
mu
text_perspron
Jednou z překážek pro obstarání tak obrovské částky v hotovosti je pro piloty **jejich** trvání na většinovém vlastnictví .
piloty
piloty
jejich
text_perspron
Ale ani Matra ani GEC ? nemající žádný vztah ke společnosti General Electric Co . ze Stamfordu ve státě Connecticut - nesedí tiše , zatímco **jejich** konkurenti spojují síly .
Matra ani GEC ? nemající žádný vztah ke společnosti General Electric Co . ze Stamfordu ve státě Connecticut
ani
jejich
text_perspron
Uprostřed řady padajících akcií zažila společnost Relational Technology Inc . obzvlášť krutý pátek , když **její** akcie spadly o 23 % , neboť její problémy byly ještě znásobeny prozrazením neočekávané ztráty za první fiskální čtvrtletí .
společnost Relational Technology Inc .
společnost
její
text_perspron
I když je Krenz oddán východoněmeckému konzervativnímu stylu komunismu , v jeho způsobu je mnoho věcí , které **jej** oddělují od jeho stranických soudruhů .
Krenz
Krenz
jej
text_perspron
Například 12 milionů dolarů , vydaných na Rubense , byla rekordní cena za tohoto umělce a možná dvojnásobek jeho hodnoty , vzhledem ke sporu mezi odborníky o **jeho** původu .
Rubense
Rubense
jeho
text_perspron
Řekl , že pasti na myši značky Victor a další produkty jednotky Woodstream na hubení škůdců " si vedou velmi dobře " , a též **její** plastové skladovací bedny " jsou připraveny pro růst " .
jednotky Woodstream
jednotky
její
text_perspron
Obchodníci uvedli , že aby se **jejich** ceny zvedly , tyto emise vyžadují nakupování ve vysokém objemu , takže nezapojí - li se instituční investoři , jsou výrazné zisky nepravděpodobné .
tyto emise
emise
jejich
text_perspron
Předseda společnosti Contel Charles Wohlstetter uvedl , že obchodování řízené programem udělalo z Newyorské burzy " kasino " a že **on** a dalších nejméně dvacet výkonných pracovníků zakládají dosud nevídanou koalici .
Předseda společnosti Contel Charles Wohlstetter
Wohlstetter
on
text_perspron
Společnost Tandy Corp . oznámila , že vzhledem k stagnujícímu prodeji zboží spotřební elektroniky klesl **její** čistý příjem za první čtvrtletí , které skončilo 30 . září , o 3.3 % .
Společnost Tandy Corp .
Společnost
její
text_perspron
Při studiu 250 nejbohatších společností národa zjistila tato skupina , že loni se pouze sedm z **nich** vyhnulo placení federálních daní z příjmu ve srovnání se 40 v roce 1986 , posledním roce platnosti starých daňových pravidel , a se 16 v roce 1987 , kdy nabyla účinnosti některá nová daňová ustanovení .
250 nejbohatších společností národa
společností
nich
text_perspron
Není to , jako bychom učili jazyk sám o sobě , říká , " my **ho** jen používáme . "
jazyk sám
jazyk
ho
text_perspron
Předpoklad je , že Seymour je hlavní konstruktér počítače Cray - 3 , a ten by bez **něho** nemohl být dokončen . Seymour Seymour něho Jedna z hlavních dceřiných společností televize NBC , společnost KCRA ze Sacramenta , plánuje , že v lednu zruší sobotní dopolední program televize NBC a nahradí **jej** místním zpravodajstvím . sobotní dopolední program televize NBC program jej Mluvčí televizních společností CBS Inc . a Capital Cities / ABC Inc . říkají , že u **nich** neexistují plány zasahovat do sobotního dětského dopoledního programu . televizních společností CBS Inc . a Capital Cities / ABC Inc . společností nich Zdá se , že zde v současnosti existuje trh se zpravodajskými programy ; nejvyšší podíl mimo hlavní vysílací čas , v sobotu ráno , na **něm** má televizní stanice Cable News Network společnosti Turner Broadcasting System Inc . trh se zpravodajskými programy trh něm Neúspěch výkupu společnosti UAL Corp . , mateřské společnosti společnosti United Airlines , ve výši 6.79 miliardy dolarů **jejími** zaměstnanci nemusí pro některé mozky na Wall Street znamenat , že zastaví výběr 53.7 milionu na poplatcích . společnosti UAL Corp . , mateřské společnosti společnosti United Airlines , jejími Nezávisle na zprávách , že losangeleský investor Marvin Davis požádal odbory společnosti United Airlines , zda by neměly zájem spolupracovat s **ním** na nové nabídce na společnost UAL , stouply akcie společnosti UAL při kompozitním obchodování na Newyorské burze cenných papírů o 4 dolary na akcii na 175 dolarů . losangeleský investor Marvin Davis Davis ním Společnost American Express Co . oznámila 21 % nárůst čistého zisku za třetí čtvrtletí navzdory tomu , že v **její** bankovní jednotce byly výrazně zvýšeny rezervy na půjčky třetímu světu . Společnost American Express Co . Společnost její Jak již bylo oznámeno , společnost Shearson Lehman Hutton Holdings Inc . měla čistý zisk 65.9 milionu dolarů , čímž vyrovnala ztrátu z loňského roku ve výši 3.5 milionu dolarů , a **její** nejnovější výsledky zahrnují příjem 37 milionů dolarů z prodeje institucionálního podniku zabývajícího se řízením peněz . společnost Shearson Lehman Hutton Holdings Inc . společnost její Společnost HomeFed Corp . uvedla , že se **její** hlavní přidružená společnost , Home Federal Savings & Loan , transformovala z federální spořitelní a úvěrové banky na federální spořitelní banku a změnila svůj název na HomeFed Bank . Společnost HomeFed Corp . Společnost její Federální vláda se zatím ani nepokouší odhadnout , kolik **ji** zemětřesení bude stát . Federální vláda vláda ji A ministerstvo financí uvedlo , že obyvatelé oblasti San Franciska budou mít možnost dostat hotovost za své spořicí dluhopisy , a to i pokud **je** nevlastnili po minimální dobu šesti měsíců . spořicí dluhopisy dluhopisy je Na pomoc obyvatelům severní Kalifornie s rekonstrukcí budov má FEMA v plánu v několika příštích dnech ustavit v oblasti zemětřesení 17 kanceláří pro pomoc při katastrofě a zaměstnat v **nich** 400 až 500 pracovníků z různých společností , řekl Robert Volland , vedoucí divize této agentury pro pomoc jednotlivcům . 17 kanceláří pro pomoc při katastrofě kanceláří nich Společnost Poughkeepsie Savings Bank oznámila , že se **jí** nepodařilo uskutečnit plán na prodej jejích poboček v Jižní Karolíně bance First Citizens Bank v Jižní Karolíně . Společnost Poughkeepsie Savings Bank Společnost jí Společnost Poughkeepsie Savings Bank oznámila , že se jí nepodařilo uskutečnit plán na prodej **jejích** poboček v Jižní Karolíně bance First Citizens Bank v Jižní Karolíně . Společnost Poughkeepsie Savings Bank Společnost jejích Tento výdaj představuje odpis hodnoty firmy spojené s investicemi spořitelny Poughkeepsie v bankách , které se snaží prodat , a také s **jejími** pobočkami v Severní Karolíně . spořitelny Poughkeepsie spořitelny jejími Náklady na palivo a personál stoupají a na cestování do Hongkongu a přes **něj** padá od pekingského vraždění 4 . června stín nepokojů v Číně . Hongkongu Hongkongu něj Podle některých účastníků senátoři uváděli , že by prezident měl umožnit demokratickým vůdcům v Kongresu vítězství , aby **jim** kompenzoval jimi podpořené vlastní vítězství v kontroverzním sporu o kapitálové zisky . demokratickým vůdcům v Kongresu vůdcům jim Podle některých účastníků senátoři uváděli , že by prezident měl umožnit demokratickým vůdcům v Kongresu vítězství , aby jim kompenzoval **jimi** podpořené vlastní vítězství v kontroverzním sporu o kapitálové zisky . demokratickým vůdcům v Kongresu vůdcům jimi Společnost National Broadcasting Co . , jednotka společnosti General Electric Co . , včera ukončila svou rekordní 68 týdenní nadvládu nejvyššího hodnocení za hlavní vysílací čas , kterou po **ní** převzala ABC - TV , přidružená společnost společnosti Capital Cities / ABC Inc . Společnost National Broadcasting Co . , jednotka společnosti General Electric Co . , ní Společnost Olin uvedla , že zisk **její** chemické divize ve výši 22 miliónů dolarů , který představuje nárůst oproti loňským 15 miliónům , byl způsoben především zisky elektrochemických výrobků , např . louhu sodného . Společnost Olin Společnost její Rodiny , které tuto půjčku nepotřebují , mohou vydělat prostě tím , že půjčku uloží do banky a splatí **ji** po dokončení studia . půjčku půjčku ji Rozpočet , který by odrážel reálné náklady půjčování , by eliminoval pohnutky , které převádí programy na výdaje nebo půjčování na záruky , a daňové poplatníky by informoval o tom , k čemu **je** Kongres zavazuje . daňové poplatníky poplatníky je Společnost USX Corp . a **její** japonský partner , společnost Kobe Steel Ltd . , souhlasily s vytvořením podniku se společnou majetkovou účastí za účelem vybudování nové továrny na výrobu galvanicky pokovených plechů , určených především pro automobilový trh . Společnost USX Corp . Společnost její Společnost Maxicare uvedla , že podle tohoto plánu budou osobám přihlášeným ve firemních programech péče o zdraví **jejich** platné nároky plně uhrazeny . osobám přihlášeným ve firemních programech péče o zdraví osobám jejich Tento poloostrov nebyl až do konce 70 . let 20 . století tak žádaný , jako se **jím** náhle stal v několika posledních týdnech . žádaný , jako se jím náhle stal v několika posledních týdnech žádaný jím Prezident Barre , sedmdesátiletý samozvaný vědecký socialista " , má mocenskou základnu sestávající jen z **jeho** menšinového klanu Marehamů , který se podle pozorovatelů " zužuje " .
Prezident Barre , sedmdesátiletý samozvaný " vědecký socialista
,
jeho
text_perspron
Společnost Metromedia Co . oznámila , že **její** jednotka Metromedia Long Distance byla přejmenována na Metromedia - ITT Long Distance , což odráží její akvizici společností ITT Corp . , která společnosti Metromedia , vlastněné úzkým kruhem osob , povolila užívání svého názvu .
Společnost Metromedia Co .
Společnost
její
text_perspron
Nechal jsem peníze růst , řekl pan Lynch a dodal , že měl potíže najít akcie , které **mu** vyhovují .
pan Lynch
Lynch
mu
text_perspron
Nelze říci , že je to tsunami " ( přílivová vlna ) , ale trochu vpřed postupujeme , " říká předseda Fannie Mae David O . Maxwell , který alespoň jednou ročně navštěvuje Tokio , aby vysvětlil investorům , co hypoteční zástavní listy obnášejí , a podnítil **je** ke koupi .
investorům
investorům
je
text_perspron
Firma Waterford Wedgwood PLC , irský výrobce exkluzivního křišťálu a wedgwoodského porcelánu potýkající se s finančními problémy , oznámila , že **její** ztráta před zdaněním se za prvních šest měsíců rozrostla na 10.6 milionů irských liber ( 14.9 milionů amerických dolarů ) z 5.8 milionů irských liber o rok dříve .
Firma Waterford Wedgwood PLC , irský výrobce exkluzivního křišťálu a wedgwoodského porcelánu potýkající se s finančními problémy
,
její
text_perspron
Warren Buffett je na listině odpůrců termínových obchodů s akciovými indexy již od **jejich** založení v roce 1982 .
termínových obchodů s akciovými indexy
obchodů
jejich
text_perspron
Co se týče dlouho bublajícího řeckého skandálu kolem bankovní zpronevěry , hlavním žalobcem Papandreoua zůstává George Koskotas , bývalý majitel Bank of Crete a defraudant dle vlastního doznání , nyní pobývající ve vězeňské cele v Salemu , Massachusetts , odkud také vede spor v procesu o extradici , která by **ho** vrátila do Řecka .
, bývalý majitel Bank of Crete a defraudant dle vlastního doznání , nyní pobývající ve vězeňské cele v Salemu , Massachusetts , odkud také vede spor v procesu o extradici , která by ho vrátila do Řecka
,
ho
text_perspron
Arbitražéři řekli , že **je** zklamalo , že společnost neoznámila nějakou rekapitalizaci nebo jiný plán pro maximalizaci ceny .
Arbitražéři
Arbitražéři
je
text_perspron
Několik minut po tom , co burza v pátek uzavřela , jsem zavolal senátorovi Billu Bradleymu z New Jersey , oznámil mu , že Dow - Jonesův index akcií průmyslových společností klesl ke konci odpoledne o 190 bodů , a vesele **mu** sdělil , že vinu za to nese on a jeho kolegové demokraté .
senátorovi Billu Bradleymu z New Jersey
Bradleymu
mu
text_perspron
Hubbard , který zemřel v roce 1986 , odkázal autorská práva na své spisy své církvi , která **je** přenechala dánské společnosti , nakladatelství New Era Publications .
práva na své spisy
práva
je
text_perspron
Tato ropná rafinérská společnost rovněž zaúčtovala poplatek ve výši 15 milionů dolarů za ztrátový prodej společnosti Ashland Technology Corp . , jedné z **jejích** poboček .
Tato ropná rafinérská společnost
společnost
jejích
text_perspron
Před dvěma lety došlo o zmiňovaném víkendu k masivnímu vyplácení a všude bylo hodně strachu , řekl C . Bruce Johnstone , který vede u Fidelity Investments **její** fond Equity - Income Fund s 5 miliardami dolarů .
Fidelity Investments
Investments
její
text_perspron
Společnost Mesa se sídlem ve Farmingtonu ve státě Nové Mexiko opakovaně odmítá nabídky společnosti StatesWest a na začátku týdne uvedla , že **její** představenstvo nebude návrh dále zvažovat , přičemž ho označilo za " nejasný a nepřesný " , protože neuvádí finanční zdroje či konkrétní podmínky týkající se cenných papírů společnosti StatesWest , které jsou součástí nabídky .
Společnost Mesa se sídlem ve Farmingtonu ve státě Nové Mexiko
Společnost
její
text_perspron
Stále se snaží nalákat zpátky drobné investory odrazené pádem akciového trhu v roce 1987 a následnými zvraty na **něm** .
akciového trhu
trhu
něm
text_perspron
Moss říká , že Noriega mohl kvůli panamské zoufalé ekonomické situaci padnout svou vlastní vinou v roce 1988 , ale stupňující se vnější tlak **mu** pouze poskytl další záminky k represím a výmluvu pro jeho vlastní špatné hospodaření .
Noriega
Noriega
mu
text_perspron
Jefferies , holdingová společnost z Los Angeles obchodující především s cennými papíry , také uvedla , že poklesy burzy po tomto čtvrtletí , které skončilo 30 . září , způsobily na **jejím** účtu pro rizikovou arbitráž nerealizovanou ztrátu , která před zdaněním činí asi 6 milionů dolarů .
Jefferies , holdingová společnost z Los Angeles obchodující především s cennými papíry
,
jejím
text_perspron
Společnosti Sterling pětiletá smlouva s NASA vypršela bez toho , že by získala možnost **ji** prodloužit .
pětiletá smlouva s NASA
smlouva
ji
text_perspron
Univerzitní vzdělání mých dětí se rýsuje jako asi nejlepší budoucí příležitost k výdajům , i když asi budu muset proměnit za hotové jejich portfolio hraček , abych z **něj** mohl těžit .
portfolio hraček
portfolio
něj
text_perspron
Pokusil jsem se ten obraz ukrást - koupit **ho** atraktivně - a Sotheby ' s to nechtěla udělat .
ten obraz
obraz
ho
text_perspron
Nový produkt se ale začal komerčně prodávat teprve v roce 1973 poté , co si společnost najala výzkumný koncern Arthur D . Little z Cambridge v Massachussetts , aby **jej** vylepšil .
Nový produkt
produkt
jej
text_perspron
Společnost Delmed , která vyrábí a prodává dialyzační roztoky používané při léčbě ledvinových onemocnění , navíc uvedla , že jednání o cenách mezi **ní** a hlavním distributorem , společností National Medical Care Inc . , skončila nezdarem .
Společnost Delmed , která vyrábí a prodává dialyzační roztoky používané při léčbě ledvinových onemocnění
Společnost
text_perspron
V lednu 1987 , když byla společnost LTV Steel během reorganizace stále v provozu , ukončila všechny tři penzijní programy společnosti LTV , aby zamezila zvyšování **jejích** pojistných pasiv .
společnosti LTV
společnosti
jejích
text_perspron
Robert T . Foote , finanční ředitel společnosti Applied říká , že dosažení tohoto cíle bude vyžadovat " účelné reinvestování " hotovosti společností Applied a pokračování **její** zdravé 19 % míry návratnosti provozního kapitálu .
společností Applied
společností
její
text_perspron
Někteří z právníků uvádějí , že by své mandanty zastupovali i nadále , pokud by **je** zaplatila vláda jako obhájce ex - offo .
Někteří z právníků
Někteří
je
text_perspron
Greenspan uvedl , že **on** a další guvernéři Federální rezervní banky podporují zákon poslance Stephena Neala ( demokrat za Severní Karolínu ) , který bude vyžadovat , aby Federální rezervní banka během pěti let uplatňovala politiku zaměřenou na eliminaci inflace .
Greenspan
Greenspan
on
text_perspron
Východní Německo sice tento problém sdílí s dalšími státy rozdělenými na dvě poloviny , například se Severní Koreou , ale ve východním bloku **mu** musí čelit samo .
tento problém
problém
mu
text_perspron
První McDonoughův profesionální projekt , který plně odrážel **jeho** nadšení pro životní prostředí , byl jeho návrh hlavního sídla Fondu ochrany životního prostředí v New Yorku z roku 1986 .
McDonoughův
McDonoughův
jeho
text_perspron
Shultz Abramsovi stroze řekl , že generálovi by se mělo sdělit , že svou poskvrněnou pověst může napravit pouze **on** sám .
generálovi
generálovi
on
text_perspron
Francouzská stavební skupina Dumez S . A . uvedla , že **její** zisk v první polovině roku 1989 prudce stoupl o 70 % , částečně na základě jednorázového zisku z vydání a prodeje nových akcií veřejnosti její kanadskou jednotkou .
Francouzská stavební skupina Dumez S . A .
skupina
její
text_perspron
Soudy " minimální rozsah " nedefinovaly , ale podle mého názoru **jej** vydavatelé berou tak , že se tím míní asi 50 slov .
minimální rozsah
rozsah
jej
text_perspron